Sam Ryder zingt ‘Spaceman’ voor het Verenigd Koninkrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Richard schreef:

  Beter dan we de laatste jaren van het VK hebben gehoord. Maar de lat lag nu ook niet zo hoog

 2. Peter schreef:

  Vreselijke stem, irritant vibrato, rechterkant van het scorebord

  • Mamu schreef:

   Onder welke steen lig jij? Alles wat ook maar een beetje riekt naar hedendaagse muziek wordt door je afgeserveerd.

   • Positieve Peter schreef:

    Agh. Laat die zeursnor. Hij is nooit positief.

   • Peter schreef:

    Wat is hier hedendaags aan? Dit werd in de jaren 70 ook al geproduceerd. De lijst met slechte nummers wordt langer en langer.

   • HJ schreef:

    Verre van hedendaags. Voorspelbare melodie en opbouw. Onderkant middenmoters.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dan bestaat jouw scorebord zeker uit 2 rechterkanten. Interessant…

   • Peter schreef:

    Het wordt ook dringen daar ja, maar blijft staan dat wanneer Oekraïne wel meedoet zij met vlag en wimpel de overwinning binnen halen. Mocht de Oekraïnse omroep besluiten niet mee te doen, dan is het Italië.

 3. Positieve Peter schreef:

  Tof nummer. Aanzienlijk beter dan de laatste saaie jaren van het VK.

 4. riccardo schreef:

  Er spelen nogal wat valse sentimentjes mee natuurlijk. Ook nog niet alle nummers zijn bekend. Anders dan dat zou ik zeggen:
  ‘we have a winner’.

  • GerardMartin schreef:

   Ik denk wel dat Spanje, Frankrijk en Duitsland het dit jaar zonder het VK moeten doen in de onderste regionen. Hij zal beslist hoger eindigen maar een winnaar zie ik hier echt niet in.

 5. Rich schreef:

  Ik kan het niet aanzien. Dit is technisch zingen, maar voel nul emotie. Akelig.

 6. tim schreef:

  Denk dat het een winnaar kan zijn !

 7. Jellybean schreef:

  Goed liedje hoor; mooie melodie en zang. Als dit live ook zo goed klinkt zie ik een hoge notering wel zitten voor de UK. Hopelijk besteden ze ook genoeg aandacht aan een mooie staging want daar laten de Engelsen het nog wel eens liggen. Spaceman kan letterlijk naar grote hoogten stijgen; ik gun het ze van harte in ieder geval. ?

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Doet mee voor de topposities. Krijgt het festival toch nog een positieve wending. Tot een paar dagen geleden was ik niet zo enthousiast. Nu de laatste dagen hebben we er een paar toppers bijgekregen, waaronder deze Sam Ryder.

 9. Ria NL schreef:

  Ik vind het een geweldig lied en ben blij dat VK eindelijk weer eens een goed lied instuurt. Dit mag van mij heel hoof eindigen

 10. RobOranjeFinland schreef:

  Jemig, deze zag ik niet aankomen ! Wat een waanzinnig nummer, en wat spijtig voor onze inzending, ik was zo overtuigd dat S10 winst zou pakken in mei, maar nu …………een 2e plek is ook fantastisch!
  12 punten voor The United Kingdom

  • Max Mark schreef:

   Zeker een goede bijdrage, maar ik blijf S10 beter vinden. Raakt me veel meer dan dit. Ook qua compositie en eigenheid vind ik De Diepte beter. De meningen zullen daar ongetwijfeld over verschillen en dat mag :-).

   Als ik voor mezelf spreek: ik ben totaal gevallen voor het nummer van S10. Het heeft gepakt en laat me niet meer los. Ik vind het heel bijzonder wat ze doet en ik weet zeker dat het kan scoren op het festival.

 11. Joss schreef:

  Heel mooi nummer ! Mooie stem !

 12. Joyce schreef:

  Beter dan wat we van ze gewent waren maar dat was het dan ook. Zie dit geen hoogvlieger worden.

