Alle deelnemers (en bijna alle nummers) Eurovisie Songfestival 2022 bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Inderdaad is het wachten op de liedjes van Armenië en Azerbeidzjan, dan is de gehele lijst compleet, het liedje van Armenië schijnt al uitgelekt te zijn, als het klopt is dat ook een aardige inzending en hopelijk is het liedje van de zanger van Azerbeidzjan ook goed, ik ben benieuwd

 2. Jellybean schreef:

  Bijna 40 liedjes bekend; t.o.v. van afgelopen jaar vind ik het niveau in het algemeen maar vrij middelmatig. Geen echt slechte liedjes maar ook maar een zeer beperkt aantal positieve uitschieters. Mijn persoonlijke top favorieten zijn Polen en Estland; de rest is nog een beetje puzzelen en volgt op gepaste afstand. Ik ga de komende tijd alles nog eens rustig beluisteren en dan zal mijn top 10 zich vanzelf wel gaan invullen.

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Mijn top 3:
  1) Italië
  2) Nederland
  3) Groot Brittannië

 4. Remy schreef:

  Ik verwacht dat Oekraïne de show mag openen. Hopelijk niet Nederland op plaats 2 er achter. Het tweede deel van de eerste halve finale bevat wel veel rustige nummers, dus ik verwacht dat Denemarken of Oostenrijk mag afsluiten om iedereen wakker te krijgen voor de stemming.

  Bij de tweede halve finale verwacht ik de opening door San Marino en de afsluiting door Tsjechië.

  Mijn top 3 tot nu: Spanje, Frankrijk en Albanië.

  • Max Mark schreef:

   Zeker niet Nederland op startplek 2. Daarbij wordt altijd gekeken naar hoe men de kansen inschat (o.b.v. bookmakers/opinie/polls). Nederland staat te hoog voor een slechte startplek. Oekraïne openen kan. Misschien ook wel te verwachten! Zelf dacht ik Letland openen, Oekraïne zes, Nederland als negende. Ik had al een hele inschatting gemaakt haha, maar het voert te ver om mijn hele startvolgorde te noemen 🙈.

   Mijn top drie nu: Nederland, Portugal, Litouwen

   • Peter schreef:

    Er wordt gekeken naar de opbouw van de show, jij dicht de bookmakers wel heel veel macht toe. Nederland als 2e of 3e, maar als je een ontzettend goed nummer hebt maakt de startpositie toch niet uit? Zeg nou zelf.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ze houden met meer rekening dan de bookmakers en de kansen. Behalve tempo van de liedjes ook de kleuren en het gemak waarmee men de props, decorstukken naar het podium kan transporteren. Zijn dingen heel zwaar of zijn er veel podiumstukken, dan kunnen ze zo’n lied ook wel eens een plaats in de startvolgorde geven na een pauze. Maar ik hoop met je mee dat het geen 2 wordt, hoewel dat met 17 liedjes in een semi minder belangrijk is dan bij de grote finale met 25 nummers. En goede liedjes vallen altijd op, toch? Dat lees ik hier elk jaar.

   • Max Mark schreef:

    Ja natuurlijk weet ik dat de startvolgorde wordt bepaald op basis van wat jullie noemen. Als je het festival een beetje volgt dan weet je dat dat de gang van zaken is. Wat ik bedoelde is de specifieke startplek twee. Die wordt nooit, ongeacht tempo, kleur, props, opbouw etc., toegedicht aan een lied/land dat hoog aangeschreven staat. Danwel bij bookies, fans, polls etc. Daarom verwacht ik niet de NL startplek twee krijgt. Dat is het enige wat ik wilde opmerken. Ik ben het natuurlijk met jullie eens dat, als het lied sterk genoeg is, de startplek niet uitmaakt.

 5. Miele schreef:

  Mijn top 5: Cyprus, Italië, Australië, Polen en Nederland.
  Guilty pleasure :Servië.

 6. Miele schreef:

  Ik zag net op het net post v zangeres Zendaya, haar top10 Playlist en tot mijn verbazing op nummer 6 zag ik “In corpore sano”!? 😂

 7. Br@m schreef:

  En dit is “I am what I am” de vermoedelijke nieuwe inzending van Malta: https://www.youtube.com/watch?v=2ik0PNFZ66Y&ab_channel=Admmo Wat een verbetering t.o.v. “Out of sight”.

  • Ria NL schreef:

   Persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan ” Out of sight ” ik vind haar nieuwe liedje niet beter, maar goed als zij zich daar beter bij voelt, moet ze dat zeker doen

 8. Br@m schreef:

  Ik heb incl. de nieuwe Maltese bijdrage nu een top 15 van nummers die ik heel leuk/geweldig vind:

  1. Australië
  2. Zwitserland
  3. Malta
  4. Moldavië
  5. Armenië
  6. Estland
  7. Polen
  8. Nederland
  9. Cyprus
  10. Italië
  11. België; 12. IJsland; 13. Verenigd Koninkrijk; 14. Spanje en 15. Oostenrijk.

  Ik verwacht Azerbeidzjan ook nog in mijn top 15 (zanger heeft een dijk van een stem). De rest vind ik matig tot slecht.

 9. Richard schreef:

  1. Slovenië
  2. Georgië
  3. Portugal

 10. riccardo schreef:

  Voor mij springen deze er om verschillende redenen positief uit:
  Portugal, UK, San Marino, Roemenië, Italië en Nederland.

 11. riccardo schreef:

  Estland, Polen, Zweden en Tsjechië zijn ook leuk.

 12. riccardo schreef:

  Oh, Zwitserland nog vergeten.

 13. robbert-rotterdam schreef:

  Op dit moment is mijn persoonlijke volgorde:
  1. België
  2. Zwitserland
  3. Italië
  4.. Polen
  5. Verenigd Koninkrijk

  Dit is mijn eigen voorkeur. Ik denk niet dat dit de volgorde in de finale is, omdat ik vaker veel dichter bij de juryuitslag blijk te zitten dan bij die van de televoters. Bij de televoters zie ik Zwitserland niet bij de top, maar wel bv Noorwegen.

  • RobOranjeFinland schreef:

   …….:…omdat ik vaker veel dichter bij de jury uitslag blijk te zitten………………..

   We zullen zien of België en Zwitserland hoog scoren bij de jury’s

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, dat moet je altijd afwachten natuurlijk. Maar bij de jury’s zit ik meestal vrij goed.

   • Peter schreef:

    Hylde voir jou robbert-rotterdam, jury uitslag is vaak makkelijk te bepalen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Vind je, Peter.
    Geef mij dan maar de top 5 bij de jury en dan kijken we of je er dicht bij zit.
    Dus dichtte jij bijvoorbeeld Italië 2011 ook grote kansen toe? Of Oostenrijk 2018?

   • Peter schreef:

    Ik bepaal eerst de uitslag 1e en 2e halve finale naar aanleiding van het uiteindelijke optreden, nolietvan clips en optredens in de eigen finales. Daarna ga ik pas kijken wie er in de top 5 van de finale komt.

   • Dirk Marko schreef:

    Ach moeten we dit serieus nemen Peter, je hebt S10 al met de grond gelijk gemaakt voordat het lied überhaupt te horen was. Wat een draaikont en totaal ongeloofwaardig.

   • Peter schreef:

    Zeg ik dat S10 in mijn top 10 zit? Nee, absoluut niet, ik vind en ik zeg ik vind het niet finale waardig. Maar ja, het leesonderwijs in dit land is ook rampzalig. 17 slechte tot zeer slechte inzendingen in 1 halve finale is toch ook knap. Maar ja, het sentiment gaat zegevieren met Oekraïne op 1.

  • @lbert schreef:

   Belgie ?? nee toch ??

 14. GerardMartin schreef:

  Ik kom niet verder dan 4 maar dat kan nog veranderen.
  Portugal, Nederland, Italië en IJsland. De rest kan mij niet boeien maar ik ga proberen ze allemaal nog een keer te beluisteren.

