Douze Points 2023 [4]: Letland

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Meestal heb ik niet zoveel met de inzendingen van Letland, maar deze vind ik heel mooi en hoop dat ze een finaleplaats halen.

 2. Zuiderbuur schreef:

  Het nummer heeft alle potentieel om een krachtige rockballade te zijn. Helaas is het een mossel-noch-vis-lied geworden dat op twee gedachten blijft hinken. Telkens je denkt ‘nu barst het los’, zakt het als een pudding in elkaar. Ik zie dit in SF1 geen finaleticket halen.

 3. Michael Adam schreef:

  Ik waardeer het nummer heel erg. Toch is het er niet een die meteen binnen komt en ik betwijfel of het de finale zal halen. Zo wel, verdiend wat mij betreft.

 4. Beer schreef:

  Het is voor mij echt een gevalletje ‘had het makkelijk gehaald als er een jury was’. Ik ga de jury in de halve finale enorm missen.

 5. Br@m schreef:

  Letland behoort niet bepaald tot mijn favoriete songfestivallanden en ook dit jaar is hun bijdrage één van de zwakste nummers uit de eerste halve finale. Daarom verwacht ik dat deze groep woensdag 10 mei wel huiswaarts zal keren.

 6. GerardMartin schreef:

  Die hysterische begeleiding kan mij niet bekoren, wellicht was dit met echte muziekinstrumenten een stuk aangenamer geweest dus wat mij betreft blijft hun optreden eenmalig.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit een mooie bijdrage die van binnenuit komt en die niet speciaal naar het festival toegeschreven is. Ook bepaalde ritmische dingetjes trekken gelijk mijn aandacht en vind ik erg leuk. Ik besef dat dit niet meteen een instant effect op de kijkers heeft. Die zien misschien liever een pakkend Vikingdansje, maar ik zie en hoor liever dit. Net zoals voor Nederland een bijna onmogelijke opgave.

 8. riccardo schreef:

  Wat het voor me doet is dat ik best eens een album van ze op wil zoeken als ik daar een keer voor in de stemming ben. Muzikaal spreken ze me dus wel aan. Als nummer op zich zie ik het dan weer niet veel doen, daarvoor heeft het volgens mij niet de juiste ingrediënten.

 9. Jellybean schreef:

  Echt zo’n radio 3 popliedje. Het is zeker niet verkeerd maar ik denk te vlak en mainstream om echt op te vallen in deze sterke semi. Finale hoogst onzeker.

 10. NilsB schreef:

  Als dit nummer de finale dan niet haalt, volgens mij evenaren ze dan de negatieve niet kwalificatiereeks van NL van 2005-2012.

 11. JW schreef:

  Vlees noch vis dit.

 12. Olaf schreef:

  Inderdaad een typisch 3FM nummer, maar ik denk te ontoegankelijk en onopvallend om door te gaan naar de finale. Muzikaal gezien voor mij ook niet meer dan een middenmoter in het veld.

 13. Jeroen050 schreef:

  Niet mijn ding

 14. dick schreef:

  muzikaal zit hier meer in dan in bijna alle nummers van deze semi bij elkaar maar dat maakt het helaas niet toegankelijker. Ben zelfs bang dat dit de finale niet haalt. Heb het nummer nu een paar keer beluisterd en ik ontdek iedere keer weer wat anders wat meteen ook het manco is aan dit nummer omdat de gemiddelde televoter pas tijdens de uitzending na 1 keer luisteren wel of juist niet stemt. Kansloos.