Douze Points 2023 [19]: Estland

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Br@m schreef:

  Alika heeft een mooi nummer wat ze goed vertolkt. Dat bewees ze afgelopen weekend op de pre-party in Madrid. Ze zong Bridges krachtig en loepzuiver. Gaat zeker naar de finale waar ze hopelijk in het linkerrijtje zal eindigen.

 2. Olaf schreef:

  Een mooie klassieke pianoballad, die me wel wat doet denken aan Rihanna’s Unfaithful- en dat is een compliment in dit geval. Staat wat mij betreft onbegrijpelijk laag in de odds, omdat televoters hier niet van zouden houden? Na Italie de beste ballad van dit jaar.

 3. riccardo schreef:

  Smaakvol. Ook dit is nog steeds niet een nummer waar ik gelijk helemaal van in m’n kroonluchter hang maar in combinatie met een mooie staging en het belabberde nivo van veel van de concurrentie gun ik het absoluut een hele mooie klassering.

 4. RiaNL schreef:

  Een van mijn favorieten dit jaar. Ik vind Bridges een prachtig liedje dat door Alika heel goed wordt gezongen. Zij mag wat mij betreft zeker niet ontbreken in de finale waar ze hopelijk een mooie klassering zal halen.

 5. Zuiderbuur schreef:

  Het is een mooie ballade met alle klassieke ingrediënten. Maar dat is tegelijkertijd ook het grote minpunt. Het lied verrast me op geen enkel moment. Desondanks probleemloos naar de finale veronderstel ik.

 6. Michael Adam schreef:

  Het nummer wordt goed gezongen maar hetgeen een ballad voor elkaar moet krijgen, je emotioneel meepakken, gebeurt bij mij niet. Pas aan het einde pakt ze me in. Ik gun haar de finale wel van harte.

 7. Max Mark schreef:

  Mijn favoriet inmiddels! Prachtig en krachtig. Dit gaat het echt heel goed doen. Ik verwacht een plek bij de eerste vijf in de finale. Zeker als de jury’s erbij komen gaat dit een karrenvrachten aan punten binnen slepen.

  Het nummer raakt me, ik vind vooral het refrein beeldschoon. Alika zingt het nummer fenomenaal en tilt het nummer naar een hoger niveau. Kwaliteit én aansprekend voor het grote publiek, verwacht ik.

  Ik ben dit jaar Team Estland en ik heb hoge verwachtingen!

  • Jellybean schreef:

   Van A tot Z met je eens Max Mark en wat leuk dat we dit jaar dezelfde favoriet hebben:)
   Go Allika!

 8. Dirruk schreef:

  Eén van de weinige goede liedjes in de tweede HF. Gaat makkelijk naar de finale en krijgt daar ook nog de vakjury’s erbij. Gaat het gewoonweg goed doen.

 9. GerardMartin schreef:

  Reuze aardig, niets meer niets minder…

 10. Inky schreef:

  Mooi nummer en gaat zonder meer de finale halen. Mijn favoriete Estlandse nummer is nog steeds La Forza uit 2018.

 11. Jellybean schreef:

  Kijk, dit vind ik nu een powervrouw. Wat een stem, bevlogenheid en zelfvertrouwen! Mooi lied qua melodie en opbouw. Ik voel dat dit haar persoonlijk verhaal is en dat brengt ze zo goed over dat het me raakt. Dit is dan ook mijn favoriet en nr 1. Mag van mij heel hoog eindigen.

  • GerardMartin schreef:

   Ze zingt inderdaad prima daar kunnen velen niet aan tippen inclusief ons duo.

   • Jellybean schreef:

    Inderdaad, ze heeft het schuifdeuren niveau ruim ontstegen zullen we maar zeggen:)

 12. Dirk schreef:

  In tegenstelling tot alle positieve reacties hier, vind ik dit een ontzettend zeurnummer. Bovendien vind ik de stem van Alika erg onaangenaam; nasaal en schreeuwerig. Tegen het eind wordt ze zelfs agressief, wat ik totaal niet kan rijmen met de tekst van het nummer. Zodra ik de eerste tonen hoor skip ik dit nummer direct door naar de volgende.

  • Nordman schreef:

   Ik heb hetzelfde. Het lied klinkt heel zeurderig en dramatisch. Nee hier luister ik dus niet graag naar. Ik denk wel dat het naar de finale zal gaan.

 13. Kobe schreef:

  Ik heb ook niks met dit lied. Het lijkt me een prima zangeres, maar we hebben dit al -tig gehoord. Het lied is ook erg drammerig naar het einde toe.

 14. Tippy2 schreef:

  Mooi nummer, alleen haar uitspraak (articuleren) van Bridges vind ik lelijk.. Verder zeker finale waardig!

 15. Marcus schreef:

  Wouter Hardy is een hele goede componist en producer. Hij heeft de magic touch. Door hem waren Arcade en Tout L’Univers zo geweldig. Bridges is ook weer heel sterk. De selectiecommissie had wellicht beter Wouter kunnen vragen om voor ons een act te produceren dan Duncan & Jordan.

  • Zuiderbuur schreef:

   Inderdaad een goede componist maar veel geheimen heeft zijn trukendoos toch niet meer. De verrassing is wat weg. En deze ‘Bridges’ toch de minste van de drie. Maar blijft wel een mooie ballade.

   • Marcus schreef:

    Goed punt Zuiderbuur. Variatie en afwisseling is goed. Maar we zijn wat dat betreft in Nederland misschien best veeleisend. Bijvoorbeeld Zweden heeft eigenlijk ook maar een beperkte poule van songwriters en producers waar ze steeds uit kiezen. In andere landen keren dezelfde producers ook vaak terug. De artiest maakt uiteindelijk toch het verschil. Zo werkt Wouter Hardy ook. Hij levert geen kant-en-klare songs aan, maar hij gaat uit van de input die hij krijgt van de artiest.

  • Nordman schreef:

   Voor mij hoeft dat niet zo, want ook dat wordt al gauw eentonig. Ik zou echt graag meer diversiteit willen zien namens Nederland. Als het aanbod tegenvalt, ga dan als selectie commissie zelf actief op zoek naar goede liedjes. Neem maar een groter risico.

  • Dirruk schreef:

   De selectiecommissie (nee, AVROTROS eigenlijk) heeft Wouter ook gevraagd, alleen heeft die niets ingestuurd. Iedereen mocht een lied insturen, dus ook Wouter, heeft hij alleen niet gedaan.

 16. Rick schreef:

  Alika is een zeer goede zangeres met een groot bereik.
  Het nummer heeft een verassende start maar voelt al snel geforceerd,drammerig.
  Ze gaat zeker een finaleplaats pakken want de kwaliteit is zo bar slecht in semi 2.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Al vanaf het begin viel dit me positief op. Mooie melodie, sterk en rijk arrangement en competente zangeres. Ook weer eens een artiest die alleen op het podium staat, zonder allerlei overbodige figuren erbij. In mijn top-5 tot nu toe. Even afwachten tot de échte opvoering, in Liverpool.

 18. JW schreef:

  Een mooi echt lied en deze mevrouw kan goed zingen.
  Verdient zeker een hoge notering in de finale.

 19. Kees schreef:

  Aardig nummer.. Maar Wouter Hardy’s minste inzending tot nu toe vind ik..Alika kont ook wat drammerig en schreeuwerig over alsof ze vis staat te verkopen op de Albert Cuyp. Zal de finale wel halen in de zwakke 2e semi, maar ik wordt er niet warm van.

 20. Dick schreef:

  Waardeer deze bijdrage zeer. Hoort thuis in de finale.