Haalt Loreen direct de finale in Zweden? [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

73 reacties

 1. Richard schreef:

  Volgens mij is het niet meer de vraag of Loreen wint maar met hoeveel verschil.

  • René schreef:

   Laten we het hopen. En op basis van het kleine stukje mag ze op dit moment van mij in Liverpool ook winnen. Eindelijk wraak ten opzichte van ‘Statements’? Wat mij betreft nog steeds één van de allerbeste nummers ooit in een Nationale finale.

 2. riccardo schreef:

  Hier speelt waarschijnlijk ook zoiets mee als de gun factor, want Loreen, en het is volgens mij zelfs ook een nummer waar op af te dingen valt. Langs die kant misschien toch nog spannend. Lijkt mij een inkoppertje met heel veel potentie voor Liverpool, zoals ik het nu bekijken kan.

 3. Poeki Poeki schreef:

  Heb repetitie beelden gezien van 2.15 , dus voldoende om goede inschatting te maken. Visueel is staging alleen interessant voor de kijker thuis. In Tattoo zit min of meer dezelfde opbouw in als Euphoria. niet echt verrassend en heel herkenbaar. Vond Statements destijds een vernieuwende keuze.. Ben niet onder de indruk van deze track.

 4. Daan schreef:

  Loreen gaat dit jaar in Liverpool winnen met een flink verschil. Wat een heerlijk nummer dit!

 5. Dick schreef:

  In tegenstelling tot wat velen vinden ben ik nog niet overtuigd van het nummer van Loreeen. Ik wil de volledige song en uitvoering eerst zien. Verder weer veel voorspelbare meuk in deze semi.

  • Jellybean schreef:

   Eens. Zweden nu al tot winnaar uitroepen is veel te vroeg. Zonet een filmpje gezien waar het lied compleet te luisteren is, gefilmd vanuit de zaal. Lied op zich klinkt goed, qua zang en melodie, maar echt heel bijzonder is het ook weer niet. Daar worden de visuals weer vol op ingezet om het naar een hoger niveau te tillen. Ik denk aan Mans met z’n Heroes; oké liedje wat mijns inziens, gewonnen heeft mede dankzij de geweldige visuals. België, Italië en Australië vond ik muzikaal gezien veel beter. Eerst maar eens afwachten of ze naar Liverpool mag gaan maar de kans lijkt heel groot.

   • Richard schreef:

    Ben het wel met je eens. Heroes was qua lied niet echt top, maar de visuals hebben dat lied aan de overwinning geholpen. In dat jaar waren Italië, België en de duetten uit Noorwegen en Estland vele malen beter als ik naar het lied kijk

 6. Nordman schreef:

  Loreens act is weer fantastisch gestaged. Nummer in zn geheel al gehoord en klinkt ook sterk. Kiana mag van mij ook mee naar de finale. Smash into pieces en Mariette naar de herkansing. In ieder geval vind ik dit de sterkste ronde van de 4.

 7. Ria NL schreef:

  Ik vind het liedje van Loreen mooi en ik denk dat ze met gemak de finale zal halen, maar om haar nu meteen als winnares van het hele ESF uit te roepen vind ik nogal voorbarig. Er moeten nog een aantal liedjes gekozen en bekend gemaakt worden.

 8. Br@m schreef:

  Loreen wint met speels gemak deze 4e voorronde omdat ze eigenlijk geen echte concurrentie heeft. Kiana en Mariette gaan er ook nog wel mee door maar de rest vind ik niks.

 9. Maarten schreef:

  Snap eigenlijk niet dat ze nog zal willen deelnemen. Nu kan ze eigenlijk alleen nog maar verliezen. Winnen heeft ze al een keer gedaan.

  • Gilles schreef:

   Er zijn tig winnaars die het opnieuw – met wisselend succes – probeerden doorheen de jaren.

 10. GerardMartin schreef:

  Ik snap ook niet zo goed waarom mensen zonodig meerdere keren mee moeten doen, gun anderen een kans. Het loopt ook zelden goed af op Johnny Logan na!

 11. Jang schreef:

  Antwoord op die vraag is natuurlijk “ja”

 12. Inky schreef:

  Leuk voor haar als ze Zweden wederom mag vertegenwoordigen in Liverpool. Bij de bookies staat Zweden alweer op 1. Maar ik persoonlijk zou het leuk vinden als dit jaar eens een land won wat het songfestival nog nooit heeft gewonnen. Mits het lied natuurlijk geweldig is.

 13. Gerard schreef:

  Wat gebeurde daar? #Loreen

 14. John schreef:

  Vraag ik mij ook af?

 15. RoBo schreef:

  Idioot op podium. Daarom optreden afgebroken

 16. Rick schreef:

  Jeetje net Loreen gezien met tatoo wat een verpletterend lied alles is goed.
  Ik hoop dat ze haar een 2 e overwinning gunnen ❤️

 17. Beer schreef:

  Loreen gaat het hele festival winnen als Zweden haar kiest. Wat een lied, wat een performance. Ik krijg eindelijk weer dat Eurovisiegevoel.

