Loreen wint met gemak Zweedse finale

Dit vind je misschien ook leuk...

73 reacties

 1. menno schreef:

  Loreen na Johny Logan de tweede die als artiest tweemaal het songfestival wint? Het is allemaal mogelijk.

  • René schreef:

   Yep, dat zal gaan gebeuren :)

   Beste nummer/act heeft gewonnen. Ik vond 6 feet under een Royals ook leuk. Royals 1 punt van de televote?!?

 2. Inez schreef:

  Was wel te denken hoor

 3. Rick schreef:

  Loreen is geweldige charismatische zangeres maar nummer is veilig en verre van origineel.
  Het is waar wat eigenlijk nog wel?
  Marcus&Martinus hadden van mij ook mogen winnen wat een aanstekelijke jochies.
  Verder bar slechte Zweedse finale

  • René schreef:

   Ik vond het juist een zeer sterke show met veel leuke liedjes. De meesten vond ik beter dan bijna alles wat andere landen tot nu toe hebben gekozen.

 4. Maarten schreef:

  Dan komt Zweden wel op gelijk met Ierland met de meeste overwinningen ooit. Zal Ierland ook nog wel weer gaan inhalen.

 5. @lbert schreef:

  Was te verwachten , ik vind het lied ok maar de staging niks en haar zang niet echt goed , te schreeuwerig

 6. Samson schreef:

  Vind het nummer en act zeker winnaarsmateriaal…wat niet wil zeggen dat het mijn favoriet is
  Meer dan de act was ik nog getriggerd door de twee telefoonnummers met verschillende tarieven….iemand die gekeken heeft en weet wat daar de bedoeling van is?

 7. Frank schreef:

  Sverige heeft een verschijning gezien in Loreen.
  Moet het songfestival nu nog doorgaan dit jaar ?

 8. Br@m schreef:

  Zeer terechte winnares. Is ook meteen topfavoriete in Liverpool en van mij mag ze daar winnen.

  • Frank schreef:

   Als je één song hebt gehoord van Loreen, heb je ze allemaal gehoord, dus niets nieuws.

   • Pieter schreef:

    Moet origineel dan? Zij kan Oekraine van n nieuwe zege houden

   • robbert-rotterdam schreef:

    @Pieter.
    Liever origineel, ja. Creativiteit hoort een belangrijk aspect te zijn in de muziekbusiness.

 9. mamu schreef:

  Geen verrassing dat Loreen gewonnen heeft natuurlijk, maar het is voor mij zeker niet de gedoodverfde winnaar van het ESC. Het lied is heel matig en ook het optreden vond ik niet om over naar huis te schrijven. Het zal vast hoog eindigen maar dat komt ook omdat het festival dit jaar van zeer middelmatige kwaliteit is.

  • Maarten schreef:

   Persoonlijk van wat ik nu gehoord heb vind ik de kwaliteit dit jaar beter dan vorig jaar. Het is wel zo dat de nummers uit de eerste halve finale in het algemeen beter zijn dan uit de 2e. Smaken verschillen moeten we maar zeggen. Eerst natuurlijk straks nog in Mei afwachten om het beter te kunnen beoordelen.

   • mamu schreef:

    Gelijk heb je: smaken verschillen. En hoe de act het tijdens de show ‘doet’ geeft de doorslag. Maar dan nog: deze editie vind ik vooralsnog niet best. Maar deze mening wordt ook ingegeven omdat ik de Nederlandse inzending zo’n enorme teleurstelling vind.

 10. Gerard schreef:

  Gaat Loreen een ‘Johnny Logan’ doen? Ik vond die twee jongens met ‘Air’ ook goed maar er kan er maar een winnen.

 11. P. schreef:

  Loreen zal Semi Final 1 op 9 mei zelfs kunnen winnen en dan Finland als 2e….

 12. Ria NL schreef:

  Geen verrassing dat Loreen heeft gewonnen. Ik vind het ook wel een goed liedje.

 13. Maarten schreef:

  Slechte zangeres is ze zeker niet.

 14. Richard schreef:

  Beste performance heeft gewonnen. Lied is niet verkeerd maar een diamant is het allerminst. Maar omdat de concurrentie in Liverpool van nog minder karaat is zal een 7e Zweedse overwinning wel gaan gebeuren

 15. Johan schreef:

  En anders eet je je schoen op zeker. Zullen we daar op 9 mei even op terugkomen? ;-)

 16. René schreef:

  Hoezo? Ze heeft de televote vanavond ook vrij ruim gewonnen. Denk ook dat ze het juist meer van de televote dan van de jury moet hebben

 17. Marijn schreef:

  Winnaar!

 18. Frank schreef:

  Ik zie liever Finland winnen.
  Is vernieuwend en moderner eigentijds.

  Als je één song hebt gehoord van Loreen, heb je ze allemaal gehoord, dus niets nieuws.

  • Maarten schreef:

   Ik hoop echt niet dat Finland gaat winnen. Het is niet mijn smaak. Het is denk ik alleen voor het Eurovisie songfestival vernieuwend, maar daar gaat het niet om. We gaan het zien wie er uiteindelijk wint.

 19. Fizz schreef:

  Allereerst Gefeliciteerd Zweden en #teamloreen met het winnen van MF 23. Het was te verwachten weliswaar. Goede act, best nummer, begin het eigenlijk meer te waarderen dan Euphoria. We gaan het zien in mei, ze zullen absoluut meedingen naar de topplaats. Ik hoop dat NLD nog ergens het draaiorgel van Sieneke uit de archieven kan halen?? Met wat pyro’s eraan worden we vast weer 11e?? Misschien 2e?? Who knows? Its all in the Game!! Well done Sweden, good show

 20. riccardo schreef:

  Dat deze act als geheel bij mij persoonlijk veel eerder overkomt als een concept dan dat ik meevoel met wat de artieste me probeert te geven maakt voor de uitslag geen verschil. Er staat een erg sterk plaatje. Tegenhangers van gelijke hoogte zijn er, met wat we nu weten, binnen het deelnemersveld eigenlijk niet.

 21. M@rt!n schreef:

  Kan iemand mij uitleggen wat het nou is met dit nummer dat het zo hoog scoort en aanstekelijk is? We kijken naar een geweldige show, maar het nummer is toch eigenlijk niet bijzonder en hangt van clichés aan elkaar qua opbouw en productie.. en de zang is ook niet geweldig.. en ze zingt min of meer steeds hetzelfde. Gaan hier de vakjury’s massaal voor stemmen?
  Gefeliciteerd in elk geval Loreen en Zweden!

 22. Sake schreef:

  Ze gaat met gemak winnen in Liverpool, is ook veruit de beste tot nu toe. Stoclholm 2024!

  • Inky schreef:

   Gefeliciteerd Loreen maar dit stond al vast. Had het M&M zo gegund. Voor mij nu Finland voor de winst, Spanje nr 2 en Frankrijk op de derde plek.

 23. Sake schreef:

  Stockholm bedoel i

 24. Kenny schreef:

  Het optreden was heel goed.
  Het lied is niet geweldig.

 25. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind het bimnen de fan-gemeenschap een zwaar overgewaardeerd liedje. Is het slecht? Nee, niet echt. Is het uitzonderlijk goed? Dat al evenmin. Ik vind het lied gewoontjes. Het leunt erg op het oude succes ‘Euphoria’. Ik denk dat het ook daar naar toe geschreven is om het herkenbaar te maken. Daar wringt bij mij meteen de schoen. Ik wil iets nieuws, iets creatiefs. Dat mis ik hier net te veel. Dus voor mij hoeft het niet te winnen.

  • riccardo schreef:

   Mee eens. Yesterday’s news. Kunnen we Dans mij naar huis nog sturen? Grapje.

  • GerardMartin schreef:

   Iets nieuws en creatiefs hoef je uit Zweden nooit te verwachten, wel overgeproduceerd, uitgekauwd en vooral veel geschreeuw, leuk voor de pubers en doven die straks allemaal gaan stemmen op deze ouwe koe uit de sloot!

   • Nena schreef:

    Er wordt veel gehaat op Zweden valt mij op. Mensen blijken het niet te kunnen verkroppen dat dat land zo succesvol is op het ESF.

 26. GerardMartin schreef:

  Ik heb nog liever dat Kroatië wint dan die eeuwige Zweedse meuk waarvan Loreen deel uitmaakt. Zelfs Nederland komt de laatste jaren gevarieerder uit de hoek dan Zweden. Waarom doen ze al die overbodige shows als van te voren al vast stond dat dit zou winnen? Hopelijk wordt dit flink afgestraft in Liverpool. Er is voor mij maar één winnaar en dat is Finland met het aanstekelijke Chachacha en dan komt er héél lang niets.

 27. Nordman schreef:

  Ge-wel-dig! Live komt dit nummer veel sterker over. Loreen heeft gewoon iets. Noem het een X-factor, maar ze heeft het. Ze dwingt op een prettige manier mij als kijker om naar haar te blijven kijken. De act is gewoon enorm goed gebouwd. Het nummer bouwt op naar dat laatste krachtige refrein. De act geeft dat alleen maar meer kracht mee. Ik vind het weer fantastisch dat ze dit zo kunnen bedenken. En wij in Nederland maar nadenken over een verhaal hebben, een boodschap hebben. Bla die bla die bla. Dag Cornald en co. Een generiek nummer met een geweldige stage show scoort zoals dit scoort straks veel beter.

  • David schreef:

   Ik snap de Loreen sandwich niet. Stom gekozen staging. En nogal zwak gezongen vanavond.

  • Michel schreef:

   De act zal overigens niet uitgevoerd worden zoals in Melodifestivalen, omdat de machine te zwaar en ingewikkeld is om tussendoor te installeren enkel en alleen voor een act.

 28. Ben schreef:

  Loreen is een geweldige zangeres met een prachtige stem. Maar het lied raakt mij totaal niet. Wel zeker finale waardig maar de winnaar ? Ik denk het niet. Ik ga toch voor Finland.

 29. Pia schreef:

  Ben ik nu de enige, maar na het horen, kan ik het niet eens na neuriën. Het lijkt voor mij ook (en ook qua beeld) teveel op Euphoria wat wel een direct impact voor mij had. Daarnaast heb ik het gevoel dat de televoters haar geen tweede overwinning gaan gunnen. Ik zie dit zeker een top 10 of zelfs top 5 halen, maar zegenzeker als zovelen hier zijn, ben ik absoluut niet….Ik verwacht eerder een Robin Bengströn gezichtje als ze de ‘public-vote’ te horen krijgt in Mei….Ben er echt van overtuigd dat we dit jaar een verrassende winnaar gaan krijgen die op de avond(en) zelf er uitspringt en het haalt…of tenminste dat hoop ik. Is toch zoveel leuker…?

  • RobOranjeFinland schreef:

   Mia & Dion

  • Eddy schreef:

   Al mijn reacties op dit forum ”verdwijnen” … misschien leg ik wel teveel de vinger op de wonde (die Loreen is).
   Het is niet de eerste keer dat een Zweedse winnaar voor een tweede keer deelneemt aan het festival. Charlotte Perrelli is haar voorgegaan. De eerste keer won zij, de tweede keer is ze 18de geëindigd ….

   Net zoals Alexander Ryback, Lena en Niahm Kavanagh kunnen getuigen, is een tweede poging (behalve voor Johnny Logan) nog nooit een succes geweest.
   Voor Dana International was het zelfs een totale vernedering. Zij is bij haar tweede poging niet eens in de finale geraakt. Just saying …

   • Richard schreef:

    Carola werd nog vijfde in 2006. Dus het kan wel.
    En in vroeger jaren zijn Lys Assia, Gigliola Cinquetti en Anne-Marie David nog drie zangeressen die erg dichtbij een tweede overwinning kwamen.

 30. Maarten schreef:

  Beste mensen. Neem een chill pil graag!

 31. daan schreef:

  vreselijk…..wat erg dit nummer en nederland staat helemaal op een verdiende lage plek.

 32. Dirk Marko schreef:

  Brrr en wat ziet ze er creepy uit. Hoop dat dit niet gaat winnen.

 33. MarkusRotterdam schreef:

  Te schreeuwerig, versta er ook geen ene r..t van. Het enige voordeel is dat ze Oekraïne van de winst af kan houden misschien want ze is al zo’n hype geworden. En veel mensen zullen hier in mee gaan, gewoon omdat andere mensen het zeggen.” Oh ja, dat is toch wel goed” Onbewust zetten ze hun eigen mening weg.. Slecht festival dit jaar voor mij.

 34. Jeroen schreef:

  Tja het is Loreen… Nummer swingt goed maar met de herkenbare beat.. Ze zingt goed en gaat hoog eindige zo niet gewoon winnen. Alleen als Loreen live zingt hoor je de tekst totaal niet althans heel slecht en hoor je meer soort van klanken. Maar het is knap dat ze voor de tweede keer gaat!!
  We gaan het zien wie er met de winst vandoor gaat!

