Monika Linkytė voor Litouwen naar Liverpool

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Thijn schreef:

  Heel mooi dit
  Nu op mijn nummer 2 positie

 2. Tippy2 schreef:

  Wel leuk en lief, enige minpunt vind ik dat het wel erg repetitief is.

  • Inky schreef:

   Niet goed, niet slecht. Middle of the road. Zingen kan ze wel. Heb tot nu toe nog niet het echte WOW gevoel, zo van: dit zou wel eens kunnen winnen.

 3. René schreef:

  Niet mijn ding, ik vind het erg saai, slecht verstaanbaar Engels. Ik heb de site niet gezien, maar als dit het beste was..

 4. Siem schreef:

  Met Ruta Mur had Litouwen uitzicht op een mooie klassering. Dit nummers is voor mij prima, maar wel wat gedateerd.

 5. Jan de Taalregelman schreef:

  Is dit Engels of een mengeling van Litouws en Engels?

 6. Pietje schreef:

  Zo’n lelijke overgang van ballad naar dat chuto o tuto (wa betekent dat)? midtempo gedeelte. En zingen kan ze wel, maar ze had een beter liedje verdient. Dit ontstijgt de grote grijze middenmoot nergens

 7. J. schreef:

  Ik vind dit LEUK, wederom goeie inzending van Litouwen! Vorig jaar was Litouwen een van mijn favorieten, werd vantevoren behoorlijk onderschat door de ” fans” maar wist gelukkig best nog een mooie positie te behalen.. Ik hoop dat Litouwen ook dit jaar punten bij elkaar sprokkelt

 8. riccardo schreef:

  Het geeft me te weinig van het één of ander. Erg spannend wordt het daarmee niet.

 9. Han schreef:

  Het begin is goed,maar dan het refrein! Wat jammer van dat chuto tuto. Het had zo mooi kunnen zijn….

 10. Samson schreef:

  Doet me niet veel, saai en repetitief

 11. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vond het wel het beste liedje dat er vanavond bijzat, maar daarmee is ook alles gezegd. Het is ook niet slecht, maar het verveelt snel. Het is Litouwen, en die halen toch vaak met de hakken over de sloot de finale, en dat zou hiermee ook zomaar kunnen. Maar ik zie het eurovisie circus niet naar Vilnius gaan volgend jaar.

 12. Nordman schreef:

  Goede inzending. Fijn dat de backings te zien zijn. Prettig nummer dit.

 13. Jellybean schreef:

  Mwah, het begint nog enigszins veelbelovend maar ik vind het refrein vrij zwak en het lied niet spannend genoeg om indruk te maken. Jammer maar ik ben nog steeds niet echt onder de indruk van de bijdrages so far. ( Estland op 1 momenteel)

 14. RiaNL schreef:

  Ik kan me wel vinden in deze keuze. Het was mijn nummer 2.

 15. GerardMartin schreef:

  Leuke muzak voor een winkelcentrum…

 16. robbert-rotterdam schreef:

  Mijn nummer 3 was het. En dat zegt veel over het veld, want dit vind ik een gevalletje van ‘het is niet goed en het is niet slecht’. Aardige stem en vooral punten voor de aanwezigheid van live backing vocals, ondanks het jarenlange gepush van de Zweden om alles maar op band te krijgen.

 17. Siem schreef:

  Litouwen had een potentiële top 10 notering in handen met Ruta Mur. De bijdrage die ze nu hebben is er eentje die we al veel hebben gehoord en in mijn ogen gedateerd is. Echt zonde!

 18. Zuiderbuur schreef:

  Mag er best wezen maar ik krijg er geen kippenvel van. En in een lange reeks van liedjes weet ik niet of dit voldoende opvalt.

 19. Dirk Marko schreef:

  Niet slecht, maar ook niet opvallend genoeg om te scoren in mei ben ik bang.
  Al vaker gezegd maar wel heel leuk zo met de backings.

 20. Hitzound schreef:

  Een lied! Vooral het refrein vind ik lekker in het gehoor liggen. Mag van mij naar de finale!

 21. Eric schreef:

  De vrouwelijke broccoli uitzending. Nou ok iets beter

 22. Jan de Taalregelman schreef:

  The song begins with a phrase “čiūto-tūto” and later the chorus with the singer repeat it. On Youtube and other platforms people keep asking what does it mean the “čiūta-tūta” in the song? What is the origin of this sound?
  “Čiūto-tūto” is a motive from Lithuanian multipart songs – Sutartinės, means to sound in harmony, to be in concordance.
  The songs have simple melodies, with two to five pitches, and comprise two distinct parts: a meaningful main text and a refrain that may include nonce words. There are almost forty different styles and ways of performing Sutartinės.
  Sutartinės in 2010 were inscribed on the UNESCO Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity.”

  • Jan de Taalregelman schreef:

   https://de.wikipedia.org/wiki/Sutartin%C4%97 Die Sutartinės (Plural von litauisch sutartinė [s̪ʊt̪ɐrʲˈt̪ʲɪn̪ʲeː]) sind mehrstimmige, im Nordosten und Osten Litauens beheimatete Volkslieder mit einer Jahrhunderte alten Tradition. Sie werden gesungen, zuweilen verbunden mit Tanzschritten, oder auf alten litauischen Instrumenten gespielt. Besonderes Merkmal der Sutartinės ist die Unabhängigkeit der einzelnen Stimmen (Polyphonie) in Melodie, Rhythmus und Text, verbunden mit rhythmischer Synkopierung und dem Zusammentreffen der Stimmen im Tonintervall der Sekunde, was die Lieder spannungsreich und ausdrucksstark macht und ihnen einen unverwechselbaren Charakter verleiht. Der Begriff leitet sich ab vom litauischen Verb sutarti mit der Bedeutung sich vertragen, vereinbaren, aber auch übereinstimmen, harmonieren.

   2010 wurden die Sutartinės seitens der UNESCO beim immateriellen Kulturerbe der Menschheit eingetragen.

 23. Beer schreef:

  Litouwen had geen enkele bijdrage in de nationale finale die ook maar enig kans had op top 15. Het is een prima inzending, en ik ben blij dat het Monika gelukt is om solo deel te nemen. Het was duidelijk dat ze haar duet in 2015 ook liever niet had.

  Finale vrijwel zeker, daar 16-26.

 24. Tippy2 schreef:

  Weet iemand hoelaat de presentatie van Frankrijk is en waar dit eventueel te zien is?

 25. Esmee schreef:

  Dit liedje gaat de finale echt niet halen hoor. Het is saai, nergens positief verrassend of indrukwekkend en haar Engels is slecht verstaanbaar.

 26. Kenny schreef:

  ik zie dat het liedje van Frankrijk binnen 10 minuten zal worden vrijgegeven

 27. Tippy2 schreef:

  Frankrijk mijn nieuwe nummer 1, top gedaan!

 28. Dirk Marko schreef:

  Ook mijn nr 1 op dit moment. Heerlijk nummer.

 29. Dick schreef:

  Het begin is best mooi maar het 2e gedeelte van het nummer kan mij niet overtuigen, nogal ouderwets en het zeurt een beetje voort. Jammer.

 30. JW schreef:

  Deze mevrouw kan heel behoorlijk zingen, maar het lied zegt mij niet veel sorry hoor.