Douze Points 2022 [8]: Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. rad schreef:

  Helaas wordt geen finale. Wat zong ze slecht bij Arjen.

  • Gerrit schreef:

   Je draait jezelf een rad voor de ogen, kijk naar de bookmakers.

   • Inez schreef:

    Bookmarkers is zever geloof er niet in

   • Peter schreef:

    Jij draait ineens jezelf in rad voor ogen door ineens de bookmakers heilig te verklaren. Over de inzending, mijn mening is bekend.

   • Dirruk schreef:

    Bokmakers hebben de laatste 10 jaar voor meer dan 70% gelijk gehad. Dus ik zou er zeker wel naar kijken waar het een voorspelling van de uitslag betreft. Neemt niet weg dat er altijd wel verrassingen zullen zijn, positief en negatief.
    Overigens is de voorspellende gave van de bookies beter na de eerste repetitieronde dus laten we die zeker nog even afwachten.

  • Tom schreef:

   Ik weet niet wat voor muziekinstallatie jij hebt maar het was verre van slecht..

  • robbert-rotterdam schreef:

   Over het liedje kun je van mening verschillen, maar ze zong heel goed weer bij Lubach. Heb haar al een paar keer live zien zingen en eigenlijk steeds constante kwaliteit. Ik vond dit zelfs beter dan bij Matthijs qua zang.

  • Hans schreef:

   Haar Live optreden bij Lubach was nog beter dan bij Matthijs.. Niks slechts aan hoor.. met gemak naar de finale!

 2. Dirruk schreef:

  Finale is een zekerheidje. Ik durf ook wel een top 10 plek te voorspellen. Daar doet het optreden bij Lubach niets aan af.

 3. Richard schreef:

  Een van de betere liedjes mijns inziens dit jaar. Zeker in deze halve finale steekt dit lied er bovenuit. Blij dat we niet meer “shalalie ik ben verliefd” als laatste Nederlandstalige inzending hebben.
  Veel succes gewenst aan het teamS10.

 4. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een heel mooi lied, ik eens haar alle succes toe in Turijn

 5. Inez schreef:

  Euh née hoor ik niet graag en mensen ik geef mijn mening hoor

 6. riccardo schreef:

  Het lijkt me belangrijk dat het in Turijn geluidstechnisch en vocaal zeker niet te “dun” klinkt. Zonder daarmee tekort te doen aan de voelbaar rauwe emotie in haar stemgeluid en het nummer waar de wat meer fijn gevoeligen in het Europese, en daarbuiten, behoorlijk voor lijken te vallen. De laser lichtshow zoals gezien kan wat mij betreft ook mee. Nederlandstalig is cool, net zoals onze inzending. Wat het gaat doen blijft afwachten.

 7. Werner schreef:

  Ik vind het een mooi nummer wat bij het wakker worden vaak in mijn hoofd zit.
  En toch ben ik benieuwd of het de finale gaat halen. Wat mij betreft top 5

 8. Br@m schreef:

  Toen “De diepte” net gepresenteerd was vond ik het mooier dan nu. Komt wellicht ook omdat ik vooraf totaal geen verwachtingen had van S10 en toen haar lied werd gepresenteerd viel het me 100% mee. Ik verwacht wel een finaleplek en als het een rand top 10 notering behaalt dan mogen we tevreden zijn.

 9. Max Mark schreef:

  Wat mij betreft het beste en mooiste nummer van deze songfestivaleditie! Zeilt naar finale, hopelijk daar top 5. Ben benieuwd, maar ik ben enorm trots op onze inzending.

 10. Rick schreef:

  Het Nederlands klonk niet eerder zo mooi in een lied.

 11. Theo Molenbrugge schreef:

  Een van de betere liedjes dit jaar, en hopelijk weet het Europa te raken. Finale moet er zeker in zitten, ik hoop op een Top 10-notering. Niet alleen omdat het nummer dat verdient, maar ook om de wereld te laten zien dat je goed kunt scoren met een liedje in de eigen taal

 12. Rhein schreef:

  Haar zang is niet zo sterk als in de videoclip, die galm zorgt voor dat gevoel, maar mag het in mei? De commissie strenger daarin worden (videoclip moet ook zonder opsmuk). Kijk uit naar volgende week en 30 april als de repetities beginnen, dan kan pas de balans opgemaakt worden. Winst? Waarschijnlijk niet.