 15. Richard schreef:

  Heb ook nog niet een volledige top 10 kunnen samenstellen.
  Italië, Estland, Polen en Nederland . Verder kom ik helaas niet

 16. PaysBart schreef:

  De 10 die mij, in willekeurige volgorde, het meest aanspreken zijn; Italië , Nederland, Litouwen, IJsland, Zweden, Portugal , Cyprus, Griekenland , Finland en Albanië.

 17. Jang schreef:

  NL, IT en VK

 18. Tippy2 schreef:

  1 Nederland ( ja sorry dat vind ik echt) , 2 Estland, 3 Zwitserland, 4 Zweden, 5 Polen

  • Jellybean schreef:

   Je hoeft je hier voor niemand te verontschuldigen voor je keuze hoor! Ik heb zo’n flauw vermoeden dat je ook niet de enige bent die Nederland in de top heeft staan.😉

  • Dirk Marko schreef:

   Ook ik vind dat Nederland een hele mooie inzending heeft.
   Daarnaast kan ik ook Italië (mits de kopstem “on tone” is.)waarderen.
   Ook Zwitserland, UK, Estland, en ja Ook Moldavië ( heerlijk vrolijk) België Polen, Zweden. Kortom zo’n slecht jaar is het nou ook weer niet.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, als je Nederland geweldig vindt moet je dat natuurlijk kunnen zeggen, toch?

  • Max Mark schreef:

   Helemaal met je eens, Tippy2.
   Bij mij staat NL ook op 1. Het lied heeft me direct gegrepen en laat me voorlopig niet meer los.

 19. Peter schreef:

  Eerst de 2 halve finales voor je de eindstand überhaupt kunt bepalen, zouden de bookies ook eens moeten doen.

 20. Bandido - Georgia schreef:

  Ik heb zelf het meeste met Italie, en ik verwacht ook eerlijk gezegd dat ze gewoon weer gaan winnen. Positief ben ik over Polen, Zwitserland, Cyprus, Finland, Malta en Armenie (als het gelekte fragmentje tenminste klopt). Ook het VK gaat voor de verandering eens niet meedoen om de laatste plaats, evenals Frankrijk. De wildcard vind ik Oekraine, want natuurlijk speelt de oorlog een enorme rol. Het is moelijk om in te schatten hoezeer dit de juries en televotes zal beinvloeden in mei.

  • Wim1970 schreef:

   Ik hoop dat de sentimenten niet de overhand krijgen met stemmen en dat er echt op het beste liedje wordt gestemd en dat Oekraïne op het liedje beoordeeld wordt.

 21. henk en jetje schreef:

  vind het nummer van nederland gaat de top 10 niet halen echt te saai en drol lelijk,

  • Wim1970 schreef:

   Ik denk dat Nederland het beter gaat doen dan verwacht wordt. Zo slecht vind ik het eigenlijk niet.

   • Peter schreef:

    We gaan het zien, ik vind het allemaal belabberd tot nu toe. Misschien dat tijdens de repetitie beelden en uiteindelijk de avond zelf een aantal inzendingen me dan wel kan bekoren. Maar het is echt geen koffiedik kijken dit jaar. Mocht Oekraïne gewoon meedoen, dan is de winst natuurlijk bepaald.

 22. GerardMartin schreef:

  Op Armenië en Azerbeidzjan na heb ik alle liedjes nu beluisterd en dat viel niet mee. De meesten klinken mij als één brij van hetzelfde in m’n oren waarbij vooral het geschreeuw en de computer teringherrie eruit springt. Hoe harder des te beter denkt men geloof ik. Italië staat voor mij op eenzame hoogte en daarna komen dan nog; Nederland, Portugal, IJsland, Moldavië, Zwitserland en Duitsland, Zweden en Oekraïne kunnen er ook nog wel mee door. De rest vind ik zielloos overgeproduceerde herrie wat in mijn ogen en oren weinig tot niets met muziek te maken heeft. Ik vind het al heel wat dat ik er 8 nummers heb kunnen uitpikken maar wie weet maken Ar & Az mijn top 10 compleet

 23. Peter schreef:

  En voor de liefhebbers onder jullie: Nederland zakt weer bij de bookmakers, Zweden stevig op plek 3 en Griekenland op plaats 5. Uk doet het nog goed op plek 4. Spanje is Nederland voorbij. Maar ja, zoals elk jaar stelt dat natuurlijk niets voor voor jullie hier.

 24. riccardo schreef:

  Zelf kijk ik nooit naar bookmakers. Ik lees dat o.a. hier. Van mensen die dat tot in den treure blijven herhalen. Zeven of negen wat maakt het uit. Er zijn ook polletjes waar ze hoger staat. Het gaat wat dat betreft gelukkig wel beter dan mijn eigen verwachting bij de eerste kennismaking begin maart, middenmoot. Het is ook nog geen mei.
  De Diepte is overigens wel één van m’n meest beluisterde nummers uit dit Songfestival jaar. Om te winnen of heel hoog te eindigen is het volgens mij ondanks veel plussen het nummer dan weer net niet naar.

  • Peter schreef:

   Riccardo nooit van sarcasme gehoord? Mij interesseert dit ook niet, maar blijkbaar is het voor velen dit jaar heel erg belangrijk.

   • riccardo schreef:

    Ja, dat lijkt inderdaad meer het geval dan andere jaren. Ik laat de trend overwaaien.
    Je post van 11:50 uur is dat sarcasme of toch meer bedoeld als een vileine opmerking aan een ieder die zich voelt aangesproken?

   • Peter schreef:

    Dat mag jij bepalen. Denk dat de meeste zich gesteund voelen dat Nederland zo hoog staat, je moet je toch ergens aan vasthouden als het niets is.

   • riccardo schreef:

    Het is bepaald denigrerend hoe je reageert. En je weet het. Ik vind daar wat van.

   • Peter schreef:

    Voor de een denigrerend, voor de ander sarcasme, en weer voor een ander humor.

   • Tom schreef:

    Humor Peter? Sommige mensen lachen blijkbaar het hardst om hun eigen “grapjes”. Ik vind het een hoop zurigheid.

   • Peter schreef:

    De enige die zuur zijn, zijn degene die nergens tegen kunnen

   • RobOranjeFinland schreef:

    Zuur zoals Peter al jaren verzuurd is

   • Peter schreef:

    Ben je zuur als je je mening geeft? Alleen hier dan, want stel je voor dat je niet meedeint op de meningen van een aantal hier die denken dat de blog van hen is.

   • Han schreef:

    Je bent pas zuur als je honderd keer hetzelfde zegt. Dat Oekraïne wint en dat je De Nederlandse inzending niet mooi vindt. Duidelijk nu.

   • Peter schreef:

    Net als alle anderen die dit hier verkondigen dag in dag uit

 25. Maarten schreef:

  Nou @Peter ze heeft naar mijn mening wel een van de beste Nederlandstalige nummers gemaakt. Normaal heb ik er niks mee. Ik kan alleen niet voorspellen hoever het komt.. .

 26. Jellybean schreef:

  Op Eurovision odds heeft S10 momenteel de hoogste beoordeling van alle liedjes ; van de 5 sterren scoort ze maar liefst een 4.6 op ongeveer 7600 stemmen. 😊 Gevolgd door Oostenrijk, Griekenland en Cyprus. Zegt natuurlijk niet alles maar onze bijdrage wordt in het algemeen prima gewaardeerd dat blijkt maar weer eens.
  Is toch mooi om te zien.

 27. Mike B schreef:

  Moeilijk jaar:
  1: Spain
  2,:Estonia
  3: Ukraine
  4: Netherlands
  5:UK

  6: Cyprus (clip is goed maar…)

 28. Max Mark schreef:

  Nu alles eens goed beluisterd te hebben, springen er voor mij 6 nummers uit:

  Mijn TOP 6
  1. Nederland
  2. Portugal
  3. Zweden
  4. Spanje
  5. IJsland
  6. Litouwen

  Voor de rest ook goede bijdrages van Polen, Estland, Roemenië, België, Griekenland, Finland en guilty pleasure Noorwegen.