Douze Points 2023 [31]: Australië

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Kobe schreef:

  Duran Duran van den Aldi zoals Peter Van de Veire zou zeggen.
  Geen slecht lied, maar wordt dit de zwanenzang van Australië op het Songfestival?

 2. Inez schreef:

  Geweldig

 3. Br@m schreef:

  Geen lied van deze editie van het ESF wat ik zoveel bekeken en beluisterd heb als de Australische inzending. Ik vind ‘m echt super. Heerlijke melodie en goed gezongen. Gaat zeker de finale halen en mag van mij in de top 10 eindigen maar dat is waarschijnlijk iets te hoog gegrepen. Dan hopelijk maar de middenmoot. Als ik me niet vergis heeft Australië in 2020 te horen gekregen dat ze t/m 2023 mogen meedoen aan het ESF. Ik mag toch hopen dat dit stilzwijgend verlengd wordt want het land is een duidelijke aanwinst voor het ESF. Bovendien komt het sinds 2015 met zeer afwisselende inzendingen. Daar kan Nederland nog een voorbeeld aan nemen.

 4. Ria NL schreef:

  Ik vind deze inzending van Australië ook geweldig. Van mij mogen ze heel hoog eindigen in de finale daarbij hoop ik dat ze na dit jaar gewoon mee blijven doen.
  Ik vind het een aanwinst voor het Songfestival.

 5. Zuiderbuur schreef:

  Het is een stevige brok muziek maar ik krijg het nummer dan weer moeilijk verteerd ondanks de aanstekelijke ah oh’s. de De compositie komt mij te warrig over. Soms kunnen ritme- en tempowisselingen verrassend zijn, hier werken ze contraproductief. De Australiërs mogen blij zijn dat ze de semi mogen afsluiten. Temidden het pak leek mij finale niet gegarandeerd.

 6. riccardo schreef:

  Ik denk dat dit Eurovisie avontuur Voyager wat de uitslag ook gaat zijn geen windeieren legt. Je houdt ervan of niet maar hier is absoluut publiek voor. Ik hou er wel van.
  Er staat een stevige, echte, band met een lekker nummer. Niet alleen de zanger is charismatisch. In eerste aanleg moest ik wennen aan de mix van poppy tot meer metal stijlen, maar het went snel.
  Promise wordt niet cheesy, is niet gezocht en past binnen het repertoire van de band. Ondanks de soms zware ondertoon doet dat geen afbreuk aan de toegankelijkheid.
  Mijn favoriete nummer van deze editie. Alweer een meer uitgesproken inzending uit Australië. De ene keer trek ik ze niet, een andere keer juist wel.

 7. Olaf schreef:

  Ah, gelukkig meer liefhebbers van dit nummer dat op een of andere manier een beetje onder de radar blijft. Mijn absolute favoriet uit deze halve finale: ik houd sowieso van dit soort jaren 80 elektro-rock en het nummer blijft mij boeien. Niet zo goed als hun inzending van vorig jaar, toen de jury in Australië zonodig voor een dramatische huilebalk moest kiezen. In mijn overall Top 3 en ik mag hopen dat Australië (voor het laatst?) te zien is tijdens de finale.

  • Olaf schreef:

   Kom er net achter dat de clip van Dreamer, hun nummer van de voorronde van vorig jaar, bij dit nieuwsbericht staat. Misschien zijn de meeste hier daarom zo positief…:-;

 8. Rich schreef:

  Live bij EiC bleef dit als meest overtuigende overeind. Eigenlijk is dit echt music first en voelt het niet als voor esc geproduceerde song, zoals de huidige koplopers bij wedkantoren. Laat hen maar winnen en dan hopen op echte muziek de volgende editie zonder cha cha dansende eenhoornen onder een zonnebank met hitler look a likes.

 9. Jellybean schreef:

  Stevig in mijn top 5, deze heerlijke bijdrage van Down Under. Lekker nummer, eighties sound, snoeiende gitaren, ik hou er van. De coupletten en bridges beloven misschien een sterker refrein maar in dit geval vind ik het niet erg; gewoon lekker meebrullen, ha ha.
  Als dit live overeind blijft en wellicht nog iets extra’s toevoegt rockt dit lekker door naar de top 10 in de finale.
  Veel succes my dear Aussies:)

 10. GerardMartin schreef:

  Het is niet slecht maar mijn muziek is het niet.

 11. JW schreef:

  Het heeft inderdaad wel wat van Duran Duran weg.
  Zeker niet slecht en als dit live overeind blijft, kan dit nog wel eens voor een verassing gaan zorgen.

 12. Esmee schreef:

  Zo, dat is een stevig stukje muziek! Finale ja, en hoog in de top 10? We gaan het zien!

 13. Bandido - Georgia schreef:

  Het is niet echt mijn ding, maar zeker niet slecht. Er staat wel echt een muzikale band met veel ervaring op het podium. Het enige is dat het niet zo beklijft, al ligt dat misschien ook aan mijzelf. Ik vind dit een hele lastige om te voorspellen, maar finale zou er toch in moeten zitten.

 14. Michael Adam schreef:

  Top 5 voor mij! Je ziet dat het een doorgewinterde band is en het is een knapper van een lied. Stevige rock, blijer krijg je me niet.

 15. rad schreef:

  heel goed lied, super groep, geweldige zanger. Zeker finale en hopelijk top 3!