Douze Points 2022 [18]: Finland

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Peter schreef:

  Heb niets met dit soort muziek, maar op zich geen slechte inzending van Finland, alleen vind ik persoonlijk het refrein niet echt lekker lopen.

 2. RobOranjeFinland schreef:

  Leuke bijdrage van mijn “ landgenoten”. Niets meer en niets minder . Finale , kan, maar zou ook kunnen “ net niet “.

 3. Dirruk schreef:

  Niet per se mijn genre maar wel goed gedaan. Ik zie dit de finale wel halen.

 4. Inez schreef:

  Geweldig hier hou ik van ruige rock

 5. Max Mark schreef:

  Ik vind dit een goed nummer. Gaat makkelijk naar de finale.

 6. riccardo schreef:

  In de finale hoort het wel thuis. Het is volgens mij vooral vanwege dit soort pop rock genre dat ik denk dat een BonJovi hitje het misschien beter zou doen of hebben gedaan in een ander jaar. Professioneel van uitstraling, het staat als een huis.

 7. Michael Adam schreef:

  Wat mij betreft zijn de refreinen minder sterk dan de coupletten. Ik houd erg van rock overigens , maar deze suffe pop rock mist zijn doel een beetje.. Doe het dan goed en snoeihard… Ik hoop niet dat Finland zich na het sturen van Darude weer misrekent op een bekende naam.

  • Jellybean schreef:

   Kan ik me volledig in vinden Michael Adam. Qua ‘rock’ gehalte vind ik Bulgarije beter en rauwer. Maar daar ben ik volgens mij een uitzondering op😉

 8. Ria NL schreef:

  Een van mijn favorieten van dit jaar, ik vind dit een geweldige inzending van Finland, jammer dat ik niet op ze kan stemmen in deze semi finale, ik hoop ze terug te zien in de grote finale

  • Frank schreef:

   Ria, Finland is een van de winnaar dit jaar.
   Zeer mooie rock song bijdrage en ligt goed in het gehoor.
   Mijn nummer 1.

 9. Remco Berg schreef:

  Ik vind het best okay maar niet voor het Songfestival. Ik zou dit niet echt als ‘ruige rock ‘ willen betitelen. De naam Jezebel vind ik wat minder.

 10. Joss schreef:

  Best een mooi nummer …. commerciële rock …… finale zeker wel maar absoluut niet mee doen voor overwinning !

 11. robbert-rotterdamdam schreef:

  Eén principe heeft Finland goed in de gaten: een lied heeft maar 3 minuten en als je wil scoren moet je in de eerste minuut al uitpakken om de aandacht van het publiek vast te houden. Vele inzendingen doen dat niet, maar Finland wel. Daarom verwacht ik dit land zeker in de finale.

  • Jellybean schreef:

   Klopt; zeker voor de doorsnee kijker die de liedjes voor de eerste keer gaat horen. Met dat gegeven in het achterhoofd zou een land als Griekenland toch finaal door het ijs moeten zakken zou je denken. Heel erg benieuwd naar.

   • robbert-rotterdamdam schreef:

    Ja, maar er zijn natuurlijk nog andere aspecten die een rol kunnen spelen, zoals een betoverende staging, prachtige belichting, etc

   • Jellybean schreef:

    Absoluut waar. Daarvoor zullen we eerst de repetities moeten afwachten.

 12. GerardMartin schreef:

  Niet mijn ding dit en hoeft niet naar de finale maar zal daar waarschijnlijk wel belanden.

 13. Br@m schreef:

  Ik heb niks met deze Finse bijdrage. Qua rocksong vond ik Dark side van Blind Channel van vorig jaar vele keren beter. En 2 jaar achter elkaar met eenzelfde type nummer op het ESF meedoen werkt niet. Dit zal vermoedelijk wel de finale halen maar daar in het rechter rijtje eindigen.

 14. Nana schreef:

  Heb hier ook niets mee. Het refrein, wat altijd lekker in het gehoor moet liggen doet dit refrein dat niet. Hoeft voor mij niet naar de finale.

 15. Olaf schreef:

  Net als vele anderen vind ik het refrein ook het minst interessant. De coupletten en instrumentale stukjes tussendoor zijn het sterkst in dit nummer. Een lekkere pop-rocksong op zijn Bon jovi’s in de 80s. Finale en dan middenmoot schat ik in.

 16. Marcel schreef:

  Niet verkeerd. Ik zie finale wel voor ze. Ben benieuwd hoe hoog ze daar in de finale komen

 17. JW schreef:

  Dit gaat echt wel naar de finale.
  Een lekker rock nummer, wat zeker niet zal misstaan op het ESF.