Zo klinkt de Nederlandse inzending ‘De Diepte’

Dit vind je misschien ook leuk...

181 reacties

 1. Siem schreef:

  Ik zie dit wel wat worden. Als ik kijk naar de concurrentie, dan heeft S10 een nummer dat heel erg opvalt. Zeker in het eerste deel van de eerste halve finale zitten veel hele drukke liedjes. Dit kan nog wel eens beter scoren dan verwacht.

 2. Damsco schreef:

  Al jaren wilde ik heel graag een nummer in het Nederlands, maar uitgerekend deze had ik juist in het Engels gewild. Prachtige melodie, heel erg ‘indie’ qua sfeer en een soort 2022-vartiant van Calm After the Storm. Mooi stemgeluid heeft ze ook. Denk écht dat het een enorm gemiste kans is om dit lied niet in het Engels te zingen; dit had internationaal in de charts ook kunnen aanslaan.

  De referentie met London Grammar is inderdaad snel gemaakt en juist daarom had deze in het Engels gemoeten; daar is een enorme markt voor. Het lijkt wel alsof ze zichzelf (en ons) aan het saboteren zijn in Hilversum.

  • HJ schreef:

   De taal maakt echt geen bal uit. Het is toch vooral oehoe aha, dus dat is internationaal prima mee te zingen. ;-)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Van dat saboteren weet ik niet, maar voor de rest ben ik het met je eens

 3. Hitzound schreef:

  Allereerst mijn complimenten aan Songfestivalweblog, dat jullie gisterenavond de titel te pakken hadden van S10.

  Dan de inzending zelf: De diepte.

  Daar kan ik kort over zijn!

  Een werkelijk prachtige inzending. Klein beginnen om vervolgens uit te pakken met een refrein, die heel catchy is. Kippenvel! Het liedje blijft onmiddellijk in je hoofd hangen.

  Kanshebber voor de winst.

  • HJ schreef:

   De winst gaat naar Oekraïne, dat is eigenlijk al bepaald. Maar derde, na nummer 2 Italië zou zeker goed kunnen!

   • Wim1970 schreef:

    Dat zou de geloofwaardigheid van het songfestival niet ten goede komen als Oekraïne zou winnen.

  • René schreef:

   Ik vind juist dat het totaal niet blijft hangen. Ik vind het een mooi nummer, maar nu na 3 keer luisteren, ben ik het toch weer totaal vergeten

 4. HJ schreef:

  Wow! Net even met een paar collega’s gekeken. En wat vinden we dit MOOI! Veel referenties aan Duncan Laurence (Polen doet dat dit jaar ook). De oehoee ahaa’s doen me denken aan Domo vla. ;-) Maar verder kippenvelmomentjes hoor. Prachtig en gaat het zeker goed doen!!!

 5. Beer schreef:

  Helaas ben ik niet zo onder de indruk. Vooral omdat S10 zo’n out of the box inzending had kunnen maken voor Nederlandse begrippen. Ik hoop dat ze het goed aankleden. Tot die tijd ben ik eigenlijk best huiverig over kwalificatiekansen. Ik hoop op het beste.

 6. Frank Budde schreef:

  Wunderschön! Ein kleines Kunstwerk!?

 7. Pia schreef:

  Vind het echt wel mooi…maar wat haalt het eigenlijk uit dit jaar? Meer dan waarschijnlijk zal het ESF volgend jaar doorgaan in Brussel, nadat Ukraine met een reuzevoorsprong en alle omroepen het festival van 2023 laten door gaan in het ‘hart van Europa’…

 8. pat schreef:

  werkelijk wat een vreselijk saai nummer en een depri uitstraling van een zangeres en dan ook nog eens zo een vut loze video met in de pyjama zingende slungel dame. aghhhhhhh vorigjaar ook al zo erg en nu weer…ze gaat het niet halen en dat was het voor dit jaar. peace.

 9. riccardo schreef:

  Ik dacht we gaan een keer voor vette electro beats, in de mix en weet ik het hoe al die dingen heten. Urban, een edgy geluid. S10 stijl, toch? Niet dus. Cornald zei al ergens zoiets als niet helemaal aansluitend aan haar bekendste repertoire.
  Gelukkig is dit nummer De Diepte ook helemaal niet slecht. De – oehoe aha – als ‘hook’ zelfs een sterke. In z’n geheel een mooi nummer. Minder onderscheidend in stijl en qua muzikale impact meer subtiel dan het overdonderende waar ik op gehoopt had. Lastig in te schatten wat dit gaat doen. In andere jaren zou ik zeggen middenmoot.

 10. tralala schreef:

  Het is absoluut geen slecht nummer. Heel mooi gezongen ook. Het is wel veel saaier en minder spannend dan Dans Mij Naar Huis, waarvan ik denk dat het de andere optie was. Dat was echt een opzienbarende inzending geweest, deze is meer in de categorie ‘ja, leuk’. En met ‘ja, leuk’ win je niet.

 11. Tippy2 schreef:

  Laat ik voorop stellen dat ik het een mooi nummer vind.
  Ben ik helemaal tevreden? Ik denk dat er meer in gezeten had. Als ik het filmpje van S10 zie (waarin ze aankondigt voor NL te gaan deelnemen) en de techno geluiden die daaronder zitten dan voel ik een mooie aangename spanning, waar ik ook erg op hoopte voor onze inzending. Helaas mis ik dat in “de diepte”. Mooi maar niet spannend genoeg. De staging zal hard aan de bak moeten.

 12. GerardMartin schreef:

  Ik vind het een geslaagd en mooi nummer en aangezien er nog niet veel soeps bekend is tot nu toe mijn nummer 1 en heerlijk om weer eens iets in eigen taal te horen, dat alleen is al opvallend. Goed gedaan Stien!

 13. Rob schreef:

  Ben ook wel erg benieuwd naar het afgewezen nummer van Armin van Buuren………..

 14. Nana schreef:

  In 1 woord “GEWELDIG”. Puur en oprecht.
  Op en top Nederlands. Dit gaat zeker opvallen in Turijn. Finaleplaats waardig.

  • Max Mark schreef:

   Eens!
   Ook ik had zin in een rauwe, elektro-deun, zoals Dans mij naar huis of Maria, maar ik vind De Diepte ook echt een hele goede song. Nu vaker geluisterd en ik vind het steeds mooier worden.

 15. Jeroen schreef:

  Wat een prachtig nummer!
  Heeft inhoud en ik kreeg al vanuit buitenlandse aanhangers te horen dat dit geweldig is en een voorbeeld hoe een goed nummer hoort te zijn!
  Fingers crossed, ieder zijn smaak natuurlijk maar dit moet zeker naar de finale en ik hoop ook op een prachtige live uitvoering!
  ??????

 16. Marko Prokin schreef:

  Omg it is such a powerful ballad and glad to hear dutch language once again.
  Greetings from Macedonia

 17. SW schreef:

  Ik vind het erg mooi. Gedurfd, dat zeker!

  In de Eurovision puntenapp staat Nederland nu derde (van 22 inzendingen)! Dat is echt wel goed.
  Hier mogen we trots op zijn.

 18. Sven schreef:

  In de odds daalt NL gestaag. En dat begrijp ik wel. Het is best een aardig nummer. Maar bij een winnend nummer, zoals Arcade, weet je het meteen. En dit nummer gaat echt niet winnen. Prima middenmoter en volgend jaar vergeten.

  • Tom schreef:

   Onzin Sven, Nerderland staat al de hele middag stabiel op 20
   Staat in Belgie ook al op 60 in de iTunes top 100, en dat binnen een halve dag, toch knap. In Nederland gewoon op 1 en terecht!

   • Sven schreef:

    Er stond, toen ik het postte, echt een dalend pijltje. Maar nu idd een stijgende. Desalniettemin: we gaan niet winnen. En dat is helemaal ok, onze inzending is prima maar niet geweldig.

   • Han schreef:

    Inmiddels 18, maar dat kan morgen ook zo weer 16 zijn. En dan zijn van acht landen vóór Nederland de liedjes nog niet bekend, dus het zegt vrij weinig. Liever nu wat lager en dan de week van de repetities langzaam opstomen naar de top 10, dan andersom.

