De analyse: Haalt Nederland de finale?

Dit vind je misschien ook leuk...

96 reacties

 1. Jan schreef:

  Heel erg spannend inderdaad of ze de finale gaan halen, voor mijn gevoel is het nog geen gelopen race! Straks worden ze bijv 11e met 1 punt te kort voor kwalificatie, wat zou dat zuur zijn!

  • Jellybean schreef:

   Zuur is het vooral dat er geen jury’s zijn bij de semi’s, anders ging Nederland echt wel door. Hoop dat die wanvertoning van Kroatië gaat floppen en wij dat kostbare plekje gaan veroveren. Zou dik verdiend zijn. De procentuele verschillen met de 3 plekken voor ons zijn sowieso klein, dus daar is zeker nog van alles mogelijk. Het wordt spannend!

 2. Zuiderbuur schreef:

  Het blijft een dubbeltje op zijn kant, maar ik denk toch alsmaar meer dat het de goede kant zal vallen. Al blijven de recaps van 30 seconden natuurlijk een smalle basis om een deftig en gefundeerd oordeel te vellen over de livenummers.

 3. Kobe schreef:

  De act is “mooi” en de zang is “beter”, maar wat is dit toch een zwak en zeurderig lied. Ik vrees toch het ergste en helaas geen finale.

  • Inez schreef:

   Ik geef u gelijk altijd op dezelfde toon zingen dat is zagen en zeuren om een manier

   • J. schreef:

    Inez, jij blijft zelf ook zagen en zeuren, nu weten we het wel, wat je ervan vind

   • Juuul schreef:

    @Inez, zei jij een paar dagen terug niet dat je zou stoppen met comments te plaatsen op dit blog? ????

 4. Nena schreef:

  We hebben maar een klein gedeelte van het optreden gezien . Nog niet het volledige beeld met de belichting, de stemmen met achtergrondkoortje. Die hoorde je gisteren overigens niet.
  In voorgaande jaren was al duidelijk hoe het volledige optreden er uit zag. Nu wordt alles geheim gehouden behalve een snippet van 30 sec.

 5. daan schreef:

  het is al duidelijk……woensdag zijn ze al thuis.

 6. riccardo schreef:

  Tsja, finale, het is nog niet te zeggen. Zegt misschien al iets. Ook wel weer eens spannend zo.
  In de studioversie vind ik Burning Daylight zelf dus heel mooi. Da’s persoonlijk. Je moet alleen in een jaar waarbij het naar mijn idee al vroeg duidelijk was dat de voorkeur van het publiek dit keer niet meteen naar de kant van een betekenisvol en troostrijk nummer neigt wel verdomd sterk uit de hoek kunnen komen om ook succesvol te kunnen zijn…
  Er is al veel progressie geboekt. Of Mia en Dion aan die overtreffende trap kunnen komen? Ik hoop er het beste van.

  • Fizz schreef:

   Chappeau, dat vind ik heel duidelijk en naar ook mijn inziens goed gezegd.
   Ik hoop ook het allerbeste voor het nederlandse team.
   Wellicht dat ze alsnog een stuk andere kwaliteit kunnen neerzetten waar de kijkers hun telefoon voor pakken??

 7. Celine schreef:

  Toch zie ik wel wat voordelen voor Nederland.. ten eerste de startpositie (14e), dat is een van de beste die je maar kunt krijgen.. ten tweede Mia & Dion zijn het enige DUO dit jaar, ten derde ze brengen een Ballad achtige song en die zijn schaars dit jaar. Bijna de gehele eerste semi is vol met plastic uptempo Kermis circus acts om de televoters te pleasen.. maar televoters kunnen ook “geraakt” worden door een eenvoudig lied dat met emotie gebracht word… Ik denk dat de Nederlandse performance de enige is in deze semi (samen met Zweden misschien) die een performance kan neerzetten die de kijkers thuis raakt… Vooral het einde van de song waar ze elkaar aankijken en elkaars hoofd op de schouder leggen kan een “mooi” moment worden.. natuurlijk moet de gehele performance + zang on point zijn, maar dat geldt voor elk land dat mee doet. Ik zie NL toch wel een finale plek pakken!

  • Juuul schreef:

   Enige duo? Wat zijn oostenrijk en azerbeidzjan dan??
   Verder wel eens met je reactie

   • Celine schreef:

    Klopt helemaal, even over het hoofd gezien! maar gelukkig zijn de andere twee duo’s qua lied niet te vergelijken met die van NL.

