Zweden wint OGAE Poll, Nederland 4e

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Ron schreef:

  Het zegt natuurlijk niks, maar wel heel blij dat S10 zo hoog scoort. Wens haar veel succes in Turijn en zet hem op en geniet er van.

 2. Jellybean schreef:

  Bij Wiwibloggs ook Zweden op 1, gevolgd door Spanje en Nederland weer netjes op de bronzen positie.
  Mijn favorieten Polen op plek 7, Estland op 13 en Zwitserland op 28🤔 Veel te laag naar mijn mening en dat ene hele punt voor Zwitserland slaat werkelijk nergens op. We zullen zien wat het straks allemaal echt waard blijkt te zijn.

  • Hebbuzz schreef:

   Spanje Frankrijk en Oostenrijk worden duidelijk te hoog ingeschat

   Oekraine te laag.. ik zie Estland als een dark horse. Persoonlijke favoriet Zwitserland mag het van mij beter doen dan. Michael Schulte destijds,, maar kennelijk ben ik een van de weinigen die dat nummer echt kan waarderen.

   • Jellybean schreef:

    Ik vind het ook een prachtig liedje hoor en er zijn best wel wat mensen op dit blog die daar hetzelfde over denken. Maar ja; je hebt gelijk, de rest van Europa loopt er (nog) niet warm voor. Ben reuze benieuwd naar de staging van Marius en hoop er het beste van. Mijn stem gaat in in ieder geval naar hem in semi 1.🤗

   • riccardo schreef:

    Bij Zwitserland klopt het plaatje niet. Goeie stem en een mooi nummer, zeker.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het zijn wel fanvotes. En dan komen lang niet overeen met de werkelijke, uiteindelijke stemmen. En kijk naar de Eurojury, die voor de helft uit artiesten bestaat Daar komt Nederland lang niet in de top-5. We zullen het allemaal zien.

 3. Rick schreef:

  Van de hele top 10 zaten er 8 in daadwerkelijk in de top 10.
  Verder allemaal gekwalificeerd voor de finale dat zegt natuurlijk wel wat!

 4. Max Mark schreef:

  Mooi resultaat. Zoals al vaak gezegd: het zegt niet alles en het is geen garantie op succes, maarrrrrrr….. het is wel heel leuk om te zien dat NL zo goed scoort.

  Bij de Eurojury eindigen ‘we’ op de 5e plaats. Hoge score bij de online stemming!
  https://eurovoix.com/2022/04/29/cornelia-jakobs-wins-the-euro-jury-2022/

 5. GerardMartin schreef:

  Weinig smaak zeg die OGAE mensen, bij mij komt Zweden absoluut niet in de top10. Naar lied met dito stem.

 6. Richard schreef:

  Leuk om te zien dat ‘onze’ inzending toch redelijk goed gewaardeerd wordt. Beter dan dat we onderaan de lijst zouden bungelen. Over dik twee weken weten we wat voor waarde het gehad heeft allemaal. Nu is het alleen maar weer leuk speculeren en verheugen op een drie avonden.

 7. Sake schreef:

  Top!

 8. riccardo schreef:

  Hartstikke leuk! Veel beter dan ik verwacht had ondanks dat ik De Diepte zelf dus wel een erg mooi nummer vind. Je gaat je afvragen of het met een top staging en de super mooie TV registratie waar ik op hoop misschien nog een plaatsje omhoog kan straks.

 9. Dirk Marko schreef:

  Mooie 4e plaats.

 10. Miele schreef:

  Hier kun je geen waarde aan hechten, je weet van te voren wie meerderheid v leden ogae zijn…jurry televoters gaan totaal anders stemmen, bleek afgelopen jaren…en dan moet je die stemmen bij elkaar optellen…dus ogae stemming totaal zinloos

 11. Bandido - Georgia schreef:

  Ik denk zelf dat Zwitserland, Roemenië en Oekraïne het beter zullen gaan doen. Maar nul punten voor Armenië en Azerbeidzjan is ook te laag. Daarentegen denk ik dat Nederland, Frankrijk en vooral Spanje overgewaardeerd worden. De fanpolls zitten er vaak behoorlijk naast.

  • Hebbuzz schreef:

   Denk dat Nederland ook iets te hoog ingeschat wordt. Ik verwacht een plekje tussen de 8 en 14. Spanje Frankrijk Oostenrijk worden veel te hoog ingeschat.

   Maar goed dit is ook geen. Eindklassering voorspelling maar wat ogae leden zelf het mooiste of beste vinden.

   Zweden staat bij mij niet in de top tien . Zwitserland en Moldavie dan weer wel. Ik hoop op een te terechte winnaar en niet op een winnaar bi gebrek aan beter en dus gemiddeld (zoals Arzebeidzjan in 2011) of dat politiek of statents ( Jamala, Conchita, Dana Int}

 12. Frank schreef:

  Die POLL’s zijn allemaal dikke boelschit.