Nederland als 8e in 1e halve finale; Albanië opent

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Gert's Complex schreef:

  Je merkt….dat het festival in Turijn een Nederlandse co-productie is haha.

 2. riccardo schreef:

  Prima start plek voor S10 na Oekraïne en Bulgarije. Dat had veel ongunstiger uit kunnen pakken. Het moet niks uit hoeven maken, maar toch.

 3. Olaf schreef:

  Inderdaad een prima startpositie, maar kijkend naar hoe ze er nu voor staat in de polls, was elke plek voldoende voor de finale. Het verbaast me wel een beetje, dat het nummer zo goed ontvangen wordt- vooral omdat het in het nederlands wordt gezongen en vrij donker is van toon.

  • Jellybean schreef:

   Eens! Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat het zo goed zou aanslaan in het buitenland. Het lijkt er zelfs op dat de Nederlandse taal in haar voordeel werkt als ik de reacties zo lees; er is over het algemeen veel waardering voor.

   • robbert-rotterdamdam schreef:

    Ja, maar daar moeten we ook mee uitkijken. Degenen die commentaar hebben geleverd, zijn bijna zonder uitzondering mensen die het festival een warm hart toedragen en al de songs vele keren beluisterd hebben. Growers kunnen scoren in die hoek. En liefhebbers van het esf zijn in meerderheid pro nationale talen. Laten we afwachten hoe tante Zsebia uit Warschau en de tieners en niet fans Björn en Olav uit Scandinavië reageren bij het aanhoren van onbekende talen. En ja, ik weet het, Frans en Italiaans scoorden ook, maar dat zijn wel hele bekende talen en bevatten alom bekende klanken, kortom klinken vertrouwd bij een eerste luisterbeurt. Ik ben niet pessimistisch, maar reken ons ook niet rijk. Hoop op een indrukwekkende staging.

   • riccardo schreef:

    Vergeet ook niet dat veel van die reactie filmpjes voor de clicks zijn en dus zo positief mogelijk uit de hoek willen komen. En niet gebaseerd op één keer luisteren. De meerwaarde van de eigen taal juist bij dit nummer wordt veel genoemd, inderdaad. Mensen lijken juist daardoor gevoelig voor de specifieke emotie van het nummer en benoemen zelfs subtiliteiten die ik van Nederlanders in het algemeen niet snel ga horen. Dat zal niet voor niks zijn. Mooi meegenomen 🙂

   • Max Mark schreef:

    Het gaat niet alleen om de reactievideo’s of de polls van fans. Het gaat ook om de vele reacties bij bijvoorbeeld de videoclip van S10 op YouTube,. Dat zijn echt niet allemaal die hard-fans of fanatieke volgers van het festival. Dat zijn, schat ik zo in, ook reacties van mensen die het nummer één keer horen. Ook die reacties zijn erg positief (over het lied en de Nederlandse taal). Ik vind het leuk om te merken dat de ontvangst van De Diepte zo goed is. We zullen wat het uiteindelijk waard is, maar voor nu is dat hartstikke mooi meegenomen.

   • Jellybean schreef:

    Klopt Max Mark; de reacties bij haar clip zijn, denk ik, wat neutraler. Daar kan iedereen op reageren en natuurlijk zijn er ook mensen die het saai vinden maar de opmerkingen zijn meer dan gemiddeld positief te noemen. Inderdaad voor het moment mooi meegenomen.

   • Thijn schreef:

    Komt omdat deze mensen er net zoveel van kunnen verstaan als wij

 4. Max Mark schreef:

  Heerlijke startplek! Natuurlijk, een goed lied kwalificeert zich voor de finale vanaf elke plek. Maar toch…..
  Lekker plekje tussen twee uptempo ‘herrie’ bijdrages; zo komt, denk ik, S10 nog beter over.

 5. Stoffel schreef:

  Nederland scoort goed in het buitenland omdat het een bepaalde sfeer weergeeft! Als Vlaming is het uiteraard leuk om ook te begrijpen wat S10 zingt! Ik duim voor jullie. Nederland staat bij mij momenteel op nummer 7. Zal zeker niet uit top 10 vallen bij mij. Go NL

 6. RobOranjeFinland schreef:

  Prima positie, winnaar 1e halve Finale voor Nederland. Het wordt een mooie avond, 14 mei. Top 3. Mogelijk Winst, waarom niet?