   • Zuiderbuur schreef:

    Ik vermoed dat Celine gemengde duo’s bedoelde.

  • Zuiderbuur schreef:

   En Zwitserland dan? Hoort toch ook wel thuis in de categorie van ballads die raken. Mij toch alleszins.

   • Celine schreef:

    Zeker, Zwitserland heeft ook een ballad maar de dans act erbij doet naar mijn mening afbreuk aan het geheel. Ik vind de staging niet passen bij het lied, geen enkele emotie.. wel een hele goede stem heeft die jongen.

   • Jellybean schreef:

    Absoluut, Zwitserland en Nederland vissen in dezelfde vijver en de voorkeur van de ‘ballad’ televoter gaat dan de doorslag geven. Hopelijk gaan ze beide door.

   • Celine schreef:

    Ik vind dat Zwitserland door de staging (Het dansen) de magie van het lied weghaalt.. je ziet dat Remo steeds moet nadenken om zijn danspasjes te doen en dat leidt af… De staging doet echt afbreuk aan het nummer.. is mijn persoonlijke mening.

   • riccardo schreef:

    Dacht ik ook Celine. Natuurlijk niet zoveel kunnen zien nog maar die staging lijkt idd niet goed bij het nummer te passen.

 8. John schreef:

  Mooi optreden voor zover ik kan zien.
  Ben tevreden erg mooi lied en mooi classy optreden. Voor mijn persoonlijk een verademing na veel herrie en bombastisch geweld
  Super neergezet Mia en Dion jullie komen van ver maar mogen trots zijn wel of geen finale.
  Ik persoonlijk denk van wel .Toi Toi Toi

 9. Gerrit schreef:

  Met de hakken over de sloot denk ik.

 10. Robbert schreef:

  Zijn nu zelfs gezakt naar 37 en laatste in de televote (https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-tele)
  en plaats 9 bij de jury(https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-jury). Belooft weinig goeds.

  • Anoniem schreef:

   Liegebeest! Een nette 27e plek bedoel je

  • Han schreef:

   En bij de vraag Who will win Eurovision staan ze 18e van 37, nog voor Portugal en Moldavië, die ook in de eerste halve finale zingen. Dat toont wel aan dat je de lijstjes niet te serieus moet nemen: het enige dat we er van leren os dat het spannend gaat worden.

 11. Lars schreef:

  Ja, we gaan de finale halen.

 12. HJ schreef:

  Wat is dat toch voor ‘gel*l’ over de goede startpositie? Dat hebben we JUIST NIET! Als 14e is normaliter gunstig, maar niet na de mega goede act van Tsjechië en voor de knaller van de avone: Finland! Hierdoor raakt Nederland totaal in de vergetelheid en lijkt het mij dat de kans vrijwel 0 is om te kwalificeren.

  Uiteraard hoop ik het beste. Al is het maar voor Mion die zoveel gezeik over zich heen hebben gehad.

  • Kees schreef:

   Mega goede act van Tjechie?? Nou nou overdrijven is ook een vak.. Tjechie kan wel eens de finale niet gaan halen.. denk je nu echt dat iedereen alleen maar van kermis acts zoals Finland houdt? Waarom zou Nederland in de vergetelheid raken en andere landen niet? Een overkill aan kermis act in deze semi kan er juist voor zorgen dat de rustigere nummers juist gaan opvallen.. de strijd is nog helemaal niet gestreden hoor..

  • Beer schreef:

   Het is een goede startpositie, niet om wat er om ons heen plaatsvindt, maar omdat het 14e is in een halve finale met 15 landen. 1/3 valt af, 2/3 gaat door. De kans om daarin als minimaal nummer 10 over te blijven is met de 14e startplek dag en nacht vergeleken met de 3e startplek.

 13. Starkoo schreef:

  Hahaha Robbert dat gaat over de finale, zijn ook wedkantoren waar Nederland wel de finale gaat halen, denk dat het gewoon afwachten is, halen we het niet dan moet je nooit meer een ballad sturen als dit verrotte nieuwe systeem blijft!

 14. Starkoo schreef:

  Tsjechië vind ik geen finalist gaat echt wel een aantal circus acts sneuvelen!

