België van start met Eurosong 2023 [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Ik ga zeker kijken, ik ben benieuwd naar de volledige liedjes, dat de beste maar mag winnen zaterdag

 2. Maarten schreef:

  Loredana hoeft het van mij niet te worden. Ze had 2 nummers maar eigenlijk wist ze al met welk nummer ze in de finale wilde staan. Eigenlijk moet je met 2 goede nummers komen en niet echt meteen een voorkeur hebben. Beide nummers zijn niet van kwaliteit om hoog te eindigen in Liverpool. Op naar de volgende.

 3. Inez schreef:

  Songfestival weblog als ik mijn mening geef dan word het verwijderd maar als iemand anders mij iets raar stuur dan doen jullie het niet weg raar he

  • MarkESF schreef:

   Ik zie niets raars in de reactie van Gilles. Maarten geeft aan dat de 2 nummers van Loredana in zijn ogen geen kwaliteit hebben om hoog te kunnen eindigen in Liverpool. Lezen is moeilijk.

   • Inez schreef:

    Ik kan lezen hé jullie Nederlanders vitten graag op België

   • MarkESF schreef:

    “Jij kan al na twee nummers een oordeel geven sorry ben jij helderziende”. Tja jouw reactie op Gilles laat duidelijk blijken dat begrijpend lezen niet je sterkste punt is, en dat heeft niets met België te maken.

   • Beer schreef:

    Ja, we zijn superchauvinistisch.

 4. Samson schreef:

  Dream in colours was echt een draak van een nummer…. En ik begin ook meteen te twijfelen aan Kato haar knowhow “het klinkt Disney, en Disney is goed voor eurosong”

  You lift me up was beter, maar het deed mij allemaal wat teveel aan 2008 denken.
  Terechte finalist, maar geen hoogvlieger!

 5. Ria NL schreef:

  Mooier liedjes van Cherine, ik denk dat ik een lichte voorkeur heb voor haar 1e liedje, maar haar 2e liedje vind ik ook heel leuk, gisteren vond ik het 1e liedje van Loredana mooier

 6. MarkESF schreef:

  Niet om door te komen dit soort voorrondes. Zie het zaterdag wel.

 7. Samson schreef:

  Ik heb totaal geen klik met de liedjes van Cherine. Jammer dat Vlaanderen Frans boven Nederlands kiest na het resultaat van Nederland vorig jaar.
  Ooh la la vond ik leuk klinken! Positieve vibes mogen inderdaad wel.

 8. Samson schreef:

  Ooh la la was de betere van de twee van hunter falls, bij Ameerah zag ik graag de andere doorgaan…
  Tot nu toe gaan we in België voor de up tempo positieve vibes….maar mijn verwachtingen van Gala Dragot morgen zijn hoog (vond ook vandaag dat ze goeie dingen zei over de andere liedjes). Opvallen gaat ze zaterdag sowieso tussen al het up tempo vrolijk gezang

 9. Maarten schreef:

  Volgens mij hoeven ze van mij niet verder te zoeken en sturen ze Gala Dragot. Alleen vind ik moeilijk te zeggen welke van deze 2 het beste zou score op het songfestival.

 10. Samson schreef:

  Gala Dragot, wauw! Die leeftijd en al die emotie en inleving in beide songs…. masterpieces
  Ik had een licht voorkeur voor het eerste nummer, maar beide nummers zijn parels.

  Kleine kanttekening, Ooh la la en you lift me up zitten nog een beetje in mijn hoofd en hoewel ik de nummers van Gala Dragot veel meer voelde, zijn het “moeilijkere” liedjes om na 1 kijkbeurt te vatten voor televoters (en daarom mis ik de jury’s tijdens de halve finale)

 11. Dirk Marko schreef:

  Gala Dragots lied is vrij ontoegankelijk.
  Ik weet niet of de televoters hier wel voor zullen gaan.
  Tot nu toe zeg ik stuur ooh la la maar.

 12. jan schreef:

  Ik hoop zoooooo dat Cherine wordt gekozen :)

 13. Inez schreef:

  Heel benieuwd naar hoe de act, s zijn morgen maar eerst deze avond nog een nummer van gustaph en the starlings

 14. Ria NL schreef:

  Ik hoop dat Cherine morgen gaat winnen, mijn 2e keus is Gala Dragot, de andere liedjes zijn niet de liedjes die ik gekozen zou hebben. Maar ik wens België veel succes en wijsheid toe. Dat de beste maarag winnen.

 15. Samson schreef:

  Oceanside raakte mij al enorm daarna kwam het verhaal van rollercauster en raakte dat nummer mij ook. Wat ligt het algemene niveau hoog…. Feit is wel dat ze vooral volgens “hun gevoel” hebben gekozen, dus als zij winnen gaan ze hun verhaal ook wel “moeten uitspelen” waarbij oceanside meer voor zichzelf sprak in mijn ogen.

 16. Br@m schreef:

  Mijn top 7 voor morgenavond:

  1. The Starlings – Rollercoaster
  2. Loredana – You lift me up
  3. Cherine – Ca m’ennuie pas
  4. Gustaph – Because of you
  5. Ameerah – The carnival
  6. Gala Dragot – T’inquiète
  7. Hunter Falls – Ooh la la

 17. Robinito schreef:

  Jammer dat het beste nummer van allemaal morgen niet te horen is. Dat gezegd hebbende gaat mijn stem uit naar ça m’ennuie pas.

  • Gilles schreef:

   Inderdaad, Oceanside zou een geweldige inzending geweest zijn. Ach ja, ik zal wel voor een ander land supporteren dit jaar (zoals zo vaak).

 18. Dirk Marko schreef:

  Oceanside had het volgens mij veel beter gedaan dan rollercoaster.

 19. Maarten schreef:

  Ik vind Rollercoaster ook beter. Die mag gaan van mij. Anders een van de vrouwen. De nummers van de mannen is het niet.

 20. riccardo schreef:

  )1. Bij Gala Dragot zit voor mij in deze selectie t.o.v. de anderen nu al het meest. Als ze behalve edgy te zijn ook het commerciële dat het geluid heeft weten te benadrukken zou het met de televoters goed moeten komen.
  )2. Gustaph heeft een lekker ninetees nummer dat voor echt serieuze punten dan weer net een goeie climax mist, vermoed ik.

  Succes en veel wijsheid met kiezen België! Cherine is geen Celine, vind ik.

 21. Eurosonglover schreef:

  1. Chérine: Ca m’ennuie pas
  2. Ameerah: The Carnival
  3. The Starlings: Rollercoaster
  4. Gustaph: Because of You
  5. Loredana: You Lift Me Up
  6. Hunter Falls: Ooh La La
  7. gala dragot: t’inquiète

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *