Alle 37 inzendingen Eurovisie Songfestival bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. Maarten schreef:

  Van mij mogen afvallen: Letland, Finland, Servië, Azerbeidzjan en Kroatië. Ik verwacht dat Finland wel door zal gaan.

  • Br@m schreef:

   Ik tip als afvallers: Ierland, Letland, Servië, Azerbeidzjan en Nederland. En Nederland niet omdat ik dat hoop maar omdat ze 0,0 % uitstraling hebben en televoters houden niet van rustige nummers. Kroatië gaat volgens mij wel naar de finale omdat veel mensen daar humor in zien. Ikzelf kan daar inmiddels ook aardig om lachen.

   • RpbOranjeFinland schreef:

    Goh , hoe komt het dan dat Calm After The Storm eigenlijk de winnaar van 2014 is geworden ?

   • Maarten schreef:

    Voor mij is dit niet wat ik zelf verwacht, maar mijn eigen mening. Straks na de show kan het anders zijn. Als de Nederlandse inzending goed wordt gebracht hoort het in de finale thuis. Het nummer is al beter dan alles van 2004 t/m 2012 is mijn mening.

   • Maarten schreef:

    Televoters houden best wel van Rustige nummers. Zie Portugal in 2017.

 2. Starkoo schreef:

  Nederland gaat wel door anders kun echt beter stoppen met het festival!

 3. Jellybean schreef:

  Leuk om alle liedjes in dit overzicht voorbij te zien (en horen) komen. Ik vind het over het algemeen een vrij matig jaar; wellicht dat er voor mij wel nog een paar growers bij zitten. Mijn top 4 op dit moment:
  1. Frankrijk
  2. Estland
  3. Zwitserland
  4. Australië
  Nummer 5: wordt vervolgd:)

  • Inky schreef:

   Nou vooruit dan maar:
   1 Finland 2 Spanje 3 Frankrijk 4 Moldavië 5 Noorwegen 6 UK 7 Israël 8 Oekraïne 9 Cyprus 10 Portugal……en België is my guilty pleasure. That’s it, en verder kom ik niet.
   Nee, zelfs Zweden en Nederland kunnen mij niet boeien dit jaar helaas.

 4. Marcel schreef:

  Nederland zit niet in mijnlijs5je. En het is dit jaar erg mager. Heb met moeite een top 10 kunnen maken.
  1. Finland
  2. Italië
  3. Frankrijk
  4. Verenigd Koninkrijk
  5. Zweden
  6. Noorwegen
  7. Portugal
  8. Moldavië
  9. Spanje
  10. Georgië

 5. HJ schreef:

  Marco Mengoni moet alleen nog terug naar 3 minuten…

 6. Maarten schreef:

  Dan deel ik ook maar gezellig mijn top 10 op dit moment.

  1. Switzerland
  2. Sweden
  3. cyprus
  4. France
  5. czech Repubic
  6. Norway
  7. Netherlands
  8. Estonia
  9. United Kingdom
  10. Israel

 7. GerardMartin schreef:

  Finland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië kan ik nog goed hebben, de rest vind ik slecht tot zeer slecht. Ik ga niet kijken naar de uitvoerenden dit jaar, kan net zo goed m’n computer aanzetten, heb ik dezelfde geluiden! De puntentelling ga ik wel bekijken. Als ik zo’n samenvatting als hierboven ziet is het een aaneenschakeling van dezelfde deunen!

  • Maarten schreef:

   Kan ik jou ook een vraag stellen. Wanneer heb je dan niet de zelfde deunen gehoord? Bijna elk jaar is toch veel van het zelfde.

 8. GerardMartin schreef:

  Vooruit doe in Azerbeidzjan en Nederland er nog bij!

