Servië stuurt Luke Black naar Liverpool

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit een goede en onderscheidende bijdrage. Zit ook iets mysterieus in, waardoor het mijn aandacht vasthoudt. Rechtstreeks naar mijn top 10.

  • Thomas schreef:

   Vreselijk goeie nummer en de act ziet er fantasch uit. Deze inzending stijgt meteen door naar de top. Dit gaat heel hoog eindigen in Liverpool

  • Moi schreef:

   Mijn favoriet na Finland

 2. Nordman schreef:

  Wat is dit nu weer voor een vervelend lied. Mee eens dat het onderscheidend is en ook mijn aandacht vasthoudt, maar het lied zelf stoort mij. Dit staat bij mij dus ergens onderaan.

 3. Bandido - Georgia schreef:

  Prima en gedurfde inzending. Apart maar visueel aantrekkelijk optreden en gezongen door een zanger met veel charisma. Ik hou hier wel van, en doet me qua sfeer een beetje denken aan Paul Oskar uit ’97. Ik hoop dat deze creativiteit beloond wordt met een mooi resultaat.

  • GerardMartin schreef:

   Paul Oscar was geweldig in ‘97 daarbij kan dit samengeraapt geval nog niet in de schaduw staan.

 4. Eddy schreef:

  Hier krijg je toch echt een epilepsieaanval of -minstens- een mentale meltdown van.
  In de categorie ‘arty farty’ scoort dit een olympisch record.
  Hier kan zelfs Loreen niet tegen op … en dat wil wat zeggen!
  Kijk naar mij … kijk naar hoe uniek ik als performer/mens/irritant omhooggevallen ettertje ben! (en nogmaals, om Loreen in die categorie te overtreffen moet je wel heel pretentieus zijn).
  Vre-se-lijk irritante Servische bullshit.

 5. Jeroen050 schreef:

  En doorrrrrrr…………..categorie……..’we willen niet winnen dus doe maar iets’

 6. Toine schreef:

  Vreselijk
  Wat een rampjaar 2023….

 7. Kenny schreef:

  Echt verschrikkelijk.

 8. GerardMartin schreef:

  Nou misschien komen er nog een paar leuke liedjes want veel soeps is er vanavond niet bij gekomen. Ik hoef de ‘23 edities in ieder geval niet op groot scherm met bijbehorend geluid te zien en te horen.

 9. Ria NL schreef:

  Aparte inzending dat is zeker maar ik had liever de nr.2 zien winnen

 10. Mike B schreef:

  Serbia goes gay, dat is sowieso al een overwinning. nu nog even puntjes op de i dan zien we het terug in de finale.

 11. Br@m schreef:

  Dit is echt muziek voor zweefteven en ander loslopend wild. Aan mij is het totaal niet besteed.

 12. Esmee schreef:

  Nee, nee, nee!

 13. RobOranjeFinland schreef:

  Bah Bah Bah , dat wordt wat met die Televoting in Mei !

 14. René schreef:

  Kijk, dít vind ik dan wél weer leuk. Ik vind 2023 nog een vreselijk baggeejaar, dus dit zit nog zeker in mijn top 10.

 15. Moi schreef:

  Hier hou ik van!!! MIJN favoriet na Finland …..

 16. Jang schreef:

  Wat een knaller, Eindelijk weer één die in m’n top 10 kan.

 17. Hitzound schreef:

  Wal-ge-lijk goed!!! Gefeliciteerd Servië, door deze act in te sturen. Finale gegarandeerd. Wat een mooie inzendingen zijn er al binnen. Ik verheug me op Liverpool.

 18. Olaf schreef:

  Net als de Servische bijdrage vorig jaar doet me dit meer aan een live kunstperformance in een museum denken dan aan een liedje. Lekkere beat en als geheel een kloppende act, maar ook aanstellerig. Er komen nu langzamerhand iets teveel ‘concepten’ in de bijdragen van dit jaar. Wanneer weer gewoon een goed lied? In dat opzicht begint Nederland zich onderhand te onderscheiden. Hoe meer kermis, hoe meer kans ik zie om naar de finale te gaan en het daar goed te doen.

 19. Dick schreef:

  Ik weet niet zo goed waar ik naar heb zitten kijken maar vooral luisteren. Visueel apart en begrijp ik niks van de “act”. Opvallen doet het wel. Muzikaal is het van alles wat en ook hier kan ik niks anders bedenken dan dat het op valt maar of je dat nu als positief moet zien daar heb ik zo mijn twijfels over. Het zal dankzij televoting sowieso de finale halen maar dan……

  • Thomas schreef:

   Dit zal de top 10 halen.
   Zowel Jury als televoting

   • Wim1970 schreef:

    Zou kunnen, maar vergeet niet dat Servië vriendjes is met Rusland en dat zal misschien ook meespelen dat veel mensen dit nummer toch links laten liggen. Dat is ook de reden dat Oekraïne in 2016 heeft gewonnen en niet Rusland, terwijl het nummer van Rusland alles had om te winnen. Maar ja, Poetin hè?

 20. Siem schreef:

  Ik ben blij dat dit soort nummers aan de semifinale worden toegevoegd. Dit versterkt de kansen van Nederland omdat Burning Daylight op gaat vallen. Met een goede staging(!) ligt nu een Calm After The Storm scenario in het verschiet.

  • Celine schreef:

   dat hoop ik ook… maar Mia en Dion moeten dat nog wel gaan waarmaken… Ilse en Waylon waren (en zijn) ervaren ras artiesten met tonnen podiumervaring… Maar we gaan het zien.

 21. Max Mark schreef:

  Best goed, bijzonder lied. Mooie bijdrage uit Servië. Niet helemaal mijn smaak, maar wel goed gedaan. Inderdaad bijna kunst. En lied is ook onderscheidend.

  Wel vind ik dat er veel nummers naar de elektro kant (met veel beat en techno-elementen). Ik mis toch wel de mooie luisternummers en de afwisseling in de bijdragen. De liedjes in die hoek (Nederland, Estland) zijn ook meteen mijn favoriet.

 22. Samson schreef:

  Het is heel onderscheidend, ik moet het nog laten bezinken….ik denk dat ik het leuker ga vinden tijdens de uitzending dan nu gewoon random op zondagmiddag (moet toegeven dat ik echt helemaal doorgedraaid en overprikkeld was aan het einde van het nummer)

  Doet mij zoals hierboven ergens gezegd ook aan Ijsland 1997 denken, een heel onderschatte en vooruitstrevende bijdrage….we zijn ondertussen wel bijna 30 jaar later, dusja.

  Ik ga deze pas kunnen beoordelen tijdens het echte festival, als ik zie hoe het tussen de rest past. En da’s op zich goed, want het merendeel van de mensen gaat dan het nummer voor het eerst zien. Ik ben benieuwd!

 23. Fizz schreef:

  Net alle winnende liedje van gisteravond online bekeken en beluisterd. Er zit werkelijk niet veel soups bij. Er zijn veel gehypte reacties online waaronder over deze bijdrage van Luke voor Servie. Ik vind de vergelijking met Konstrakta vorig jaar veel te ver gaan. Dit is een aardige podiumact. Maar ik kom helemaal adem tekort door het hijgerige pratende geluid wat zang moet voorstellen door deze jongeman. Echt hij kan beter voor XXX-adult site gaan werken en opzwepende teksten inspreken. Ik vind het helemaal niks. Nog een paar deuntjes te gaan voor dit jaar.

 24. mamu schreef:

  Dit is een prima nummer en vast en zeker komt het in de finale.

  • Fizz schreef:

   Owe, dat zal vast wel in het vernieuwde televote only system in de halve finales. Echter wat ik bij Konstrakta vorig jaar gelijk had, dat heb ik nu absoluut niet. Ik wens ze al het beste toe.

 25. Jellybean schreef:

  Donker, hallucinant, absurdistisch, bizar. Die woorden komen in me op als ik hier naar kijk en luister; alsof je in een slechte trip bent beland. Ik word er niet warm of koud van helaas. De acts op zich lijken dit jaar belangrijker dan de liedjes. Ik vind het maar armoe wat ik tot dusver heb gehoord(en gezien)

  • Zuiderbuur schreef:

   Klopt, heb soms ook het gevoel dat ze eerst een act bedenken en dan pas een lied. Al blijf ik toch fan van Finland. Dat blijft ook zonder act overeind.

 26. riccardo schreef:

  Met deze heb ik persoonlijk wel meer dan de meeste van de andere opvallende inzendingen. Ook hiervan denk ik dat het hem niet gaat worden. Denk dat Laurien ondertussen stevig in haar handen wrijft?

  • Fizz schreef:

   Ja, dat denk ik ook. Om zichzelf lekker in te smeren als ze bekneld gaat zitten in die Tattoo zonnebank. Ik wens ze alle goeds toe.

 27. Tom schreef:

  Ja Loreen krijgt het kado dit jaar…

  • Peter schreef:

   Ze is nog niet gekozen en in de finale wordt ze weggevaagd door Oekraïne. En verder zeer overgewaardeerd, Waardeloze slechte kopie van Euphoria.

   • Wim1970 schreef:

    Ik mag toch hopen dat mensen niet weer uit medelijden op Oekraïne gaan stemmen, want dan is het songfestival dood.

 28. Miele schreef:

  “Novi plan drugi san” gaat naar Second Chance, OGAE Serbia heeft t net bekendgemaakt

 29. JW schreef:

  Mijn god wat een rampjaar dit.

 30. Poeki Poeki schreef:

  Dit wordt zo onderschat, gaat het veel beter doen dan menigeen hier hoopt en denkt. Met gemak naar de finale.
  En zo wie zo gaat dit jaar absoluut geen ballad winnen of hoog scoren.

 31. Maarten schreef:

  Hier kan ik niks van maken. Niet mijn ding en hoeft niet naar de Finale.

 32. Gert schreef:

  Om heel eerlijk te zijn weet ik in dit deelnemersveld tot dusver niet meer of het na gaat om het béste liedje of de luidste act. Het zal mijn leeftijd wel zijn (41), want dit doet me niets. Bij lange na niet hetgeen Konstrakta vorig jaar zo mooi deed. Televoters gaan dit wel doorzetten. Alleen mensen: ik heb welgeteld nog maar 4 rustige nummers kunnen tellen. Het voelt allemaal meer als Glastonbury dan als Eurovision. En dat kan de pitfall zijn voor sommige ‘luide acts’. Ik zie dit in de finale dan ook afgestraft worden door jury’s. Gek genoeg blijven ín dat genre van ‘elaborate staging’, stevig pompend rock/dance/up-tempo geluid Zweden (Ach houd op zeg, Loreen is intern gekozen met ‘Tattoo’. Een saaie nationale finale als laagje om Loreen heen gebouwd), Noorwegen én Finland tien keer beter beklijven. Omdat daar tenmínste nog een beetje mee-te-neuriën melodie in is verwerkt, of in elk geval een climax.

  Bij de weg: Ik heb in járen niet zo’n lelijk deelnemersveld gezien. Het lijkt wel alsof door alle dystopie op planeet Aarde (Corona, Brexit, Oorlog in Oekraïne), mensen gewoon een giant f**k you doorseinen door enkel nog escapistisch geweld naar ‘t festival te sturen. De 00’s lijken terug van weggeweest. Maar dan zullen ook die matigere luide acts van een koude kermis thuis komen, omdat er jury’s zijn in de finale. En dan zijn op zo’n lange avond uiteindelijk ook nog andere genres aan zet. Let dus op een outbreak van landen als Italië en Nederland.

  Gelukkig hebben we nog 9 keer kans op een beter nummer. En dan mogen we hopelijk Luke Black snel ff vergeten.

  • Eddy schreef:

   Schitterend geschreven analyse. Het zou geweldig zijn om meer reacties van zo’n niveau te mogen lezen op dit forum.

   • Peter schreef:

    Niveau? Welk niveau? Beroerd Nederlands gelardeerd met Engelse termen, hooguit saai en irritant.

 33. Robinito schreef:

  Ik vind het toch bijzonder dat bij ieder nummer, de reacties op dit blog voornamelijk negatief zijn. Ik vraag mij serieus af wat de muzieksmaak van de mensen hier dan wel is.

  • Juuul schreef:

   Precies! Van sommigen vraag ik me überhaupt af waarom ze het songfestival nog volgen, als ze toch bijna alle liedjes vreselijk vinden

 34. Miele schreef:

  Niet mijn ding, had liever Princ, Shy of Zejna, maar Luke Black haalt top 3 in mei 100%zeker.

 35. Maarten schreef:

  Trouwens de inzending van Zwitserland is ook bekend. Het zit wil in het zelfde genre als Nederlands. Denk dat ik Zwitserland beter vind. Wie live het beste zal zijn gaat denk ik door.

  • Siem schreef:

   Vind het juist veel zwakker dan Nederland door de slappe tekst en minder potentie voor een goede staging. Smaken verschillen!

 36. Sake schreef:

  Herrie!! Maar zal wel doorgaan.