Douze Points 2023 [16]: Denemarken

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Zuiderbuur schreef:

  Lichtvoetig niemendalletje. Wellicht geweldig op Tiktok, maar voor het ESF twee keer niks. Vraag me af of het zelfs overeind zal blijven ‘on the big stage’. Wellicht met België strijdend voor een van de laatste finaletickets. Zou jammer zijn dat goede en volledige livezang het moet afleggen tegen een nummer waarin de autotune vocaal veel verdoezelt.

  • Inky schreef:

   Mee eens Zuiderbuur, ik heb liever dat België door gaat dan Denemarken.

  • Jellybean schreef:

   België verdiend door te gaan in deze semi en ik heb goede hoop dat dat ook gaat gebeuren.

 2. Ria NL schreef:

  Deze bijdrage maakt op mij ook geen indruk, dit hoeft dan wat mij betreft niet naar de finale

 3. Michael Adam schreef:

  Best een leuk pop deuntje, heel Deens en veilig, maar ik kan deze inzending wel waarderen. Wel irriteer ik me aan de auto tune en ik vraag me af wat er nu eigenlijk mag in Liverpool.

 4. Inez schreef:

  Euh nee . mijn favoriet was Niklas in de voorronde . Dit nummer is junior Eurovision waardig niet voor het Eurovision

 5. Fizz schreef:

  Aardig riedeltje, melodie is best catchy. Ik ben echter geen fan van dat uitgebreide gebruik van de vocoder. Al was dat volgens mij wel aangepast op 1 van de preparties waar hij optrad. Het viel mij op dat hij op het live podium niet zoveel uitstraling heeft bij het zien van beelden online. Ik wens het deense team alle succes toe.

  • Zuiderbuur schreef:

   Hij doet mij eigenlijk een beetje denken aan onze Elliot van enkele jaren geleden. Bleef live ook weinig van over. En dat lag niet alleen aan de veel te grote jas.

   • Fizz schreef:

    @Zuiderbuur. Ja je hebt idd gelijk.
    Hij droeg toch een oranje (hehehe) jas, welke mij aan de Easyjet kleur deed denken ? Met grote trommels op het podium.

    Helaas kwam die hele act niet voldoende over.

   • Zuiderbuur schreef:

    @Fizz Klopt. De pers omschreef het smalend als een reddingsvest. Niet alleen de act pakte niet, vocaal zat het ook niet snor. Ondanks de hooggespannen verwachtingen (dezelfde componist als City Lights) terecht in de halve finale blijven steken.

 6. Br@m schreef:

  Ik heb wel een zwak voor dit catchy nummer en hoop dan ook dat het live goed gebracht wordt. In dat geval zie ik Denemarken graag terug in de finale.

 7. Beer schreef:

  Een van de onderschatte nummers van het jaar als je het mij vraagt. Gaat makkelijk door naar de finale in dat veld. Mensen vergeten dat er geen jury gaat zijn.

 8. Hennie schreef:

  Mag van mij donderdagavond weer naar huis. Sorry, Denemarken kan beter.

 9. Martin schreef:

  Hier krijg je toch een slappe lul van?! Denemarken is de laatste jaren flink de weg kwijt.

  • Jellybean schreef:

   Zo kun je het ook omschrijven als je er niets aan vind, ha ha. Dan wordt deze semi voor jou een echte beproeving:)

  • GerardMartin schreef:

   Ik krijg er meer pilo erectie van!

 10. Tippy2 schreef:

  Ik vind dit niet geweldig maar het is één van de betere in de.e halve finale. Finale dus voor Denemarken.

 11. riccardo schreef:

  Styling; check
  Kapsel; check
  TikTok; check
  Autotune; CHECK!
  Is m’n buurmeisje van 7 er ook fan van; check
  Dus dat, voornamelijk.

 12. JW schreef:

  Wellicht dat dit bij een jonger publiek misschien wel zal aanslaan en daarom misschien ook wel zal doorgaan naar de finale.

 13. Kobe schreef:

  Ik heb ergens gelezen dat Denemarken met een spectaculaire staging naar Liverpool zal afreizen. Alle toeters en bellen om toch maar dit flinterdun deuntje/stemmetje voldoende te kunnen camoufleren.

 14. Jellybean schreef:

  Matig tussendoortje met matige zang voorzover we dat kunnen horen. Wellicht zal deze bij bakvissen het goed doen. Finale hoeft niet voor mij maar ja in deze semi zitten zoveel matige songs, er zullen er toch 10 door moeten.

  • GerardMartin schreef:

   Misschien gezien de belabberde kwaliteit van de laatste jaren is het misschien handiger om er vijf naar de finale door te sturen. Heb je ook niet zo’n lange zit op de finaleavond en kunnen de liedjes iets langer.

   • riccardo schreef:

    Mee eens. 26 zijn er teveel en drie minuten per nummer vaak weer net wat te weinig.

 15. GerardMartin schreef:

  Ik ben hier niet kapot van, erg goedkoop. Het wordt tijd dat Denemarken weer eens met een mooi Deenstalig lied komt!

 16. Toine schreef:

  Ben ik de enige hier die dit een leuk.liedje vind ????

 17. Fizz schreef:

  Nah, die gast voor de 2 of 3e keer live op een preparty online door het ijs zien zakken. Dit is helemaal niks en gaat nooit iets worden op korte termijn. Dit mag van mijn in de SF2 blijven steken.

 18. Esmee schreef:

  Mij doet dit niet zoveel maar misschien dat het voor een heel jong publiek leuk is.

 19. Pietje schreef:

  Nummer gaat nog, maar word gezongen door een uitstralingsloze puber zonder enig zangtalent. Valt live iedere keer weer tegen. Al zullen ze er in Liverpool natuurlijk alles aan doen om het nog enigszins acceptabel te laten klinken.

 20. Olaf schreef:

  Een lichtverteerbaar nummertje, dat heel veel op andere liedjes lijkt. Maar ook zo vluchtig dat het snel verveelt, er zitten weinig spannende elementen in. Van het gebruik van de stemvervormer ben ik ook niet heel erg weg, zeker als dat minder zingen camoufleert. Deze Deense snack zal de finale net wel of net niet halen, zal er om spannen.

 21. Marcus schreef:

  Ik vind dat “Lige Her” uit DMGP een betere keuze was geweest. Dat was een rustpunt geweest tussen alle drukte en opsmuk.. En dat had als ingetogen ballad nooit de semi geopend, maar als 7e of 8e opgetreden. Søren Torpegaard Lund is ook een veel betere zanger, met veel meer live ervaring. Gemiste kans.

  Maar ja, in deze semifinal maakt dit k-pop aftreksel toch een redelijke kans op kwalificatie.

 22. Dick schreef:

  Denemarken is de weg kwijt. Nietszeggende inzending.

 23. Mike B schreef:

  Heerlijk radio deuntje, Snap 2023