The Rasmus voor Finland naar Turijn

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. René schreef:

  Bravo Finland! Zo organiseer je een Nationale finale: leuke liedjes, goed gezongen, mooie visuals. Beste Nationale finale tot nu toe.
  Op Tommi en Isaac na allemaal liedjes die stuk voor stuk beter zijn dan bijna alles wat er tot nu toe is gekozen.
  Ik vind The Rasmus erg goed, had wel net zo lief Olivera als winnaar gehad.

 2. robbert-rotterdam schreef:

  Goed gekozen. Herkenbaar, toegankelijk, recht op het doel af, pittig, maar toch melodieus. Gemakkelijke finaleplaats waar een vrijwel zekere top-10 plaats wacht. Toch wel een verademing na die wat gekunstelde maskerboy van vanmiddag.

 3. Joss schreef:

  Leuk nummer , meezinger en rijp voor de finale ……. misschien wel top 10 of net daaronder !

 4. Peter schreef:

  Wat een waardeloos jaar tot nu toe.

 5. RiaNL schreef:

  Leuke finale en een terechte winnaar. Het was mijn favoriet.

 6. Bas schreef:

  Zeer tevreden met de Finse winnaar. Het gaat een mooi gevarieerd jaar worden wat betreft de inzendingen voor Turijn.

 7. Br@m schreef:

  Mijn hemel, wat een armoe; in één woord vreselijk. En wat is die zanger huiveringwekkend eng. Als ik hem was zou ik een masker gaan dragen. Over maskers gesproken, die Australische inzending is echt wel 10x beter!!! Geen top 10 voor Finland dit jaar.

 8. Dirk Marko schreef:

  The Rasmus had duidelijk het beste nummer en zag er ook visueel goed uit.
  Finale zeker en dan tussen plaats 10-15 zou ik zeggen.

 9. Ben schreef:

  Ik ben niet direct fan van rocknummers. Maar dit nummer vindt ik super. Finland zal hoog eindigen. Finland staat bij mij tot vandaag nu nummer 3! Op 1 Italië en op 2 Israël .

 10. Hitzound schreef:

  Overtuigend gewonnen, en The Rasmus kan hits maken! Live viel het me een beetje tegen, maar dat zal beter worden. Succes, Finland!

 11. riccardo schreef:

  Je zou verwachten dat ze na de sterke opbouw in de coupletten qua refrein wat meer gas zouden geven. Hij mist daar de vocale power voor. Niet slecht, juiste keuze, leuk pop – rock nummer. Als winnaar ook weer net een beetje mak. Sterke punt vind ik met name dat het in z’n geheel goed staat.
  Ik hoop dat er toch in ieder geval een paar nummers bijkomen waar ik volmondig Ja! tegen zeg. Het is nog een beetje met hangen en wurgen wat dat betreft dit jaar.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Over die vocale power hoeven ze zich niet druk te maken.. Dat is gewoon een kwestie van de volumeknop van die zanger wat meer opendraaien bij de techniek en een beetje galm toevoegen en huppakee.

   • riccardo schreef:

    Tsja, de hele business hangt aan elkaar van kunstgrepen. Ik zou daar dan ook voor kiezen, in dit geval.

 12. Matje schreef:

  Volgens de regels geschreven en uitgevoerd . Niets nieuws onder de zon , Op mij maakt het geen indruk.

 13. Kenny schreef:

  Ik vind dit wel veel beter dan Australië, maar over het algemeen is het een saai jaar tot nu toe.

 14. Samson schreef:

  Ik vind het een leuk rocknummer! Mag nog iets meer power krijgen, maar komt zeker goed!

 15. Nordman schreef:

  Terecht gewonnen. Een goed lied dat ook zo de radio op kan. Was één van mn favorieten samen met Olivera en Cyan Kicks. Ik verwacht dat de Finnen hiermee wel door de semi komen.

  • Jan schreef:

   Ik weet niet of er dj’s zijn die dit willen draaien. Middelmatig rocknummer, meer is het niet.

 16. HJ schreef:

  Meh… Slecht jaar. Oekraïne wint. Dus eigenlijk doet al het andere voor spek en bonen mee. 😅

  • Wim1970 schreef:

   Zou de geloofwaardigheid niet ten goede komen. Valt dat niet onder matchfixing?

  • Olaf schreef:

   Ik denk dat veel mensen het niet aandurven om te stemmen op een land in een oorlogssituatie. En zo geweldig is dat nummer toch ook niet?

  • Hitzound schreef:

   Dat staat nog te bezien. Want wat, als het land de oorlog verliest van Rusland? Dan wordt er een marionetten regering geplaatst die de bevelen van Rusland uitvoert. Dan zal ook Oekraïne niet meedoen. Hopelijk komt het zover niet en komt er een politieke oplossing. Maar Rusland dreigt nu ook al met inzet van kernwapens.

 17. GerardMartin schreef:

  Zouden ze in Finland nog iets anders produceren dan rocknummers? Weining variatie uit het hoge noorden. Je moet ervan houden, ik dus niet. Ik snap niet zo goed dat de Scandinavische landen keer op keer liedjes in hun eigen taal ten gehore brengen. Je weet al van te voren dat je dan kansloos bent. Ik vind trouwens het nummer wat laatste geworden is het leukst maar dat heb ik vaker😉

  • Jan de Taalregelman schreef:

   In Finland is de Finstalige “schlager” nog steeds heel populair. Deze smaak op het songfestival wordt ook door de programmamakers van de publieke omroep gestuurd. Daar hebben ze ook Cornaldjes.

  • Robinson schreef:

   @GerardMartin, hoezo keer op keer liedjes in hun eigen taal? Sinds de taalregel is afgeschaft sturen juist de Scandinavische landen bijna altijd Engelstalige nummers naar het festival, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk of Portugal. Wat Finland betreft, ik ben blij dat ze juist veel rock produceren, dan staat er tenminste nog regelmatig een rocknummer op het songfestival, ik vind het jammer dat wij in Nederland niet die rockcultuur hebben zoals in Finland, helaas is rock hier niet mainstream.

 18. Olaf schreef:

  Eurovisierock volgens het boekje, ik vind het wel wat repetitief en niet al te krachtig gezongen. Daartegenover zijn de echokoortjes en bepaalde instrumentale stukjes lekker in dit nummer. Ik denk het Top 10 in de finale.

  • Olaf schreef:

   Het=net

  • HJ schreef:

   Juist dat instrumentale only zou verboden moeten worden. Het is playback. Beetje Masked Singer-achtig gevoel krijg ik erbij. Ook zo’n playbackshow. 😅 Maar goed, de zang van de leadzanger is live. En wat een lijf heeft die man van The Rasmus! Heel lekker. Alleen dat hoofd en kapsel. Brrrr. Zou er niet op stemmen.

 19. Robinson schreef:

  Yesss, hier ben ik blij mee, heerlijk nummer, en ik ben liefhebber van ze, heb 4 cd’s van The Rasmus

 20. Hennie schreef:

  Wederom een prima nummer gekozen. Van de nu gekozen 21 kom ik nog niet op 7 favoriete nummers. Was vorig jaar wel anders.
  Hopelijk zijn de resterende komende selecties een goede aanvulling.

 21. HJ schreef:

  Litouwen, Oekraïne, Polen (ook al is het een Duncan Laurence-aftreksel), Estland, Italië zijn mijn favorieten. 5 liedjes die ik graag draai. Ook Slovenië doet het leuk dit jaar, maar die is nog niet in streamingdiensten te vinden… Dat is toch bizar weinig met al zoveel gekozen liedjes.

  • Inez schreef:

   Slovenië is saai en Litouwen tja ik heb het gehoord ben er niet zot van tja en Italie niet mijn ding sorry hoor ik had Gianni morandi zijn song ook wel willen zien in turijn op het Eurovisiesongfestival en Polen is Duncan 2.0. Ik ben benieuwd om België en Nederland hun song te horen

  • robbert-rotterdam schreef:

   Er bestaan al jaren, zelfs eeuwen, mannen die ballades zingen waarin falset gebruikt wordt. Het is niet dat Duncan Laurence falset zelf heeft uitgevonden.
   Een beetje zoals Barbara Pravi. Het Franse chanson bestaat ook al heel lange tijd. Piaf heeft niet de chanson uitgevonden.

 22. Nana schreef:

  Wat een rot nummer is dit. Kan hier maar niet aan wennen En een verschrikkelijke verschijning met een veel te mager stemgeluid. Maar ja, dit zijn we al jaren gewend van de Finnen. Het is gewoon niet bedoeld voor mijn oren.

 23. Max Mark schreef:

  Goed nummer! Ik vind het ook goed gezongen (of de kleine onzuiverheden in het begin na). Prima optreden dit, mooie staging. Veel energie en gewoon een goed pop-rock-lied. Mooi, die symfonische klanken die op een gegeven moment in de orkestratie komen. Misschien naar het einde toe wat teveel herhaling qua refrein en ‘jezebeeeeeel’, maar dit is naar mijn mening gewoon een lekkere, stevige, goed-in-het-gehoor-liggende bijdrage. Finale halen moet geen probleem zijn.

 24. dick schreef:

  Is het vernieuwend, nee. Is het verrassend, nee. Is het best lekker, JA! In zijn genre is het eigenlijk best aardig. Maar een hoogvlieger, ik vrees het niet.

 25. Sake schreef:

  Tuurlijk, rock hoort er ook bij. Prima nummer. Finale, leuke eindpositie, top 10, of net er buiten.

 26. Jellybean schreef:

  Een solide, makkelijk in het gehoor liggende rocksong. Bijzonder of spannend is het allemaal niet daarvoor is het net wat te middelmatig. Een finaleplaats zit er wel in voor de Finnen.

 27. JW schreef:

  Dit is zeker een lekkere rocksong. Blijft gelijk hangen en ligt makkelijk in het gehoor. Veel beter dan die vreselijke Maneskin van verleden jaar.