 18. René schreef:

  Yes! Zweden gaat dit jaar werken met Loreen! Fantastisch!

 19. Richard schreef:

  In de liedjes die tot nu geselecteerd zijn sterkt Loreen er met kop en schouders bovenuit. En geen Russische oma’s die roet in het eten gaan gooien. Maar persoonlijk vind ik Euphoria krachtiger.

 20. Roelof schreef:

  Niks bijzonders deze bijdrage van Loreen.

 21. Matje schreef:

  Het is maar de vraag of Loreen diegene gaat worden voor Zweden. Marcus en Martinus zijn enorm populair en denk dat ze een groter gunfactor hebben . Het gaat niet zozeer om het leid bij deze .

  • Maarten schreef:

   Bij het Junior publiek toch? Die waren toch van het Junior songfestival.

   • Matje schreef:

    Hebben ze nooit aan meegedaan, in heel Scandinavië scoren zij als kind af aan al hit na hit.

 22. Lars schreef:

  Lorren heeft wederom een pracht nummer in handen.
  Wil Zweden een kans maken in Liverpool…..stuur dit jaar Lorren.

 23. riccardo schreef:

  Het nummer maakt op mij veel minder indruk dan Euphoria en ook Statements dat deden. Er staat wel een fantastische act en Loreen heeft absoluut het juiste charisma. Dat samen maakt het toch een erg sterk plaatje.

 24. Nordman schreef:

  Loreen was echt geweldig. En al helemaal na wat er tijdens haar optreden gebeurde. Ze levert zo een ontzettend sterk totaalplaatje af. Wow! Heel mooi in beeld gebracht.

  Kiana was een andere favoriet. Nog maar 16 lentes jong! Blij dat ze op zn minst naar AC mag.

  Duncan krijgt heel wat concurrentie met Loreen in Liverpool (kan toch niet anders? )

  • Nordman schreef:

   Ik bedoel natuurlijk Mia & Dion ;-)

  • Poeki Poeki schreef:

   Los van de staging heeft dit lied geen impact , alleen als kijker blijft je er naar kijken en dat was het dan . Tattoo klinkt als een geforceerd aftreksel van Youniverse van Molly Sànden 2016 wat als song ook veel beter is dan dit .

 25. GerardMartin schreef:

  Ik vond Loreen toen al niet veel aan en dit nummer kan mij ook niet bekoren. Kronkelend over de vloer met rook, lichtflitsen en het gebruikelijke sexy pakje zeggen mij niets. Wat betekent het allemaal, wat wil ze zeggen?! Ik vond alleen die mevrouw in die groene jurk een paar afleveringen terug wel aardig, maar daar red je het niet mee in Zweden. Het moet altijd bombastisch en heel veel van hetzelfde. Zou leuk zijn als ze ooit eens met iets originelers uit de hoek kwamen maar daar doen ze niet aan in Zweden.

 26. MVE schreef:

  Of het orgineel is of niet kan me geen ene reet schelen. Ik wil top nummers zien en horen en Tattoo is dat in beiden opzichten.

  Als ik zou moeten kijken in hoevere een nummer origineel zal het Esc seizoen veel minder leuk worden voor mij persoonlijk

 27. Dirk Marko schreef:

  Nah, Loreen weinig vernieuwend na 11 jaar. Hoop dat Zweden verstandig kiest en voor M&M gaat.

 28. Poeki Poeki schreef:

  Àls Loreen naar Liverpool gaat wordt het absoluut volledig wèg ge-Cha Cha Chaad en platgesandwiched tussen podium en lichtbak tot een Tattoo

 29. Hitzound schreef:

  Na de run omhoog bij de bookmakers met attentie deze bijdrage van Loreen gezien. Ongetwijfeld de Zweedse inzending van dit jaar, maar de winnaar in Liverpool? Welnee, een stuk zwakker dan Euphoria.

 30. Eddy schreef:

  Kunnen we dit forum niet gewoon omdopen tot de Loreen-fanclub. Euphoria (ah ah ah ah….).
  Wat een voorspelbare treurigheid ….
  Het is hetzelfde met Madonna … er is een groep ”fans” die blijft schreeuwen hoe vernieuwend zij is.
  Loreen recycleert zichzelf … ‘Tattoo’ valt uitsluitend op door de staging.
  Als ze naar Liverpool gaat zal ze belanden in het rijtje van songfestivalverslaafde artiesten wiens enige ”raison d’être” erin bestaat om om de zoveel tijd op dat podium te staan … ook al maken ze zichzelf onsterfelijk belachelijk.
  Madonna met haar volledig in de plastiekbak recycleerbaar lijf en gezicht en Loreen als dikke vriendin van Valentina Monetta.

 31. HJ schreef:

  Verschrikkelijk zeurlied van Loreen. Geen spanning. Geen opbouw. Geen fijne melodie. Zelfde act als Euphoria. Meh

 32. mamu schreef:

  Wat ik er van heb gezien is het een slap aftreksel van Euphoria. Weer zo half liggend / kruipend op het podium, windmachine, zelfde soort deuntje. Niets bijzonders en al helemaal geen winnaar in Liverpool. Ik begrijp de euforie rondom Loreen dus niet.

 33. Ex schreef:

  Nou nou, Loreen een kanshebber voor een 2 de overwinning met dit lied?
  Prima geproduceerd en de eerste 30 seconden spannend, maar dan krijgen we you hou hou , en het gaat rijmen met tattoo ooo oooo, en ik haak meteen af…….
  K3 zou zich voor deze infantiele rijm schamen.
  Loreen heeft best een hoge gun factor en heeft ons de knaller Euphoria gegeven,, ik hoopte op een nieuwe klassieker, en het is allemaal best ok, maar ik hoop bijna voor Loreen dat Zweden haar dit niet aandoet,.
  Ik voel dan toch een Alexander Rybak,je aankomen.

 34. MVE schreef:

  Ik ben blij dat ik niet constant op deze site zit. Wat een negativiteit onder elke post ????

 35. Gerard schreef:

  Humberto Tan weet het weer eens beter. Wat een zeverkonijn. Mag die van de buis?

 36. Esmee schreef:

  Ik mag haar stem graag horen, maar of ik dit nummer nou de onbetwistbare nummer 1 vind: nee. Tenzij er niets beters komt natuurlijk.

 37. HJ schreef:

  Ok.ok. Ik ben om. Dit nummer is geweldig.
  Had de snippet gehoord en werd er niet blij van. Maar als je het nummer helemaal hoort is het klasse! Nu ook te streamen trouwens. Heerlijk! Gegarandeerd de winnaar van Melodiefestivalen en van het hele ESF. Zeker met alle bagger tot nu toe.

 38. Jan de Taalregelman schreef:

  Ik zag bij Op 1 dat Zweden Loreen al gekozen heeft.

  • MarkESF schreef:

   Die hebben een vooruitziende blik. Wacht maar tot straks de experts weer gaan aanschuiven, Joling en Boszhard, 2 minkukels die denken er verstand van te hebben

   • Johan schreef:

    Ben jij dan echt Gordon?

   • Tom schreef:

    MarkESF, EFS “fan” onwaardig, jij hebt wel een hele hoge dunk van jezelf.Blaas eens wat minder hoog van de toren want op dit forum heb jij nog geen enkele keer bewezen dat jouw IQ hoger is dan dat van een amoebe, dus als er iemand geen verstand van heeft denk ik als eerste aan jou. Lief toch :-)

   • Roelof schreef:

    Mwah, tot nu toe heb ik in al die jaren gelijk gehad, qua overwinning, placering van Nederland en noem maar op. Denk dat mijn IQ gewoon te hoog is voor dit simpele forum. Lief he van mij

   • Tom schreef:

    Blijkbaar heet MarkESF ook Roelof en visa versa….

   • MarkESF schreef:

    Niemand weet, niemand weet dat ik Repelsteeltje heet

   • MarkESF schreef:

    Zoals velen hier onder verschillende namen acteren, maar ben niet de bewuste Peter, gelukkig.

 39. RobOranjeFinland schreef:

  Gordon , echt 1 van de Allerslechtste inzendingen .
  Shine was echt 1 dieptepunt.

  • MarkESF schreef:

   Mee eens, samen met Niemand heeft nog tijd van Mrs. Einstein. Trijntje ook een dieptepunt, een blamage van de bovenste plank, oh nee daar lag dat nummer al jaren. Beste inzending en ondergewaardeerd: De Mallemolen van Heddy Lester.
   Misser: Willeke Alberti “Waar is de zon”, maar blijft voor mij prachtig. Willeke had in de jaren ’70 moeten gaan, zij staat op gelijke hoogte met o.a. Vicky Leandros, met een mooi lied had zij zeker de overwinning binnen gehaald.
   Beste winnende nummer: De Troubadour.
   Wie had moeten winnen: The Common Linnets – Calm after the Storm

   • RobOranjeFinland schreef:

    Het is Complimenten Dag, dus vooruit MarkESF, een compliment voor dit positieve bericht!

   • Hans schreef:

    Mark toch! Ik val bijna van mijn stoel! zoveel positiviteit in 1 berichtje! Je kan het wel! Nu nog gewoon weer onder “Peter” posten he…We weten allemaal dat jij het bent, die poppekast is echt niet nodig..

   • MarkESF schreef:

    Sorry, maar daar zitten jullie toch echt verkeerd.

 40. JW schreef:

  Leuk als Loreen weer mee zou mogen doen aan het ESF.
  Het lied is zeker niet slecht en wellicht dat ze een goede kans zal maken.
  Ik hoop voor het haar, want het is een goede zangeres en een mooie, leuke vrouw.