Zweden en Polen in 2e halve finale favoriet bij bookmakers

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Jellybean schreef:

  Het lied van Polen is mijn persoonlijke favoriet, samen met Estland. Prachtig nummer; een perfecte combinatie van klassiek en modern, melodieus, geweldige stem. Helaas kan ik er niet op stemmen in de semi…dan maar in de finale:)

  • Jellybean schreef:

   San Marino reken ik ook nog tot mijn persoonlijke favorieten, net als Roemenië. Ik verwacht verder dat Zweden, België, Australië en Finland zich plaatsen. Voor de rest is het wat moeilijker in te schatten, Cyprus en Azerbeidzjan geef ik ook een goede kans.

  • Dirk Marko schreef:

   +1)

   • Dirk Marko schreef:

    Kan ik me in vinden behalve San Marino.
    Ik geef Servië een goede kans, kan wel eens de dark horse zijn dit jaar.

  • Nana schreef:

   +1

 2. riccardo schreef:

  Estland, Polen, San Marino, Tsjechië en Zweden zijn voor mij hier duidelijk de favorieten.
  Georgië en Israël lijken me NQ zeker.

 3. Max Mark schreef:

  Mijn favoriet in deze halve finale is zeker Zweden. Ik vind dat een heel fijn nummer.
  Voor de rest scoren ook Polen, Estland en Finland hoog bij mij. Ik verwacht ook voor België een finaleplaats.
  Mijn guilty pleasure is Roemenië.

 4. Inez schreef:

  België en Polen en San Marino hoor ik graag en nee Zweden niet haar stem is zo storend en irritant

 5. Br@m schreef:

  Zekere finalisten zijn: Australië. Azerbeidzjan, Cyprus, Estland, Malta en Polen. Zweden haalt de finale waarschijnlijk ook wel maar geweldig vind ik deze Bonnie Tyler kloon niet. Voor de overige 3 plaatsen tip ik: België, Montenegro, en Roemenië.

 6. GerardMartin schreef:

  Ik heb in deze halve finale geen enkele favoriet.

 7. GerardMartin schreef:

  Heel klein beetje Roemenië en heel klein beetje Zweden dan….

 8. Joyce schreef:

  Zweden gaat dit jaar winnen!

  • GerardMartin schreef:

   Dat zou een wonder wezen

   • Peter schreef:

    Het zou een wonder zijn, wezen zijn kinderen zonder ouders,. Zweden wint niet, in de huidige situatie is dat Oekraïne.

   • OnzeTaal schreef:

    Genootschap Onze Taal, speciaal voor Peter de betweter: “Veel mensen hebben (op school of thuis) geleerd dat ze het werkwoord wezen niet mogen gebruiken. ‘Wezen vind je in een weeshuis!’, was de uitroep waarmee ze werden gecorrigeerd als ze het toch deden. Taalkundig is er echter geen reden om wezen af te keuren: het is een eeuwenoud werkwoord.”

 9. Bandido - Georgia schreef:

  Ik denk inderdaad ook dat Polen en Zweden het goed gaan doen, ik vind het zelf ook prima bijdrages. Alleen denk ik dat Zweden het vooral bij de juries goed gaat doen, maar top vijf zit er wel weer in. Verder verwacht ik Estland, Azerbeidzjan, Finland en Malta in de finale terug te zien. Twijfelachtig vind ik Servië, Roemenië en Australië, maar ook San Marino. Het kan een fanwank worden, maar ook gigantisch door het ijs zakken. Ik denk dat er 0% kans is dat Israel dit jaar de finale haalt, maar voor de rest best een open veld denk ik.

 10. Nana schreef:

  San Marino =bagger. Control alt delete voor mij. Estland, Zweden en Polen zeker door.

  • Jellybean schreef:

   In mijn ogen zeker geen bagger; gewoon weer een kwestie van smaak. 🤗 Ik hou wel van dit soort punk rock; beetje luchtig, stoer, rocky. Zanger heeft charisma en weet hoe hij het publiek moet bespelen. I like it!

  • riccardo schreef:

   Cool! Vroeger iets voor het lokale kraakpand maar nu voor op een high end runway. Zoiets.

  • Han schreef:

   Inderdaad, San Marino, wat een verschrikkelijk gedrocht. Het liedje bedoel ik. Buiten het songfestival zou je hier nooit meer wat van gehoord hebben, maar het songfestivalpubliek maakt er dan toch nog iets heel bijzonders van. En dat is het gewoon niet. Bagger van de bovenste plank, waarvoor San Marino voorgoed gestraft moet worden. Uitsluiting, diskwalificatie, weg ermee. Ruil maar in voor Vaticaanstad.

   • Jellybean schreef:

    Geldt dat niet voor minstens 95% van alle liedjes dat je buiten het songfestival er nooit meer iets van hoort? 🤔 Dat het je ding niet is en je er geen reet aan vindt, oké, dat kan. Maar om dan gelijk uitsluiting en diskwalificatie in de mond te nemen is echt overdreven; dan kunnen ze het hele festijn gelijk afschaffen.😉

   • Peter schreef:

    Han weet er alles van

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb twee duidelijke favorieten in deze semi en dat zijn Polen en België. Aan de enthousiaste reacties te lezen over Zweden, leid ik af dat hier een duidelijke markt voor is, maar mij laat deze inzending aardig koud. Kunnen mensen mij beschrijven wat ze goed vinden aan deze inzending?

  • Inez schreef:

   Ik snap dat ook niet haar stem is storend en irritant en altijd op dezelfde toon zingt zij

  • Jellybean schreef:

   Ik denk de melodie; liedje is solide, degelijk. Stem moet je van houden; ik vind het net wat te schor om mooi te vinden. Liedje raakt mij persoonlijk ook niet, vind het net wat te vlak naar mijn smaak. Zal het bij de jury’s goed doen; televote is een ander verhaal denk ik.

  • Max Mark schreef:

   Erg mooie compositie, pakkende melodie, goede opbouw (beat vanaf tweede couplet is erg goed). Prima instrumentatie, elementen van nu, goede stem. En gewoon een erg goed nummer. Het is ‘af’, het pakt me, nummer met absolute hitpotentie. Voor mij één van de toppers dit jaar.

 12. riccardo schreef:

  Vooral het refrein waar ze Hold me closer zingt in combinatie met haar stemgeluid komt binnen en blijft hangen. Het doet verder ook niks verkeerd, met leuke opmaatjes die universeel klinken en van nu zijn. Denk dat dat de sterkste troef is aan dit tussen genres in zwevende nummer.
  Winnen niet, hoog eindigen wel.

 13. Richard schreef:

  Als Polen en Estland de finale halen ben ik blij. Dat zijn mijn twee favorieten in deze semi

  • Bas schreef:

   Nou ik hoop ook echt dat die twee landen doorgaan Richard. Verder ben ik ook wel gecharmeerd van Georgië, Finland en Servië. Zweden heeft ook geen slecht lied en begrijpelijk wel dat dit lied hoog aangeschreven staat.

   • Inez schreef:

    Zweden is in mijn ogen niet mijn favoriet haar irritante stem en sorry ze zingt ook wat vals bepaalde momenten en mensen dat is mijn mening

  • Jellybean schreef:

   Zijn ook mijn topfavorieten in het hele deelnemersveld; ik hoop dat ze een hoog eindigen.

 14. Dave schreef:

  BELGIUM for sure. Hihihihi