21u: Finale Eurovisie Songfestival 2022

Dit vind je misschien ook leuk...

92 reacties

 1. Matje schreef:

  Het contrast tussen NL en ES is erg groot en kan , na een wat sexy act , ineens impact krijgen door onze S10 die kwetsbaar en vooral mooi overkomt , meer puur zullen we maar zeggen. Dat daarna de grote favoriet voor de eindoverwinning komt zal onze inzending even in vergetelheid brengen maar tijdens de recap valt ze volgens mij dus net weer op.
  Het lied gaat erg goed mee wat verkoop en streaming betreft n Europa dus heb vertrouwen in een hoge notering.
  medefans , veel plezier vanavond !

  • RobOranjeFinland schreef:

   Helemaal mee eens. S10 kan de winnaar worden, veel punten van de Jury en Televoters

   • robbert-rotterdam schreef:

    We hebben dan ook al Italië gehad wat grote indruk achterlaat.
    Mooi liedje van S-10, maar ik denk dat ze uiteindelijk, ook in haar genre, onder gaat sneeuwen. Zal zeker wat punten krijgen, maar er zijn zoveel landen die punten voor haar neus kunnen en zullen wegkapen, dat ik denk dat een zeker realisme op zijn plaats is.
    Ik hoop op een 12e plaats, het hoogst haalbare.
    En vanavond zien we wie er gelijk heeft… Veel plezier!!!

 2. MarkusRotterdam schreef:

  Mijn top 5:
  1. Servië
  2. Finland
  3. Frankrijk
  4. Zweden
  5. Moldavië

  Ik hoop wel dat Europa z’n valse sentiment thuislaat en we écht een liedjeswedstrijd hebben.
  Geef anders de prijs gelijk aan Oekraïne en zend een herhaling uit van Baantjer of zo.

  • Ria NL schreef:

   Ik hoop ook dat er winnaar komt die gekozen is om het liedje. Verder wil ik iedereen veel kijk en luisterplezier toewensen

  • Han schreef:

   Dat hoop ik ook, Markus, maar om die reden zou ik het jammer vinden als Servië hoog eindigt. Als het echt om de liedjes moet gaan, dan staat ze zeker niet in mijn top 15.

 3. Peter schreef:

  Ik hoop vooral op een goede show, maar na wat ik gelezen over gisteravond vrees ik het ergste.

 4. Rick schreef:

  Stien zo trots dat jij na 25 jaar weer eens het Nederlands laat horen, in een songfestival finale.
  Het nummer en jou stem zullen velen harten raken in Europa.
  Ik wens je veel succes en alle fans een fantastische avond.

 5. Jang schreef:

  Ik ga twintig keer stemmen op Sam, maar of het zin heeft…

  • Jellybean schreef:

   Tuurlijk Jang, iedere stem is er één. Ik ga ook stemmen op mijn favorieten, zeker weten.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dan doe ik er nog 5 stemmen bij en staan we al op 25:)

 6. HJ schreef:

  Mijn Top 5 voor vanavond:

  1. Zweden
  2. Nederland
  3. Servië
  4. Griekenland
  5. Roemenië

  Ik ga stemmen voor Zweden, Servië en Roemenië.

  Hola mi bebebe, llamame llamame!

 7. PaysBart schreef:

  Ik wens iedereen een fantastische avond toe. Ik juich S10 extra hard toe vanuit de zaal.

  Weblog weer bedankt voor jullie harde werk! Zeer gewaardeerd.

 8. Br@m schreef:

  Ik hoop dat mensen vanavond gaan stemmen op de liedjes die ze het mooist vinden en niet enkel uit sympathie voor een land in oorlog. Zelf stem ik (veelvuldig) op 3 nummers die er voor mij het meeste uitspringen: Australië (mijn grootste favoriet), Polen en Estland. Verder gun ik met name Spanje en het Verenigd Koninkrijk een goed eindresultaat. Nederland zie ik rond de 10e plaats eindigen en ik denk dat we daar heel tevreden mee mogen zijn.

 9. riccardo schreef:

  Ik denk, of is het hoop, dat Oekraïne niet wint maar natuurlijk wel dat er veel op gestemd gaat worden.
  Liever een spannende puntentelling waarbij ik met name de UK veel kans zie maken. Zweden en Italië, toch, in de top. Spanje lijkt me meer een hit binnen de fan bubbel. Ik gun het Chanel en ze zet het prima neer maar het is als act niet iets waarvan ik denk, erg 2022.
  Onze Stien gaat een prima resultaat neerzetten met een Nederlandstalig nummer en volop oprechte emotie. Niet ver na de top3 lijkt me mogelijk. ?

 10. Tippy2 schreef:

  Servië en UK kunnen mij helemaal niet bekoren, maar het wordt zeker een leuke avond. Met Slomo had ik ook niet zoveel maar ik zag een voorproefje en ik moet zeggen dat ik toch behoorlijk onder de indruk was.
  Mijn Top 5
  1 Nederland (wishful thinking ;-))
  2 Zweden
  3 Spanje
  4 Polen
  5 Estland

  Iedereen heel veel plezier!

 11. RoBo schreef:

  Ik wens iedereen heel veel plezier en S10 zet hem op! Haar lied is populair in Europa, ook bij jongeren. En die stemmen ook zagen we vorig jaar, hebben andere smaak. Daarom denk ik, of hoop ik het?, dat televoting wel eens verrassend uit kan pakken. Spanje bijvoorbeeld vooral populair bij de hardcore fans…..jongeren misschien minder. Stiens lied vindt daar in elk geval aansluiting …..

  Complimenten aan makers van deze site weer en ook aan Avrotros dat ze met deze bijdrage van ons de diepte in zijn gedoken.

  Denk S10 in top 10…..of hoger….door mijn argument….Spannend!!!!!

 12. Nordman schreef:

  Zo ontzettend nieuwsgierig naar waar de kijkers vanavond voor gaan. Ik denk zelf dat het tussen Oekraine, Zweden, VK en Spanje zal gaan, waarbij Zweden er met de winst vandoor gaat. Moldavië zou ook nog wel eens heel hoog kunnen eindigen. Nederland gaat denk ik net wel in de top 5 eindigen. Als je ziet hoe haar lied op de streaming en download diensten wordt opgepikt, lijkt het me dat ze het dinsdag ook goed heeft gedaan bij de Europese kijkers. Wat mogen we trots zijn op deze inzending in eigen taal nog wel! Gewoon een Nederlandstalig lied in de finale! Songfestivalweblog bedankt voor de afgelopen weken. Iedereen veel kijkplezier!

  • Peter schreef:

   Televoters gaan de laatste jaren niet voor Zweden, hopelijk dit jaar ook niet. Vreselijk nummer met vreselijke zangeres. Qua act in zijn geheel is het dit jaar Spanje. Zelf fan van Estland en Zwitserland, maar helaas zal het Oekraïne gaan worden. Dus wordt het volgend jaar VK of Frankrijk. Maar vindt wel dat Oekraïne dan de kosten moet betalen voor de organisatie, anders hadden ze zich terug moeten trekken.

   • Jellybean schreef:

    Ben ook heel benieuwd wat Zweden straks met televoting doet; ik denk dat ze het voornamelijk van de jury moet hebben.

   • Wim1970 schreef:

    Dit jaar zal het anders zijn, dit is echt een televoting-magneet.

   • Robinson schreef:

    Ik hoop dat ze juist dit jaar wel wat meer voor Zweden gaan, beste inzending sinds Loreen (vind ik).

   • Wim1970 schreef:

    En stel dat Oekraïne wint dit jaar en er is volgend jaar nog steeds oorlog, winnen ze volgend jaar dan opnieuw?

   • Han schreef:

    De laatste zin uit je bericht van 11 over 11 is tamelijk bespottelijk, Peter. Dat zie je vast zelf ook als je het terugleest. Alsof Oekraïne voor deze situatie kiest…
    Het zou nog enigszins logisch zijn als je voorstelde dat Rusland de kosten betaalt.