  • Hitzound schreef:

   Kerel wat zit jij er verschrikkelijk naast. S10 is kanshebbers voor de winst in Turijn, naast Italië en Oekraïne. Dat is, als het land geen marionettenland van Rusland is geworden.

 19. Dirk Marko schreef:

  Mooi lied, mooi stemgeluid en mooie sfeer. Kortom het valt mij niet tegen.
  Of dit gaat scoren in mei? Met een goede staging ( en ze is in goede handen) kan ze nog weleens gaan verrassen.

 20. Tippy2 schreef:

  Net de reactie van wiwibloggs gezien, super! Hij voorspelt een top 5 positie!

  • Jellybean schreef:

   Ja, William was super positief? Altijd leuk om te zien en horen met z’n analyses. Hij zei letterlijk ‘ this is not a popsong, this is art’.

 21. Dirk Marko schreef:

  Mooi lied, mooie sfeer en prachtige stemklank. Niet echt liefhebber van haar eerdere werk, maar dit valt niet tegen.
  Of dit gaat scoren in mei? Met een mooie mystieke staging ( ze heeft een goed team) kan dit echt wel gaan opvallen.

 22. Richard schreef:

  Na een aantal reacties van YouTubers te hebben bekeken zijn de meesten best positief over onze inzending.

 23. Pietje schreef:

  Ben toch wel een beetje teleurgesteld eigenlijk. Vind het echt geen slecht nummer hoor, maar het is zo’n typisch pruttel nummer zonder hoogtepunt. Na 1 keer luisteren maakt het niet echt veel indruk. Als de staging goed is dan geef ik S10 een kans om maximaal 15e te worden ofzo. Zo niet dan kan het ook zomaar ineens bij de laatste 3 in de halve finale eindigen.. Ook al verdient het nummer dat op zich niet.

  • Wim1970 schreef:

   Het doet mij een beetje denken aan Slowakije ’10, dat werd ook nergens spannend, maar er zat een heerlijke beat in.

 24. Esmee schreef:

  Ik vind dat het mooi klinkt. Het kan best naar de finale.
  Dat het in het Nederlands is, stoort me niet. Bij dit liedje althans. Ik denk dat de mensen die geboeid worden door dit nummer, de vertaling wel gaan opzoeken.

 25. rhein schreef:

  Ik heb mijn mening bijgesteld. Het is gewoon goed PUNT (al mag er wel eens een ander genre langskomen)

  • Hein schreef:

   Wat een seiknummer.
   Heb het nu wel gehad met die nederlandse janknummers. Is even hot opt ogenblik in Nederland maar het buitenland valt er bijbin slaap.
   Jammer

 26. Jellybean schreef:

  Ik kan er nog niet echt een definitief oordeel over vellen; eerlijk gezegd. 1e indruk: niet slecht, wel oké maar wat mat en vlak. Na wat meer luisterbeurten hoor ik wel een eigenzinnig, ietwat nostalgisch, donker liedje. S10 heeft een goede stem en het refrein is catchy. Ben zeer benieuwd naar de staging. Het viel me ook op dat verschillende You Tubers behoorlijk te spreken zijn over onze inzending en het zelfs een dikke plus vinden dat ze in het Nederlands zingt. Één ding is zeker: we gaan niet voor veilig en standaard en dat juich ik alleen maar toe. We zullen het gaan zien; ik wens haar in ieder geval veel succes toe!

  • Max Mark schreef:

   Mooie reactie!

   Fijn inderdaad dat we niet voor veilig gaan.
   Ik vind het steeds mooier en krachtiger worden. Haar stem is prachtig in dit lied. Ben heel benieuwd, maar ik geloof erin dat kwaliteit beloond wordt. Al met al een inzending waar ik trots op ben.

   Leuk inderdaad om te lezen dat men in het buitenland juist erg enthousiast is dat het in het Nederlands is.

   Heb zin in alles wat komen gaat!

 27. Dave schreef:

  Wow, prachtig nummer!! Veel succes vanuit België :)

 28. Starkoo schreef:

  wiwibloggs is positief ze is geen zangeres maar artiest, finale haalt ze 100%

  vind nog steeds dat het in het Engels nog meer kans maakt om te winnen!

  vergelijking met Blanche België is ook best wel logische!

 29. Maarten schreef:

  Na een aantal keren het nummer nu te hebben gehoord vind ik het best wel leuk. Goed dat ze nu iets beters hebben gekozen dan de 2 nummers van jeangu macrooy.

 30. Nordman schreef:

  Leuk al die fan reacties, ik lees ze met plezier, maar keep in mind dat het ook een visueel spektakel is. Ik zie dit lied best een CATS-je kunnen doen. Geen winst, maar wel een mooie hoge notering (plek 4-8). Nu al zin in de repetities. En hopelijk binnenkort een live versie met een goed uitgevoerde regie.

 31. Jang schreef:

  Wonderschoon

 32. RobOranjeFinland schreef:

  Een nieuw lied moet je leren luisteren, tot in je laten werken, en er dan pas over oordelen. Na een aantal luisterbeurten en een aantal keren de Clip bekeken : WAT EEN STERK LIED!
  Succes Team S10

 33. Stephan schreef:

  Wat een KUTlied. Een DIEPTEpunt!

 34. Stephan schreef:

  Lekker depri-nummer. Net wat we nodig hebben in deze tijd…

 35. Geeuw schreef:

  De Diepte dat niet het hoog(s)te punt zal bereiken. Laagvlieger

 36. Sandra schreef:

  vind het niet bijzonder en zal in Europa geen potten breken haar muziek is voor de nederlandse markt maar niet voor eurovisie zal misschien finale en dan middenmoter,geen winning song.

 37. Paysbart schreef:

  Voor alle negatieve mensen. Kijk even naar reaction videos. Op YouTube. Ik zie alleen maar hele positieve reacties (Spaans, Iers, Engels, Turks). Wat een groei briljant.

  • Wim1970 schreef:

   Nu ik het een paar gehoord heb, ligt het wel lekker in het gehoor. Kan er alleen geen touw aan vastknopen wat ze zingt, heel onduidelijk.

   • Max Mark schreef:

    Dat is toch geen probleem, Wim? Alle buitenlandse luisteraars/kijkers verstaan het ook niet en gaan aan op de sfeer ?. Vrij vertaald las ik: ‘Nederlands klonk nog nooit zo mooi’. Misschien moeten we vaker wat onduidelijker praten ?

   • Stephan schreef:

    Ik kom elk jaar terug op deze website, speciaal voor Wim1970’s reacties. Hij is ook zo populair bij iedereen…

   • 4Life schreef:

    Ik kom ook elk jaar rond deze tijd voor Wim1970 en Peter…. 2 inspirerende gasten. ECHT!

  • Stephan schreef:

   Wees toch niet zo naïef. Zijn allemaal nichtjes die alles mooi, fabulous, wow en ‘slay’ vinden. Dat zegt toch niks over hoe 200 miljoen kijkers op de avond kijken en stemmen. Denk nou eens na.

   • Han schreef:

    Wees niet zo negatief. De valse reacties komen vooral van nichtjes die alles mooi fabulous wow willen vinden. Gelukkig zijn ze niet representatief voor de 200 miljoen kijkers, waarvan een groot deel heus goede muziek weet te herkennen en waarderen. Daar heb je toch wel over nagedacht?

   • 4Life schreef:

    “slay queen, slay” ===> ROFL!!!

 38. Matje schreef:

  ze komt zomaar op 83 binnen in de wereldwijde iTunes charts . De enige die haar voor ging was de Italiaanse inzending . Haar aantal views op YouTube liegen er ook niet om .
  Dit is gewoon een lied dat mensen aanspreekt. gezien de reacties op social media .Het zou fantastisch zijn om dit mooi geschreven Nederlandstalig lied in de top te zien eindigen . De laatste keer was dat 1998!

 39. Bjorn schreef:

  Nederland zou zomaar eens in de halve finale kunnen blijven hangen. Ik vind er niks aan.

 40. Sake schreef:

  Zo, inmiddels op plaats 11 bij wedkantoor Odds-Eurovision. En nu mogen de zeurpieten weer.

  • Peter schreef:

   Jarenlang moeten we aanhoren dat dat niets voorstelt, nu ineens leidend voor de gelovigen onder ons

   • Dirk Marko schreef:

    11mei met het vliegtuig naar huis toch??

   • Tom schreef:

    Ik denk dat we de mening van Peter en Wim1970 nu wel op waarde kunnen schatten.. S10 gaat in ieder geval zeker naar de finale!

   • Peter schreef:

    Mocht Oekraïne meedoen, winnen zij, anders Italië. Snap niet dat de bookmakers ineens heilig zijn. Maar ja hypocrisie is juliie hier niet vreemd. Het is en blijft een slechte inzending, leuk voor Sterren.nl Top 25, de enige hitlijst waar ook Jan Smit wel eens instaat. Helaas moet je hier met de meute meekletsen, nou ik niet.

   • Dirk Marko schreef:

    Moeilijk he om je ongelijk toe te geven. Sterkte., wordt een moeilijk jaar voor je.

   • Peter schreef:

    Welk ongelijk? Baggernummer wat mij betreft. Ik verklaar de bookmakers niet heilig nu, jullie hypocrieten ineens wel.

   • Richard schreef:

    Waarom moet je ineens zo doordrammen over die bookmakers. Ga een andere hobby zoeken…
    Natuurlijk mag je een nummer niet te pruimen vinden, maar jouw fanatieke afkraken wordt een beetje zielig nu.
    Bookmakers zijn niet heilig, maar kan best eenb indicatie geven… leert de historie.

   • Tippy2 schreef:

    Richard +1, helemaal mee eens.

   • Peter schreef:

    @Richard: aangezien hier jarenlang schimpend werd gereageerd op de bookmakers door al die schijnheiligen hier, en nu ineens Voila Eureka zijn de bookies leidend. Jullie zijn eigenlijk al jaren lachwekkend. Zweden, Griekenland, België en UK nog geen noot van gehoord en staan in de top 10. Spanje wat door velen de laatste plaats wordt toegedicht staat op 10. Tja geweldige indicatie. Jullie hebben niets geleerd.

   • Peter schreef:

    Kan me zelfs herinneren dat in 2019 Duncan vanaf begin bovenaan stond bij de bookmakers er hier schimpend gereageerd werd, stelde niks voor, we moesten niet te vroeg juichen, nummer en stageing stelde niets voor, etc etc.

   • Tippy2 schreef:

    Vreemde herinneringen heb jij Peter wat Duncan en die no 1 positie betreft. Misschien moet je je eens gaan verdiepen in het fenomeen “bookmaker”. Bookmakers worden gevoed door mensen zoals jij en ik. Dat the UK bijv.zo hoog staat zonder lied komt omdat er geruchten gaan over een bepaalde artiest en nummer dat de Engelsen wel zien zitten. Ze zijn zo enthousiast (ja je hebt ook enthousiaste mensen :-) !) dat ze al bij voorbaat geld durven in te zetten op hun overwinning. Je zult zien dat als het nummer tegenvalt UK zal kelderen…Als alle nummers bekend zijn krijg je in ieder geval wel een wat objectiever beeld.

   • Peter schreef:

    Je moet lezen Tippy2. De schijnheiligen onder jullie gaven geen stuiver voor de bookmakers tot nu ook niet ten tijde van Duncan. Ik hoef mij niet te verdiepen in hoe bookmakers werken, laten we het er op houden dat ik ruimschoots ervaring heb hiermee.

 41. Ron schreef:

  Nu op nummer 8 bij de bookmakers en meer dan 1 miljoen views op youtube vind dat echt geweldig voor S10
  Geniet ervan en zet hem op in Turijn

 42. Sake schreef:

  Jaaaaa, op nr 8 bij Odds Eurovision!! En ik trek me niks aan van dat negatieve gezeik hier. Lekker puh!!