Georgië presenteert als laatste songfestivalinzending

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Thomas schreef:

  Fantische inzending van Georgië.
  Als ze dit live goed brengt, dan gaat ze deze editie winnen. Love it

 2. riccardo schreef:

  Ja mensen, hier moet je toch de finale mee kunnen halen, kom op nou!

 3. Fizz schreef:

  Wat een prachtige vid. Dat een land van kleine omvang zo iets groots en artistieks kan neerzetten. Het nummer moet ik nog een paar keer luisteren. het pakte mij wel, ik vond het nu vooral luid en verstond niet zo goed wat ze zong. Maar als dit goed wordt neergezet live, dan kan het zeker naar de Final. Well Done Georgia!

 4. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een geweldige inzending van Georgië en wens ze alle succes toe in Liverpool.

 5. Peter schreef:

  Zoals bij alle nummers draait het er om hoe men iets neerzet. De clip kan nog zo goed in elkaar zitten, op het podium kan het tegenvallen. Onverstaanbaar deze inzending, bak met herrie.

 6. Br@m schreef:

  Afschuwelijk nummer en een overstaanbare bak herrie. Het is dat de tekst onderin beeld vermeld werd waardoor de boel nog een beetje te volgen was maar voor mij hoeft dit niet naar de finale.

 7. Fizz schreef:

  Ha, ik ben dus niet de enige die haar uitspraak niet verstaat. Het is in het engels volgens mij, maar ik dacht eerst ook in georgiaans…………………??

 8. Br@m schreef:

  Nu alle nummers gepresenteerd zijn is hier mijn top 37:

  1. Zweden
  2. Frankrijk
  3. Italië
  4. Spanje
  5. Zwitserland
  6. Estland
  7. Cyprus
  8. Australië
  9. Israël
  10. Oostenrijk
  11. Verenigd Koninkrijk; 12. Finland; 13. Azerbeidzjan; 14. Denemarken; 15. Ierland; 16 België; 17. Moldavië; 18. Malta; 19. Portugal; 20. Oekraïne; 21. Noorwegen; 22. Tsjechië; 23. Nederland; 24. Litouwen; 25. Slovenië; 26. Kroatië; 27. IJsland; 28. Armenië; 29. Georgië; 30. Griekenland; 31. Albanië; 32. Polen; 33.Servië; 34. Letland; 35. Roemenië; 36. San Marino en 37. Duitsland.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Pfftttttt die lijstjes ………

  • Kees schreef:

   Gaaaaaaapppp , krijgen we die irritante lijstjes weer…

  • Nordman schreef:

   Lijstjes horen bij het ESF, als men daar niet tegen kan dan lees je er toch over heen? En anders @ redactie, misschien een idee een apart bericht te plaatsen waar wij, de mensen die wel van lijstjes houden, dit onder dat specifieke bericht kunnen delen. En ja, dan gaan we die lijstjes zo nu en dan ook nog eens updaten en dus opnieuw plaatsen. Heerlijk!

 9. Jan de Taalregelman schreef:

  De Georgische Madonna moet ook nog even bij de nonnen langs.

 10. Samson schreef:

  Geschreeuw, onduidelijke kreten, veel te hoog,….. ik vind het verschrikkelijk!

 11. Eddy schreef:

  Opmerkelijk dat plots een heleboel mensen problemen hebben met Iru haar uitspraak …
  Ik daag iedereen uit om Loreen te verstaan!
  Bovendien is deze inzending oneindig creatiever dan die van Zweden.
  Loreen doet een ‘Loreentje’ …. niks vernieuwend. Niks origineel. Niks verrassend. Niks!
  Dus moet het Loreen-trollenleger alle inzendingen die wel origineel zijn, zo nodig, afbreken.
  Ze moeten, uiteindelijk, in hun nostalgie blijven hangen.
  Als Loreen één zaak bewijst, dan is het dat ze over een periode van (meer dan) een decennium geen enkele artistieke vooruitgang heeft gemaakt.
  Zo iemand kan je terecht betitelen als has been … hoeveel fans ze ook kan mobiliseren om de propagandamachine te laten draaien.

 12. Tippy2 schreef:

  Het ziet er mooi uit maar ehh… waar gaat het nu eigenlijk over?

 13. riccardo schreef:

  Australië, Oekraïne en Nederland zijn tot dusver de enige nummers die ik vaker dan een enkele keer beluister.
  Dat dit ook de top 3 wordt lijkt me uitgesloten.

  • Peter schreef:

   Ik beluister die helemaal niet. Frankrijk en Italië wel. Spanje gaat volop op hetvhoogste volume, heerlijk. Portugal idem. Guilty pleasure Finland.

   • riccardo schreef:

    Van de vijf die je noemt heb ik veruit het meest met Spanje. Niet omdat het zo lekker in het gehoor ligt maar ik vind het wel veel kwaliteit hebben.

 14. Dick schreef:

  Aparte inzending. Benieuwd of het overeind blijft live. Verder vind ik het nogal veel: veel ingewikkelde melodielijnen, veel visueel in de clip, veel onverstaanbaar Engels… kortom veel, zal mijn leeftijd wel zijn:-).

 15. Robinson schreef:

  Ik vind het juist leuk die lijstjes, om te zien wat anderen vinden, ik ben nou eenmaal een lijstjesliefhebber, dus ik zou zeggen: gewoon doorgaan met die lijstjes!

  • Robinson schreef:

   O, dit had bij die reacties op Br@m moeten staan

   • RobOranjeFinland schreef:

    Misschien kan er een speciale pagina komen voor die lijstjes …………

   • Br@m schreef:

    Dank je wel! Jij snapt het tenminste wel. Lijstjes horen bij het songfestival en zijn 10x interessanter dan bv. het doordrammerige gezeik van een Peter die hier veel te nadrukkelijk aanwezig is. Heeft hij zelf niet door maar dat heb je met mensen met een plank voor de kop.

  • GerardMartin schreef:

   Misschien een idee als iedereen z’n top 3 doorgeeft, de rest doet er toch niet zo toe en hoeft men geen ellenlange lijst door te werken?

 16. GerardMartin schreef:

  Loreen nummero zoveel, wat een verschrikking dit boutlied met een”zangeres” die een poppenstemmetje opzet!. Gelukkig was dit de laatste.

 17. Kenny schreef:

  Verschrikkelijk Niet mijn ding. Net als Armenië. Het zal de finale wel halen.

 18. Jellybean schreef:

  Ik raak wat overprikkeld door de clip; dus ik heb voornamelijk geluisterd naar deze bijdrage. Het is inderdaad bijna niet te verstaan wat ze zingt maar ik vind dit helemaal niet verkeerd. Ik heb ze slechter gehoord dit jaar zullen we maar zeggen:) Je moet het live horen en zien voor echt te kunnen oordelen en dat geldt voor velen. Maar deze ga ik zeker even in de gaten houden.

 19. Fizz schreef:

  Je zou bijna Shalalie lala beter gaan vinden omdat dat wel een goede dictie had, al zou je als niet nederlandstalige elders in europa de woorden niet begrijpen. Afin Loreen pruttelt ook maar wat stevig ingeklemd in haar vastzittende zonnebank. Nederland doet het heus niet zo slecht, als wij maar meer punten krijgen als dat drama uit Polen. Dan is zelfs Shine nog goed!! SHINE!

 20. Rad schreef:

  Die stem is echt niet om aan te horen

 21. Nordman schreef:

  Wow dit vind ik heel goed klinken. Dit is nou een lied dat wel onder mn huid gaat zitten itt Burning daylight. Georgie gaat keihard naar de finale om daar hopelijk hoge ogen te gooien. Top 5 acht ik zeker mogelijk.

 22. Jang schreef:

  Dit gaat winnen, dat hoor je meteen.

 23. Beer schreef:

  Georgië is na 7 jaar eindelijk terug. Wat een fantastische inzending. Heel ‘Ray of Light’.

  Over het Engels: kunnen we eens aardig zijn tegen elkaar? Georgisch is allesbehalve Engels en kent een heel andere morfologie, grammatica en uitspraak. Het staat zo ver van het Engels af als het Japans. Dat Iru’s Engels niet te vergelijken is met die van Dion Cooper bijvoorbeeld is niet een verrassing, niet op taalkundig niveau en niet op sociaalpolitiek niveau. Als Nederlanders staan we per definitie 15-0 voor als het gaat om het Engels: we wonen naast het oorspronkelijke taalgebied, doen vrijwel alles in het Engels en hebben ook nog mee dat onze talen enorm verwant zijn aan elkaar.

  Ze heeft de tekst daarnaast zelf geschreven en wellicht hadden ze even iemand moeten vragen om correcties m.b.t. lidwoorden. Ik vind het nog steeds geen probleem: we weten duidelijk wat ze zegt, ook al is dat niet op een gebruikelijke manier opgeschreven. Dat wij dat niet begrijpen, is eigenlijk ons probleem.

 24. Sumit schreef:

  Mooi, interessant en uniek. Maar de clip, en misschien ook wel het nummer, zijn (best wel) duidelijk geïnspireerd op een van de beste nummer van Beyoncé: Beyoncé – Mine (Video) ft. Drake.

  Kijk en oordeel zelf! https://www.youtube.com/watch?v=IDvu1ehPq0g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *