België naar finale Eurovisie Songfestival 2023

Dit vind je misschien ook leuk...

86 reacties

 1. Kenny schreef:

  Ik ben blij voor België.
  En ook voor Slovenië, Oostenrijk en Albanië.

 2. Fizz schreef:

  Bravo België Gefeliciteerd. Heel goe gedaan.

 3. Samson schreef:

  Wordt weer top zaterdagavond

 4. Harm schreef:

  Gefeliciteerd België

  • FireVixen schreef:

   Ik heb deze morgen het liedje van Finland beluisterd en heb in m’n directe omgeving de vraag gesteld of er een oorlog aant broeden is in Finland. Het liedje maakt me enorm agressief en slecht gezind, het is me een raadsel waarom deze zo hoog staat aanbevolen. Ik heb een super goed gevoel bij het liedje van Noorwegen al doet het me denken aan een liedje wat al bestaat. België heeft zijn slag al thuis gehaald. Er was veel ophef nadat hij verkozen was boven de starlings. Zelfs artiesten uit België gunde hem het niet en hij zou de finale niet halen. Alles wat er nu nog bijkomt is mooi meegenomen en eerlijk. Het zou wel eens een underdog kunnen zijn.

 5. Celine schreef:

  Proficiat België!! Jullie hebben zaterdag mijn stem!

 6. Jellybean schreef:

  Lieve buurtjes, jullie hebben het SUPER gedaan. Een feestje voor de zintuigen. En ja, ik stond op de bank:)

 7. Nordman schreef:

  Gefeliciteerd zuiderburen! Geheel naar verwachting door. Wat een onwijs sympathieke inzending. Nu de top 10 in a.s. zaterdag en dat kan zeker !

  De rest ook wel terecht door. Albanië en Cyprus hebben me het meest verrast.
  Oostenrijk vond ik tegenvallen, al blijft het lied wel heel aanstekelijk.
  Ook leuk voor Wouter Hardy dat het hem opnieuw gelukt is!

  Georgië was vooraf een van mn favorieten, maar kwam live niet goed uit de verf. De staging was saai.

  • Thijn schreef:

   Tja ik weet niet waarom, maar ik word agressief van Albanië … vind t zo’n k-nummer

   • Wim1970 schreef:

    Albanië was mijn favoriet in deze semi, ik hou ervan. Slovenië was voor mij de grootste verrassing, ik had liever Georgië gezien in de finale.

 8. Dave schreef:

  Ik vond het een leuke halve finale. Oostenrijk en Australië waren voor mij echt de beste. Ik vond Slovenië ook leuk en ben superblij dat Estland door is. Een rustig liedje met een goede zangeres kan het dus wel redden met alleen televoting. Denk dat zij ook een goede score gaat halen bij de jury’s zaterdag.

  Ik was positief verrast door België. Hij heeft echt een leuke performance neergezet. Hopelijk krijgt België een goede klassering. De rest van de finalisten kan ik me ook wel in vinden. Ik had alleen Litouwen ingeruild voor Georgië. De rest van de afvallers vond ik vreselijk met als dieptepunten toch wel Roemenië en Griekenland. Hoe heeft Griekenland ooit deze jongen van 16 kunnen sturen.

  Heel veel zin in zaterdag. Ik ga vooral kijken naar Zweden, Finland en Oostenrijk. Dat zijn toch wel mijn favorieten.

 9. Ria NL schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd België.
  Het optreden en de zang was heel goed
  Verder had ik 9 finalisten goedgestemd . Ik had alleen Georgië in mijn lijstje i.p.v Polen
  Ik vond het een leuke semi finale om te zien en ben op Polen na blij met de finalisten.
  Ik heb wel zin in zaterdag.

  • Fizz schreef:

   Ria ik had precies het zelfde. Ik was niet een fan van het liedje van Iru, maar ik vond dat ze het goed deed met een prachtige staging, meer kwaliteit dan wat ik in Polen zag. Dus ik heb Georgia in mijn top 10 gezet.

 10. Rick schreef:

  Zo leuk voor Gustaph hoop dat hij hoog gaat eindigen.
  Armenië, Oostenrijk, Estland, Cyprus Australië,Slovenië ook heel goed.
  Albanië, Litouwen oke
  Polen heerlijk fout

 11. Ikkie1988 schreef:

  Koeien die loeien… Albanië.. geweldig !

 12. Dave schreef:

  Ik vond het een leuke halve finale. Voor mij waren Oostenrijk en Australië echt de beste. Ik vond Slovenië ook heel erg leuk. Daarnaast ben ik superblij dat Estland door is. Een rustig liedje met een goede zangeres kan het dus wel redden met 100% televoting.

  Ik was positief verrast door België. Ze hebben er een leuke performance van gemaakt. Het nummer kwam goed uit de verf. De rest van de finalisten kan ik me ook wel in vinden. Ik had alleen persoonlijk Litouwen ingeruild voor Georgië. Al kwam Georgië live niet heel geweldig over. Dus ik snap het wel.

  De rest van de afvallers snap ik heel goed met toch wel als dieptepunten Roemenië en Griekenland. Jeetje wat waren die ongelofelijk slecht. Ook San Marino was niet om aan te horen. Dus heel blij dat die afvallen.

  Ik ga zaterdag vooral letten op Zweden, Finland en Oostenrijk. Dat zijn toch wel mijn favorieten hoor.

 13. Mike B schreef:

  gefeliciteerd België maar het was niet best maar wel gegund. mijn Favo Armenië;)

  • Mm schreef:

   Niet best???
   Ok, laat maar :)

  • Zuiderbuur schreef:

   Heel mooi dat je Gustaph zijn finaleplek gunt. Dat siert jou. Maar ik vraag me toch af of jij wel hetzelfde optreden hebt gezien als de rest van Europa.

   • Wim1970 schreef:

    Het was prima, hij zong het erg goed. Lied is niet mijn ding.

 14. GerardMartin schreef:

  Ik wil alleen de big five plus Oekraïne nog zien a.s. zaterdag. De rest is een aanslag op mijn gehoorapparaat en veel te veel geschreeuw dus die gaan op zacht. België is terecht door en ik wens ze veel succes zaterdag.

 15. Thijn schreef:

  Wat een verademing na dinsdag. Gewoon merendeel muziek en goed tot redelijk goed gezongen.
  En jeeeeeee voor België.
  Mijn favorieten voor zaterdag
  Zwitserland
  Frankrijk
  België
  Finland

 16. Starkoo schreef:

  Had 100% ook wel gekund met onze inzending in deze halve finale. Als het lied gezongen word zoals in de video clip, dan had je zeker in de finale gestaan en 100% top 10!

  • Zuiderbuur schreef:

   Je zegt het zelf ‘zoals gezongen in de studioversie’. Maar ik vrees dat de liveversie van dinsdag ook gisteren niet tot een finaleplek had geleid. Ondanks de zgn. ‘zwakkere halve finale’ werd er gisteren beduidend toch beter gezongen (enkele uitzonderingen niet te na gesproken) dan dinsdag.

 17. Marcus schreef:

  Cornald Maas zat de waarheid weer te verdraaien in de uitzending, om maar geen verantwoording te hoeven nemen voor zijn eigen fouten. Hij zei bij Oostenrijk dat het ‘ook een interne selectie was’, alsof het vergelijkbaar is met wat hij met zijn geheime commissie in Nederland doet. Dat is heel misleidend.

  Oostenrijk had dit jaar vijftien artiesten met mogelijke inzendingen. De omroep vroeg een panel van 25 nationale en internationale muziekindustrie en Eurovisie experts en fans, om hun mening over die vijftien opties. Daaruit ontstond een shortlist. Daarna maakte een panel van de omroep bestaande uit entertainment- en muziekredacteuren, en hun directeuren, de definitieve keuze. Er waren dus minstens 30 mensen van binnen én buiten de omroep betrokken bij die selectie. Veel uitgebreider en onafhankelijker dan bij ons.

  Cornald moet stoppen in de selectiecommissie. Als hij misleiding nodig heeft om zijn eigen positie te verdedigen, dan is het klaar. Het is na meer dan 20 jaar onderhand ook wel tijd. Het is echt niet zo dat alleen Cornald weet wat “kwaliteit” is.

  • Rick schreef:

   Helmaal eens het is echt tijd voor vernieuwing!
   Geen Cornald meer ……

  • riccardo schreef:

   Je doet het heel netjes maar je voert wel een beetje hetze hoor. Cornald stapt vast op. Voor mij hoeft dat niet.

   • Marcus schreef:

    Beste riccardo, je hebt wel gelijk. Ik kan mij er heel boos over maken als Cornald niet eerlijk is.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Het voelt voor mij niet als een hetze, maar als een betoog, waarom het gedrag van Cornald niet zuiver is. Ik heb nog niet gezien dat hij verantwoordelijkheid heeft genomen voor het proces. Integendeel, door opmerkingen als ‘wij kiezen alleen het liedje’, de rest moeten anderen doen. Of nu idd over die interne keuze van Oostenrijk een verdraaiing van feiten. Dus ik ben het ook duidelijk met Marcus eens.

  • Rich schreef:

   Ik hoorde het ook. Triggert gelijk. Cornald mag weer lekker het Oerol aankondigen en een eurovisie blog gaan doen. Maar houdt hem weg uit de commissies. Tijd voor vernieuwing en verjonging. Eigenlijk de hele kliek eruit en onze beste artiesten en managers erin van de afgelopen 3 jaar. Ik ken ze niet, maar dat is vertrouwen in de jeugd. Dan krijg je weer spanning en aansluiting met de toekomst. Kunnen Cornald en zijn aanhang weer lekker eurovisie bingo doen op de npo in het voorprogramma. Hebben ze tich nog wat inkomsten.

   • Marcus schreef:

    Gelukkig ben ik niet de enige die door dit soort opmerkingen getriggerd raak. Ik vind het ook ongepast en aanmatigend. Kan ik echt boos om worden.

 18. GerardMartin schreef:

  Oh ja en Finland mijn favoriet wil ik nog wel een keer horen (doe het apparaat wel uit hahaha)

 19. riccardo schreef:

  Maak er een leuk feestje van daar in België zaterdagavond! Ik doe mee!

 20. Max Mark schreef:

  België heel goed. Wordt zeker top 10!

  Oostenrijk blijft mijn favoriet. Vanavond ook heel sterk en aanstekelijk. Erg blij dat Estland door. Geweldig gezongen! Slovenië: heel fris en een lekker nummer (goed optreden!) Australië: wat een geweld (positief!) en erg sterk gezongen.

  • Robinson schreef:

   Ik ben ook heel blij met Australië, Estland en Slovenië, mijn top 3 van deze halve finale. Ik snap alleen de hoge waarderingen voor Oostenrijk niet, vond ik echt totaal niks aan

 21. Zuiderbuur schreef:

  Laat ons hopen dat het geluk nog eens aan onze zijde staat en Gustaph de tweede helft loot. Als voorlaatste het podium op, dat zou toch geweldig zijn?

  • Max Mark schreef:

   Ja graag tweede helft. Eerste helft is vol favorieten. In de tweede valt hij meer op.

 22. Max Mark schreef:

  Mijn top 10 (persoonlijke smaak):
  1 Oostenrijk
  2 Estland
  3 Frankrijk
  4 België
  5 Portugal
  6 Noorwegen
  7 Slovenië
  8 Finland
  9 Zweden
  10 Israel
  (11 Zwitserland)

  Wat ik voorspel:
  1 Zweden (ruime voorsprong)
  2 Finland
  3 Frankrijk

  België en Portugal top 10

 23. Olaf schreef:

  Ik vond deze halve finale echt beter en afwisselender dan dinsdag. Hier zitten er zeker 4 bij die in mijn overall Top 10 staan: Australia, Belgie, Estland en Slovenie. Met Zwitserland, Finland en Servie uit de 1e halve finale en Spanje, Frankrijk en Italie uit de Big 5 zijn de 10 compleet

  • Robinson schreef:

   Mee eens, ik vond deze ook beter, Australië, Estland en Slovenië zijn ook mijn overall favorieten, ik denk samen met Duitsland is dat mijn top 4. Voor plek 5 twijfel ik nog tussen Armenië en Zweden.

  • Mike B schreef:

   hahahaha not!????

 24. Robinson schreef:

  Mijn top 10:
  1 Australië
  2 Estland
  3 Duitsland
  4 Slovenië
  5 Armenië
  6 Zweden
  7 Noorwegen
  8 Zwitserland
  9 Albanië
  10 Litouwen

 25. Marcus schreef:

  Estland! Met Wouter!

 26. Maarten schreef:

  Hopelijk wordt in de finale Kroatië of Servië laatste. Toch denk ik Albanië. Die zal niet veel krijgen van televoting en ook niet van de jury.

  • Max Mark schreef:

   Ik hoop ook Kroatië, maar zal wel wat televoting krijgen.

   Ik denk dat de UK ook behoorlijk wat kans heeft op de rode lantaarn

   • Jellybean schreef:

    UK gaat compleet wegvallen uit de top, behoorlijk overgewaarderd.

   • Gilles schreef:

    Kroatië zou wel ’s een heel hoge televoting score kunnen krijgen – jammer genoeg – zeker nu ze als voorlaatste aan de bak mogen.

 27. Eddy schreef:

  Heel blij voor ”onze” Gustaph.
  Na alle bagger die hij -van alle kanten- over zich heen gekregen heeft is dit toch wel een kleine overwinning.
  Hetzelfde geldt voor de Poolse Blanka.
  Wat heeft die te verwerken gekregen en al die tijd bewezen dat ze volop zelfrelativering en humor heeft. Nu ook naar de finale.
  Gustaph en Blanka zijn de morele winnaars vanavond.
  Ook énorm blij voor Albanië. Zij bewijzen dat houden aan etniciteit en familiewaarden nog steeds volop waardering krijgt. Hartverwarmend.

 28. Beer schreef:

  En met absoluut gemak! België mag zich opmaken voor top 10 als ze in de 2e helft zitten. Wat een support uit de hal ook. Hup België!

  • Zuiderbuur schreef:

   Vooral de publieksreactie wanneer België als finalist werd genoemd, was ongelooflijk en opvallend groot(s). Nog maar zelden gebeurd bij een Belgische inzending.

   • Marcus schreef:

    Echt zo tof. Iedereen houdt van een underdog story die in onverwacht succes eindigt. Ik zie Gustaph ook een beetje als een superfan van het Songfestival (met een goede stem) die zijn droom leeft. Dat roept veel respect en sympathie op.

   • Beer schreef:

    We waren erbij. De hele hal zong mee en ging helemaal uit z’n dak toen Pusscee tevoorschijn kwam. Een hele mooie omslag van hoe ze in januari ontvangen werden. Zo zie je maar – toch de juiste keuze geweest :)

    De tweede helft is nu werkelijkheid. Ik gun het jullie enorm – ik verwacht dat Vlaanderen hiermee best wel eens dicht bij zijn beste plaats ooit kan komen. We kunnen van jullie leren voor toekomstige edities.

 29. riccardo schreef:

  Ik vond nou net weer de staging van Australië, m’n favoriet, een pietsie minder. Winnen mag het van mij evengoed wel!
  Armenië visueel heel sterk gedaan. Deze halve boeide me een stuk beter dan de eerste.
  België tweede helft geloot. Hopelijk een plek ver naar achter!

 30. riccardo schreef:

  Dries Roelvink geeft advies op 1. Laat maar Dries, het gaat wel weer goed komen.

 31. Jellybean schreef:

  Ik ben zeer tevreden over de uitslag van vanavond.
  Heel blij dat Estland door is en ook gewaardeerd werd door de televoter. Mijn Aussies rockten de pannen van het dak, (alleen die auto op het podium?)België: een feestje en ik gok top 10 a.s. zaterdag.

 32. robbert-rotterdam schreef:

  Ik had wederom alle 10 goed.
  Gefeliciteerd België. En bravo voor live backings. Die mogen geen zeldzaamheid worden!

 33. robbert-rotterdam schreef:

  Vond de tweede semi een stuk prettiger dan de eerste. Geen dansers waar ze niet noodzakelijk waren.

 34. Ferdinand schreef:

  Albania – 1st half
  Cyprus – 1st half
  Estonia – 1st half
  Belgium -2nd half
  Austria – 1st half
  Lithuania – 2nd half
  Poland – 1st half
  Australia – 2nd half
  Armenia – 2nd half
  Slovenia – 2nd half

  • Max Mark schreef:

   Ik vrees voor Albanië dat ze weer als tweede mogen optreden zaterdag.

   Estland zal wel ergens gesandwicht worden tussen tweede uptempo toppers. Oostenrijk openen?

 35. Remco van den Berg schreef:

  Leuk dat België door is. Mijn top 3 bestaat uit Israël, Albanië en Spanje. Ook leuk België, Estland, Slovenië, Tsjechië, Frankrijk, Armenië. Ik zou heel graag België willen zien winnen. Vrolijk, positief en professioneel. Ik vind Finland echt heel naar. Enorm agressief, idem Zweden. Fijn dat vanavond minder een rariteitenkabinet was en ook niet zo agressief.

 36. RobOranjeFinland schreef:

  Cornald moest vaak benadrukken dat sommige landen door waren door de Interne Keuze. Hypocriet!

  Na Zaterdag moet de gehele commissie hun ontslag nemen

  Anouk voor 2024! Zij is bezig met een spectaculair nieuw album , samenwerking met een groot Tsjechisch Orkest, wat mij betreft keert Anouk terug in 2024.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Ps: Ik hoop dat Finland de Winst pakt Zaterdag.

  • Marcus schreef:

   Eens. Ik vind het ongepast en arrogant dat Cornald dergelijke opmerkingen maakt.

 37. Marc schreef:

  Yes yes yes we zijn er bij.
  Mijn top 10 is op
  10 polen
  9 Albania
  8 spanje
  7 oostenrijk
  6 Italië
  5 Portugal
  4 belg3
  3 Zweden
  1 Frankrijk

 38. Br@m schreef:

  Mijn top 10 voor zaterdag:

  1. Zweden
  2. Frankrijk
  3.Australië
  4. Israël
  5. Oostenrijk
  6. Italië
  7. Cyprus
  8. Spanje
  9. Estland
  10. Zwitserland
  België staat bij mij 11e. Finland komt in mijn lijst niet voor; ik vind het een irritant lied dat erg agressief overkomt. Bovendien is 2/3 rap wat ik de meest foute muziekstijl vind die er bestaat. Ik vrees dat er met Käärijä hetzelfde gaat gebeuren als met Francesco Gabbani in 2017. Velen riepen hier toen ook dat die wel even zou gaan winnen maar hij werd slechts 6e en een soortgelijk lot verwacht ik ook voor Cha cha cha.

  Ik wil tot slot nog wel even mijn bewondering uitspreken voor het fantastische presentatietrio. Vooral die Hannah is een heerlijk mens; wat een aanstekelijke humor heeft zij!

 39. Bandido schreef:

  Ik vond dat dit misschien wel de zwakste semi ooit was. En eigenlijk zag ik maar een handvol landen die ik finalewaardig achtte. Oostenrijk stak er ver bovenuit, en verder vond ik Armenië, Estland en Slovenië leuk. Dieptepunt was San Marino, maar Denemarken en Griekenland lieten zich ook van hun slechtste kant zien. Persoonlijk had ik Georgië nog in de finale willen zien.

  België heeft enorm geluk gehad dat ze in deze semi zaten, het was echt niet om aan te horen en te zien. Zelden zoiets infantiels en oubolligs gezien. Maar snel vergeten, dit jaar.

  • Mike B schreef:

   Best met je eens. Armenië was de beste…ben bang dat België geen punten scoort in de finale. btw UK song klonk ook best slecht.

   • Max Mark schreef:

    Ja UK klinkt niet best. Als je het mij vraagt gegarandeerd bij de laatste vijf. Ik hoop geen laatste plek voor hun, maar het zou zo maar kunnen.

   • Wim1970 schreef:

    Armenië vond ik juist vreselijk, wat mij betreft onterecht door. Georgië vond ik stukken beter.

  • Max Mark schreef:

   België was in de eerste halve finale ook doorgegaan. Het was hartstikke goed en aanstekelijk. Kijkers willen dit graag zien. België komt in de top 10. Zowel voor jury als televote een magneet.

 40. Wim1970 schreef:

  Slovenië en Armenië waren voor mij de grootste verrassingen. In die plaats had ik liever Georgië en IJsland gehad.

 41. Esmee schreef:

  Ik heb nog geen top 10. Wel vind ik een aantal landen goed om in dat lijstje te komen. Dat zijn Spanje, Tsjechië, België, Kroatië, Zweden en Australië. Maar ik wil zaterdag eerst alle optredens zien om te kijken en te horen wat ze er van maken.

 42. Wim1970 schreef:

  Wat waren Denemarken en Griekenland slecht!

 43. Lars schreef:

  Mijn favo voor morgenavond is Frankrijk.
  Hoop dat Estland, Israël en België ook de top 10 halen.
  Hoop dat Finland niet gaat winnen. Gelukkig zal Zweden dat gaan doen. Haha