 13. Br@m schreef:

  Dit gaat zeker niet meedoen voor één van de laatste plaatsen. Ik snap nu ook waarom het Verenigd Koninkrijk zo hoog in de polls staat; men had klaarblijkelijk een vooruitziende blik. Prima nummer dat ook nog eens compleet anders is dan de rest. Eerdere Britse deelnemers uit het recente verleden blonken niet uit door hun stemvastheid maar in deze Sam Ryder heb ik wel vertrouwen.

  • Max Mark schreef:

   Ongeveer een week geleden werd al gefluisterd dat dit de inzending zou zijn. Ik heb het toen ook al beluisterd. Omdat de geruchten zo sterk waren (en men het nummer dus al kon luisteren en kennelijk te pruimen vond), schoot het VK ineens omhoog bij de bookies.

 14. Max Mark schreef:

  Best een goed nummer. Ik ben er niet helemaal kapot van. Het pakt me nét niet genoeg. Ik vind zijn stem aan het begin van het nummer niet mooi (gewoon een kwestie van smaak). Later wordt dat beter. Sowieso wordt het nummer wel beter naarmate het vordert.

  Ik weet het niet… het zal ongetwijfeld beter scoren voor de UK dan de afgelopen jaren, maar echt een winner (of top 5) zie/hoor ik hier niet in. Als dit live goed wordt gedaan (en de staging op orde is), kan het natuurlijk allemaal anders worden. We zullen zien, wel fijn voor de UK dat ze nu (eindelijk weer) een goede, muzikale, kwaliteitsrijke bijdrage sturen.

 15. René schreef:

  Yes!! Wat mij betreft de winnaar! Gaat denk ik samen met Italië strijden om de winst. Sinds een paar dagen geleden dat het gerucht ging dat dit de inzending was, al tig keer beluisterd, fantastisch! Met name de live ‘piano-version’. De beats hoeven niet eens per se.
  Well done UK!

 16. Peter schreef:

  Het valse sentiment zal overheersen bij deelname Oekraïne. Waar in 2023 dan het festival gehouden gaat worden?

  • Wim1970 schreef:

   Dat zal dan in Duitsland gehouden gaan worden. Ik hoop dat Oekraïne niet wint, want dat zou de geloofwaardigheid van het festival niet ten goede komen.

   • Wim1970 schreef:

    En die overwinning van Oekraïne in 2016 vond ik al dubieus. Als sentimenten geen rol hadden gespeeld, dan had Rusland gewonnen.

 17. Geeuw schreef:

  Absolute Winnaar 2022 ! geen twijfel over.

  • Peter schreef:

   Wie? Oekraïne ja zeker weten.

   • Bas schreef:

    Dat is net zo zeker als dat jij zeker wist dat Karsu mee zou doen voor Nederland.. gewoon geduld hebben en eerst de repetities en de show afwachten. Daarna worden de stemmen pas verdeeld. En met de huidige omstandigheden is het sowieso maar afwachten hoe de wereld er over 2 maanden uitziet..

    Wat betreft UK: Prima inzending en dit lijkt het goed te gaan doen als je het mij vraagt. Ofwel een mening en geen feit ;)

   • Peter schreef:

    Karsu is afgehaakt vanwege de commissie op dat moment. Laten we zeggen: uit betrouwbare bron. Wat er momenteel in de Oekraïne gebeurt, dendert voorlopig nog wel door, dus bij deelname is het winst.

   • Bas schreef:

    Onjuist Peter, niet geloven in je eigen gecreëerde waarheid. Toen S10 hier werd genoemd en dit pas enkele dagen later werd bevestigd door AVROTROS zelfs toen zei je dat het Karsu was.

   • Peter schreef:

    @Bas – niet waar

   • Bas schreef:

    Even teruggezocht en de reacties staan er echt. Dan was het vast een andere Peter die zo stellig reageerde op 3 en 4 december op de berichten met thema Nederland 2022 . Zie daar staan: ‘KARSU gaat, niemand anders’ en ‘Jazeker, kan niet anders’… Fijne dag verder. Ik ga nog eens naar de Britse inzending luisteren.