   • Peter schreef:

    @Han, tuurlijk kiest Oekraïne daar niet voor, maar ze hadden ze zich terug kunnen trekken, er zijn belangrijkere zaken dan ESF, dus als je kiest om mee te doen, heb je kans om te winnen en ben je verantwoordelijk het te organiseren. Jouw laatste zin getuigd juist van domheid

   • Han schreef:

    Voor iemand die alles beter weet: je bedoelde vast ‘getuigt’ :-)
    Maar het blijft bespottelijk om het Oekraïne kwalijk te nemen dat ze het festival niet zouden kunnen organiseren. Jij ook een fijne avond hoor.

 13. Jellybean schreef:

  Mijn persoonlijke top 3 waar mijn muzikale ❤️ sneller van gaat kloppen:
  1. Zwitserland
  2. Estland
  3. Polen
  Moldavië vind ik de leukste inzending en S10 verdiend zeker een mooi plekje in de top 8. Hopelijk valt ze er net niet buiten, zou toch wel een beetje zuur zijn.
  De liedjes waar ik het minst mee heb: Tsjechië en Servië. Die laatste zie ik trouwens wel in de top 5 eindigen.
  Meest ondergewaardeerd: Duitsland en Zwitserland.
  Oekraïne wordt de winnaar dit jaar; er zal geen enkele jury zijn die geen punten aan hun gaat geven en ik verwacht een massale televote. ( hoop dat ik ongelijk heb?)
  Fijne avond iedereen ?

  • Jellybean schreef:

   Betreffende S10: ik bedoel dat het een beetje zuur is als ze buiten de top 10 eindigt ipv top 8.

 14. Maarten schreef:

  Voor mij hoeft oekraine ook niet te winnen. Neem aan dat de winst kansen voor Oekraïne zo hoog zijn niet alleen door de oorlog. Ook dat mensen hebben gezegd ze te steunen.

 15. Dustin schreef:

  Oekraïne mag van mij winnen, Stefania vind ik gewoon een heel leuk lied en was voordat het oorlog was al populair. Liever zie ik Nederland, Italie of Zweden winnen.

 16. Kobe schreef:

  Ik zie De Diepte ergens rond de top 5 eindigen.
  Helemaal bovenaan zie ik een race voor de nummer 2 tussen UK, Italië en Zweden.
  Dat Oekraïne de winnaar wordt is nu al een uitgemaakte zaak.
  Ik denk ook dat Estland het beter zal doen dan verwacht. Spanje en Polen zullen dan volgens mij weer minder goed scoren.

 17. Siem schreef:

  Is er iemand die weet waar ik geld kan inzetten op een van de landen? Ik wil voor de fun geld inzetten maar ik heb geen idee waar dat moet…

 18. Richard schreef:

  Van mij mag Spanje winnen of Moldavië, Zweden is saaier dan saai en snap ook niet waarom dit zo hoog staat bij de bookies en de televoters gaan zeker niet voor Zweden.

  Viva España ….. take a video watch it slo-mo-mo-mo …

  Nederland verwacht ik tussen 10 -15

  • Gilles schreef:

   Tja, zoveel mensen, zoveel smaken. Ik vind Zweden absoluut top en hun beste inzending sinds Loreen, Spanje lijkt wel een goedkope d*l ergens op een straathoek…

   • Wim1970 schreef:

    Ik vind Zweden ook top, een nummer dat helemaal van deze tijd is en een grote hit kan worden.

   • Peter schreef:

    Zweden is gewoon verschrikkelijke meuk. Met dito zangeres, slecht.

 19. Joyce schreef:

  Ukraine of Zweden zal wel winnen vanavond denk ik.

 20. Mike B schreef:

  Mijn Top 5:

  1: Spanje
  2: UK
  3: Armenië
  4: Estland
  5: Oekraïne

 21. Sven schreef:

  Het zou mij niet verbazen als Finland wint

  • RiaNL schreef:

   Dat zou ik erg leuk vinden, Finland hoort al vanaf het begin tot mijn favorieten en ik ben blij dat ik vanavond op ze kan stemmen.

