Douze Points 2022 [40]: Italië

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Jellybean schreef:

  Italiaanse klasse. Mooie samenzang en ook wel eens fijn om een herenduo te zien performen.
  Dit zie ik wel in de top 3 eindigen. Ondanks dat ik niet helemaal weg ben van de ‘brividis’ na het refrein ( zal mijn oren even dichthouden?) verdiend dit liedje wel een plekje in mijn top 10; de kwaliteit is simpelweg niet te ontkennen.

 2. riccardo schreef:

  Ik snap de aantrekkingskracht. Het is in mijn beleving veel meer dit duo en de manier waarop dan dat het er als nummer op zich met kop en schouders bovenuit steekt. Volgend jaar weer naar Italië dan maar?

 3. Dirruk schreef:

  Het is lang geleden dat het gastland het ESF won (1994) maar het zou dit jaar zomaar weer kunnen gebeuren. Ik vind persoonlijk de “Brividi”’s in het refrein wat scherp en daarom iets minder aantrekkelijk maar ik snap wel dat dit tot de kanshebbers op de eindoverwinning behoort.
  In 1994 had je nog geen televoters die zouden kunnen denken “niet twee jaar hetzelfde land, dat is saai”, dat zou nog nadelig kunnen werken voor de Italianen (die volgens mij ook niet op een tweede orgnisatieklus zitten te wachten).

  • Wim1970 schreef:

   Dat is inderdaad een gevaar dat televoters zo denken. Zelf zou ik misschien ook wel zo denken; die hebben vorig jaar al gewonnen, dus nu maar niet.

   • Dirruk schreef:

    In dat geval wint Zweden dus :-) tenzij er inderdaad massaal gesympathiestemd wordt.

   • Wim1970 schreef:

    Ik hoop toch echt niet dat er gesynpathiestemd gaat worden, dat zou ten eerste de ongeloofwaardigheid aantasten en sneu zijn voor de nummer 2. Zie 2014, toen was NL er de dupe van.

 4. Ria NL schreef:

  Ik vind het een prachtig liedje en ik zou het totaal niet erg vinden als Italië opnieuw zou winnen, ik ga hier sowieso voor bellen het is mijn nummer 1 van dit jaar .

 5. Wim1970 schreef:

  Eerlijk gezegd vind ik Italië vaak zwaar overgewaardeerd met 2011 als dieptepunt.

 6. Max Mark schreef:

  Ja, ik snap dat dit kwaliteitsnummer hoog wordt aangeschreven. Het zou me ook niet verbazen als Italië opnieuw wint. In mijn persoonlijke top 10 is dt lied echter niet terug te vinden. Ik vind de ‘brividi’s’ veel te schel en te vaak. Die hoge, onprettige tonen maken dat het voor mij geen hoogvlieger is. Ook de stem van Mahmood vind ik in dit lied niet zo mooi. Qua harmonie en melodie is het wel dik in orde. Ik zou hier niet voor stemmen, maar je kunt natuurlijk er niet omheen: Italië komt heel hoog.

 7. Olaf schreef:

  Een klassieke Italiaanse ballade met ook veel moderne elementen, die combinatie maakt het aantrekkelijk denk ik. Zelf ben ik niet weg van die autotune(achtige) stukjes in het refrein, het staat net buiten mijn Top 10. Het zal vast een krachtig optreden worden voor eigen publiek en ik zie dit in de Top 3 eindigen. Liever niet weer winst voor ‘het lievelingetje van het Songfestival’ van de laatste jaren, nu is het wat mij betreft een keer de beurt aan Estland of Polen!

 8. Rick schreef:

  Het Italiaans als taal met de stem van Mahmood komt als hard schel over.
  Het tegenovergestelde zie je bij S10 die een harde taal mooi laat klinken.
  Verder vind ik Soldi vele malen beter dan Brividi maar dat was ook wel een pareltje.

 9. Hennie schreef:

  Voor mij geen winnaar, tussen de 5 en 10 is een prima plek.. Overigens ben ik geen fan van de stem van Mahmood. In Soldi was dit minder irritant.

 10. Tippy2 schreef:

  Soldi vond ik een heerlijk nummer, draai het nog regelmatig. Deze inzending doet me weinig. Het pakt me gewoon niet. Ben heel benieuwd of dit inderdaad zo goed gaat scoren, staat niet in mijn top 10.

 11. Joss schreef:

  Ook ik ben geen fan van ‘Brividi ‘ ! Ik vind zijn vorige bijdrage ‘ Soldi ‘ stukken beter. Winnen hoeft voor mij zeker niet !

 12. GerardMartin schreef:

  Ik vind dat dit nummer met kop en schouders boven de rest uitsteekt en zou dus ook geen enkel bezwaar hebben tegen opnieuw een Italiaanse overwinnning.

 13. Beer schreef:

  Ik zal het nooit begrijpen, helaas. Ik wil het begrijpen, maar het lukt niet.

 14. JW schreef:

  Dit prachtige nummer gaat zonder enige twijfel heel hoog eindigen en misschien wel winnen en dat zou een terechte winnaar zijn.

 15. Br@m schreef:

  Ik ben geen fan van het stemgeluid van Mahmood maar in Brividi valt me dat juist mee mogelijk ook vanwege het duet met Blanco. Ben heel benieuwd hoe vakjury’s en televoters gaan stemmen op 14 mei. Zullen sentimenten de overhand hebben of wordt er puur gekeken naar de deelnemende nummers. Als dat laatste het geval is dan heeft Italië zeker een kans om voor de 2e keer op rij te gaan winnen. Ze hebben in het verleden een aantal keren zeer onterecht niet gewonnen: 1984 (I treni di Tozeur), 1987 (Gente di mare), 1992 (Rapsodia) en 2015 (Grande amore).

  • Wim1970 schreef:

   Maar ook vaak onterecht hoog geëindigd, maar de nummers die jij noemt zijn inderdaad ondergewaardeerd.

  • Jellybean schreef:

   Dit waren zeker prachtige nummers Bram; ik zou 1997 ook nog willen toevoegen: Fiumi di Parole. Italië heeft eigenlijk altijd wel kwaliteit geleverd. (uitzonderingen daargelaten) Ik heb overigens begrepen dat we Il Volo terug gaan zien in de 2e semi. Leuk?

   • Wim1970 schreef:

    O ja, Jalisse, dat was ook een pareltje. En Sole d’Europe uit 1993 was ook erg goed en natuurlijk Per Lucia uit 1983.

   • Dirruk schreef:

    Nicola di Bari, die had een geweldig nummer!

   • Inez schreef:

    Dat is mijn favoriet nummer fiumi di parole voor mij mochten en ze winnen of derde of tweede worden wat een pareltje

   • Richard schreef:

    1974 en 1975 waren ook goede nummers, maar die eindigden dan ook tamelijk hoog

  • Br@m schreef:

   Ik vond Raphael Gualazzi in 2011 ook heel goed; Madness of love was een heel apart nummer maar voor mij toch ook erg catchy. Natuurlijk was ik ontzettend blij dat Italië terug was op het ESF en dan ook nog met zo’n lekker eigenzinnig nummer.

   • Wim1970 schreef:

    Ik heb niks met dit nummer en ik denk geen songfestival in Rome volgend jaar.

 16. RobOranjeFinland schreef:

  Grote Concurrent voor S10. Benieuwd hoe dit uiteindelijk zal eindigen op 14 mei.
  Het wordt of Nederland, of Italië of toch Oekraïne die de winst pakt/krijgt.
  Morgen 1e repetitie van S10, de Act, morgen weten we meer!

  • Inez schreef:

   Heb je tik tok want ik weet niet of songfestival weblog er iets van gaat tonen voor de pers is de repeties gesloten en wie tik tok kan het zien

 17. Nana schreef:

  Mooie samenzang. Leuk nummer. Het enige niet leuke leuke is het stukje rap. Verder prima te pruimen dit. Zal zeker in de top 3 eindigen, maar of het gaat winnen? Mag van mij, maar er zijn mooiere liedjes dit jaar. We zullen het zien 14 mei.

 18. Sake schreef:

  Komt gewoon kei-hoog! Kwaliteit ook.

 19. Michael Adam schreef:

  Mooi nummer, niet mijn winnaar maar bij gebrek aan kwaliteit dit jaar wel heel hoog in m’n lijstje.

 20. Bandido - Georgia schreef:

  Dit is voor mij het enige nummer dat echt winnaarspotentieel heeft. Vanaf de eerste keer dat ik het hoorde bleef het hangen. Twee jonge jongens, modern liedje en prima gebracht. Het is dat Oekraïne zo onvoorspelbaar is, maar anders had ik mijn geld op Italië gezet.

 21. Remco van den Berg schreef:

  Mijn absolute favoriet. Niets evenaart dit jaar in kwaliteit naar mijn oordeel.

 22. Wim1970 schreef:

  Eigenlijk zouden ze de topfavoriet de 2e startplek moeten geven.