De laatste tien finalisten zijn bekend; België ook van de partij

Dit vind je misschien ook leuk...

128 reacties

 1. Sven W schreef:

  Wat mij betreft zijn de 10 besten door!
  Heerlijk dat die dramaqueen van Israël niet door is (dat hij bij de presentatoren ging staan ugh…) en de herrie van San Marino ook niet!
  Gefeliciteerd aan België en de 9 anderen. Hele goede finalisten!
  Cyprus toch niet door. Misschien te onopvallend…

 2. Peter schreef:

  Waardeloos op Pllen Estland na, Roemenië brrrrrrr getver

 3. Nena schreef:

  Ik vind België vanaf de eerste keer dat ik het hoorde al geweldig. Niemand scheen het leuk te vinden. Ik ben zoo blij voor ze. Daarnaast vond ik er maar 4 leuk. En die zijn allemaal door. Estland Finland Polen en Australië.

 4. Han schreef:

  Top uitslag! Na Albanië in de eerste semi, nu Israel en San Marino afgestraft: misschien dat ze volgend jaar ook eens proberen iets normaals te sturen. Europa heeft blijkbaar geen behoefte aan die overdreven showy acts waarmee je twintig jaar geleden nog kon winnen.
  En fijn dat Estland en België er bij zitten, waar veel mensen nog hun twijfels over hadden. Geweldige zangers. Samen met Polen en Zweden vanavond de hoogtepunten.

 5. Maarten schreef:

  Voor mij had Cyprus door gemoeten in plaats van Roemenië. Roemenië was echt slecht. Zal dan bij de onderste 5 eindigen.

 6. Richard schreef:

  Blij met deze uitslag. Geen echte verrassingen wat mij betreft. Mijn twee favorieten Estland en Polen zitten er gelukkig bij.

 7. Richard schreef:

  Blij met deze finalisten. Geen echte verassingen wat mij betreft. Mijn twee favorieten Estland en Polen zitten er gelukkig bij.

 8. Bandido - Georgia schreef:

  Polen stak er ver bovenuit vanavond. Daarnaast Zweden zoals verwacht, maar verder vooral middelmaat. België was echt onverdiend, want zo vals als een kraai, maar geluk gehad met de startpositie.

 9. Olaf schreef:

  Verbaasd dat Azerbeidzjan doorging, zo’n theatrale dramatische manier van zingen. Gold nog meer voor Australië, daar kan ik echt niet naar kijken en luisteren. Maar ik snap wel dat mensen dit mooi vinden, maar niet aan mij besteed. San Marino juist wel, maar daar kan ik me wel weer van voorstellen dat anderen dat niks vinden. Ach ja, begrip voor andermans smaak…

 10. Maarten schreef:

  Ik ben benieuwd naar de start volgorde. Dat kan een beetje verklappen hoe Nederland het in de halve finale gedaan heeft. Hopelijk niet bij de eerste 6.

  • Nena schreef:

   Hoe bedoel je verklappen? Dus als je als eerste moet heb je het niet goed gedaan? Belachelijk dat ze het zo doen. Dan weet je meteen dat dat land niet gaat winnen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, dan wordt het een soort van selffulfilling pro.

 11. Celine schreef:

  Zweden winnaar van deze semi. En een dikke proficiat aan onze Zuiderburen! Belgie terecht door. Verder kan ik me wel vinden in alle finalisten behalve Roemenie..

 12. Mike B schreef:

  Langs deze weg wil ik graag iedereen feliciteren met de saaiste Finale ever aankomende zaterdag. Kusje ;)

 13. Peter schreef:

  Terecht naar finale van 2 semi’s: Zwitserland, Polen, Estland en Armenië . De rest van de 16 kunnen me niet boeien. Van de big 5 alleen Spanje. Wordt een saaie avond zaterdag.

  • Olaf schreef:

   Het enige dat ik hoop is dat Oekraïne na de jurystemming niet al bovenaan staat. Dan is het -tegen beter weten in- toch nog een beetje spannend

   • Ronald schreef:

    ze staan heel laag bij de jury, bijna geen punten, televoting dan krijgen ze mega veel punten, als je echt naar kwaliteit kijkt zitten ze niet bij de top 10.

   • Wim1970 schreef:

    Ik kijk ook of liedjes een hit kunnen worden in de hitlijsten en dat is bij Zweden echt wel het geval.

   • Peter schreef:

    Tja viel ook zeer in de smaak bij de televoters weer, not, zoals de laatste jaren het geval is. Totaal geen hitpotentie.

  • Nena schreef:

   Kun jij beter een netflix avondje doen.

  • Wim1970 schreef:

   Je bent niet verplicht om te kijken. Je kunt altijd nog naar het Dolfinaruim.

   • Peter schreef:

    Ja in Drenthe is niks te doen, daar leven ze al eeuwen onder een Hunebed.

   • Wim1970 schreef:

    Hier in Drenthe is genoeg te doen, je kunt er heerlijk fietsen bijv.

   • Peter schreef:

    Duidelijk nog nooit op de Veluwe geweest, Drenthe is leuk om heel snel door heen te rijden.

 14. Miele schreef:

  Heb 9 v 10 finalisten voorspeld, niet slecht dus…

 15. riccardo schreef:

  Roemenië door. Leuuuuk !!! En België als eerste uit de koker, ook leuk!
  Maar wat een slechte productie daar in het Turijnse. Het komt allemaal niet heel goed uit de verf.

  • Peter schreef:

   Dat meen je niet, Roemenië leuk? En Israël afbranden? Gewoon waardeloos net als bijna de rest. Belabberd jaar, net als de productie inderdaad, als ook de presentatie.

   • riccardo schreef:

    Roemeense flair t.o.v. een Israëlische air. Dat is het verschil. Afbranden niet. Een guilty pleasure, dat wel.

   • Peter schreef:

    Top. Maar wat een slechte avond.

   • riccardo schreef:

    Zelfs die buxus in de greenroom wil niet heel erg meedoen. Een beetje raar jaar, dit jaar.

 16. Roel schreef:

  De gehele 2e show zag er wat creatiever uit. De postcards met de geprojecteerde deelnemers zijn niet echt geweldig. Dit keer een enorm gesjouw met de grote props. Trapje op trapje af is de trend en een windmachine is uit. De liedjes waren een mix van rockpaleis tot cruiseschip vertoningen. Een dame waagde zich aan kleinkunst, en dat was best heel geslaagd. Zaterdag kijk ik uit naar het optreden van de UK. Italië is bij mij toch echt gezakt door de slechte regie.

 17. Nordman schreef:

  Ik vond deze semi vermakelijker dan die van dinsdag. Wel veel rare acts, maar heb me geamuseerd. Mijn favoriet in deze semi was denk ik toch wel Zweden uiteindelijk. Ik vond haar niet zo sterk als in Melfest, maar het nummer blijf ik erg goed vinden. Tsjechië was voor mij dé verrassing. Had het lied van te voren nog niet gehoord. Vond het een sterke afsluiter. Leuk dat onze zuiderburen er zaterdag bij zijn! Van het nummer was ik niet echt onder de indruk. Het deed me niks. Niet goed, maar ook niet slecht. Denk dat het kantje boord was. Servië heb ik niks mee. Snap de hype niet. Finland vond ik minder sterk overkomen. Dat gegil uit Azerbeidzjan en Australië was ook vreselijk. Heb niks met dit soort dramatische liedjes. San Marino was te gek, haha. Heerlijk vermaak. Jammer! Malta was zwak en ligt er terecht uit. Cyprus vond ik leuker dan verwacht, maar zang was matig. Dacht dat Ierland wel door zou gaan. Ze hebben er nog iets weten van te maken. Polen vond ik sterk, maar geen winnaar. Roemenië was een enorme verrassing toen ze werden genoemd. Best leuk liedje, maar die act zag er uit alsof ze de danspasjes nog niet kenden. Zanger leek niet alles te geven, te nonchalant. Estland vond ik ook leuk.

  Nu alles te hebben gezien en gehoord, gaat het denk ik tussen het VK, Oekraïne en Spanje. Nederland top 5? Is mogelijk.

 18. Robinson schreef:

  Finland toch met afstand het beste nummer, blij dat ze door zijn, ik ben eigenlijk wel tevreden met de nummers die door zijn, op Servië en Roemenië na, die waren echt heel erg slecht, dan had ik liever Georgië door zien gaan, samen met Montenegro

 19. Tippy2 schreef:

  Estland, Polen, Zweden natuurlijk terecht door. Roemenië leuk!
  Ik heb helemaal niets met Servië. De overige qualifiers prima, maar niet echt boeiend.

 20. Nana schreef:

  Estland door. Heerlijk enthousiast en niet over de top. Rechtoe rechtaan met een mooie boodschap in de tekst. Fijn dat kwaliteit wint van al dat drama en de niet muzikale kolere herrie.

 21. 4Life schreef:

  Blij dat België doorgaat! :) dik verdiend. Vraag: waar is Wim1970 de blonde apen lover? :P

 22. Nana schreef:

  Oh ja, ik vond het optreden van ik Volo het hoogtepunt van de avond. Mooie uitvoering en de coupletten in het Engels.

  • Joëlle schreef:

   Oh echt, grappig. Ik vond deze versie van Grande Amore echt niets, de originele vind ik mooier. Zo zie je maar weer hoe smaken en meningen kunnen verschillen.

 23. MarkusRotterdam schreef:

  Ik zou België en Australië omgeruild hebben voor Cyprus en Ierland .
  Wat een dramaqueens trouwens deze semi. Gelukkig wel verlost van die aandachtsh**r uit Israël.

 24. Sam schreef:

  Zweden, was dat echt zo goed ???

  Zweden is al jaren en dag het ABBA landje dat blijft hangen bij de mensen op het songfestival.

