Mae Muller voor gastland Verenigd Koninkrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. Rich schreef:

  Blanka’s bestie?

 2. Siem schreef:

  Voor het tweede jaar op rij komt de UK met een degelijke popsong. Als ik dit hoor heb ik het idee dat ik naar een nummer van Jax Jones luister. Meestal vind ik nummers van hem/haar in het begin prima maar blijkt dit later een schot in de roos. Zou me niet verbazen als dat hier ook gebeurt.

 3. Poeki Poeki schreef:

  Niemandsdalletje..

  • Poeki Poeki schreef:

   Meer voor de leeftijdgroep van 6-14 jaar.

   • Moi schreef:

    nee hoor! Ik ben 50+ ik vind het een leuk lied. Beter dan Noorse Queen op Craps

   • Gilles schreef:

    Ik ben ook 50+ en vind er niks aan. Doe mij maar Space Man, dat was fantastisch!

   • Poeki Poeki schreef:

    Moi > Die crap queen interesseert me totaal niet maar in vergelijking zit in de crap queen meer pit dan in die smerige lange nagels van dit …eefje

  • Stephan Dijk schreef:

   ‘Niemendalletje’, lieverd.

 4. Dustin schreef:

  We have a winner indeed! Geweldige UK entry!

 5. Ria NL schreef:

  Ik vind het wel een aardige bijdrage. Al is dit voor mij geen winnaar

 6. Rick schreef:

  Wat een teleurstelling had zo gehoopt op Rinasoline.
  Nummer is een dertien in dozijn gaat geen potten breken in de finale.

 7. Br@m schreef:

  Mooi zo! Weer een prima bijdrage. Het venijn zit dit jaar duidelijk in de staart.

 8. riccardo schreef:

  Wat is dat toch met die lelijke nagels? Anyways, een bopje uit Engeland. Leuk maar niet al te indrukwekkend. Veel meer televote dan jury. Beetje tussen trashy Brook uit Ierland van vorig jaar en de geraffineerdere bop uit Israel van dit jaar in. Zou ik zeggen.

 9. Fizz schreef:

  Grappig dat zij een tweelingzus van Noa kan zijn. Ook het begin van de opbouw stylistisch in de vid. Ik dacht eerst dat ik per ongeluk op Israel had geklikt…… Ja wederom een prachtig en goed neergezette productie. Het is een catchy upbeat deuntje. Ben alleen nooit zo weg van dit soort gecompresseerde stemgeluid. Maar dit gaat het het ook goed doen verwacht ik. Alle Big 5 doen het goed dit jaar vind ik. Dat is wel eens anders geweest in het recente verleden.

  • Moi schreef:

   behalve gedrocht Duitsland….. yuk

   • Fizz schreef:

    hahaha, ja ik snap dat je dat vindt. Ik heb er zelf ook niet veel mee, maar ze zijn wel onderscheidend. Het is niet bijster origineel, maar goed, dat zijn heel veel liedjes niet.

   • La4s schreef:

    +1

 10. Poeki Poeki schreef:

  Oorwurm, wat krekels en kakkerlakken erbij and you’ll be happy.. toch?

 11. Jan Willem schreef:

  Vanavond om 21.55u Nederlandse tijd is op BBC One het programma Eurovision 2023

  Op mijn tv staat bij de tv gids (nog) niks hierover. Dus kan het programma ook niet programmeren voor opname.

 12. Hans schreef:

  Nikserig nummer, gaaaaaapppp. weer bottom 5 voor de UK?

 13. Jan de Taalregelman schreef:

  Bij de wedkantoren veel rood en een dalende trend voor de bijdrage van de BBC. AVROTROS inmiddels 18de.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   KAN is net als de BBC aan het zakken.

  • Fizz schreef:

   NLD 2 plaatsten onder de Masterpiece van Kroatie………………..

  • dick schreef:

   Ik heb de nederlandse bijdrage nu een paar keer voorbij horen komen op de radio maar (en dat vind ik vervelend om te moeten zeggen) ik vind het steeds minder worden… Ik wil nu niet meteen de interne selectie procedure van NL de prullenbak ingooien want we hebben het goed gedaan met als uitschieters die 2e en 1e plaats maar ik heb het idee dat mijn een beetje geforceerd bezig is. laat de interne selectiecommisse het volgend jaar het over een andere boeg gooien. Zoals ik begrepen heb waren er 400 songs ingestuurd dus belangstelling genoeg: kies er 5 uit en laat dan een jury icm televoting kiezen…. Misschien krijgen we weer eens iets vrolijks:-).

   • Dustin schreef:

    Het Nederlandse volk een liedje laten kiezen gaat 100% zeker mis. Die kiezen altijd t verkeerde. En zo’n ‘vakjury’ met Nederlandse wannabe’s werkt ook niet.

   • Dirruk schreef:

    Realiseer je dat er 400 liedjes ingestuurd worden omdat ze weten dat er GEEN NSF is hè. Als ze een inschrijvingen openen voor een NSF dan haakt minstens de helft af.

 14. Jang schreef:

  Niemendalletje, had er veel meer van verwacht.

 15. Nordman schreef:

  Prima popliedje dit.

 16. Wim1970 schreef:

  UK gaat ook wat sympathiestemmen krijgen.

 17. Wim1970 schreef:

  Prima nummer, gaat hoog eindigen, de televoters gaan hier massaal voor stemmen. Van mij mag dit winnen, al is het alleen maar een goedmakertje na de 2e plaats van vorig jaar.

  • Pietje schreef:

   Weer een 20e plek voor de UK? Heeft werkelijk niks wat je een paar minuten later nog kan herinneren

 18. HJ schreef:

  Duizend in een dozijn. En typisch gevalletje van goede studio-opname, maar live valt het door de mand.

  Wat een rampjaar. ????

 19. HJ schreef:

  Klopt. Slechts een paar goede nummers. Tsjechië, Australië, Zweden (mits Loreen). En natuurlijk Nederland.

 20. GerardMartin schreef:

  Ik krijg mijn reactie niet geplaatst dus laat het hierbij.

 21. GerardMartin schreef:

  Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Israël enz. enz. het is allemaal heel veel van hetzelfde. Misschien dat Portugal nog met iets verrassends aan komt zetten anders hou ik het bij Finland en nog een handjevol, de rest kan mij niet bekoren. Van mij mag het circus naar Helsinki volgend jaar.

 22. dick schreef:

  De video is best geinig in elkaar gedraaid. Maar het nummer is wel heel magertjes. Best leuk voor sommigen en heeft ook iets weg van een oorwurm, gevaarlijke outsider voor een hoge notering dit jaar. Maar even serieus op persoonlijke titel / mening: na die uitstekende Spaceman van vorig jaar dit insturen: wat een afknapper is dat zeg. She Wrote a Song, nou dat schrijven durf ik het bijna niet te noemen. Daarnaast lijkt het een “zwakke” kopie van de al even zwakke onterecht goedscorende spaanse bijdrage van die blote snol van destijds…. ik zal wel weer commentaar krijgen voor mijn taalgebruik maar het moest er toch even uit.

 23. Samson schreef:

  Leuk nummer….blijft goed in je hoofd hangen! Hopen op een goede startpositie voor UK

 24. Hitzound schreef:

  Het begint als een Clean Bandit nummer. In dit EDM genre zijn al veel meer nominaties ingezonden. Het is catchy, radio vriendelijk, maar valt niet echt op in het veld met deelnemers. Dus toch een tikkeltje tegenvallend.

 25. Eddy schreef:

  Een Britse barmeid (dat is -echt- haar beroep), zo weggelopen uit een aflevering van ‘Eastenders’, doet een gooi naar eeuwige (songfestival) glorie.
  De vergelijking met Israël slaat nergens op.
  UK = trashy
  Israël = classy.
  Alles oogt goedkoop aan deze Britse inzending, de videoclip is echt op maat gemaakt van de Britse lower class jongeren die hun weekends binge drinkend doorbrengen.
  Graham Norton zal het allemaal wel goed vinden, anders was deze ‘hoi polloi’ troela met haar ronduit vulgaire acrylnagels nooit gekozen …
  Wie zich de onovertroffen satire van ‘Koefnoen’ nog herinnert kan zich allicht voorstellen dat de geniale Jeremy Baker hier moeiteloos een ’typetje’ van zou kunnen maken. Een kruising tussen zijn creaties van Nesrin en Tracy ….

 26. Jellybean schreef:

  Catchy popdeuntje, wel oké maar niks bijzonders. Die liedjes van al die zangeresjes lijken wel allemaal uit dezelfde blender te komen; een beetje van dit en een beetje van dat, een beetje van zus een beetje zo…..:):)

  • riccardo schreef:

   Dus als je haar maar goed zit baby, dan zing je jippi-ja-jee!! ; )

  • Zuiderbuur schreef:

   Een beetje van hier, een beetje van daar. Maar of het hier piekfijn voor elkaar komt? Ik vrees er toch een beetje voor.

   • Jellybean schreef:

    In ieder geval bij deze geslaagd voor je kennis van de songtekst van Vulcano, Zuiderbuur:)

 27. Beer schreef:

  Na een aantal keer geluisterd te hebben, mogelijke winnaar(!) Als de performance goed is kan dit zomaar eens meedoen.

  • Wim1970 schreef:

   Ik zie dit ook hoog eindigen en ik gun het UK ook. De winst is UK door neus geboord door de sympathiestemmen voor Oekraïne. Terwijl ik UK vorig jaar helemaal niks vond, maar dat terzijde.

 28. Dirk Marko schreef:

  Lekker popliedje en earworm maar geen winnaar wat mij betreft.

 29. Max Mark schreef:

  Oh nee, Dick! Spanje vorig jaar was fantastisch! Enorm goed, strak, flitsend optreden. Heeft niks te maken met slet en snol. Ook wel erg trouwens, dat vrouwen altijd in zo’n hoek worden gedrukt als een uitdagende, sexy clip of optreden is. Beschamend eigenlijk. Anyway, derde plek Spanje vorig jaar was meer dan terecht. Had van mij nog hoger mogen zijn, zelfs winnen. Ik vond het een schoolvoorbeeld van hoe je een lied opzwepend, aantrekkelijk en onweerstaanbaar brengt.

  • Dick schreef:

   Heeft niks met in een hoek zetten te maken. We slaan wat dat betreft volledig door. Aan de ene kant mogen we niks meer vinden of zeggen aan de andere kant staan er dames (maar ook heren) in bizarre outfits op het podium waarbij blote lichaamsdelen niet geschuwd worden, persoonlijk zit ik daar helemaal niet op te wachten los van het feit dat je dan als artiest enig commentaar mag verwachten… laten we niet zo dramatisch doen.

 30. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit niet slecht, maar zie er geen winnaar in, gewoonweg omdat er te veel andere inzendingen in dezelfde vijver vissen en dit de score van een ieder in deze categorie drukt in de televoting. Spaceman was veel unieker in het veld en sprong er meer uit. Dit gaat ook geen topscore van jury’s krijgen.

 31. JW schreef:

  Zeker niet slecht na alle bagger wat voorbij is gekomen.
  Het Verenigd Koninkrijk zit sinds verleden jaar weer in de lift.

 32. Tippy2 schreef:

  Ik merk dat ik voor het eerst in vele jaren een beetje afhaakten het ESF. Allereerst heb ik weinig vertrouwen meer in onze selectie commissie. Dat ik dit ooit zou schrijven had ik nooit gedacht.
  Natuurlijk, ze hebben het redelijk goed gedaan, maar het begon al met Jeangu. Zijn Birth of a new age vond ik niet om aan te horen, maar uit sympathie voor de zanger lieten ze hem toch maar op zijn bek gaan.
  Voor dit jaar zie ik het ook niet gebeuren, een slap nummer, dat nog steeds niet pakt. Dan wil ik het nog niet eens hebben over die vervelende agressieve clip. Heel onprettig om naar te kijken en te afleidend van de muziek. Een tweede TCL waarbij het lieve live optreden ervan af spat lijkt dan ook een utopie. Waarschijnlijk is het nummer gekozen omdat de naam Duncan eronder stond, maar hey… als het zo werkt is die hele vakjury een farce. Er is blijkbaar niet kritisch geluisterd. Of de commissie is toch minder kundig dan we hoopten. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dit “Burning Daylight” het beste van de ingezonden 400 nummers is, dan is het namelijk triest gesteld met onze “composers”. Ik zou graag wat meer transparantie in de selectie procedure willen zien…

  • Tippy2 schreef:

   afhaakten+begin af te haken van

  • Johan schreef:

   De selectiecommissie kiest uit de liedjes die het binnenkrijgt. Solliciteer naar een plaats in die commissie of zorg dat je zelf een liedje instuurt waar ze niet omheen kunnen. En anders zijn er twee opties over: even afhaken of de situatie accepteren.