 15. Beer schreef:

  Ik geloof er inmiddels volledig in. De startpositie is daarbij de grote doorslaggever. Als we als derde op hadden gemoeten, was de kans minimaal geweest. Daarom verwacht ik ook dat als de finale eenmaal bereikt is, we een soortgelijke startpositie nodig zullen hebben om het verder te kunnen schoppen dan een plek in de 17-26 regio.

 16. Nordman schreef:

  Van mij hoeft het lied niet door. Vind het nog steeds een grijze muis. De staging ziet er wel mooi uit, maar daarmee alleen red je het niet. Gaan ze indruk maken? Ik betwijfel het. De startplek lijkt dan wel weer heel gunstig voor ze. Dus ja, het kan.

 17. Daan schreef:

  Even een vraagje, Klopt het dat de OGAE dit jaar geen enkele fantickets heeft gekregen?

  (also, Songfestivalweblog, maak het aub mogelijk te registreren. Ik reageer al jaren onder deze naam, maar nu kan iedereen dezelfde naam gebruiken.)

  • Hans schreef:

   Wat maakt dat uit Daan? Er zullen vast wel meer mensen zijn die heten zoals jij..

   • Daan schreef:

    Aangezien er een “daan” alles loopt af te zeiken is het nogal vervelend dat mensen misschien denken dat ik dat ben? :)

  • Bas schreef:

   @daan: klopt niet. Als je lid zou zijn van OGAE had je het geweten ;)

 18. Hitzound schreef:

  Ik ben positief en denk dat Dion en Mia doorgaan. Nederland valt in dit deze bombastische halve finale op met hun song en act. Zwitserland vind ik ook een mooie bijdrage hebben. Eerlijk gezegd vind ik Kroatië en Servië erg slecht. Noorwegen, Tsjechië en Israël kunnen me totaal niet boeien. Loreen en Kaarija, dat zit goed. Al overtuigt Finland me verrassend genoeg meer dan Zweden. Loreen haalde haar noten niet. Niet verwacht, maar wel een goed lied.

 19. Maarten schreef:

  Ik begin toch een soort van voor 2013 gevoel weer te krijgen. Dat is dus niet echt goed. Ik ga maar vanuit dat het geen finale wordt. Geluk zit zelden aan onze kans.

 20. Sake schreef:

  Word superspannend!!

 21. Olaf schreef:

  Misschien een gekke opmerking, maar zouden televoters op een doordeweekse avond, rustig in hun stoel, ook niet anders stemmen dan tijdens een meer uitgelaten finale-avond, inclusief hogere alcohol consumptie? En dus een klein gebrachte ballad op zo’n dinsdag wel waarderen?

 22. RobOranjeFinland schreef:

  Mensen, het is echt geen drama als Nederland een jaartje geen finale haalt.
  Wat mij dan weer zorgen maakt dat Onze Grote Eurovisie Ster Duncan Laurence blijkbaar voor steeds meer mensen heeft afgedaan. In 2019 al om bejubeld en nu klaar om geslacht te worden. Bizar!

 23. John schreef:

  Helemaal mee eens Rob

 24. Marij schreef:

  Ik heb al heel veel slechtere acts gezien. Dus Ja ze gaan door.

 25. Andrew schreef:

  Als groot liefhebber van het songfestival vind ik dat we dit jaar de plank volledig hebben misgeslagen. Ik ben niet alleen een liefhebber maar ik ben ook een afgestudeerd muzikant en ik maak deel uit van een orkest van internationaal top niveau. Mijn oren liegen nooit!

  Het arrangement is best aardig. Niet vernieuwend of authentiek. Hetzelfde geldt trouwens voor Tattoo van Loreen. “Een song die je op een druilerige zondagmiddag binnen een paar uurtjes in iedergeval de basis van op papier hebt staan”.

