Liverpool live: Mia en Dion hebben hun eerste repetitie afgerond

Dit vind je misschien ook leuk...

106 reacties

 1. Rikro schreef:

  Top!

 2. RiaNL schreef:

  Het ziet er prachtig uit !!

 3. Anonimus schreef:

  Het klinkt best wel veelbelovend als ik het zo hoor en deels zie. Tegen alle verwachtingen in dus. Toch nog naar de finale?!

 4. Kees schreef:

  Dit ziet er toch wel heel erg goed uit hoor… Als de vocalen goed zijn zie ik ze toch de finale halen.

 5. Inky schreef:

  Wat een mooie foto’s, ik zie zelfs mist/rook op de vloer, iets wat Nederland normaliter nooit gebruikt net zoals pyro’s. Vocale krachtpatsers, harmonieën bijzonder? Jongens, wat is er gebeurd? Ben reuze benieuwd hoe dat er volgende week op tv uitziet. :)

  • Nena schreef:

   Ben benieuwd hoe het klinkt. Vocaal klonk het sterk las ik.

  • Wijnand schreef:

   Songfestival compleet politieke spel, waar gekken hun act mogen opvoeren

 6. daan schreef:

  niks bijzonders…….gewoon netjes in de kleren en beetje ronddraaien…….rook en lampjes. het blijft knullig

  • Sydney schreef:

   Dat maak jij ervan loser ga zelf daar staan

   • Nena schreef:

    Ik denk dat hij ze in de lampen wil zien hangen met een neonroze pak aan.

   • inez schreef:

    u taalgebruik is ook niet beter he

   • Jellybean schreef:

    @inez; Gustaph gaat glansrijk door naar de finale, ik ga hem zeker ook supporteren:)

   • Poeki Poeki schreef:

    Waarom moet ie er zelf gaan staan? heeft ie zich dan aangemeld of gevraagd om deel te nemen!

  • Tom schreef:

   Alleen de Belgen hier reageren negatief

   • Tim schreef:

    Tom, misschien eens lezen op songfestival.be…die zijn andere heel positief en hebben Mia&Dion steeds gesteund…nogthans ook Belgen!

   • Inez schreef:

    Ik begin nu ook wel vertrouwen in hun te hebben hoor

   • Inez schreef:

    De Nederlanders ook hoor over onze inzending uit België hé

   • Inky schreef:

    Jazeker Inez, ik vind het Belgische nummer leuk, mag van mij naar de finale,! :)

   • Zuiderbuur schreef:

    Pffff … chauvinisme is mooi, objectief blijven ook.

  • Jellybean schreef:

   Oeps,onderstaande reactie moet onder die van Inky staan:)

 7. Ron schreef:

  songfestival.beNederland | Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight

  We zijn oprecht blij om te zien dat Mia en Dion hun zelfvertrouwen teruggevonden hebben. De twee stralen vlak voor ze het podium opgaan. Recycling is tegenwoordig best wel een dingetje, zoals onze Noorderburen het zeggen. De mouwen van Dion zijn dan ook gerecupereerd in de outfit van Mia. Met behulp van de mistmachine wordt een zeer dromerige, intieme sfeer gecreëerd. Het puike camerawerk zorgt voor de finishing touch. Wie deze twee vooraf kansloos achtte, kan misschien toch nog verrast worden volgende week dinsdag.

 8. Nena schreef:

  Alle foto’s zijn prachtig.!

 9. Sydney schreef:

  Jullie gaan in de top 3 eindigen dit valt op en wat een ijzer sterk nummer en voices ! Wat een circus en poppenkast daar .. en

 10. Rikro schreef:

  Ja al die acts zijn weer zo .overdreven….israel ,Zweden,Finland etc..nederland kan wel eens gaan opvallen

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Het ziet er op de foto’s mooi uit. Dus zo te zien een paar goede visuele keuzes gemaakt.
  Vocale krachtpatsers? Dan dankzij het koor, dat het merendeel overneemt. Voor mij is het eerst horen, dan pas geloven. Eurovision.tv is geen objectieve, onafhankelijke en kritische pers. Dus op 9 mei weten we echt hoe het klinkt en eruit ziet met gekozen camerahoeken en regie. Voordeel is wel dat ze Toine hebben als Head of Production. Hij zal mogelijk voor Nederland goed benaderbaar zijn.

  • Dustin schreef:

   Ik geniet van de Eurovision TV commentaren, ik heb helemaal geen behoefte aan kritische onafhankelijke pers, dat negatieve gelal ben ik wel flink klaar mee, op Eurovision TV houden ze t tenminste positief!

