Justine Pelmelay: ‘Ik had de zenuwen niet in bedwang’

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Beer schreef:

  Ik denk dat het echt een andere tijd was waarin we de consequenties van televisie nog niet helemaal begrepen. Nu heeft men in het team coaches, psychologen, etc. die ervoor zorgen dat je teruggaat naar ‘normaal’ nadat het avontuur plots eindigt.

  Het is zonde dat Justine door deze wervelwind heen moest. Vooral in de Nederlandse media zijn ze niet altijd even lief voor haar geweest na de noot, en dat moest na de eenzaamheid zelfs nog plaatsvinden.

  Ik hoop dat de liefde die ze van de gemeenschap heeft gekregen die wond wat heeft gedicht. ‘Blijf zoals je bent’ is een iconische bijdrage.

 2. Wim1970 schreef:

  Is het niet zo dat de jury de avond van te voren al de punten heeft gegeven? Dat ze kraakte aan het eind van het lied op de bewuste zaterdagavond, had dus niks uitgemaakt. De punten stonden toch al vast?

  • Bas schreef:

   Nee, dat is pas een jaar of 10. In de jaren 70/80/90/00 moest de jury zaterdag de liedjes luisteren zonder beeld en de vertaalde teksten werden verstrekt. Ieder liedje kreeg in de live show direct na de uitvoering een rapportcijfer. Het land met de meeste punten kreeg de 12 etc

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nee. Ik heb het in 1992 gedaan. Zaterdagmiddag konden de liedjes beluisterd worden. Niet bekeken, want de televisie werd in opdracht van de notaris omgedraaid:) ‘s Avonds mocht het beeld wel gezien worden. Punten werden gegeven op basis van de live uitzending.

 3. Hennie schreef:

  Het blijft een prachtig nummer, de uithaal liep helaas mis. Het is je vergeven.

 4. Bert schreef:

  Zoals Bas al zegt; De jury kreeg twee luisterbeurten op de dag zelf. ‘s Middags liet Justine overigens een geweldige uitvoering horen. Maar helaas, de definitieve punten werden pas na het avondoptreden gegeven.

 5. RobOranjeFinland schreef:

  Blijft een goed lied! Fijne persoonlijkheid is Justine.

 6. Just me schreef:

  Wat een prachtig nummer is dit. 1 van de betere inzendingen ooit voor Nederland. Zo jammer dat die laatste uithaal niet lukte, maar Justine Pelmelay blijft voor mij mijn nr 1 Nederlandse inzending.

 7. Eric schreef:

  Ze was toch verkouden

 8. JW schreef:

  Volgens mij moet dat arme mens haar leven lang aanhoren dat die laatste hoge noot dus finaal misging op het ESF van 1989.
  En wat dan nog?
  Het blijft een mooi nummer wat de tand des tijds heeft doorstaan.
  Er zijn er wel meer geweest die gigantisch op de bek vielen bij het ESF.
  Waar hebben we het over?