Douze Points 2022 [33]: België

Dit vind je misschien ook leuk...

83 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Ik weet het niet hoor, Europa gaat hier niet massaal voor stemmen, ik vind het een aardige bijdrage, maar missen in de finale? Nee dat ook weer niet.

 2. Richard schreef:

  Goede zanger en lied is niet verkeerd. Doet beetje denken aan Dirty Diana van Michael Jackson. Succes in ieder geval gewenst voor onze zuiderburen.

  • Jero schreef:

   Persoonlijk vind in het meer een mix van Cry My A River & What Go’s Around Comes Around van Justin Timberlake.
   Vind het 1 van de betere liedjes van dit jaar.

 3. riccardo schreef:

  Nummer zou geholpen zijn met een steviger beat. Finale lukt.

 4. Rick schreef:

  Dit nummer gaat het veel beter doen dan nu voorspeld.
  Waarschijnlijk gaat dit moeiteloos naar de finale om daar de top 10 of hoger te halen.

  • Inez schreef:

   Ik hoop het volgende week beginnen de repetities voor de eerste halve finale zo benieuwd

   • Wim1970 schreef:

    Ik ook, kan niet wachten om België niet uit de enveloppen zien te komen, wat een draak van een nummer van een nietszeggende zanger.

  • Kobe schreef:

   Ik denk dat ook. Als de staging én de stem in orde komen, zie ik België met gemak de top 10 halen. “Miss You” is ook het enige nummer met deze sound in de competitie.

 5. Br@m schreef:

  Redelijk nummer maar ben er niet overdadig enthousiast over. Zie dit hooguit in de middenmoot eindigen. Gisteren werd er melding gemaakt van stemproblemen bij Jérémie. Hopelijk zijn die voorbij als de repetities beginnen.

 6. Max Mark schreef:

  OK nummer. Fantastische stem. Finale gaat hij halen. Ik voorspel nu een plek tussen 11-15 in de finale, maar wie weet kan België na de repetities verder omhoog kijken. Ik gun het onze buren van harte.

 7. Dirk schreef:

  het lied en de hoge noten vergen veel van zijn stem, hij heeft idd stemproblemen. vrees er een beetje voor in mei

 8. Beer schreef:

  Hovig, Cyprus 2017. Dat is het resultaat dat ik verwacht voor deze inzending.

 9. Ria NL schreef:

  Ik vind het een goed liedje en de stem van Jeremie is geweldig. Ik hoop ook van harte dat zijn stemproblemen voorbij zullen zijn als de repetities en de halve finales gaan beginnen. Ik wens hem van harte heel veel succes toe en ik zal duimen voor een finaleplaats en een mooie einduitslag

 10. Joss schreef:

  De mooiste/beste stem van Eurovisie ’22 ! Het lied is van hoge kwaliteit ! Finale is zekerheid ! Ik gun hem top 10 en hopelijk nog meer ! Ben benieuw naar act !

 11. Dirruk schreef:

  Ja, prima lied en zanger. Moet moeiteloos de finale kunnen halen. Ik schat in ergens rond positie 15 in de finale, in mijn eigen lijstje staat het hoger.

 12. Inez schreef:

  Dirruk dat is afkraken wat Bram doet nog een leuk en plezant leven

  • Br@m schreef:

   Volgens mij is Inez hartstikke verstandelijk beperkt. Dit is geen veroordeling maar gewoon een constatering.

  • Dirruk schreef:

   Schrijven dat iets een zeiknummer is, dat is afkraken.
   Zeggen dat je er niet overdadig enthousiast over bent is gewoon je mening geven.
   Lees eens even terug wie wat nu doet in dit topic.

   • Inez schreef:

    Maar is het normaal dat jullie mij uitschelden he wie mij tegen mijn hart trapt en trap ik terug ik ben zo en jullie kunnen daar niks aan veranderen doei en een zeiknummer is niet afkraken he

   • Dirruk schreef:

    Ik heb jou, of iemand anders, nog nooit uitgescholden.
    En ja, iets een zeiknummer noemen is afkraken ja. Jij vindt het niet mooi, dat mag en dat mag je ook zeggen, maar daarmee is het nog geen zeiknummer.