 18. Peter schreef:

  Voor de liefhebbers: vooralsnog geen verschuivingen bij de bookmakers.

  • Richard schreef:

   Omdat die er al vanuit gingen dat dit de Britse bijdrage zou zijn. Net zoals ze er nu al vanuit gaan dat Cornelia in Zweden gaat winnen.

   • René schreef:

    Als Zweden een klein beetje logisch nadenkt, gaat dat ook wel gebeuren

   • Peter schreef:

    Zo werken de bookmakers niet, maar geloof wat je wilt geloven.

   • Bas schreef:

    Klopt helemaal Richard. Beste voorbeeld is Polen in 2016. Margaret werd met Cool Me Down gezien als winnaar van de nationale finale en ze stond op 1 bij de bookmakers. Nadat ze verloor zakte Polen ver weg en werd er door de bookmakers veel minder ingezet.

  • MM schreef:

   Jawel hoor, UK volledig in het groen (Eurovisionworld) en blauw (Oddchecker). Op Oddchecker reeds Griekenland voorbij.

   • Joyce schreef:

    Kan mij nog herinneren dat zij Lucie Jones ook zo hoog hadden staan….

   • Max Mark schreef:

    Ja en wat dacht je van Molly in 2014. En die stond zelfs nog vlak voor de finale nog op een ingeschatte 5e plek.

   • Jellybean schreef:

    Ik heb het idee dat we met z’n allen flink met de standen van de bookies bezig zijn, inclusief mezelf ? Zal ook wel te maken met de goede uitgangspositie van onze inzending. Maar toch, het is nog veel te vroeg om échte conclusies hieraan te verbinden. Het duurt nog zo’n 2 maanden tot het festival en er kan nog zoveel veranderen. Er zijn liedjes die te vroeg pieken en de hype van het moment snel overwaait en bijdragen die op een later tijdstip een opmars maken.
    Er gaan favorieten sneuvelen en dark horses opstaan. We mogen hoe dan ook trots zijn op onze S10. Een goed begin is het halve werk, nietwaar?

 19. Nena schreef:

  Goed hoor. Geduchte concurrentie voor S10

 20. janjan schreef:

  vreselijk wat een irritante zang en saai lied…..

 21. Rick schreef:

  Goed nummer zou een winnaar kunnen zijn als het niet de UK was ???

 22. Peter schreef:

  UK staat standaard bij de bookmakers hoog, elk jaar weer in het begin zonder dat de inzending bekend is. Goh hoe zou dat komen.

 23. Kenny schreef:

  In my Eurovision scoreboard app staat Nederland 3e en de UK staat nu 11e.
  Ik ben heel blij dat veel mensen het liedje van S10 waarderen. :)

 24. Hitzound schreef:

  Spectaculair goed!!!!! Deze inzending van Sam Ryder eindigt bij de beste vijf. Heerlijke stem en een lekkere pop song. Zo doe je dat dus, Engeland!

 25. Richard schreef:

  Het is goede stemacrobatiek en dat doet het altijd wel goed hij jury’s
  Hij heeft charisma en er zal flink publiciteit komen vanuit Uk dus een top 10 zit er wel in. Maar zelf vind ik het lied zelf niet zo leuk dat ik hem op constant repeat zou zetten.

 26. Jarno schreef:

  Wauw wat leuk dat Sam Ryder gaat voor het VK! Zijn nummer Tiny Riot staat al een aantal maanden in mijn Spotify lijst nadat ik hem voorbij zag komen op TikTok. Persoonlijk vind ik dit nummer net wat minder sterk dan zijn eerder uitgebrachte muziek maar dan nog blijft dit een kanshebber voor de top 10.

 27. Tippy2 schreef:

  Goede stem, in het begin iets te jaren 80, maar wat een bak herrie aan het einde. Zal het best goed doen maar komt op mijn playlist niet voor.

 28. Jarno schreef:

  https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.185455-eurovision-2022

  de Griekse inzending is inmiddels ook bekend. Een typische Eurovisie-slowballad als je het mij vraagt. Het zal de finale wel halen denk ik maar daar is het ook wel mee gezegd.