  Wat betreft de vooruitgang van de twee artiesten zie ik het wel, maar hoor ik het niet. Ze hebben tot nu toe, inclusief de 1e en 2e repetities, echt nog niet een keer zuiver gezongen. Ze zingen nu heel klein maar niet omdat het een aangenaam intiem karakter aan het optreden geeft maar omdat het gewoon geen beste zangers zijn. De eerste inzet van Dion is zeer zwak en niet overtuigend. Daarbij nog steeds niet toonvast. Mia heeft op sommige momenten best wel iets aardigs in haar stem maar zij zingt meer naast de toon dan erop. Dat ze nu ingetogener zingen is uitsluitend omdat het zeer matige zangers zijn. Wat was er trouwens met het voorstellen aan het Nederlandse publiek aan de hand? Normaliter presenteren ze zichzelf toch wel minstens eenmaal live in een talkshow bij de NPO zodra de clip is gereleased. Menig radio optreden volgt dan vaak. Niets van dit alles dit jaar. We schrokken ons wild toen we de twee live optredens voorbij zagen komen. Oeps. Sophie deed heel erg haar best om ons op te dringen dat het nu wel goed was, maar wat weet Sophie nu van muziek? Ze weet wel hoe ze een kudde wishful thinkers moet opjutten. Zonder enige kennis van zaken had ze haar oordeel klaar. Dit is geweldig en dat moeten jullie ook allemaal vinden want anders zijn jullie stom. Vol overgave volgde de kudde.

  Mij hebben ze nog niet kunnen overtuigen en ik vrees dat ze dat ook nooit gaan bereiken. Ik heb niets met de onwaarheid volgen. Iets is goed of iets is niet goed gezongen. Dat is niet een kwestie van smaak maar een feit. Jeangu had alles tegen, maar zingen kan hij beslist. Een fluister achtig zwoel stemgeluid. Niets om je als Nederland voor te schamen. Sieneke was een kermis show waar ik ook niet perse een fan van ben. Maar Sieneke zong beslist geen noot vals.

  Ik heb een vaag vermoeden dat de organisatie zelf ook erg geschrokken was door de slechte voorbereiding en de nog slechtere keuze voor deze twee amateur zangers. Ergens is dit misgegaan en dat ligt niet aan de twee die überhaupt nooit voor ons land zouden moeten uitkomen. Die gaan een enorme deceptie tegemoet en we horen er nooit meer iets van behalve als lachertje in een gesprek met gelijkgestemde Eurovision liefhebbers. De zingende tweeling praten we ook nog steeds over. En die song is best nog een cult hitje geworden destijds. Halve finale, ik vrees van niet. Hoog eindigen in de finale, absoluut kansloos. Loreen gaat er zeer waarschijnlijk met de winst vandoor omdat zij met haar vorige hit tot een songfestival fenomeen is verklaard. Daar was ik het ook helemaal over eens TOEN.

  • Marcus schreef:

   Interessant om te lezen. Ik ben het wel met je eens Andrew, maar niet helemaal. Persoonlijk zou ik ook niet voor dit lied en dit duo gekozen hebben. Het raakt me niet, ik zou hier normaliter niet naar luisteren, en ik vind het te veel een uitgedacht, berekenend product. Maar ze hoeven mij niet te overtuigen. Er zijn massa’s mensen die dit soort middle of the road radio-pop wel leuk vinden. Er is een publiek voor. Als ze genoeg mensen overtuigen om op hen te stemmen (dat kan ook uit sympathie zijn, of omdat de staging mooi is) dan kunnen ze de finale halen en een afgang voorkomen. Bijkomend punt is dat er ook vals geschreeuwd wordt door ander acts. Ze hoeven de semi niet te winnen, ze moeten alleen meer stemmen halen dan minstens vijf anderen.

  • Siem schreef:

   Allereerst mooi om iemand inhoudelijk hierop in te zien gaan. Ik ben het met een aantal zaken niet eens. Zo denk ik dat de juiste nummers juist geschreven worden in slechts een ochtend. Aan een hit hoeft niet per definitie veel uren besteed te zijn. Daarnaast schaamde ik mij meer voor het tweede nummer van Jeangu dan voor Burning Daylights. Het nummer van Jeangu was kansloos geweest als het in de halve finale was begonnen, dat zijn Mia en Dion niet nu. Ik heb ook echt mijn twijfels of wij doorgaan, maar ik zie ook dat een goed optreden dinsdag dingen echt kunnen veranderen. Verder kan ik mij vinden over wat je zegt over het zingen van het duo. Ik hoop dat het allemaal iets steviger is dinsdag.

  • Johan schreef:

   Kort maar krachtig (en iets constructiever) kan ook: mooi liedje, valse start bij eerste optredens, goed herpakt. Nu hangt het af van het optreden aanstaande dinsdag. Wordt spannend, maar ik wens ze veel succes!

