Douze Points 2023 [5]: Portugal

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Lol

 2. Jacob schreef:

  Top 5

 3. Inky schreef:

  Ik vind dit een heerlijke Portugese inzending. Mag van mij door.

 4. Marcel schreef:

  Top lied. Staat bij mij in de top 5

 5. Rad schreef:

  Echt heel irritant en teleurstellend van Portugal

 6. riccardo schreef:

  Ik gun het Portugal net een beetje extra vanwege jaar op jaar heerlijke nummers in hun Festival da cancao. Dit nummer vind ik zelf een mindere keuze. Zo’n één op één folklore dansje en cabareteske manier van. Was het Brigitte Kaandorp maar geweest. Viel er nog wat te lachen. Soms vallen dit soort inzendingen ineens heel goed. Ik ga duimen voor ze.

 7. Ria NL schreef:

  Ik vind dit liedje niet slecht maar ik had veel liever Edmundo Ignacio met A Festa naar Liverpool zien afreizen.

 8. Rick schreef:

  Dit is zo’n nummer dat je met een jury al zeker wist dat het de finale niet haalt.
  Ik vind het in zijn genre zo slecht dat ik me niet kan voorstellen dat iemand hier de telefoon voor gaat pakken.

 9. Gerrit schreef:

  Deze act kost Nederland de finaleplaats.

  • RobOranjeFinland schreef:

   -100

  • Jellybean schreef:

   Zou zomaar kunnen al vind ik het in deze fase nog veel te vroeg om te gissen. En ‘onze’ act hebben we nog niet gezien.Na de eerste repetities weten we meer.

   • riccardo schreef:

    Ik verwacht dat alle lampjes heel mooi gaan staan, in lijn van het nummer. Ik hoop op een creatief idee dat het van wat te droog in kwaliteit qua luisteren naar een memorabele festival hoofdact laat transformeren. Dat kan ook.

  • Beer schreef:

   Dat gaat Malta worden.

 10. Jellybean schreef:

  Ik vind dit een leuke bijdrage; een vleugje cabaret met flamenco en het Zuid-Europese temperament. Het valt me sowieso op dat met al die muziekstijlen die er zijn er zo weinig wordt gedaan op het Eurovisie podium. ( enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk)
  Het lijkt veelal op elkaar en dat vind ik jammer. Er is nog een hoop te winnen op dat gebied.

  • riccardo schreef:

   Dan is dit naar mijn gevoel al een gevarieerder jaar in stijlen dan veel voorgaande edities. Ben het er mee eens hoor. Er is zo veel meer te halen. Kijk eens in de programmering van de kleinere of grote poppodia in het land. Niet alles zal meteen Songfestival rijp zijn maar veel inspiratie is er wel te halen. Ook qua visuals zie je soms mindblowing dingen voorbij komen. Nieuwe wegen!

  • GerardMartin schreef:

   Helemaal mee eens, Portugal is een van de weinige landen die z’n nek nog uit durft te steken, de rest bedient zich van Zweedse computerpop een enkele uitzondering daargelaten. Van mij mag dit door naar de finale alleen al voor de diversiteit.

   • Rad schreef:

    Oneens.. nek uitsteken prima maar niet met zo een slecht nummer , irritante act

 11. Zuidervuur schreef:

  Ik kan dit feelgoodnummer best wel appreciëren. Het is een verfrissing en verademing tussen de vele stereotiepe popsongs. Ik hoop stiekem dat het de finale haalt.

  • Jellybean schreef:

   Is het vuur in je ontstoken ZuiderBuur? :)

  • GerardMartin schreef:

   Je bedoelt toch zeker fado? Flamenco hoort thuis bij de Spaanse buren.

   • Zuiderbuur schreef:

    I know I know. Maar ik hoor weinig fado en veel meer inspiratle / invloed van over de grens. Vandaar dat ik schreef ‘Portugese flamenco’ (maar had het beter tussen aanhalingstekens geplaatst) :)

 12. Inez schreef:

  Leuke bijdrage Portugal

 13. Br@m schreef:

  Prima bijdrage van Portugal. Mag van mij naar de finale.

 14. JW schreef:

  Zingen in de eigen taal is altijd leuk en zou mijns insziens gewoon weer ingevoerd moeten worden.
  Dit vrolijke liedje mag van mij ook wel naar de finale hoor.

 15. Olaf schreef:

  Een soort van authentiek door de muzieksoort en taal, maar act is voor mij ook een beetje irrtant en oubollig. Leuk om erbij te hebben voor de afwisseling, maar qua compositie vind ik dit geen hoogvlieger. Zal met Nederland denk ik strijden om de 10e finaleplek.

 16. Jeroen050 schreef:

  Wel leuk maar of het gaat scoren?

 17. ~ René ~ schreef:

  Erge leuke bijdrage!

 18. Esmee schreef:

  Voor de afwisseling in het programma vind ik dit een redelijk vrolijke bijdrage.
  Beetje oubollige act misschien, maar who cares. Ik zie dit nog altijd liever dan de Nederlandse bijdrage.

 19. Michael Adam schreef:

  Lekker vrolijk en ik zet het niet af maar het valt net buiten mijn top 10 voor deze halve finale.

 20. robbert-rotterdam schreef:

  Portugal lijkt een van de landen diw hermetisch afgesloten lijkt voor nieuwe trends. Dit had ook de inzending van 1978 geweest kunnen zijn. Is dat erg? Niet echt, maar deze kleinkunst boeit me niet en is mij tw gezapig.

 21. Remco van den Berg schreef:

  In de regel kan ik liedjes in de eigen taal wel waarderen. Deze niet. Veel onderbroeken lol, te nasaal gezongen. Jammer. Dat had zo mooi kunnen zijn.

 22. Sake schreef:

  Jaaaa, top!!

 23. dick schreef:

  ik word hier best vrolijk van, vraag me alleen af of de televoters dat ook hebben en de moeite willen nemen om hierop te stemmen. Best leuk, tikkie ouderwets.

 24. Marc schreef:

  Zó oubollig dit, mag wat mij betreft in de halve finale blijven steken.

 25. MarkusRotterdam schreef:

  Vergeleken met andere bijdragen geen slechte keuze. Je moet er van houden. Ik vind het voor dit jaar wel aardig, maar in de gehele Eurovisie geschiedenis zal het compleet in de vergetelheid geraken