Wie wint Benidorm Fest 2023?

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Alrightguy schreef:

  Wat een aanwinst dit Benidorm Fest met heel veel goede nummers!
  Spanje heeft de ommekeer gemaakt na jaren van slechte resultaten nu 2x op rij een schot in de roos. Als ze voor Blanca Paloma gaan, dit wordt weer top 5 in Liverpool, Ik heb al bijna alle voorronde nummers gezien van andere landen maar hier krijg ik voor het eerst winnaars kriebels van. Bravo Spanje!

 2. Inez schreef:

  Spanje kies verstandig dat de beste mag winnen

 3. Robin V. schreef:

  Amai, wat een verschrikkelijke selectie … zoveel geschreeuw :-(

 4. Borlando schreef:

  Ja ook voor mij mogen ze Paloma Blanca naar Liverpool sturen. Liever niet José Otero, dat doet pijn aan mijn oren.

  • Pietje schreef:

   Net even die recap bekeken en beluisterd, want had nog niks gehoord uit Spanje.
   Maar ehm dat viel niet echt mee. Zoveel geschreeuw is een understatement! Zit niet echt iets tussen waar ik heel blij van ga worden denk ik.

 5. Max Mark schreef:

  Ik lees veel lyrische reacties over Blanca Paloma. Ze zingt live heel erg goed, maar ik vind het ook wel erg moeilijk (qua lied, melodie). Ik weet niet of daar zomaar een brede markt voor is. Zeker: kwaliteit is het, maar wat mij betreft geen garantie op succes. Straks blijkt het een Fulen 2.0 ????

 6. Max Mark schreef:

  Ps net even de recap gezien: wat een herrie en wat bombastisch allemaal! Ik vind dan het lied van Vicco nog het leukst.

  Ik gok dat Blanca het wint. Misschien kan Karmento nog iets met de publieksstemmen.

 7. ZumKotschen schreef:

  Afgrijselijk Verschrikkelijk Slecht????

 8. riccardo schreef:

  Zo’n Blanca nummer, dat begint met alsof het allemaal heel veel pijn doet, hebben we geloof ik met wisselend succes ook wel eens eerder gezien.Toch denk ik dat het in stijl dit jaar betere kansen maakt op een goede uitslag dan de Agoney act, die ik op zijn beurt weer eerder ergens in een chart lijstje verwacht.

 9. Br@m schreef:

  Vorig jaar vond ik de Spaanse inzending erg goed maar wat er nu meedoet in dat Benidorm Fest kan me allerminst bekoren. Wie er ook mag winnen een hoge score op het ESF zie ik niet gebeuren.

 10. Rad schreef:

  Blanca

 11. RoBo schreef:

  Fusa..mi familia klinkt lekker! Mag het worden voor mij

 12. Ria NL schreef:

  Persoonlijk heb ik meer met het lied van Alice Wonder, al vind ik het lied van Paloma Blanca ook niet verkeerd, en Agoney vind ik ook wel goed, wat mij betreft gaat 1 van deze 3 naar Liverpooll, al vind ik het wel jammer dat Alfred Garcia niet in de finale zit, ik vond zijn liedje goed, in elk geval beter dan een aantal finalisten van vanavond, maar goed we gaan het zien

 13. GerardMartin schreef:

  Dat hele “Benidorm fest” vind ik net zo lelijk als de plaats zelf. Na vorig jaar ben ik afgehaakt. Spanje is wat mij betreft muzikaal volledig de weg kwijt.

  • Moi schreef:

   Mooi…. eindelijk ga je met pensioen met jouw dingedong…. times are changing for the best :)

 14. Dirk Marko schreef:

  Alice Wonder of Blanca Paloma, maar Spanje gaat dit jaar duidelijk niet voor de winst.

 15. MarkusRotterdam schreef:

  Wat een ellende . Woke, woker, wokest.. Altijd een fan geweest van het ESF maar wat een teloorgang de laatste jaren, en deze NF van Spanje is daar een perfect voorbeeld van. Ja ik weet het, “tijden veranderen” “dit is het nieuwe normaal” die clichés ken ik wel , maar dat wil niet zeggen dat ik er in mee ga. Eén ding is zeker: Spanje wil niet winnen dit jaar.

  • GerardMartin schreef:

   Helemaal gelijk!

  • Moi schreef:

   Woke? Ik zie dat niet hoor…. wat is er mis met een GLTB liedje?

  • Han schreef:

   Wat hebben deze liedjes met woke te maken???? Het is gewoon niet zo goed. Net als de liedjes uit Duitsland en Ierland. En er zal vast nog veel bijkomen dat niet te pruimen is. Maar eerlijk gezegd, als Blanca Paloma wint, dan vind ik het zo slecht nog niet, misschien moet je er alleen even aan wennen.

 16. Mike B schreef:

  vind het echt gezellig om naar te kijken , volgend jaar Rotterdam fest?

 17. Tippy2 schreef:

  Wat een herrie.. Spanje denkt met ‘t Benidorm festival het ei van Columbus in handen te hebben maar wat een drama dit. Ben blij dat ik niet in de zaal hoef te zitten. Blanca is net wat minder erg dan de overige inzendingen, dus dan die maar.

 18. Nordman schreef:

  Ik hoop op Karmento. Ontzettend leuk lied vind ik dat. Blanca Paloma vind ik ook erg goed, maar dat komt vooral door het optreden. Het lied zelf is niet helemaal mijn muziek. Haar lied van vorig jaar vind ik veel mooier.

 19. Kenny schreef:

  alleen Nochentera van Vicco maakt nog wel kans. De rest totaal niet.

 20. Remy schreef:

  Volgens de bookmakers wordt het Agoney of Blanca Paloma. Van mij mag het Agoney of Fusa Nocta worden.

 21. Moi schreef:

  Agony of Vicco voor mij. :)

 22. Davidovich schreef:

  Wat een tacky jurkenfestival tot dusver

 23. Davidovich schreef:

  1. mooi inzicht in lokale cultuur maar lijkt me kansloos bij het festival

 24. Davidovich schreef:

  2 goed gezongen metal lied en qua staging goed maar of er op gestemd wordt is de vraag.

 25. Davidovich schreef:

  3. spanje toont lef om ook dit lied te kiezen maar denk dat het net te ontoegankelijk is.

 26. Davidovich schreef:

  4. ze wil de Beyonce van flamenco zijn maar het is rommelig gezongen en staging is goedkoop

 27. Jeroen050 schreef:

  Tot en met lied 5 is alles wat mij betreft reden genoeg om Spanje terug te laten trekken dit jaar……wat een kansloos geheel.

 28. Davidovich schreef:

  5. IJsland vibes maar wel strak uitgevoerd. ook wel weer een beetje rommelig.

 29. ~ René ~ schreef:

  Ben er helemaal klaar mee om dames met broekjes te zien met een bijna blik op de voor- of achterbips.

 30. Jeroen050 schreef:

  Die hype omtrent het lied van Blanca Paloma mis ik totaal…..dit is toch niet om aan te horen?

 31. Davidovich schreef:

  6. het ziet er goed uit en goed gezongen maar is toegankelijk genoeg voor Eurovisie?

 32. Davidovich schreef:

  7. dramatisch maar net niet helemaal lekker voor mij gebracht

 33. Davidovich schreef:

  8. te simpel en ook niet heel sterk gezongen

 34. Hitzound schreef:

  Allereerst: blij dat ons een nationale finale wordt bespaard. Mijn indruk was dat Vicco bij het publiek de meest enthousiaste reacties kreeg. Mijn nummer 3. Paloma Blanca op 2 en Agoney op nummer 1.