  • Bommel schreef:

   Bijna helemaal eens , alles wat je aanhaalt maakt dat het mij (dit jaar ) voor het eerst geen zier scheelt hoe Nederland het gaat doen .
   Ik hoor Cornald nog zo trots vertellen welk bijzonders ons stond te wachten , unaniem gekozen !
   Bijzonder is het , als kort voor tijd nog een zangcoach ingeschakeld moet worden , het hele lied op de schop gaat want ” ach , wat is het moelijk te zingen inene ” en het achtergrondkoor de kolen uit het vuur moet halen .
   En wat je ook schrijft , je zag of hoorde niets meer van het duo en toen je ze eindelijk een keer hoorde was het niet best .
   Dat het duo geen blaam treft ben ik niet helemaal van mening , je weet toch wat je wel en niet aankan qua zingen , als ik niet kan zwemmen zeg ik toch echt beleefd nee als ze vragen of ik het reddingsteam wil komen versterken ?
   Tot slot , ik vind het een gotspe dat ze vertelden nooit samen eerder gerepeteerd te hebben , met als gevolg dat ze er na debacles in Madrid en Amsterdam pas achter kwamen dat het liedje te hoog gegrepen was .
   Hopelijk leert men van dit gedoe voor het volgend jaar , dan komt er nog iets goeds uit voort .

   • Esmee schreef:

    Het kan zijn dat ik me vergis, maar ik meende gehoord te hebben dat ze nog niet samen op een podium hadden gestaan. Dat is wat anders dan niet samen gerepeteerd te hebben.

   • Bommel schreef:

    Esmee , volgens mij zeiden ze in het interview met Sophie dat ze in Madrid voor de eerste keer live samen op het podium zongen en toen pas er achter kwamen dat het zo niet ging .
    Waarom hebben ze niet eerder geluisterd hoe het live zou klinken , ik vind dat echt vreemd .

   • Esmee schreef:

    Hi Bommel, ja dat is een interessante vraag. Ik kan naar het antwoord alleen maar gissen.

   • Andrew schreef:

    Je hebt ook helemaal gelijk eigenlijk. Gisteren attendeerde iemand mij op een filmpje waarin Dion auditie doet bij the voice. Verek;-)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Helemaal mee eens. Ik heb niets tegen Mia & Dion, en ik vond het afzeiken in de media ook beneden alle peil.
   Maar hun lied is noch goed, noch onderscheidend, laat staan urgent, en het duo beschikt niet over de zangkwaliteiten om het nummer omhoog te tillen. Heel voorzichtig zingen ze met de échte talenten, de koorleden mee, waardoor je een vlak, voorzichtig geluid krijgt. Hun optredens tot nu toe tijdens de repetities hebben geen Common Limits sensatie teweeg gebracht. Nu is het afwachten of de beeldvoering voldoende is om onze inzending op het nippertje de finale binnen te loodsen.

 26. Max Mark schreef:

  Nederland gaat gewoon de finale halen.
  Gaat echt opvallen dit als één van de muzikale rustpunten van deze halve finale. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit. Ik wens ze alle succes. Ik hoop op een geweldig optreden.

  • Andrew schreef:

   Laten we hopen dat we voldoende wishful thinking vibes de Noordzee over stralen. Wie weet helpt het.

   • Erni schreef:

    Ik zie twee jonge mensen die ook maar toevallig een duo werden, maar weinig chemie met elkaar hebben. Zag ook een oude auditie van een talentenshow waarin Dion gewoon niet goed zong. Vocaal gezien de mindere van de twee. Misschien had Mia in haar eentje meer kans gemaakt, ik vind haar ook veel expressiever. Ik gun het ze van harte, maar geef ze niet heel veel kans.

   • Esmee schreef:

    Andrew, laten we nu vooral als voordeel zien dat in de halve finale er geen jury meestemt maar alleen televoters. Die kiezen niet persé altijd voor wie het zuiverste zingen, maar voor de totaal-act.
    Wat mij betreft zingen ze trouwens goed genoeg. Nu alleen nog hopen dat het met de halve finale ook te doen is.

 27. Joy schreef:

  Ik weet niet of het echt waar is maar ze gaan het anders doen dit jaar bij de puntenverdeling in de semi’s las ik op twitter. Alle deelnemers komen op het podium te staan bij de puntentelling en horen zo of ze wel of niet door zijn! Zou mooie tv opleveren.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Zenuwslopend!

