Douwe Bob wil weer naar Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Douwe Bob ook een goede keus!

  Maar………..nogmaals. Ik zeg het nog maar een keer:
  ANOUK is bezig met haar nieuwe album, voortekenen beloven echt een spektakel, samenwerking met een groot Tsjechisch Orkest.
  Als Anouk slim is ( dat is ze, en commercieel) , zet ze alles op alles om in 2024 te schitteren in Helsinki.
  AvroTros , ga eens met Anouk om de tafel.

  • Wim1970 schreef:

   Helsinki gaat het echt niet worden, denk je echt dat de jury vol voor Finland gaat?

   • RobOranjeFinland schreef:

    Ja!

   • Moi schreef:

    Wim de amateur van de polder,…..denk je nu werkelijk dat de jury punten de TELEVOTE punten omver kan blazen…. ik ga je vertellen… dit jaar krijgt Finland de allerhoogste televote punten :P

  • Joëlle schreef:

   Er is geen bruikbare arena in Helsinki, gaat Tampere worden :)

   • RobOranjeFinland schreef:

    Helsinki heeft de Hartwell Arena, vergelijkbaar met Ahoy, en was de locatie van het Songfestival in 2007!

   • Moi schreef:

    Ja dat denk ik ook :)

  • Tippy 2 schreef:

   Ik zou heel graag Anouk weer zien, maar dat wordt dan in Zweden (Ik vond de Finse zang matig en viel me eerlijk gezegd erg tegen, het nummer blijft leuk.) Birds blijf ik een lekker nummer vinden.
   Douwe Bob? Nee daar ben ik geen voorstander van, hij heeft inderdaad zijn kans gehad en het is geen spectaculair goede zanger.. . Floor Jansen is ook een optie.

  • @lbert schreef:

   Kan me niet voorstellen dat Anouk dat wil , een tweede keer is zeker niet altijd succesvol , bovendien vind ik de laatste jaren Anouk haar platen ook niet echt meer wow

   • Marcus schreef:

    Anouk zei na haar deelname in 2013 dat ze het nog wel een keer zou willen doen. Zo leuk vond ze het. Maar eerst tijd voor anderen, zei ze toen. Ik weet niet hoe zij er nu over denkt, maar als het moment goed is, en ze het juist liedje heeft waarmee ze het zou willen, dan denk ik wel dat ze het zou doen.

 2. riccardo schreef:

  Douwe is leuk. Hij doet een genre waar ik nu niet gelijk voor volgend jaar aan zou denken maar van mij mag het nog een keer. Top!

 3. Jaap schreef:

  Nee hij heeft zijn kans gehad, nu is het tijd voor anderen

 4. Jang schreef:

  Vanaf nu alleen nog maar Douwe sturen.

 5. Dustin schreef:

  Zowel Douwe als Anouk helemaal prima!

 6. RobOranjeFinland schreef:

  Start Actie: ANOUK EUROVISIE SONGFESTIVAL 2024!

 7. Thijn schreef:

  Douwe mag van mij best wel weer!!!

 8. Robert schreef:

  Anouk en Douwe, ideale combinatie

 9. Jellybean schreef:

  Douwe heeft het doorgaans te druk met kindjes maken toch?;) Ik vind Douwe leuk daar niet van maar we kunnen nu wel tal van artiesten gaan roepen, feit blijft toch dat het om het liedje moet gaan. Liever een knaller van een onbekende artiest dan iets matigs van een gevestigde naam. Dat hebben we in het verleden al genoeg gehad.
  Tenzij een bekende artiest een killersong schrijft natuurlijk. Uptempo en aanstekelijk aub.!!

  • Moi schreef:

   Ik wil een TECHNO muziek voor 2024! No no no no, there is no limit

 10. Siem schreef:

  Als Douwe een killersong heeft, mag hij gaan. De tijd dat we artiesten vrij spelen gaven, ligt hoop ik achter ons (denkend aan de tweede keer Waylon).

  • Marcus schreef:

   Maar wie bepaalt dan wat een killersong is? Die geheime commissie van vijf niet-muzikanten? Die kozen Burning Daylight. De enige muzikant in de commissie werd niet naar geluisterd, en is inmiddels vertrokken. Nee hoor, ik vind dat die commissie wel objectief een artiest kan beoordelen (albums gemaakt, concerten, tv-ervaring, enz.) maar zij kunnen volgens mij met hun smaak beter wegblijven van de liedkeuze.

   • riccardo schreef:

    We kennen het selectie aanbod niet of nauwelijks. Daarmee dus ook geen weet van de diversiteit in aanbod. Met name het inschatten op kwaliteit en de (h)erkenning in de urgentie van upcoming artiesten, genres of stijlen is veel meer iets voor mensen uit de huidige generatie en tijd. Die betrekken dus.
    Mee eens.

 11. Beer schreef:

  Van mij mag het! Mits hij een goed nummer heeft.

 12. Marcus schreef:

  Wat een heerlijke vent is Douwe Bob toch! Ik vind zijn visie op deelname vooral ook heel goed. Hoe hij het ziet en aanpakt. Veel vertrouwen in hem. Een echte muzikant en professional, met sterk karakter die zich niks wijs laat maken door pruttelaars aan de zijlijn. Ook omdat hij zijn eigen plan zou trekken en zich niet zou laten overheersen door bepaalde types in een commissie.

 13. Rich schreef:

  Misschien kan hij voor Luxemburg meedoen? Die zijn er volgend jaar weer bij.

  • Jellybean schreef:

   Ja, ik las het net!! Wat leuk dat zij weer na zoveel jaar mee gaan doen! Ze hebben toch nog altijd 5 overwinningen op zak.

 14. GerardMartin schreef:

  Ik vind Douwe ook prima voor Helsinki ‘24 , in het Nederlands zou wel een keer leuk zijn.

 15. J. schreef:

  Een bekende naam betekent niet meteen meer kans op succes (Trijntje, Edsilia 2e keer, Waylon 2e keer), het draait echt om het nummer, de act er omheen en, zoals dit jaar wel is gebleken, goeie voorbereiding, professionaliteit, etc… Net als velen, hoop ik volgend jaar op meer pit in onze inzending!
  (ik weet nog, toen vorig jaar bekend werd dat S10 zou gaan, het nummer “dans mij naar huis” door de media als mogelijke inzending werd geopperd, zoiets zou ik tof vinden, uptempo met een bepaalde “hook” waardoor het onderscheidend, maar toch ook commercieel blijft)

 16. Inky schreef:

  Nee, geen Douwe Bob aub. Dat gaat dan weer mid-tempo country of Americana stijl worden. Been there, done that. Ik wil volgend jaar echt iets vernieuwends zien.

  • Marcus schreef:

   Ik snap wel wat je bedoelt. Maar voor mij is genre niet de hoofdzaak. De kwaliteit van de artiest staat voorop. Ik wil een professional die weet wat hij doet, zelf een visie heeft, ervaring, en die zorgt dat de commissie van vijf niet-muzikanten zo min mogelijk invloed heeft op keuze van liedje, enz.

  • Moi schreef:

   Insgelijks! Weg met COUNTRY …been there done that! WIL TECNHO RAVE …..

 17. Tom schreef:

  Ik denk dat het voor Douwe een leuk verdien model is..

  • Johan schreef:

   Terwijl alle andere deelnemers aan het songfestival het alleen voor hun land doen! Jaja…

 18. Roy schreef:

  Dan zie ik liever Frizzle sizlzle nog een keer

  • Johan schreef:

   Hahaha, of Marcha Bult. Of Therese Steinmetz. Lenny Kuhr! En omroep Max wil het zeker uitzenden!

  • Moi schreef:

   Polder girls with ZERO soul….. ze hebben geen ritme en ritme kun je niet leren…..

  • Marcus schreef:

   Nou, een speciale supergroep met Maan, Romy Monteiro, Tabitha..? Misschien nog enkelen erbij. Vrouwen waarbij er misschien twijfels zijn of ze solo een interne selectie rechtvaardigen, maar groter zouden zijn, met veel meer kwaliteit, dan een nietszeggend meidengroepje. Ik denk dat zoiets, met het juiste nummer, zou kunnen werken.

 19. Esmee schreef:

  Geen DB. Zo bijzonder vond ik het liedje niet. En hem ook niet.

 20. bjorn schreef:

  Nu niet over een paar jaar misschien. Laten we een keer voor een uptempo nummer gaan. Armin van Buuren feat. …. of Tiesto feat……

 21. Marcus schreef:

  Ook tof trouwens dat Douwe Bob zo scherp van geest was om De Beste Singer-songwriter van NL terug te willen brengen. Jammer dat de NPO dit niet mogelijk maakt. Er is wel weer ruimte voor, zeker nu The Voice in de ijskast is gezet.

 22. riccardo schreef:

  Kris Kross Amsterdam wil, als ze gevraagd worden. Die naam heb ik hier zelf ook wel eens genoemd. Televote materiaal?