 9. GerardMartin schreef:

  in=ik

 10. Nordman schreef:

  Nou op naar Zweden volgend jaar :-) Verder heb ik me nog niet echt verdiept wie bij wie in de semi zitten, maar ik voel zelf heel weinig enthousiasme voor ons lied. Heb helemaal geen behoefte om naar het lied te luisteren. In geen jaren meegemaakt met onze eigen inzending.Wie weet komt het nog als ik het live optreden zie, maar voor nu zou ik het niet eens erg vinden als we de finale niet halen. Wie weet krijgen we dan eens wat anders. Ik wil niet zeiken, maar doe het toch, ik ben klaar met onze depri-pop/ballades incl verplichte verhaal/boodschap.

 11. Zuiderbuur schreef:

  Ik hou het op een top 3: Finland – Zwitserland – Frankrijk

 12. riccardo schreef:

  Best een divers jaar in stijlen, dit jaar. De kwaliteit van de nummers, mwah. Het wisselt nogal zonder enorme uitschieters naar boven.
  Dit keer heb ik veel verschil in wat ik zelf kan waarderen en waarvan ik denk dat het het goed gaat doen. Wel blij dat het aantal gelegenheidsnummers afneemt en er meer bij is dat je ook buiten Eurovisie om ergens zou kunnen tegenkomen.
  Het lijkt meer een jaar te worden voor iets boembastisch dan een kwalitatieve en ‘op het gevoel’ inzending. Dat hadden we hier vorig jaar ook al geconstateerd. Veel nog niet live gehoord, dat gaat zeker nog verschil maken.
  Tenzij een publieke boycot denk ik dat Laurien dit op haar slofjes, die ze niet aanheeft, wint.

  • Jellybean schreef:

   Eens. En wat Loreen betreft, zij heeft idd grote kans op de overwinning; de concurrentie m.u.v. Finland lijkt er (nog) niet te zijn. Maar het is nog even en ik hoop dat er tijdens het festival wat positieve verassingen op dat gebied zullen zijn.

 13. Jang schreef:

  Finland mag van mij winnen.

 14. Dirk Marko schreef:

  Top vijf in willekeurige volgorde Frankrijk Finland Zwitserland Azerbeidzjan Oekraïne.

 15. Max Mark schreef:

  Mijn top tot nu toe is:

  1. Oostenrijk
  2. Nederland
  3. Estland
  4. Frankrijk
  5. Zwitserland
  6. Noorwegen
  7. Verenigd Koninkrijk
  8. Zweden
  9. Slovenië
  10. Finland
  (op 11 België!)

  • Jellybean schreef:

   Gevarieerd lijstje Max Mark! Jouw nummer 3 t/m 5 zit eveneens in mijn top 4. Ik moet nog eens rustig gaan zitten en luisteren om mijn top 10 volledig te kunnen gaan samenstellen.

   • Max Mark schreef:

    Ik ben benieuwd, Jellybean. Leuk dat we iig overlap hebben!

    Ik vermoed dat mijn top 10 nog wel verandert, zeker als de repetities beginnen. Maar deze 10 kunnen me tot nu toe het meest bekoren.

 16. Ikkie1988 schreef:

  Mijn nr 1 is Zweden en nr 37 is België.

 17. RobOranjeFinland schreef:

  Geen Lijstje van mij .

 18. Fizz schreef:

  Mijn lijstje, van wat ik zeker weet is Polen, Blanka met het liedje Solo, nr 37!

  • Jellybean schreef:

   +1, zelden zo iets slechts gehoord. Volgens hardnekkige geruchten is zij via fraude aan de overwinning geholpen; het zou me niets verbazen in dit geval.

  • riccardo schreef:

   Mijn mening daarover staat onder het bericht Joan Franka in Better than ever. Niet doen dus..

  • Inky schreef:

   Zomaar even mijn gedachten: Er is toch eigenlijk geen zak aan dat Eurovisie songfestival als al weken van tevoren bekend is dat Zweden gaat winnen? Net zo als vorig jaar met Oekraïne en ook in 2019 met Duncan. Jamala was er dan eentje die niemand zag aankomen. Ik erger me mateloos aan die wedkantoren en een hoop mensen gaan daar in mee. 30 jaar geleden had je daar geen last van en was het op de avond zelf spannend wie er zou gaan winnen. Het lijkt wel alsof er ieder jaar al van tevoren bepaald wordt wie er moet gaat winnen.
   Hoe denken jullie hierover?

   • GerardMartin schreef:

    Mee eens, veel van de charme van het songfestival is met de jaren verloren gegaan. Het is meer een soort MTV clipavond geworden.

   • Nordman schreef:

    Het neemt zeker spanning weg vind ik. Wat mij betreft mogen ze de wedkantoren ook gewoon sluiten. Natuurlijk kan ik er ook voor kiezen om niet naar de odds te kijken, maar je ontkomt er ook niet echt aan aangezien bijna elke esf website er op een gegeven moment over schrijft. Toch vond ik het wel leuk in 2019 om eens te ervaren hoe het is als je land gezien wordt als favoriet en het was nog steeds wel spannend want zou het dan echt gaan gebeuren?
    Oh en verder: ja ik wil weer een NSF.

   • riccardo schreef:

    Klopt. Het beïnvloedt de uitslag. Zeker weten. Niet aan te ontkomen met al die aandacht voor de bookies zodra het ergens in de media over het Songfestival gaat. Sluikreclame, mag dat? Zeer irritant.

   • riccardo schreef:

    Ik hoor die geluiden nergens. Ik heb het gelezen, in één artikel, in één krant.

   • Zuiderbuur schreef:

    Is het zo zeker dat Zweden zal winnen? Soms wedden de kantoren op het juiste paard, maar soms zitten er ook geweldig naast. Francesco Gabbani en Destiny stonden ook wekenlang op 1, maar toch haalden ze de haver niet binnen. Ik blijf hoopvol en meen dat de race nog niet is gelopen. Trouwens., in hoeverre laat de gemiddelde televoter zich leiden door de bookies? Niet iedereen is weken op voorhand met het ESF bezig.

   • Jellybean schreef:

    Het neemt de spanning voor een groot deel weg en beïnvloed de uitslag. Mensen laten zich er toch bewust of onbewust door leiden. Van mij mogen ze dat hele gebeuren opdoeken, liever vandaag nog als morgen. Gaat helaas niet gebeuren, er worden eenvoudigweg teveel centen mee verdiend.

  • riccardo schreef:

   Verbind het aan de Vrienden van Amstel. Tussen de reguliere line up door. Heb je de sfeer, locatie en faciliteiten zonder dat het zo’n geforceerd Op zoek naar programma wordt.

  • Mike B schreef:

   JA leuk maar dan wel Spanje Style. drie dagen Ahoy!!!!

 19. PaysBart schreef:

  Ik vind het wel een leuk jaar. Niet hele grote uitschieters die meteen Esf klassiekers zijn, maar ook niet heel veel super slecht (Polen is mijn 37).
  Iets van 18 liedjes (deels) in eigen taal…best veel.
  Mijn top 10 pre-festival:
  1 Tsjechië
  2 Frankrijk
  3. Armenië
  4. Oostenrijk
  5. Finland
  6. Letland
  7. Italië
  8. Spanje
  9. Denemarken
  10. Portugal
  Ik heb Nederland op 15 maar hoop dat de live uitvoering hen nog laat stijgen in mijn lijst.

  Ik vind ook jammer dar Wedkantoren zo”n invloed krijgen maar ze zitten er ook wel eens naast bijv. Italië 2017. Dat Loreen gaat winnen staat voor mij nog niet 100% zeker vast (Ukraine vorig jaar wel om andere redenen). En de wedkantoren zijn er al heel lang ….Maywood en Justitie stonden ook heel hoog bij wedkantoren.

  Voor mij hoeft de interne selectie niet meteen weg, maar ik kan mij ook niet voorstellen dat ons lied unaniem als best werd verkozen uit 400 liedjes. Waarom kiest selectie niet de 3 beste liedjes uit en laat Nederlandse publiek daaruit kiezen?

  • Inky schreef:

   Dat zou een mooie optie zijn, de commissie maakt een keuze uit diverse liedjes en het publiek mag bepalen.

 20. mamu schreef:

  Een NSF lijkt me een prima idee. Je zou de selectiecommissie kunnen laten bestaan, maar laat ze dan bijvoorbeeld de beste 20 liedjes uitkiezen. Houd twee voorrondes moet ieder 10 kandidaten. Uit die halve finales gaan de beste 3 of 4 door naar de finale. Of, als dit allemaal te duur wordt: kies 6 tot 8 beste liedjes en stop die in een finale. Zorg ervoor dat het afwisselende liedjes zijn en van goede kwaliteit.

  • riccardo schreef:

   De ambiance en mogelijkheden van een locatie beïnvloeden naar mijn idee voor een groot deel de keuze. Misschien ook het soort artiesten dat zich ervoor aanmeldt. Hoe groot is de kans dat bijvoorbeeld een afwijkende spektakel inzending tot haar recht komt, laat staan gekozen wordt, vanuit een flauwe, lauwwarme zaal of studio? ‘Doe maar gewoon’, is al snel in het voordeel, lijkt mij.
   Het is achteraf lastig in de tijd te plaatsen maar als ik de fragmenten van de vroegere NF’s bekijk denk ik, niet doen. Andere wegen zoeken dan die van de bekende formule lijkt me voor de kwaliteit van de inzendingen en kans van slagen van de opzet cruciaal.

   • riccardo schreef:

    Het kan waarschijnlijk niks kosten? Daarom jezelf inhuren bij een succesvol bestaand concept. In dit geval bij een commerciële. Bijvoorbeeld.

 21. Tippy2 schreef:

  Even een andere vraag, is er al een live optreden van ons koppel te horen geweest? Op radio bijvoorbeeld? Zodat we weten wat we kunnen verwachten? Ik hoop dat Duncan (net als Italië) nog wat sleutelt aan Burning Daylight en het wat krachtiger maakt, nu kan het nog..

  • Jellybean schreef:

   Volgens mij is dat tot op heden nog niet gebeurd.
   In de afgelopen jaren kregen we vrij snel na bekendmaking een live versie/optreden te zien maar dit keer (nog) niet. Misschien zijn ze nog niet tevreden met de definitieve (live))uitvoering van het lied.

  • Fizz schreef:

   Je bedoelt een zg revamp?? Zover ik weet heeft het team achter een nederlandse inzending nog nooit gedaan? Zouden ze toch moeten doen gezien de online lijstjes en commentaren. Het is vleesch noch visch volgens velen.

 22. Gilles schreef:

  Ik ben zelf Belg, lieve juffrouw F. maar wat kan het mij schelen als iemand de Belgische inzending niet goed vindt… Ben er trouwens ook geen fan van.

 23. Mike B schreef:

  oja, leuk lijstjes. top 5 voor de repetities:
  1) Denemarken
  2) Slovenië
  3) Finland
  4) Malta
  5)) Zweden

  volgende lijst na de repetities;p

 24. Tina schreef:

  Weer een zwak jaar vind ik. Er zijn er 7 die ik best goed vind. Wel wat weinig he? Voor mij zijn dat in willekeurige volgorde: Cyprus, België, Zweden ( die gaat terug winnen denk ik) , Frankrijk, Ierland, Italië en Noorwegen. Iedereen zijn eigen mening he.

  • Ikkie1988 schreef:

   Belgie bij beste 7 hahaha laat me niet lachen Inez. Onderste 7 ja, kijk maar naar de bookmakers