  • Jellybean schreef:

   Zou me wel verbazen?

 22. Miele schreef:

  https://youtu.be/k_dmF6xHN1w
  Via dit filmpje begreep ik Servische liedje veel beter.

 23. Jasper schreef:

  Onder sommigen schijnt het idee te leven dat een Oekraïense zege sowieso ‘politiek’ is en daarom zwaar onterecht. Een stem op een bijdrage wordt uiteraard niet gegeven op basis van objectieve graadmeters en standaarden, maar op basis van gevoel: wat luistert het beste weg, bij welk lied ga ik helemaal uit mijn plaat of bij welk nummer ontkom ik voor drie minuten de realiteit van alledag (hetzij een feestelijke, hetzij een verstilde of dromerige bijdrage), etc.?

  Objectiviteit (bij televoters, maar ook bij vakjury’s) is een fraai streven, maar nooit helemaal haalbaar. We houden immers altijd rekening met de staat waarin wij zelf verkeren en met de relatie tot de buitenwereld. Wie in Verweggistan onder een steen leeft, zal welhaast zeker met een andere blik en verschoond van actuele nieuwskennis tot een ander oordeel komen dan wij hier in Nederland.

  Aangezien wij niet onder de hunebedden leven, hebben we altijd te maken met inlevingsvermogen in andere situaties, van pure onverschilligheid tot grensoverschrijdend altruïsme . We kunnen de Oekraïense bijdrage nooit los zien van de situatie in het thuisland, of we dat nou willen of niet en of je er nou op stemt of niet. En als je erop stemt, valt nooit na te gaan wat de motivatie van het treurbuispubliek is.

  Uiteindelijk is het lied dat aan het einde van de rit de meeste punten bijeengesprokkeld heeft de winnaar van het Eurovisie Songfestival, nadat de uitslag is geverifieerd door de EBU. Er valt dan nog een heel naaldbos op te zetten over de vraag of er nog andere ‘echte’ en ‘morele’ winnaars zijn, maar dat verandert niets aan de onontkoombare realiteit: de meeste punten gelden.

 24. Han schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar de optredens, maar dit zou het van mij mogen worden
  1 VK
  2 Oekraïne
  3 Zweden
  4 Spanje
  5 Italië
  6 Finland
  7 Polen
  8 Estland
  9 Nederland
  Maar als het Oekraïne wordt, ook goed. Juryleden en televoters mogen helemaal zelf weten waar ze hun stem op baseren, dus meeste stemmen levert dan de winst op. ….maar toch hoop ik stiekum op VK of Zweden :-)

 25. Jang schreef:

  Kan je met een VPN wel op je eigen land stemmen?

 26. MVE schreef:

  Zweden heeft mij stem

 27. Harm schreef:

  Er wordt toch weer aardig ingezet bij de bookies op S10. Ik hoop en gun haar een hoge positie vanavond. Ze verdient het in ieder geval 100%. Veel kijkplezier!

 28. RobOranjeFinland schreef:

  Iedereen heel veel plezier!
  Complimenten voor Team S10
  Complimenten voor de redactie van dit Weblog.
  Respect voor de einduitslag.

 29. Peter schreef:

  Zwitserland blijft een pareltje

  • Jellybean schreef:

   Prachtig ❤️ Een juweeltje

  • Arno schreef:

   Geen duidelijke winnaar…
   Mijn top 25 ?
   1. Nederland (maar dat is meer hoop… denk eerder een paar plaatsen lager)
   2. Polen (toch eigenlijk een heel mooi nummer)
   3. Spanje (mooie act)
   4. Zweden (zit goed in elkaar, maar toch geen winnaars gevoel)
   5. Oekraïne (lekker nummer, gun het ze wel een 1e plek maar geen winnend nummer)
   6. Norwegen (lekker nummer wat blijft hangen)
   7. Italië (viel vokaal tegen)
   8. Estland (lekker nummer, goed gebracht)
   9. Azerbaijan (overal mooi nummer)
   10. Finland (prima nummer, veel herhaling maar ok)
   11. Engeland (goede strot en goed gebracht maar het nummer doet me niet veel)
   12. Servië (eigenlijk was alleen het geklap pakkend, de rest viel toch wat tegen)
   13. Roemenië (lekker catchy refrein)
   14. Australië (veel emotie gezongen, prima gebracht)
   15. Armenië (lekker nummer maar mist net dat extra om hoger te eindigen)
   16.Duitsland (toch een lekker nummer)
   17. België (in semi final kwamen ze beter uit de verf dan nu)
   18. Zwitserland (op zich mooi, maar ook wel saai)
   19. Portugal (kabbelt te veel voort… mooi gebracht dat wel)
   20. IJsland (nog verder kabbelend)
   21. Tjechie (geen best nummer)
   22. Griekenland (staat veels te hoog bij de bookmakers, ik vond er weinig aan)
   23. Moldavië (in halve finale vond ik het super (maar de rest was ook slecht). Ze zullen veel televoters naar zich toe trekken. Maar heel eerlijk… echt goed is het niet. Leuk voor carnaval
   24. Frankrijk… zonde, kans gemist
   25. Litouwen .. totaal mijn nummer niet

 30. Peter schreef:

  Spanje geweldig, Italië vals gezongen

 31. Esmee schreef:

  Italië heeft verschillende keren vals gezongen. Jammer voor hen, maar die staan daardoor Stien waarschijnlijk niet meer in de weg. :-)

 32. Esmee schreef:

  O Stien wat heb je het goed gedaan!

  We gaan het zien! Bij de puntentelling.

 33. Rick schreef:

  Italië was schandalig vals .. Stien, Spanje het beste tot nu toe ..

  • RobOranjeFinland schreef:

   Ondertussen scoort S10 waanzinnig goed bij ITunes wereldwijd en Spotify ook wereldwijd . ESC Tracker

 34. Starkoo schreef:

  Servië nog steeds top 10 bij de wedkantoren wat een mega grap! Italië vals idd. Oekraïne is gewoon top winnen voor ze is prima. Dan weten we ook dat iedereen tegen Putin is!

  • MarkusRotterdam schreef:

   Ik denk dat iedereen al tegen Putin is, dat wordt ons anders wel opgedrongen door de media en de politiek en waag het eens een andere mening te hebben. Voor jezelf denken is tegenwoordig verboden. Dan heb je aan mij een goeie. Ik trek me nergens wat van aan en ik vind Oekraine dit jaar een sch***nummer hebben. Als het Go_A was had ik een ander oordeel geveld.

 35. Peter schreef:

  Kunnen de 3 presentatoren verwijderd worden? In jaren niet zo slecht geweest

 36. Maarten schreef:

  Ik vrees voor s10 dat ze lager gaat eindigen dan ze hoopt. Het nummer valt weg tussen al het geweld.

 37. Starkoo schreef:

  Lekker op Moldavië gestemd 3 keer. Subwoofer 2. Oekraïne 1 en 2 maal op I Hope!

 38. riccardo schreef:

  UK voor mij de winnaar. Ben zeer benieuwd.

 39. Peter schreef:

  Wat een dramatische avond in alle opzichten maar vooralbde slechte presentatie en zang.

 40. Peter schreef:

  In alle oozichten steekt Rotterdam 2021 boven alles uit. Vermoeiend die persoonsverheerlijking.

 41. riccardo schreef:

  Beetje klaar met zingende presentatoren, ieder z’n vak.

 42. Miele schreef:

  Marcel Bezençon prijzen uitgereikt aan Servië, Zweden en VK

 43. Peter schreef:

  Zweden niet het televoterskanon

 44. Miele schreef:

  https://twitter.com/i/status/1526215102357176320
  Dit is grappig… regie van ESC doet mee