 25. Pietje schreef:

  Best een slechte halve finale. Zweden stak er ver bovenuit, daarna was het niet veel. Ja Estland was ook goed. En Roemenië voor de fun. Finland was ook wel okay. Lachen bij San marino. Maar slechte nummers eigenlijk. Teveel drama uit Australië, maar goede stem. Zelfde voor Azerbaijan, beetje een saai nummer. Gunde het België ook wel, en ook verdiend. Maar vind dat nummer niks.

  • Inez schreef:

   Haha finale ?????

  • Pietje schreef:

   Oh en Polen vond ik ook niet veel. Ja weer een goede stem, maar 0,0 uitstraling. Hij staat daar maar als een baal hooi z’n onsamenhangend knip en plak lied te kwelen zonder ook maar enigszins binnen te komen.
   Vandaar ook al die afleidingen in beeld plus die spoken? of wat moest dat voorstellen? die rondom hem heen dansen

 26. Jellybean schreef:

  Geen echte verassingen vanavond. Betreffende mijn favorieten: Estland; heel leuk gedaan met het filmisch tintje; Stephan’s optreden was spontaan, aanstekelijk en hij heeft een mooie uitstraling (en kop ?) Polen: prima gezongen, goede act, die ietwat schokkende camera bij het 2e uptempo stuk had van mij niet perse gehoeven maar het was gelukkig niet overheersend. Voor de rest genoten van Il Volo. Minder genoten wederom van de presentatie, onnodige camerashots van statische tribunes. Ik mis de songfestivalsfeer. O ja en een dikke proficiat voor onze zuiderburen?

 27. Remco van den Berg schreef:

  Hoewel we veel in de finale zit wat niet mijn persoonlijke smaak is, kan ik goed leven met deze 10 nummers. Eigenlijk vind ik alleen Roemenië detoneren en daarvoor had ik liever San Marino of Israël gezien, maar we kunnen niet alles hebben.
  Azarbaijan en België verraste mij aangenaam. De afgelopen weken deden deze 2 nummers mij niets maar nu was ik wel onder de indruk.

  Zaterdag zal het bij mijn persoonlijke lijstje gaan tussen Italië, Nederland, IJsland, Servië, Litouwen, Polen en Azarbaijan. Liever geen Oekraïne, Zweden, Moldavië of Finland.

 28. Ria NL schreef:

  Over het algemeen ben ik wel blij met de gekozen finalisten, al had ik graag Roemenië en Tsjechië omgeruild voor Cyprus en Montenegro

  • Wim1970 schreef:

   Cyprus viel live wat tegen, maar ik had liever Cyprus dan Australië gehad in de finale. Australië was te dramatisch.

  • Gilles schreef:

   Voor mij hoefden Roemenië en Tsjechië ook niet, liever Noord-Macedonië en Montenegro.

   • Wim1970 schreef:

    Noord Macedonië was afschuwelijk, het zou me niets verbazen als zij laatste is geworden.

  • Jellybean schreef:

   Cyprus vond ik vocaal niet zo goed en viel wat weg tussen de anderen; Tsjechië heb ik ook niets mee.

 29. Miele schreef:

  Wel bizar, zou dat een teken zijn, want ik zie net op YouTube eurovisonsongcontest zelf…Servië heeft al half miljoen views, nu al en Zweden bijvoorbeeld maar 53000 !?

  • Celine schreef:

   Zag ik ook.. Zweden blijft echt ver achter qua views..

  • Pietje schreef:

   De videoclip heeft ook heel veel views. En bij de eerste halve finale had Albanië veruit de meeste views na de uitzending. Blijkbaar een balkan dingetje ofzo? Maar zegt dus ook niet alles over de uitslag

 30. GerardMartin schreef:

  Ik ga zaterdag naar 8 nummers kijken en luisteren en de rest vind ik de moeite van het kijken niet waard. Kan ik mooi wat huishoudelijke klusjes doen en dan nog even een anderhalf uur naar de puntentelling kijken.

 31. Wim1970 schreef:

  Zweden weer achteraan in de show, doen ze dat expres?

 32. Wim1970 schreef:

  Ik denk dat ik zelf Oekraïne de 2e startplek had gegeven.

 33. Sake schreef:

  Had Belgie en Azerbeidzjan niet verwacht, daarvoor in de plaats had ik San Marino en
  Israel. Maar verder prima, word mooie finale.

 34. Richard schreef:

  Ik kan me niet voorstellen dat de televoters massaal gaan stemmen op Zweden, wat een ellende zeg dat nummer, boring …

 35. Harm schreef:

  Geweldig, weer samen met onze buren uit België in de finale. Gefeliciteerd S10 en Jeremie.

 36. Pieter schreef:

  Ik dacht dat dit de sterkere halve finale was, er was weer veel rotzooi. België vond ik na Zweden zelfs één van de beste. Uiteraard ben ik chauvinistisch maar ik ben ook niet achterlijk, als het slecht gebracht is zie ik het ook. Hopelijk top tien zaterdag. Ik zou als organisatie Oekraïne op de no hope plaats gezet hebben, laat hun dan maar bewijzen dat je van daaruit kan winnen. Leuk liedje en goed gebracht maar een overwinning hoeft niet