Turijn live: Prognose 1e halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Gerrit schreef:

  Moldavie net zo’n geval als Denemarken vorig jaar. Wel of niet

 2. Gert's Complex schreef:

  De algehele tendens voor Nederland begint steeds meer te worden: “Finale zeker, maar eenmaal daar een resultaat tussen Waylon 2018 en Douwe Bob 2016”.

  Een beetje wat ik voorspeld had voorafgaande aan de repetities. En dat is toch een beetje jammer. Natuurlijk staat het S10 en haar staging team (Kaart & Co.) vrij om een eigen idee uit te voeren. Echter, alleen na het eerste live optreden bij “Matthijs Gaat Door” veerden de wedkantoren in positieve zin op.

  Ik vind het dan ook jammer dat hier niet even wat duidelijker naar werd gekeken. En ik zeg dat omdat ik S10 zeer graag in de TOP 10 wil zien en het voor haar ook een heerlijk gevoel geeft als dat gebeurt.

  In dit stadium echter, gaat “De Diepte” in de finale geen TOP 10 halen. En dat is niet perse erg hoor! Het adagium ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ mag ook wel eens uit de kast gehaald worden ;-). Veel succes S10!

  Mijn TOP 10 prognose:

  01. GRIEKENLAND
  02. OEKRAÏNE
  03. NOORWEGEN
  04. PORTUGAL
  05. NEDERLAND
  06. ARMENIË
  07. MOLDAVIË
  08. ALBANIË
  09. OOSTENRIJK
  10. LETLAND

  • Wim1970 schreef:

   Letland zou ik vervangen voor Litouwen en Portugal voor IJsland en Noorwegen voor tja.

  • Karel kurk schreef:

   Ik denk dat je wel eens gelijk kan hebben! Ik lees ook veel buitenlandse reacties waarvan men zegt dat ze de staging toch wat saai vinden, wordt veel vergeleken met België 2018, we gaan het zien! Ik hoop natuurlijk op een mooi resultaat :)

  • Dirruk schreef:

   De algehele tendens….
   De algehele tendens die ik ervaar is dat S10 nog steeds op een plek in de top 10 ingeschat wordt.

  • Peter schreef:

   IJsland zit niet in de 1e semi

   • Celine schreef:

    Ijsland zit WEL in de 1ste semi Peter…

   • Peter schreef:

    Oei, ik zie het, totaal niet opgevallen in het aanbod slecht tot matig. Dus wat mij betreft niet door.

  • riccardo schreef:

   Je had er dan toch ook zoiets bij kunnen zetten als “ reacties van mensen die in de gelegenheid waren om het optreden al in z’n geheel te bekijken waren… “ Die moet je dan toch ook hebben gezien?
   Mensen reageren op spektakel en ja, dan is de snipper van dit rehearsal clipje, zo uit de context niet eens slecht, maar inderdaad een tikkeltje saai.

  • Olaf schreef:

   Oostenrijk zou ik vervangen door Ijsland als ik de verslagen lees, voor de rest is dit ook mijn lijstje nu. Wel jammer dat Zwitserland er uit valt, maar ja, daar schijnt een mismatch te zijn tussen wat je hoort en wat je ziet…

 3. Richard schreef:

  Als Armenie en Nederland maar doorgaan. Met de rest van de liedjes heb ik helaas niet zo veel in deze halve finale.

 4. Rick schreef:

  Sennek was een blamage in staging totaal niet te vergelijken met S10 .
  Het enige misschien het haar 🤣🤣

 5. Siem schreef:

  Kijkende naar de odds vind ik alle nummers die nu in de top 10 staan beter voor de dag komen dan Nederland. Het liedje dat er wellicht door de jury’s uit kan vallen is Frankrijk maar verder verwacht ik dat S10 weinig kans heeft om anderen te verslaan. Ik verwacht inderdaad ook dat het resultaat magerder wordt dan we allemaal hopen.

  • Celine schreef:

   Ik denk dat dat wel eens mee kan vallen.. Alle reacties van mensen die de gehele performance in het Press centre hebben gezien zijn uitermate positief (Wiwibloggs, ESCUnited, Songfestval.Be) De snippet van 30 sec schijnt geen goed beeld te geven van hoe de act daadwerkelijk overkomt en ik denk dat dat alleen maar goed is.. S10 gaat shinen en opvallen in positieve zin!

   • Siem schreef:

    Ik hoop dat je gelijk hebt Celine! We houden de moed erin.

   • riccardo schreef:

    +1

   • jellybean schreef:

    +1

   • Max Mark schreef:

    Ja zeker +1. Reacties over saaiheid komen van fans/kijkers op basis van de clip. Mensen die erbij waren, reageren zonder uitzondering enthousiast. Ook de delegatie is meer dan tevreden. Ik denk dat het een heel mooi optreden wordt. En ik voorspel top tien voor Stien. Heel benieuwd naar het eindresultaat.

  • Joyce schreef:

   “A first ray of true quality in this 1st half of semi 1, S10 for Netherlands serving us the classy ‘De Diepte’. She looks like a bonafide music artist here, in a midriff-revealing tail jacket and her vocal is pin-sharp.
   Backlit very effectively and at song end she conveys the emotion really well with her broken delivery. It’s a goosebumps moment despite most of Europe not understanding a word of Dutch.
   ‘Oh my love what do I do. I am deep and I don’t want to let you go,’ are the translated lyrics. This looks sure to earn strong jury support and could connect with televoters. “

   “ S10 took to the stage next for the Netherlands and delivered a strong rehearsal. Her vocals were the best I’ve heard from her this Eurovision season, especially on the big notes, and there were some great shots at the beginning of the performance as she standing on a diamond-shaped box emitting rays of white light (think Sanna Nielsen). While the second run through gave me the first goosebumps moment of the day, I do also have to discuss the downsides here: the staging felt too static in parts and my worries about the song’s televote appeal mean I’m not ready to elevate this to contender status.

   Correctly, the Netherlands shortened in the outright market after the rehearsal, but has now drifted back out again after the release of the 30 second rehearsal clip on YouTube, which doesn’t really work well when stripped from the context of the rest of the performance.”

   Kortom the snippet die ze vrijgegeven hadden gisteren, zegt weinig over hoe het eruit ziet in de 3 minuten.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind sowieso niet dat je op een clip van 30 seconden een eindbeoordeling moet baseren.
  Ik heb haar vanaf het prille begin ingeschat op een middenmoot-positie in de finale, heb nooit de totale euforie begrepen, maar ben erg nieuwsgierig naar de volle 3 minuten, want we worden met zijn allen steeds oppervlakkiger, zijn teleurgesteld op basis van 30 seconden, etc. Ik kijk uit naar dinsdag!

 7. Starkoo schreef:

  Griekenland hoeft voor mij niet de finale te halen zwaar overschat, teveel in het zelfde blijven hangen, een ballad die ik overigens wel mooi vind maar is vergelijkbaar met ballad uit het verleden, niet vernieuwend.

  Ach ja Nederlanders zijn zelf altijd negatief, maar als je naar de internationale media kijkt word het voor S10 zeker een top 10 plaats.

  En die top 10 bij de bookmakers zijn vooral van uit Engeland, daarom staat Engeland zo hoog, ook al is het nummer het beste wat Engeland de laatste jaren heeft gestuurd.

  Over de vakjury’s verwacht ik zelfs S10 als winnaar, mensen thuis gaan vol voor de Oekraïne uit medelijd.

  Vind het wel een goed lied , maakt eigenlijk niet uit wie er wint, naar de winst van Ducan is het songfestival voor altijd geslaagd, blijft mooi dat mensen mij en andere fans voor gek verklaren Nederland wint nooit meer, ha we hebben het gezien we wonnen!

  Winst is gewoon weer mogelijk, het lied is vernieuwend het is vorm van kunst, ver uit de beste Ballad!

  Moldavië gaat overigens ook zeker door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *