Douze Points 2022 [29]: Estland

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Tippy2 schreef:

  Dit vind ik leuk, en mooie stem heeft deze gast, zeker finale plek, mijn nummer 5 dit jaar.

 2. Toine schreef:

  Gewoon goed dit lied!

 3. Inez schreef:

  Leuk nummer en de zanger miauwkes

  • Jellybean schreef:

   Hoi Inez, ik ben heel benieuwd wat je bedoeld met miauwkes; toch geen kattengejank? ?

 4. riccardo schreef:

  Met vlag en wimpel, wat mij betreft.

 5. Ria NL schreef:

  Prima zanger en leuk lied dat ik zonder problemen naar de finale zie gaan

 6. Marcel schreef:

  Finale zekerheid, lied al vanaf het begin mooi gevonden

 7. Peter schreef:

  Een van de betere inzendingen van dit jaar.

 8. Michael Adam schreef:

  Lekker lied, goede stem, charismatische zanger. Dit mag van mij heel hoog eindigen.

 9. Br@m schreef:

  Heerlijk nummer; staat ook in mijn persoonlijke top 10. Live staat het nummer ook als een huis. Gaat zeker naar de finale.

 10. Joss schreef:

  Catchy nummer …… mag van mij naar finale !

 11. Jellybean schreef:

  ‘Hope is a good thing,
  Maybe the best of things
  And no good thing ever dies’. ( Andy Dufresne/ The Shawshank Redemption)

  Dit is één van de mooiste quotes uit mijn favoriete film over de kracht van hoop. En als we iets nodig hebben in donkere, onzekere tijden is het dat wel. Dit liedje is een prachtige ode aan die hoop en het heeft zich als een soort van mantra in mijn hoofd genesteld de afgelopen tijd. Dit is dan ook mijn nummer 1 dit jaar.
  Zanger; Mooie stem, charismatische uitstraling, mooie kop. Lied; prettig afwisselende melodie, verassende en geslaagde combinatie met de western sound, aanstekelijk, uplifting.
  Qua uitvoering zie ik nog wel ruimte voor verbetering; a.u.b. geen cowboys op het podium maar een subtielere act die wat meer aan de verbeelding over laat. Met dit lied en thema kun je alle kanten uit qua staging. Dus nog wat werk aan de winkel voor de Esten. Het lied doet (voorlopig) nog niet veel bij de fansites, bookies etc. wat ik niet echt kan begrijpen. Ik heb echter goede ‘hoop’ dat daar nog een positieve verandering in komt.
  Ik wens Stefan alle succes en…….’Sing your ❤️ out boy!’

  • Max Mark schreef:

   Mooi commentaar. Ik snap wel dat je de redactie nog even aanspoorde om deze te plaatsen ?. Inderdaad goed nummer. Bij mij niet op nummer 1 zoals bij jou, maar wel in de top 10. Ben het met je eens dat het qua staging veel beter kan. Niet te letterlijk nemen, Estland, dus weg met de cowboys en westerntaferelen ?. Kan veel spannender, dus ik hoop dat de Esten de clichés overboord zetten.

   Leuk dat dit je favo is. Snap ik goed. Vorig jaar was je verknocht aan Noorwegen. Of beter: gevallen voor de Fallen Angel.

   Ik hoop voor Hope deze keer.

   • Jellybean schreef:

    Dank je wel Max Mark voor je leuke reactie. Vorig jaar inderdaad de gevallen engel, dit jaar de stoere cowboy, moet niet veel gekker worden?

  • Peter schreef:

   Of ik robbert-rotterdam hoor

  • Olaf schreef:

   Je haalt me de woorden uit de mond, en verwoordt precies wat ik heb. Mijn nummer 1 dit jaar- in een sterker Eurovisie jaar had dit trouwens zo rond de vijfde plek gezeten, maar het springt er nu echt bovenuit. En dit is volgens mij het eerste nummer waarvan bijna iedereen die hier heeft gereageerd een finaleplaats verwacht en het een goed lied vindt, leuk! De staging moet idd minder over-the-top western en zijn Engels mag ook nog wat verbeteren qua uitspraak, maar dit gaat het veel beter doen dan nu bij de bookies. Ik schat zeker Top 10, om alle redenen in de reactie van Jellybean genoemd.

 12. Jellybean schreef:

  @redactie; ik heb een paar keer tevergeefs geprobeerd mijn stukje over Estland te plaatsen. Kunnen jullie dit even checken aub? Dankjewel ?

 13. Wim1970 schreef:

  Estland ’01, toch wel een van de slechtste winnaars ooit.

  • Dirruk schreef:

   Zeker niet de beste ooit maat hat kan echt wel slechter i.m.o.

   • Wim1970 schreef:

    Ik zit te denken welke winnaar ik slechter vind, maar zou het zo 1 2 3 niet weten. Van de afgelopen 12 jaar is dat sowieso Duitsland ’10, en van 2000 t/m 2009 vond ik Rusland vreselijk. Rusland had ik in 2007 de overwinning gegund.

   • Peter schreef:

    1989, 1990, 1994, vanaf 2001 afwisselend matig tot slecht. Om maar een paar winnaars te noemen. 2014 en 2019 zijn een uitzondering.

 14. Max Mark schreef:

  Goed nummer! Prima zanger. Met gemak naar de finale. Bij mij in de top 10. Benieuwd naar de staging. Kan spannender en beter dan in de nationale finale.
  Lekkere bijdrage van de Esten dit jaar!

 15. Dirruk schreef:

  Estland gaat de finale wel halen hiermee. In mijn persoonlijke lijstje komt het niet zo hoog.

 16. Richard schreef:

  Een van de betere liedjes dit jaar. Zal zeker finale wel halen

 17. RobOranjeFinland schreef:

  Estland zie ik hoog eindigen. Qua looks mijn ideale Hunk …..

 18. Ikkieeee schreef:

  Wat een lekker ding

 19. Nana schreef:

  Wat een heerlijk nummer. Ben direct in het lied. Mijn absolute nummer 1 dit jaar. Heerlijk sfeertje.

 20. GerardMartin schreef:

  Niet mijn ding dit.

 21. JW schreef:

  Dit doet mij een beetje denken aan het liedje van de serie van Bonanza van vroeger haha.

 22. dick schreef:

  Best een goede inzending van de Esten. Gaat zich zeker kwalificeren, misschien zelfs top 10 halen?