   • Wim1970 schreef:

    Hoe vaak heeft België al gewonnen, Anuz?

 13. Inez schreef:

  Rad een mond eens houden he nee dat is u echte naam niet 😂😂😂😂

  • Stoffel schreef:

   Inez ik ben ook Belgisch. Stop toch met je zo op te winden. Daarmee verander je de uitkomst van ons nummer niet hoor in de SF2 en hopelijk de finale. Iedereen hoort dat hij moeite heeft met de 2de “NO”. En dat hij naar het einde toe met al die uithalen er telkens onder zit. Het goede nieuws is, het is nog iets meer dan een week tot de start van de repetities (SF1) dus hij kan zijn stem nog wat laten rusten. Hij kan zingen, daar moeten we ons geen zorgen over maken. Ik hoop gewoon dat hij ondersteund wordt door minstens 1 backing. Niet om hem te camoufleren. Maar om hem te ondersteunen. Want dat is het probleem nu : zijn stem is de enige die op de voorgrond treedt en de backings zijn in de studio versie eerder naar de achtergrond. Als die mix beter komt, dan gaan we naar een top resultaat. Have faith, en laat de andere zeggen wat ze willen. Het is een competitie! Groetjes van een Brusselse Belg. En aan de Nederlanders : jullie heben een TOPSCHIJF. Bij mij staat S10 al op 2.

   • Inez schreef:

    Oké maar het nummer van s10 is saai en je valt in slaap maar moet ik mij laten uit maken voor het vuil van de straat ik denk het niet hoor

   • Conny schreef:

    Toen ik het liedje van Nederland de allereerste keer hoorde was ik er niet direct wild van , maar ik had gewoon wat tijd nodig en ben nu op het punt dat ik dit een diepmooi nummer vind…..dit mag van mij heel hoog eindigen in de finale! Heel veel succes Nederland !

 14. Stoffel schreef:

  Inez ik ben ook Belgisch. Stop toch met je zo op te winden. Daarmee verander je de uitkomst van ons nummer niet hoor in de SF2 en hopelijk de finale. Iedereen hoort dat hij moeite heeft met de 2de “NO”. En dat hij naar het einde toe met al die uithalen er telkens onder zit. Het goede nieuws is, het is nog iets meer dan een week tot de start van de repetities (SF1) dus hij kan zijn stem nog wat laten rusten. Hij kan zingen, daar moeten we ons geen zorgen over maken. Ik hoop gewoon dat hij ondersteund wordt door minstens 1 backing. Niet om hem te camoufleren. Maar om hem te ondersteunen. Want dat is het probleem nu : zijn stem is de enige die op de voorgrond treedt en de backings zijn in de studio versie eerder naar de achtergrond. Als die mix beter komt, dan gaan we naar een top resultaat. Have faith, en laat de andere zeggen wat ze willen. Het is een competitie! Groetjes van een Brusselse Belg. En aan de Nederlanders : jullie heben een TOPSCHIJF. Bij mij staat S10 al op 2.

 15. Michael Adam schreef:

  Ik gun België de wereld en wil elk jaar dat ze goed scoren. Maar ik heb echt niets met dit nummer, zo jammer. Het is niet mijn smaak, niet mijn genre en helaas is zelfs de mooie stem van Jeremie niet voor mij.

  Alsnog succes België ik besef me ook dat ik tot de minderheid behoor gelukkig.

  Hopelijk kan ik België volgend jaar weer compleet steunen.

 16. GerardMartin schreef:

  Ik vind hier niet veel aan, middenmoter als het überhaupt de finale gaat halen.