 13. MikeyMik schreef:

  Prachtig!

 14. RobOranjeFinland schreef:

  Mijn grote Favoriet. Wat een indrukwekkend lied en mooie tekst. S10 gaat veel indruk maken in Turijn. Of ze de winst pakt, het is mogelijk. Met topmensen uit het Vak, notabene Vakmensen die er in Rotterdam 2022 voor zorgden dat het een perfecte show werd.
  S10 gaat met gemak naar de finale. 14 mei wordt een mooie avond!

 15. mariet schreef:

  Ik vind het een prachtig mooi lied. Ik hoop dat ze ver komt.

 16. Tippy2 schreef:

  Ik vind dit de mooiste bijdrage van 2022. Mijn absolute no1. Mooi en vooral het modernste classy lied. Ik heb ook heel veel vertrouwen in Team S10 dus de staging zal mooi worden, zolang er maar geen publiek in beeld komt. Achtergrondzang mag op de band dus dik het refrein nog even lekker aan. Ik zie dit zeker top 5 eindigen, een overwinning zou mij ook niet verbazen. Op naar Maastricht in 2023!

  • robbert-rotterdam schreef:

   In de studio-opname hebben ze meerdere laagjes op elkaar gelegd, eigen stem gedubd. In de reglementen staat dat dubben niet mag. Dus als je dit wil, moet je wat anders verzinnen, bv extra galm op dat moment in de hoop dat het zo meer body krijgt, of je moet een extra stem live meenemen naar Turijn. Was het meerstemmig geweest op de ah-oohs, dan had het op de band gekund. Maar dat is het niet, je hoort daar geen harmonietjes. Maar ja, wat zou het punt zijn om een zangeres mee te nemen die de ah ooh’s unisono meedoet? Daar moet je m.i. niet op besparen.

 17. Olaf schreef:

  Zeker geen verkeerde bijdrage en hij wordt overal goed gesmaakt. Ik snap het wel, want het is een donker, maar desondanks toegankelijk en bijna catchy nummer- dat is knap gedaan. Maar de zang moet wel goed zijn! Iets waar we ons de laatste jaren niet druk over hoefden te maken, nu misschien wel? In ieder geval lijkt me een finaleplaats zeer waarschijnlijk en dan ergens rond plek 10 in de finale. Met goede zang en podiumpresentatie wellicht nog wat hoger.

 18. Jellybean schreef:

  Mooi om te zien dat het zowel in binnen en buitenland zo goed ontvangen wordt en zeker één van de betere liedjes dit jaar ongeacht of het nu je smaak is of niet.
  Ik hoop op een mooie, sfeervolle act die perfect bij het liedje aansluit. Met een goede uitvoering zou top 10 zeker mogelijk moeten zijn. Niet bij mijn persoonlijke top favorieten, dat dan weer niet.

 19. GERARD schreef:

  Nummer ok alleen live bakt ze er niet veel van

 20. GerardMartin schreef:

  Dit moet zeker gaan scoren en naar de finale gaan, een van de weinige mooie nummers dit jaar.

 21. Michael Adam schreef:

  Prachtig nummer, ik draai het heel erg graag en een van mijn favoriete Nederlandse inzendingen ooit!!!

 22. robbert-rotterdam schreef:

  De Nederandse inzending klinkt authentiek, een lied dat van binnenuit komt en niet calculerend aangedragen is door een gladde producer. Daarom komt het heel natuurlijk en echt over en geloof ik S10 heel erg en dat zal met de jury’s en het publiek niet anders zijn. Ik denk dat kwalificeren gewoon mogelijk moet zijn, ook gezien wat we verder aantreffen in semi-1, niet echt veel.
  Wel laat ik me niet gek maken door de reactiefilmpjes. Positief commentaar leveren hoort bij het verdienmodel, want hoe meer clicks, likes en abonnees , hoe meer geld. Dus daar hou ik een slag om de arm.
  Als ze eenmaal de eerste horde van kwalificatie is gepasseerd, kan het alle kanten op. Er wachten nog meer ballade-achtige luisterliedjes in de finale. En als ik Nederland vergelijk met sterke nummers als die van Italië, Polen, het VK, en dan nog wat opvallende uptempo’s die voor frisse variatie zorgen, dan moet ik toch constateren, dat de genoemde landen in vergelijking met S10 toch wat extra’s hebben, zoals uitdagende melodielijnen en meer kracht. Ik denk dan ook dat ze waarschijnlijk beter zullen scoren dan Nederland bij jury’s. Maar een pakweg 12e plaats zou al heel mooi zijn. Persoonlijk reken ik niet op een plek aan de top, maar wel dat S10 ons op een waardige manier zal vertegenwoordigen.