  • GerardMartin schreef:

   Ach ja het is een liedje hè? In ieder geval 12 punten van Griekenland2….eh Cyprus?

  • Tippy2 schreef:

   Griekenland zal hard uit de top 10 zakken vermoed ik zo, beetje gezocht, te voorspelbaar. Ze waren toch in Zweden wezen shoppen voor dit nummertje?

 29. Jarno schreef:

  https://youtu.be/EzOpAduUlmo

  De Noord-Macedonische inzending heeft ook een kleine make over gekregen inclusief een officiële videoclip.
  Hier en daar heeft het nummer wat meer body gekregen wat het niet ten slechte komt.

  • Br@m schreef:

   Het Noord-Macedonische nummer is er wel op vooruit gegaan. Gelukkig kijkt de zangeres in de clip ook beduidend minder verbeten dan ik haar eerder heb gezien.

 30. jos schreef:

  ned nu 7e bij de bookmakers

 31. Han schreef:

  Fijn dat het Verenigd Koninkrijk weer eens serieus meedoet. Wat mij betreft mogen ze hier heel hoog mee eindigen.

 32. Nana schreef:

  Oh jeeeeee, ik deel een hele andere mening dan de meesten van jullie. Vind dit onwijs stom. Wordt hier heel nerveus van. Voel geen enkele emotie bij dit nummer. Vond het nummer van vorig jaar vele malen leuker?

 33. Hebbuzz schreef:

  Goed nummer in studio opname. Al is het lied nog te lang. Er moeten nog 40 seconden vanaf. Live kan dit redelijk om zeep geholpen worden, en daar heeft het VK wel een handje van. De schorre darter uit 2021 en de waffelbakker uit 2019 wisten ook een nog best aardig lied compleet om zep te helpen met hun valse noten en een vreselijke act.

  Maar keertje in de top 20 is voor het VK ook winst.

 34. Dirk Marko schreef:

  Begin doet mij denken aan Love shine a light.
  Feel good nummer wat lekker wegluisterd.
  Maar een winnaar zie ik hier niet in. Zit wel in mijn persoonlijke fop 10

 35. HJ schreef:

  S10 klimt en klimt bij de.bookmakers. ik zie haar 3e worden achter Oekraïne en Italië.

 36. Starkoo schreef:

  de bookmakers haha zitten heel veel Engelsen die wedden maar dit haalt geen top 10 lol

  We een van de betere Engelse in zending van de laatste jaren!

 37. dick schreef:

  Goede inzending van de Britten. Maar meer dan middenmoot zie ik er niet in. Ik ben ook niet gecharmeerd van dat vibrato in zijn stem.

 38. Pia schreef:

  Dit vist jammer genoeg in dezelfde vijver als S10 en is volgens mij ook wel een stuk sterker, toegankelijker en catchier…Dit gaat meedoen voor de overwinning…Dat is natuurlijk als Europa nog punten over heeft voor Groot-Britannië…
  Nu de kerel is een fenomeen op TikTok en IG en dan weet je het wel…De BBC heeft dit keer eens juist gekozen

 39. Olaf schreef:

  Goed gekeken naar de laatste Britse overwinning, het lijkt op sommige momenten echt veel op Love shine a light. Maar een kansrijke inzending, vermoed ik, de Brexit sentimenten niet meegerekend. Dit gaat zeker niet in de onderste regionen eindigen in ieder geval!

 40. Pietje schreef:

  Juries gaan dit vast veel punten geven, televoters een stuk minder. En dan kunnen alle Britten weer gaan klagen dat Europa ze straft vanwege Brexit en de rest van Europa haat ons bla bla bla

 41. Ben schreef:

  Zo, ‘n redelijk goed nummer van Great Brittain. Eindelijk zullen ze de top 10 wel halen. Maar je moet wel van zijn stem houden. In ieder geval geen laatste plaats meer voor GB.

 42. Sake schreef:

  Jaaaaa, zo hoort het UK! Topsong, nu nog even zien hoe het live klinkt, is dat ok, dan gaat ie meedoen om de hoofdprijs. For sure!