  • Zuiderbuur schreef:

   Ach neen, moet dit nou echt? Dat wordt voor de verliezers dan bijna letterlijk afdruipen. Ik vind dit vooral artiesten-onterende televisie als het waar is. Het blijven toch ook maar mensen?

 28. Marcus schreef:

  Een deel van het publiek vindt bombastische inzendingen te veel ‘circus’ en ‘geschreeuw’ enz. En daar zit deze semi vol mee. Zelfs Zwitserland, de enige andere ballad, heeft een hele choreografie met dansers en drukke lichteffecten opgetuigd. Daar kan Nederland misschien van profiteren.

  Dat deel van het publiek houdt van rustiger en ingetogen. Daar moeten Mia & Dion denk ik vooral de stemmen halen. Dat lukt denk ik alleen als ze zelf niet ook gaan schreeuwen en druk doen. Emotie overbrengen kan ook op een ingehouden en spannende manier. Ik hoop dat het lukt. Maar bovenal dat ze, ongeacht het resultaat, een optreden neerzetten waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

  • Maarten schreef:

   Voor hun zelf moeten ze wel de finale halen. Anders is het mogelijk voorbij hun zangcarrière.

 29. Pollie schreef:

  Gewoon stoppen met deze geldverslindende zooi. Kost teveel geld en wat heb je eraan, niks dus.

  • Siem schreef:

   Voor deze mening ben je denk ik niet bij het juiste loketje hier.

  • Zuiderbuur schreef:

   Dat cliché hadden we hier nog niet.

  • Andrew schreef:

   Weet je wat pas echt een onnodig geldverslindende bende is? Vvoetbal en hun supporters. Ik zeg afschaffen! Ik heb er helemaal niets aan.

 30. Inky schreef:

  Nederland is het rustpuntje vd avond tussen alle windmachines, pyro’s en knallende ledschermen. Fijn dat er eindelijk eens van een rookmachine gebruik gemaakt wordt, dat soort staging doet Nederland te weinig in mijn beleving. Er wordt voornamelijk met licht en camera angles gewerkt. Als Mia en Dion het zuiver kunnen brengen met mooie camerabeelden dan zou het zo maar eens de 10e finalist kunnen worden, waarom niet?
  En mocht het niet zo zijn, ook goed. De wereld vergaat niet als we 1x niet in de finale staan.
  En volgend jaar een out of the box nummer met dito staging please, wind, rook, vuur, watervallen, gillende keukenmeiden, you name it, Netherlands got it. Eens een keertje niet voor safe en veilig gaan. ;)

  • riccardo schreef:

   Met een gierend luchtalarm en zware scheepstoeters. Heel graag!

   • Esmee schreef:

    En met een grote hoeveelheid gekleurde ballonnen die uit de lucht over het publiek neergelaten worden :-)

   • Inky schreef:

    Riccardo, mijn idee!! Hahaha…

  • Karel kurk schreef:

   Mee eens, misschien halen de finale, misschien niet, zo erg is het niet als we een jaartje moeten overslaan, uiteindelijk is dit een inzending waar we ons niet voor hoeven te schamen, en ik hoop ook van harte dat we volgend compleet out of the box gaan denken en eindelijk met een goed uptempo nummer komen

 31. Andrew schreef:

  Ik ga heel graag ongelijk krijgen hoor. Als beide dinsdag opeens de sterren van de hemel zingen dan geef ik mijn ongelijk graag toe. Toch zou ik het prettig vinden dat er volgend jaar meer professionals bij betrokken worden. Ik hoopte als kleine jongen al dat wij ooit ëens de finale zouden winnen. Decennia gingen er voorbij ;-) Inmiddels ben ik 50 en ernstig ziek. Duncan en Ilse hebben mij iets gegeven dat ik koester. Een overwinning! En, ondanks de corona periode, een waanzinnig door Nederland georganiseerd festival. Dat stond als een huis Eén van de mooiste shows ever.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Sterkte & Hugs

   • Jellybean schreef:

    Ja, op die overwinning hebben we lang moeten wachten en het festival in Rotterdam was één van de beste ooit, geen twijfel over. Blijft voor altijd in ons collectieve geheugen opgeslagen.Ik wens je veel sterkte en liefde toe Andrew en geniet van het komende festival.