   • robbert-rotterdam schreef:

    Leuk dat ze positief zijn, maar ik wil ook onafhankelijk geïnformeerd worden en niet alleen door een ebu-kanaal.

   • Poeki Poeki schreef:

    Oja nog zo eentje dat alleen msm wilt lezen, want ongemakkelijke waarheden zijn te confronterend, liever de kop in het zand.

 12. riccardo schreef:

  Betere berichten! Wauw!

 13. Joost schreef:

  De Tiktok staat nu online!! Zag er mooi uit. Hopelijk komt het op mooi en natuurlijk over. Benieuwd ook hoe het gaat met die draaischijf. Heb weer hoop gekregen voor dinsdag!!

 14. Ria NL schreef:

  Ik word hier toch wel blij van. Het ziet er heel mooi uit en het klinkt ook zeker niet verkeerd , afgaande op de kleine stukjes die er te horen zijn. Ben uiteraard ook heel benieuwd naar het hele optreden.

 15. Kay schreef:

  Ze lieten net op Q-music wat audio snippets horen van de repetitie, klonk goed!

 16. riccardo schreef:

  Vooral die complexe camera opstelling lijkt me van cruciaal belang. Wat je te zien krijgt, op TV, is minstens net zo belangrijk als wat je hoort.

 17. Nordman schreef:

  Tsja wat valt er te zeggen… passend bij het lied. Zoals verwacht. Geen wow, maar wie weet is het op beeld wel indrukwekkender. Ik hoop dat ze kunnen genieten deze week.

 18. Esmee schreef:

  Kijk, dat is nog eens een goede recensie!

  • Jellybean schreef:

   Dit geeft toch weer hoop mensen! Ik ben blij voor Mia en Dion dat ze zich herpakt hebben en hun zelfvertrouwen terug hebben. Ziet én hoort er veelbelovend uit.

 19. Mike B schreef:

  tja, heb het hier al 200x gezegd, alles valt of staat met de repetities. Je mee laten voeren met (sociale) media is elk jaar een punt. Helemaal geen pers tot maandag is nog wel een puntje maar op deze info gaan we gewoon door. ook even in mij glazen bol gekeken en eindige we in de finale netjes op de 10de plaats ;)

  • Jean-Paul schreef:

   Of weer heerlijk 11de!!! Daar heeft NL wel een patent op. Zou daar heellll gelukkig mee zijn. Fijn dat Dion&Mia zichtbaar aan het genieten zijn. X

 20. Marcus schreef:

  Het ziet er goed uit! Ik hoop dat ze in een goede, positieve flow komen en de zenuwen in bedwang houden tijdens de grote live show. De song en act waren niet mijn eerste keuze geweest, maar ik hoop wel dat we de finale halen.

 21. daan schreef:

  tiktok…..mia heeft geen idee waar de camera’s zijn wat er rond haar gebeurde…….hoor ik haar zeggen……..het zijn nog gewoon kleuter artiesten die alles nog moeten leren…….wat een afgang voor nederland.

  • Tom schreef:

   Daan richt jij je maar gewoon op je België

  • Siem schreef:

   Volgens mij zijn de rehearsals om de camera’s te gaan vinden en de beelden te controleren of dat goed gaat. Dus blijf vooral relax en wacht nog even geduldig af tot dinsdag.

  • Marcus schreef:

   Dat is volgens mij omdat zij Dion bijna het hele nummer aankijkt, en de camera eromheen draait. Ze omschrijven het als intimiteit.

   Ze gaan hun repetities terugkijken om te zien hoe het er op beeld uitziet, dus ze zal straks vast wel weten waar de camera is.

  • Judas schreef:

   Daan, misschien moet jij terug naar een kleuterklas om je opvoeding bij te schaven en om je te leren gedragen zoals het hoort

 22. Maarten schreef:

  We zullen volgende week zien hoe het gaat. Dan kan ik pas oordelen.

 23. Richard schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=qbMbMAUS2E4 –> check dit! veel meer beelden.

 24. Max Mark schreef:

  Wow! Ziet er veelbelovend uit. Ik hou vertrouwen en zeker na het zien van de eerste beelden! Op het eerste gezicht: prachtige staging. En wat een waanzinnig licht. Het klinkt ook goed! Ik hoop zo voor ze dat het een topoptreden wordt!! Ik gun ze de wereld en hoop dat de televoters het muzikale en smaakvolle (tussen alle kermisacts in) omarmen.