 17. Ikkieeee schreef:

  Voor Inez hoop ik dat België laatste wordt… wat een vervelende muts

 18. Inez schreef:

  Dirruk sorry hoor ik bied een sorry aan

 19. Tippy2 schreef:

  Sympathieke zanger, met het nummer heb ik niet veel, weet me niet te boeien. Finale voor België wordt spannend. Kom maar op Inez, spuug je gal maar weer…

 20. Wim1970 schreef:

  De cd is inmiddels ook uit, en kost maar liefst 29 euro bij Bol.

  • Br@m schreef:

   Ik betaalde er 21,99 euro bij cdhal.nl Ook uit is de CD van The Kik met hertaalde ESF nummers zoals Stilte na de storm https://www.youtube.com/watch?v=abTflvsXqec&ab_channel=ExcelsiorRecordings (dit vind ik een superversie) Grappig is Binnenkort (vertaling van Making your mind up): https://www.youtube.com/watch?v=TxVRSI1c1jQ&ab_channel=TheKik-Topic

   • Br@m schreef:

    24,99 euro bij Bookspot.nl (zo heet ECI tegenwoordig). Heb ook nog even bij Bea de Vrind gekeken maar daar stond ‘ie nog niet op haar site vermeld maar zij is zeker niet duur.

   • Br@m schreef:

    Amazon.nl 24,99 euro maar Amazon.de 21, 99 euro!

  • Wim1970 schreef:

   Bedankt Br@m, ik heb net gekeken bij cdhal.nl en ga hem daar bestellen. Ik woon in Hoogeveen, dus daar kan ik op de fiets naar toe.

   • Br@m schreef:

    Voor geinteresseerden, op 24 juni as. verschijnt de 3DVD en de 3Blue Ray van het ESF 2022. Kijk wel uit waar je wat koopt want er zijn prijsverschillen! Goedkoopste w.b. de DVDbox is CDhal.nl; daar betaal je 27 euro, Bookspot.nl 30 euro en bol.com 33 euro. De Blue Raybox kost bij Bookspot 48 euro en bij bol 50 euro. Bea de Vriend is ook heel schappelijk qua prijzen maar heeft op haar site bearecords.nl nog geen info staan over CD’s en DVD’s van dit jaar.

 21. Jellybean schreef:

  Ben bijna bang om nu mijn mening te geven maar ik doe toch een poging😅
  Hele mooie, soulvolle stem; finale lijkt me binnen handbereik voor onze zuiderburen.
  Liedje begint veelbelovend, mysterieus en de eerste minuut is prachtig mooi. Helaas verzandt het daarna in van alles wat en is voor mij jammer genoeg de betovering voorbij. Maar zeker een solide bijdrage van België.

 22. GerardMartin schreef:

  Ik vind zijn stem wel ok maar het lied verre van dat, jammer.

 23. xxx schreef:

  Goede bijdrage wederom van de RTBF.
  Onze Stien / S10 heeft de griep. Ik zeg beter nu dan over twee weken. Hopelijk houdt ze er geen stemproblemen aan over.

 24. Celine schreef:

  Symphatieke zanger en goed nummer. Als Jeremie goed bij stem is op 12 mei gaat hij met gemak naar de finale! Ik hoop op een goede eindnotering voor onze Belgische vrienden!

 25. Eurovision schreef:

  Inez
  Ik zou het appreciëren, als Belg, dat je je wat gematigder opstelt. Je doet immens hatelijk en maakt je eigenlijk enorm belachelijk. Vond het eerst fijn dat er veel mensen op onze inzending reageerden maar de meeste posts lijken allemaal onzin van jou te zijn. Dus, doe normaal en geef gewoon je mening op het nummer van de dag dat men presenteert. Hou het gewoon leuk als je wil.
  Trouwens NL: S10 heeft een topnummer. Mijn nummer 1 dit jaar. Graag in 2023 terug naar Nederland.

  • inez schreef:

   ah dus ik mag mij laten uitschelden he eurovision jullie site is onwaardig he en ik ben hoe ik ben dus een leuk leven de diepte is een nummer dat op niks trekt

 26. Richard schreef:

  Ik heb niets met dit nummer, gewoon not my cup of tea.
  @inez: respecteer een andersman mening, als jij vindt dat S10 een waardeloos nummer heeft dan mag dat.
  Persoonlijk vind ik het nummer van Nederland vele malen origineler dan de Belgische.

  • GerardMartin schreef:

   Je hebt helemaal gelijk, die Blanche een paar jaar geleden was stukken origineler dan het muziekje van dit jaar waarvan je er duizenden dagelijks door de luidsprekers in de supermarkt hoort.

 27. Ikkieeee schreef:

  En poetsen en stofzuigen en de was doen!

 28. RobOranjeFinland schreef:

  Ik weet het niet met deze bijdrage, niet slecht, maar ook niet waanzinnig goed. Ik denk dat Europa hier niet massaal voor gaat stemmen.
  Finale plek is mogelijk. Daar eindigend tussen de 15e en 20e plaats.

 29. Eurovision schreef:

  Idd Inez, je maakt hier geen vrienden. Ik walg eigenlijk van jou. En ik ben BELG.
  En ondertussen weten we al dat je S10 niets vindt. Oke, dat mag. Geen probleem. Maar ik vind Nederland stukken mooier dan ons eigen Belgische nummer. Graag tot volgend jaar. Zoek een andere site.

 30. Dirk Marko schreef:

  Finale moet wel mogelijk zijn, veel zal afhangen van stem en staging.
  Dit nummer behoort niet tot mijn favorieten.

 31. Tomtjen schreef:

  Misschien een idee om het gewoon over de song en mogelijke kansen te hebben… Al jullie onderlinge verwijten zijn oneerbiedig, voor elke artiest die meedoet aan het songfestival, dus laat dat privé aub.

 32. Tomtjen schreef:

  Ikzelf vind het een goed nummer, erg herkenbaar op de radio, en vocaal erg moeilijk. dat kan twee kanten opgaan: enorm verrassen en overtuigen, of helaas ook faliekant de mist in gaan… Ik hoop op het eerste ook uiteraard, zeker na het horen van de live optredens op eurovision in concert in Amsterdam en in de The Voice Belgique. Ook de dansers kwamen goed over en zouden voor een goede staging kunnen zorgen. Ik ben dus niet zo wild als van een nummer als Loic Nottet of Blanche, maar zie enorm veel potentiëel. Finale is een zekerheid, top tien een logisch resultaat en meer zou leuk zijn!

  • Jellybean schreef:

   Loic Nottet was fantastisch, mijn winnaar in 2015 en ik luister het lied nog regelmatig.

 33. Olaf schreef:

  Amerikaans klinkende soul/R&B, dat hebben we nog niet zoveel gehad op het Songfestival. Alleen daarom valt deze bijdrage op. Tegelijkertijd vind ik het een en ander missen in het nummer, vooral het refrein is niet al te memorabel. Er zitten wat echo’s in van Cry me a river van Justin Timberlake, maar dit is echt minder spannend. Einde van het nummer vind ik wel indrukwekkend qua stem. Finale is zeker haalbaar denk ik, en dan ergens in de middenmoot?

 34. Remco van den Berg schreef:

  Dit is niet mijn smaak. Ik gun België het beste, zoals ik ook alle andere landen het beste gun, maar ik kan hier echt niet enthousiast over worden.

 35. JW schreef:

  Ook niet mijn smaak.
  Je moet hier van houden, maar ondanks dat wens ik België evenals ieder jaar heel veel succes.

 36. Nana schreef:

  Ook ik ben geen fan van dit nummer. Ook niet van de zijn zangkwaliteiten. Ik vrees dat hij op het ESC podium heel erg vals gaat zingen, maar ook ik gun België het beste.

 37. dick schreef:

  Een nummer wat nergens echt opvalt. Die uithalen op het einde dat wordt nog wat. Hoewel ik de belgen alle goeds wens denk ik dat het dit jaar kantje boord finale halen wordt.