  • Inky schreef:

   Helemaal met je eens Andrew, wat was het een beleving om Nederland weer eens te zien winnen en wat heeft Nederland heeft een prachtige show neergezet, iets waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Ik vond Italië vorig jaar een stuk minder.

  • Bommel schreef:

   Verdrietig te horen dat je ernstig ziek bent , heel veel sterkte gewenst .
   Ik ben 59 jaar oud en bij mij staat de vreugde dat Teach Inn met Dingedong won nog in mijn geheugen gegrift , het blije gezicht van Getty Kaspers toen ze terug kwam op Schiphol zie ik nog zo voor me .
   En later zeker ook genoten van Ilse en Duncan en het festival in ons land , vandaar mijn teleurstelling dit jaar denk ik .
   Veel plezier met kijken volgende week en pas goed op je zelf .

   • Andrew schreef:

    Veel plezier toegewenst Bommel en dank aan iedereen voor de live woorden .. Ook al doen we niet mee voor de prijs dit jaar, het feestje blijft op een fascinerende manier een ontzettend gaaf feest. Dingedong is zelfs na al die jaren een internationaal bekende songfestival hit. Dat heb ik jammer genoeg gemist. Maar we hebben het als orkest toch al een heel aantal keren gespeeld. Mijn mooiste herinneringen, mmmm uiteraard Logan, bucks fizz, Diggi-Loo Diggi-Ley, maar helemaal the Olsen Brothers, Fly on the wings of love ❤️ en wat dacht je van “Rock ‘n’ roll kids”pfff de tijd vliegt.

 32. tina schreef:

  Nederland: ik schaam me voor ze. Denken dat ze kunnen zingen maar het is zo vals als maar zijn kan. Weg ermee.
  Waar hebben ze die twee vandaan gehaald? In de uitverkoop van een oud winkeltje.

  • Johan schreef:

   Als ze dinsdag een goed optreden neerzetten, dan zal ik me zeker niet schamen, integendeel. Het is nogal wat om door sneue types de grond ingeboord te worden en dan zo terug te komen. Petje af. En afgezien daarvan, het is wel een beetje goedkoop, en bovendien zinloos, om nu nog zulk commentaarte leveren. Zoek dan even een andere hobby.

   • Esmee schreef:

    +1.
    Vooral dat terugkomen van ze op deze manier vind ik knap!

 33. yvonne schreef:

  In het verleden werd er uitgebreid aandacht besteed aan de “regisseur).b.v. ..Pannecoucke….? istie ..af geserveerd…?

 34. Bommel schreef:

  Zeker de tijd vliegt , mooie liedjes die je noemt , mijn absolute favoriet is nog altijd Eres Tu ( Mocedades ) , Gente Di Mare ( Umberto Tozzi en Raf ) ,Love Shine Light ( Katherina and the Waves ) en Ne Partez Pas Sans Moi van Celine Dion ????
  Nederlandse favorieten zijn Hemel en aarde en One More Night, ach , ieder zijn /haar smaak !

  • Andrew schreef:

   Ooooh jaaaaaaa geweldig inderdaad. Er is echt wel serieus mooie muziek gemaakt.

   • Inky schreef:

    Ik stond tussen de schuifdeuren te dansen op Safe your kisses for me van Brotherhood of Man. En Waterloo niet te vergeten van ABBA.

 35. Bommel schreef:

  Mooi hoor ???? er is toch veel fraais voorbij gekomen gedurende al die jaren .
  Natuurlijk ook Abba en Brotherhood of Man , maar ook Johnny Logan , teveel om op te noemen !

 36. Bommel schreef:

  Sorry vervelend zie ik , ik plaats soms emoticons maar zie nu dat het bij verzenden vraagtekens worden , erg verwarrend, mijn excuses daar voor , ik zal ze niet meer gebruiken .

 37. eric schreef:

  als de spanning er weer opgaat komen. En dat gebeurd dinsdag dan gaat het weer fout. Als je onervaren bent dan ben je dat . Grote fout gemaakt door de Tros die teveel naar de drugs verslavende kliek heeft geluisterd. Ik schat nederland vrijwel kansloos in. Zoiets als Joan franka

 38. Joachim Fahner schreef:

  Is niks en wordt niks. Zeurderig lied, gezongen door twee personen die vooral in zichzelf geloven. Hwt lied heeft geen power en de zangers hebben nul uitstraling. Volgend jaar weer een kans en stuur dan iemand a la Davina Michel.