 35. Martijn schreef:

  Tja… niet in mijn top 10 in ieder geval

 36. Dick schreef:

  Gaat het winnen: misschien wel. Kan ik me daar dan in vinden, ach ja het zal allemaal wel maar dit nummer haalt het niet bij Euphoria. Bovendien vind ik het nogal overgewaardeerd door een aantal. Is het het beste nummer wat ingezonden wordt dit jaar: m.i. zeker niet, als een onbekende zangeres dit zou doen dan kijken we er waarschijnlijk anders naar.

 37. Wim1970 schreef:

  Nee, die gaat Oekraïne niet meer krijgen. Vorig jaar was dat wel overduidelijk. Als dat wel weer gaat gebeuren, gaan er landen afhaken .

 38. mamu schreef:

  Als je alle liedjes uit de top 5 van de bookmakers luistert dan vallen er wat mij betreft 2 definitief af voor de eindoverwinning: Zweden en Noorwegen. Er zit in deze liedjes weinig verrassing, het is meer van hetzelfde en we hebben het allemaal al een keer gezien en gehoord. Ook van Oekraïne, Tsjechië en Finland kun je voor een deel zeggen dat er wel wat herkenbaars in zit maar overall zijn het originele en ‘andersoortige’ inzendingen. Vooralsnog denk ik dat van de huidige top 5 bij de bookmakers Finland de grootste kans maakt. En het zou wat mij betreft een terecht winnaar zijn op basis van alles wat we nu weten. De uitslagen van de shows in mei hebben natuurlijk het absolute gelijk. Overigens, ik kan me goed voorstellen dat Nederland niet goed door de halve finale komt – met dat saaie en middelmatige lied.

 39. Nena schreef:

  Vind jij dit nou werkelijk zo erg? Ik proef toch enige jaloezie.

 40. mamu schreef:

  Als je kijkt naar wat nu in de top 5 bij de bookmakers staat vind ik Noorwegen en Zweden ongelooflijk saai en zo vreselijk geijkt songfestivalmateriaal dat ik hoop dat beide liedjes door de mand zullen vallen. Loreen’s act vind ik overgewaardeerd. Het leunt veel te veel op Euphoria. Van de andere top 5 kandidaten word ik veel enthousiaster. Leuke, veel originelere nummers en wat mij betreft steekt de Finse bijdrage met kop en schouders er bovenuit. De Nederlandse bijdrage daarentegen steekt nergens bovenuit. Ik vrees dat ze niet eens de finale halen en dat is dan terecht.

 41. Miele schreef:

  Plagiaat eigenlijk lees ik op Spaanstalige media. Heb nummer “flying free” van Pont Aeri gehoord en idd hoor ik ook overeenkomsten in melodieën. We zullen ’t zien/horen…

 42. Zuiderbuur schreef:

  Het staat buiten kijf dat Loreen door de (meer dan) gemiddelde ESF-fan op handen wordt gedragen, ongeacht wat ze zingt. Maar geldt dit ook voor de gemiddelde televoter? Ik vermoed van niet. Ik zie het wel gebeuren dat de Loreen-bubbel tijdens de finaleavond doorprikt wordt en dat de race dus niet gelopen is.

 43. Werner schreef:

  Ik begrijp niet dat ze zo een favo is.
  Ik vind het heel erg op euforia lijken. Dus voor mij niet de winnaar,maar ik zal er wel weer naast zitten

 44. Inky schreef:

  Ik denk dat televoters hier niet massaal voor gaan, de vakjury’s wel. Ben benieuwd wat voor staging we te zien gaan krijgen nu “de sandwich” niet mee kan.

 45. Eddy schreef:

  ‘Euphoria’ (ah a a a a …) is een grote hit geweest, maar echt niet overal.
  In een aantal landen is de plaat geflopt.
  Italië heeft tijdens de uitzending nul punten gegeven aan Loreen.
  Daarna (bron: Wikipedia) merk je dat in Frankrijk, Wallonië, Slovenië, Australië, Hongarije en Japan de plaat matig tot absoluut niet gescoord heeft in de hitparades.
  Met Frankrijk en Italië op kop.
  Laat dat nou de twee landen, van de ‘big five’, zijn die mogen meestemmen tijdens de eerste halve finale.
  Als de Italianen 11 jaar geleden ‘Euphoria’ al merda vonden, ben ik benieuwd hoe ze nu gaan reageren op een slappe kopie …??