  • Inez schreef:

   Hier gaan we weer betweter jij bent zo zeker he zou je niet wachten op de act

   • GerardMartin schreef:

    Hebben we haar weer, mevrouw Zeur. Maak jij je nou naar druk om de Belgische act zodat het povere liedje een beetje verbloemd kan worden.

  • Max Mark schreef:

   Inderdaad, Rob! Ik kijk er naar uit. Ook ik geloof in een hoge positie. Winnen? Dat denk ik (nu nog) niet, maar ik denk zeker dat ‘we’ erg hoog kunnen komen.

  • Jellybean schreef:

   De winst lijkt me echt te hoog gegrepen maar een plekje in de top 10 zou mooi en haalbaar zijn. Ook moet de act er omheen het liedje perfect ondersteunen en naar een hoger niveau tillen. Er kan nog van alles van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat maar zeker, het ziet er hoopvol uit op het moment.

 7. RiaNL schreef:

  Mooie startvolorde voor beide semi finales, ik kijk er nu al naar uit.

 8. Starkoo schreef:

  En nog steeds de Grieken, Spanje en Engeland hoog bij de wetkantoren Griekeland kan nog maar die 2 grote landen zullen in de middenmoot eindigen, na volgende week zaterdag kan het bij de bookies
  heel anders gaan!

 9. Dirk Marko schreef:

  Het ziet ernaar uit dat Nederland het goed gaaat doen dit jaar.
  Deze eerste semi lijkt mij geen probleem. Ik denk zelfs eerste of tweede.
  Om daarna in de finale een mooie top 10 plaats te behalen.
  En met een verbluffende stagjng? Wie weet.

 10. Inez schreef:

  Dus als ik mijn mening geef songfestival weblog dan vinden jullie dat zo erg maar als andere Nederlanders België afkraken vinden jullie dat normaal rot toch op achterlijke site zijn jullie en bende kaasvreters hou jullie commentaar voor jullie eigen

 11. HJ schreef:

  De tweede halve finale is echt een hele zware! De eerste is echt de slechtere. Nederland zeilt de finale in. Zou weleens 2e kunnen worden in semi 1.
  Semi 2 vind ik erg raar opgezet. Openen met The Rasmus? En daarna meteen dé topper van de avond: Israël? Israël had ik een betere plek gegund.
  In semi 1 heeft vooral Litouwen een slechte positie. Jammer, want dit lied staat in mijn Top 5!

  • Max Mark schreef:

   Ik denk dat Litouwen het makkelijk gaat redden. Na de ‘herrie’ van Albanië en Letland is Litouwen de eerste kwaliteitsinzending. Goed dat ze voor Zwitserland zitten en niet andersom.

 12. Rob schreef:

  Als je Israël en Litouwen in je top hebt staan, zegt dat iets over jouw muziekstijl. Voor mij juist de allerslechtste inzendingen van 2022

 13. Br@m schreef:

  En hier de vernieuwde versie van de Roemeense inzending (dit bericht komt van eurovoix):

  https://eurovoix.com/2022/03/31/romania-wrs-releases-revamp-of-llamame/

  • Peter schreef:

   Vist in dezelfde vijver als Israël. Het worden 3 moeilijke avonden dit jaar. Ik kom op exact 9 nummers van de 40 die nog een beetje zijn aan te horen en hopelijk dat live ook doen. Het visuele plaatje gaat voor mij dit jaar heel erg mee spelen om tot een juiste beoordeling te komen. Maar voor mij een van de slechtste jaren.

   • riccardo schreef:

    Klopt, in dezelfde vijver. Maar wat een wereld van verschil in beleving t.o.v. de act uit Israël.

   • Peter schreef:

    Beide over ‘the top gay’. niets mis mee trouwens, welkome afwisseling tussen het veelal sombere donkere ingezonden materiaal.

  • riccardo schreef:

   Leuk Br@m!

  • Ria NL schreef:

   Ik vind de nieuwe versie wel leuker