  • Jellybean schreef:

   Mooi verwoord Robbert- Rotterdam? Ik moet zeggen dat, buiten die reactie video’s om, onze bijdrage in het algemeen ook ( zeer) positief wordt ontvangen. ( fansites, lijstjes, commentaar clip o.a) Wat het uiteindelijk waard blijkt te zijn is afwachten. Voor de rest helemaal met je eens!?

 23. dick schreef:

  Prima inzending voor Nederland. Zal zich moeiteloos kwalificeren. Stijgt boven veel nummers dit jaar uit. In de finale is veel mogelijk. Benieuwd naar de live uitvoering in Turijn en hoe eea in beeld gebracht gaat worden.

 24. Bandido - Georgia schreef:

  Ik zie dit zelf veel minder rooskleurig in dan de bookmakers, hoewel ik als NLer natuurlijk heel graag zie dat dit het goed zal doen. Ik vind dit gewoon niet zo bijzonder, en heb er helemaal niks mee. Toch, en vooral gezien de rest van de nummers, vind ik het wel finalewaardig en ik hoop dat ik er naast zit en Europa dit zal waarderen.

 25. Dirk Marko schreef:

  S10 in top 3 meest gestreamde inzendingen sf van dit jaar na Italië en Zweden.
  Niet slecht dacht ik zo.

 26. Br@m schreef:

  Dit viste ik zojuist op van Eurovoix; een poll van hen met de juryuitslag uit Tsjechië:

  The INFE Poll 2022 has commenced today with the first set of results from the Czech Republic.

  The INFE Poll returns this year for its sixth edition, as fan clubs vote for their favourite songs. INFE is the International Network of Fanclubs of Eurovision and is formed of twenty-two clubs across the continent. Since 2017 the club has been voting ahead of the contest on their favourite acts.

  The votes from INFE Czech Republic are:

  Austria – 12 points
  Italy – 10 points
  Sweden – 8 points
  Albania – 7 points
  The Netherlands – 6 points
  Greece – 5 points
  Finland – 4 points
  Spain – 3 points
  Germany – 2 points
  France – 1 point
  The results of previous editions of the INFE Poll saw the following acts named as winners:

  2021 – Switzerland – Gjon’s Tears
  2020 – Lithuania – The Roop
  2019 – The Netherlands – Duncan Laurence

 27. Dave schreef:

  Super mooi van onze Noorderburen. Ingetogen en oprecht. Meteen finale.

 28. Sake schreef:

  Trots!

 29. robbert-rotterdam schreef:

  Deze Franse versie van een studio-zanger wil ik jullie toch niet onthouden. Erg mooi gedaan, vind ik.
  https://www.youtube.com/watch?v=LywV9L5G0jQ

 30. JW schreef:

  Heel mooi liedje dit en Nederland mag trots zijn op S10, want dit is een prachtige inzending voor het ESF en gaat het zonder enige twijfel heel goed doen.

 31. RobOranjeFinland schreef:

  Viktor & Rolf maken Songfestival Outfit S10! Goed bezig Team S10

 32. Esmee schreef:

  Ik vind het een mooi liedje. Moet toch naar de finale kunnen.
  Ik heb een cover in het Spaans gehoord, gezongen door een man. Die vind ik eigenlijk nog mooier. Geniet u met me mee:

  https://www.youtube.com/watch?v=uVUTmKCXaeU

 33. Sake schreef:

  Top 3

 34. Ria NL schreef:

  Leuk om deze covers te horen, ik vind de Franse iets mooier