Nikkie de Jager in jury Eurosong

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Samson schreef:

  Leuk dat er een grote en diverse jury aanwezig is….hield mijn hart al vast bij de 4 “podium” juryleden. Leuk dat ze alle vier een link met het songfestival hebben, maar Alexander Rybak hebben ze wat mij betreft letterlijk vanonder het stof gehaald. Jérémie Makiese heeft eigenlijk niets bewezen. Laura heeft wel de nodige knowhow, maar zal volgens mij “de lieve” van de jury worden. Nikkie is eerder onverwacht, maar vaak komt dat het beste uit.

  Ben benieuwd!

 2. Dirruk schreef:

  Wat zijn podiumjuryleden?

  • Gilles schreef:

   De 4 die commentaar zullen geven. De overige 11 zitten achter de schermen en zal je niet te zien krijgen. Maar alle 15 geven ze punten.

   • Dick schreef:

    Leuk zo’n divers jury-panel. Jammer dat bij het ESC de invloed van de juries in de halve finales er niet meet is dus of eea nou nog toegevoegde waarde heeft…..?

 3. Steve schreef:

  Ik mis echt een nati9naal songfestival in Nederland. En dan niet zoals in 2010, maar gewoon met 10 liedjes en tien acts. En gewoon alles live gezongen. Over orkest zal ik niet eens beginnen. ?? Het is toch jammer dat zelfs goede artiesten als Jeangu Macropy en S10 gedwongen worden om backing vocals op tape te hebben.

  • Dirruk schreef:

   Ik mis het nationaal songfestival helemaal niet. In Nederland haken de betere liedschrijvers en artiesten af wanneer ze op nationaal niveau al aan een competitie moeten meedoen. Her is niet voor niets dat Nederland op het ESF weer is gaan presteren toen het NSF is afgeschaft.

   Jeangu had zijn backingvocalisten gewoon live bij zich op het podium volgens mij.

   • Tippy2 schreef:

    Ik ben blij met de huidige aanpak, het NS heeft teveel risico’s. Populaire artiesten kunnen winnen met een middelmatig nummer. Ik kijk liever naar de finale van het ESF waarin Nederland vertegenwoordigt is met een kwalitatief goed nummer, dan naar een nationaal festival met een nummer dat strandt in de halve finale.

   • Dirk Marko schreef:

    We hebben in het verleden ons lesje wel geleerd toch? Echt dramatisch slechte NF.

  • Björn schreef:

   Een Nationaal songfestival werkt in Nederland niet. Ik kan me alleen die van 1998 herinneren die van een goed niveau was. Het zal ook een geldkwestie zijn. Wil je een goed nationaal festival organiseren dan moeten de acts ook af zijn, zoals dat bij Melodifestivalen het geval is. En dat is hier nooit het geval geweest. De act moest nog bedacht worden.

   • MarkESF schreef:

    Dat is nu ook zo, acts worden pas vlak van tevoren bedacht, met af en toe slechte gevolgen. 1x 1e, 1x 2e, 1x 9e en voor de rest buiten de top 10 en 1x niet door naar de finale. Ik vind het jammer dat een clubje van 6 mag beslissen wie en wat er voor een land mag deelnemen, is niet echt bepaald democratisch.

   • Dirruk schreef:

    Heel simpel. Toen we nog NSF’s hadden waren we 8x niet door naar de finale. Zonder NSF (inderdaad) 1x 1e, 1x 2e, 1x 9e, 3x 11e… De verschillen zijn duidelijk genoeg volgens mij.

    Democratie is een goed ding, maar wanneer je een NSF houdt (met publieksjury) dan si het aanbod waar de jury uit kan kiezen in de regel veel lager.

   • ~ René ~ schreef:

    “Dat is nu ook zo, acts worden pas vlak van tevoren bedacht, met af en toe slechte gevolgen.”
    “De act moest nog bedacht worden.”

    De act in de vorm van een fantastische videoclip van Duncan Laurence pakte in 2019 erg goed uit.

 4. André schreef:

  Elk land verdient een nationale finale. En zoals de disclaimer bij financiële producten, geldt ook hier: Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. Groot voordeel is wel dat je de kijker veel meer betrekt.

  • Dirruk schreef:

   Nee, garanties op basis van het verleden zijn er niet. Maar op basis van trends kun je wel verwachtingen uitspreken.
   Leuk, de kijker betrekken, maar als de kijker uit 10x bagger kan kiezen omdat de liedschrijvers van het pareltje de nationale competitie niet aan willen, dan maar geen nationale competitie. Er is maar één doel wmb: met een zo goed mogelijk lied naar het ESF. En dat lukt in Nederland veel beter zonder NSF.

   • Han schreef:

    Inderdaad, wat heerlijk dat de nationale songfestivals met hun bagger ons nu bespaard blijven. Laat de selectiecommissie gewoon doorgaan op de ingeslagen weg, ik vind het prima zo. Er zal eens een lied tussen zitten dat je smaak niet is, maar we hoeven ons niet meer Jaar in jaar uit te schamen voor toppers en sienekes en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *