S10 heeft eerste repetitie achter de rug

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Goed om te lezen dat S10 een goede repetitie heeft gehad, ik ben heel benieuwd .

 2. Hein schreef:

  Suuuuuuper mooi die kleding.
  Gelukkig geen pompeus gedoe
  Echt haar eigen stijl aangehouden
  Bravo S10

 3. Sake schreef:

  Op koers!!????

 4. Celine schreef:

  Dit ziet er heel goed uit! Sexy en Classy tegelijk. hopelijk wordt het een heel mooi totaalplaatje.

 5. Dirruk schreef:

  Straks…
  Ze doen er godbetere 3,5 uur over om een filmpje op TikTok te krijgen.
  Ik vind dit geen verbetering

 6. Nordman schreef:

  Het ziet er niet heel bijzonder uit zo op het eerste oog, maar wie weet lijkt het op camera wel heel tof.

 7. Hebbuzz schreef:

  Ziet er even depri als het lied uit. Wel smaakvol. Niet mijn ding

 8. Anonimus schreef:

  Heel weinig “act” zo t zien. Geen special effecten, alleen belichting. Gemiste kans met zo’n nummer en zo’n team. Die laser show bij Matthijs had meer indruk gemaakt denk ik.

 9. Marijn schreef:

  Jammer dat het niet de act is geworden met de lasers

 10. dick schreef:

  En daar gaan we weer… jammer dit jammer dat. Laten we eerst eens afwachten hoe de bewegende beelden eruit zien. Het nummer blijft ijzersterk wat mij betreft. Kledingkeuze ook dik in orde.

  • Jellybean schreef:

   +1) Van wat ik heb gezien sluit het prima aan op het liedje. De belichting en rook creëren een mooie, sfeervolle setting. En dan moeten de bewegende beelden nog komen; ik heb er vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   +1. Het hele volk is opeens regisseur, lichtman of cameraman…

  • Sake schreef:

   Eens.?

 11. RoBo schreef:

  Ik vind dat we er nog helemaal niks over kunnen zeggen. Laser bij Matthijs was indrdd vet, maar denk op basis van commentaar eurovision tv dat het geheel echt wel indruk maakt. Rokerige sfeer, met goede camera shots zie ik het wel zitten. En dramatische lichten kan ik me ook wel beeld bij vormen. Blijft goed lied en ze ziet er super uit, past helemaal bij haar en van nu! Go girl!

 12. Peter schreef:

  Vel geen oordeel , maar gewoon ‘not my cup of tea’. Ik zie 10 mei aan wie ik mijn stem geef en dan op 14 mei,, geen echte favoriet in dit matige jaar.

 13. Esmee schreef:

  Ik moet echt de bewegende beelden afwachten. Op het eerste gezicht vind ik het niet mooi. Het pak dat ze draagt ook niet. Ook een dramatisch lied kan een lichte, mooie en kleurrijke omlijsting hebben zonder aan kracht in te boeten. Ik denk dan b.v. terug aan hoe het bij Conchita Wurst was.

  • Carla schreef:

   Dat was toch een totaal ander liedje? Veel bombastischer.

   • Esmee schreef:

    Daar heb je wel gelijk in, maar nietemin was het dramatisch en ik houd niet van een donkere, rokerige sfeer. Het kan echter zijn dat het uiteindelijke beeld op tv wel een geschikte beleving geeft.
    We gaan het zien.

 14. Steve schreef:

  Volgens mij komt het heel goed met de staging. Waarschijnlijk zullen er veel close ups zijn. Gelukkig dat Nederland niet op Nederland mag stemmen. De buitenlanders zijn in ieder geval wel enthousiast. Bij Wiwiblogs komt S10 veruit als winnaar uit de bus van SF1.

 15. Carla schreef:

  Ik denk dat ‘t er prima uit gaat zien.

 16. Siem schreef:

  Ik ben verrast door de eerste beelden, vooral vocaal. Ik was een beetje bang dat het refrein niet sterk genoeg zou klinken maar dat heeft het team van S10 mooi opgevuld met goede backings/stemmen op de band. Veelbelovend!

 17. Gert's Complex schreef:

  Je merkt echt wel dat de EBU dit jaar probeert om die eerste repetities zoveel mogelijk ‘geheim’ te houden. Je kunt barweinig anticiperen op hoe het eruit kan gaan zien, vooral qua camerawerk. Je ziet op de foto’s en die TikTok-videootjes amper een cameraman of andere ‘fly cam’, zodat het lastig is te voorspellen op hoe het er op beeld uit zou kunnen zien. Veel te summiere filmpjes, en ook nog eens allemaal heel dichtbij op de artiesten gefilmd. Die ‘zon’ van dat podium schijnt het ook niet te doen hehe.

  Dat gezegd hebbende…….ik vind dat de act op ‘t eerste oog wellicht té simpel is. Hopelijk zit er een opbouw in qua camerawerk zoals bij “Matthijs Gaat Door”. Lasers (met dry ice, a la Oekraïne 2016) hadden echt wat toe kunnen voegen. Misschien doet ze een ‘Blanchje’ straks…..

  • robbert-rotterdam schreef:

   Je kunt niks zeggen van het effect van de act als je, zoals nu, het camerawerk en de regiekeuzes niet kent. De common linnets, weet je nog, stonden ook 3 minuten stil, en door camera en regie kwam het geweldig over.

 18. riccardo schreef:

  Goede eerste indruk! TeamS10 lijkt in vorm. Hoop dat het lichtplan en de gekozen donkere sfeer ook TV plaatjes opleveren die het behalve verzorgd en sfeervol ook net de wauw factor meegeven. Outfit is top. Erg op z’n S10’s. Passend in het geheel en toch eigen. Coherent verhaal. Goed gevoel over.

 19. peter schreef:

  vreselijk weg met die depri pop. we hebben nu zelfmoord, sterfte aan ziekte, pesten, slavernij, rustig aan doen, gehad. AUB een lekker vrolijke zomer hit kan er volgend jaar toch wel eens door…..we zijn een van de gelukkigste landen van de wereld…hahaha niet op het songfestival.

 20. Thijn schreef:

  Ben chauvinistisch genoeg dat ze mag winnen…. Maar het lied is nog steeds niet aan mij besteed. Desondanks wens ik S10 het beste!

  • Maarten schreef:

   Normaal is Nederlandstalig ook niet aan mij besteed.

   • Inez schreef:

    Weet je vrede en hemel en aarde dat zijn top nummers met een uptempo erin maar dit is zo depri en saaiiiiiiiiiiiiiiii

   • Bas schreef:

    Nederlandstalig is een taal, maar geen genre. Er wordt bij Nederlandstalig altijd gedacht aan liedjes die bij Op Volle Toeren te zien waren, maar je kunt ook Nederlandstalig zingen in rock, hiphop, kleinkunst, rap etc. Je kunt net als S10 een gevoel overbrengen zonder de taal te verstaan. Zoals Salvador Sobral ook deed. Waarmee ik niet zeg dat ik denk dat we hetzelfde resultaat gaan halen:

 21. Inez schreef:

  Klopt bas. Maar het nummer van Salvador sobral was zoveel mooier dit kan mij niet bekoren het spijt mij

  • Bas schreef:

   Dus jouw mening is maar 1 van de vele meningen hier en dus geen feit. Ik mis vaak in de reacties: ik vind ipv het is en daarmee het respect voor een andere mening.

   En dus wat betreft S10 de ene is er blij mee en support Nederland en de ander support een ander land en mag voor 2023 hopen dat de selectiecommissie iets kiest wat wel naar zijn of haar gading is . En probeer van het festival te genieten en blijf niet te zwartgallig in iets hangen. Over twee weken is het al namelijk weer voorbij ..

   • Inez schreef:

    Ah dus moet ik het van u ook goed vinden he en ik geniet trouwens van het heel songfestival gebeuren er rond he dus ik mag mijn mening geven en jij de jouwe he dus ik geef mijn mening hoor en isniks zwartgallig aan hoor ik vind Nederland niet goed er zijn nog landen niet mij niet bekoren hoor dus nog een leuk leven en laat anderen misschien van anderen muzieksmaak houden

   • Tom schreef:

    Ik vind België saaiiiii en slecht. Ik mag mijn mening geven en jij de jouwe he dus ik geef mijn mening hoor

   • Wim1970 schreef:

    België is inderdaad verschrikkelijk, gaat de finale niet halen.

 22. riccardo schreef:

  Met backings op tape en de first rehearsel beelden van Avrotros op YT word ik nu al best blij van…

  • Steve schreef:

   Sorry hoor, maar ik kan die idiote reviews van Wiwiblogs echt niet meer serieus nemen. Ze behandelen Eurovision alsof het een wetenschappelijk experiment is. Helemaal klaar sinds ze eigenlijk op Instagram een campagne gevoerd hebben voor Chanel uit Spanje.

 23. RobOranjeFinland schreef:

  https://youtu.be/IvbaT1zGV-c

  Nieuwe beelden: mooi hoor !

  • Bas schreef:

   Altijd fijn Rob tips, maar dit filmpje staat hier al sinds gisterenavond in het artikel ;)

 24. Rich schreef:

  Wat is tiktok een afschuwelijk medium. En dan ook nog enige medium dat gebruikt mag worden als partnership. Echt foute boel dat dit kan. Is ook nog Chinees. Proberen te gebruiken maar krijg in plaats van De Diepte, De Leegte te zien van een generatie. Wat een pijnlijke ontdekking te weten dat mensen hele dagen bezig zijn zichzelf als kontdraaiende en schijtlollige nonpersonen te etaleren. En dat wordt ook nog afgedwongen omdat tiktok sponsort. De horror dit jaar.

  S10 is trouwens geweldig. Als je dan terugdenkt aan ervaren artiesten als Trijntje met haar scheurenjurk en al die stress, wat verdient deze dame dan een applaus voor professionaliteit en zichzelf zijn.

 25. Gert's Complex schreef:

  Wat ik al verwachtte, wordt nu wel een beetje werkelijkheid. Er is door de Portugezen heel goed nagedacht over hoe de intimiteit en de warmte van het liedje “Saudade, Saudade” weergegeven moet worden. Waarschijnlijk ronddraaiende cameravoering, met de dames van Maro in een kringsetting.

  Dat gaat denk ik echt wel wat punten afsnoepen van S10. Frankrijk, en dus nu ook Portugal, zijn Nederland qua odds op Betfair Exchange al voorbij (Odds zijn groter geworden voor Nnederland, en kleiner voor Portugal). Ik hoop echt zo dat m’n favoriet Portugal een ‘Common Linnets’ gaat doen in Turijn. Vind het net wat geraffineerder dan Nederland :-)..

  • Peter schreef:

   +1

  • Dirruk schreef:

   De dames van Maro…. Er is maar één dame die Maro heet hoor, de rest zijn achtergrondzangeressen. Maar fijn dat je je favoriet zo goed kent.
   Van de cameravoering is nog bijna niets bekend dus ik zou niet te snel conclusies trekken.

 26. MM schreef:

  Jeetje Gert, ik word helemaal zenuwachtig van dat negatieve verhaal. Ik vind het ook wat gekleurd. Je hebt duidelijk een zwak voor Portugal (dat mag natuurlijk, ik vind het ook erg goed), maar jammer dat je jouw ietwat zwartgallige schets van de Nederlandse bijdrage direct daaraan koppelt en conclusies trekt. Portugal is in de odds van Betfair helemaal niet voorbij Nederland. De bookies hebben net zo weinig gezien van de beelden als wij. We weten nog helemaal niet hoe het allemaal op beeld komt. De eerste reacties op de Nederlandse repetities waren in ieder geval heel goed.

  • Gert's Complex schreef:

   Wattt? Portugal is toch een fantastisch liedje?? Ik ben daar juist heel positief over! Nnederland gaat zich echt wel kwalificeren, maar ik zie Portugal het gewoon beter doen op het scorebord dan Nederland. Gewoon omdat ik heel positief ben over Portugal, niet negatief :-).

   PS: Ik kijk vooral naar de exchange index van Betfair, die zijn het meest actueel. Daar wordt op gehandeld. Niet op de Betfair Sports index. Die hebben meer vastere odds.

 27. Inez schreef:

  Wim 1970, we zullen zien he

 28. Inez schreef:

  Hans blanche was stukken beter hoor dat was niet saai hoor daar hield ik wel van

 29. Inez schreef:

  Wim 1970 belgenhater dat je bent

 30. Stephan schreef:

  Gezellig. Na twee jaar Pandemie, en nu oorlog in Oekraine, is dit nét wat we nodig hebben; nóg verder De Diepte in. Wat een deprimerend kutlied. Waar zijn de scheermesjes?!