 25. Maarten schreef:

  Het lijkt wel of iedereen ineens heel positief is geworden. Dit soort nummers zijn altijd een risico vooral als alleen de mensen thuis de uitslag bepalen. Mochten ze toch de finale halen, kan het best zijn dat ze hoger gaan eindigen dan verwacht.

  • Marcus schreef:

   Ja de finale halen met 100% televoting is inderdaad de grootste horde. Een deel van het publiek houdt niet van al die bombast en (wat zij ervaren als) “circus”. Die willen liever iets rustiger en intiemer. Om dat publiek op NL te laten stemmen moeten ze uiteraard wel een beetje mooi zingen. Als het ze lukt om rustig te blijven en de stemmen onder controle te houden, dan moet het kunnen.

   • Beer schreef:

    14e van de 15, goede startvolgorde in een televoting-only semi. We hebben het in de televoting slechts 2x niet gehaald in de laatste 10 jaar. Ik denk dat we om statistieken niet bang hoeven te zijn. Het enige dat echt mis kan gaan is: chemie die niet overkomt, zang die de plank misslaat. En fikse competitie onderling. Daar gaat het van afhangen.

 26. Gert schreef:

  “Aangenaam verrast!”, “Mwaah, saai hoor!”, “Nu gaan we TOP 10 halen!” & “Dit blijft dooie meuk!” Ik kan de reacties wel raden her en der. Hier -gelukkig- eens wat meer positief. Persoonlijk geloof ik wel in de staging capabilities van staging/creative director Duncan Laurence (overigens, walgelijk weer hoe Shownieuws liegt vandaag over Duncan. We maken onze éígen 5e songfestivalwinnaar behoorlijk kapot zo).

  Ik denk dat Mia & Dion perfecte zangers zijn voor een klein studio-optreden, of, nu bij de repetities, een intieme videoclip-achtige setting. Daar zijn Mia & Dion in hun element. Duncan heeft het optreden wijselijk erg klein en intiem gehouden. Zo op Twitter zag ik wat foto’s voorbij komen van die twee Duitse meisjes uit 2019. En, door alle negatieve rioolpers-shit, wordt zelfs in Europa nu die link gelegd. Maar foto’s zonder context zijn verraderlijk. Het TikTok-filmpje geeft net wat meer context.

  Mia & Dion blijven gedurende de gehele drie minuten op het ronddraaiende podiumpje staan. Waarbij ze naar het einde toe elkaar zelfs broederlijk knuffelen. ík krijg daar een brokje van in m’n keel. Ook staging kan emotie en chemie faciliteren mensen. Qua set-up / choreo doet de Nederlandse inzending van dit jaar mij meer aan The Common Linnets (2014) en Mørland & Debrah Scarlett (Noorwegen 2015) denken. Het publiek wordt straks lekker kéíhard genegeerd, zien straks geen koue S!isters het satellietpodiumpje oprennen. Maar de kijkers en juryleden thuis krijgen wél een warm videoclipje gepresenteerd met een stukje oprechte chemie en emotie.

  Sowieso lag deze staging altijd al in de planning. Ik snap dan alleen niet waarom iedereen ineens zo overdrijft in de reacties. Even afsluiten voor de smerige Yvonne Coldeweijer-cunts van Nederland doet wat dat betreft al wonderen. Ja, vocaal was het tijdens de fan-concerten nie zo best….om het zachtjes uit te drukken. Maar het songfestival anno nu is een videoclipjes-festival geworden. En daar kunnen Mia & Dion veel beter mee uit de voeten.

  Paar puntjes van kritiek: Ik had zelf geopteerd voor witte kleding. Dat geeft net wat meer positieve vibes dan altijd maar dat zwart (sowieso snap ik niet wrom Nederland wit als kledingkleur eigenlijk sinds 1999 niet meer gebruikt). Vocaal zullen Mia en Dion niet de beste vocalisten zijn van dit festival. Maar televoters malen niet om een vals nootje hier en daar. Maar zelfs dát zie ik na die fikse ‘showbizz-media training’ nu ff niet meer gebeuren. Die emotie, die chemie komen wel, en zag je vandaag ook al. En dát is veel belangrijker bij 100% televoting. Kijk nog even naar Estland 2015 en Estland 2017: puur op 100% televoting waren beide duetten door. Sowieso hebben duetten altijd al een streepje voor gehad bij televoters; met duetten gebeurt altijd nét wat meer interessants dan met solo gezongen ballads.

  Ingeklemd tussen Tsjechië en Finland, denk ik juist dat die grote broeders Nederland net ff meesleuren de finale in. Zélf maak ik me iets meer zorgen om Zwitserland (zanger met een plastiekerig poppen-kopje, en een véél te uit de kluiten gewassen staging) en Servië (De Serviër brengt de Dahmer-looks naar Liverpool). En Portugal is té gewoontjes vergeleken met het machtig mooie ‘Saudade, Saudade’ van 2022.

  Vergeet niet dat S10, vorig jaar op beeld een beetje overkomend als een angstig katje, vorig jaar 7e werd met 100% televoting. Mia & Dion kunnen dat best nog eens herhalen.

  Tot slot: jongens, vergeet het liedje niet zeg. Man man man, wat een haat in de fan-community om melancholische ballads en emotionele dream pop nu. Tis bijna alsof fans zelf een beetje té rebels zijn geworden door alle shit in de wereld én Måneskin. Maar dít soort muziek, nummers als ‘Burning Daylight’, zijn té weinig te horen dit jaar. En dit genre verdient óók een podium. ‘Burning Daylight’ is veel competitiever dan menigeen denkt.

  PS: Lekker gedaan Mia & Dion ;-).

  • Hans schreef:

   Gert, wat een heerlijk Epistel heb je weer geschreven.. Love it!

  • Tom schreef:

   Mooi verwoord!

  • Daan schreef:

   gaap…….

  • Remco schreef:

   Heel mooi verwoord! Zo zie ik het ook! We wachten het gewoon af. Ze doen er alles aan en ik hoop vooral dat ze er nu van kunnen genieten.

  • Poeki Poeki schreef:

   > Het publiek wordt straks lekker kéíhard genegeerd, < scheelt weer een hoop misgelopen stemmen. En of het voor de kijker en jury een warm videoclipje wordt valt te bezien. Hopelijk vertellen de commentatoren vooraf het optreden over het voorval dat ze het nu met backingvocals moeten zien te redden. Maar de meeste kijkers hebben dat nu allang meegekregen. Dus wat dat betreft zijn er al veel stemmen verloren.

   • Maarten schreef:

    Waarom zou Nederland geen backingvocals in mogen zetten om het beter te maken? Andere landen doen dat toch al jaren met hun inzending. Dat het nu dan nodig is daar is echt niks mis mee. Ze kunnen gewoon zingen. Het is een lastig nummer.

   • Max Mark schreef:

    Nee hoor, Poekie. Kijkers krijgen dat helemaal niet mee. Wij zitten in een bubble en volgen alles van het songfestival. Al die kijkers in het buitenland hebben helemaal niet meegekregen dat Mia en Dion vals zingen tijdens een pre party. Zij kijken ‘gewoon’ naar een optreden op dat moment en stemmen op wat ze horen en zien.

    In het verleden zijn er vele bijdragen geweest waarbij er veel hulp kwam van de backings. Azerbaijan 2011 won er zelfs mee. Als er iemand niet kon zingen was het Nikki wel.

    Ik vind het slim dat Mia en Nikki dit hebben gedaan, anders kreeg je zo’n tafereel als bij Oostenrijk vorig jaar. Pia haalde het net niet en het werd daardoor kneitervals.

  • Marcus schreef:

   Dankje Gert! Heerlijk om te lezen weer.

  • Nordman schreef:

   witte kleding zou idd ook mooi zijn geweest. Snap ook niet waarom men altijd, of snel, voor dat donkere kiest.

  • Max Mark schreef:

   Mooi stuk, Gert!

 27. Beer schreef:

  Tussendoor: geweldige repetitie voor Gustaph gisteren – gaat met twee vingers in de neus door naar de finale :)

  • Kobe schreef:

   Ik heb dit al van het begin gezegd, België gaat het veel beter doen dan algemeen wordt verwacht.
   De Nederlandse repetitie ziet er inderdaad goed uit, maar ik blijf het lied zelf echt zwak vinden. En waarom staan ze zo tegenover elkaar te zingen? De tekst van van Burning Daylight gaat helemaal niet over twee personen.
   De act is echt gebaseerd op The Common Linnets maar hier had die act wel een écht verhaal te vertellen.

  • Tom schreef:

   Sorry maar de repetitie van Gustaph vond ik niet bijzonder. Lelijke outfit, een vergezochte trap. Hij kan wel zingen maar ik vind zijn stemgeluid en uitstraling lelijk. Het is dat de 2e halve finale zo zwak is. Als hij in de eerste halve finale zou moeten zou die kansloos zijn.

   • Inez schreef:

    Gustaph kan wel zingen he we zullen zien hoor kan jij het beter he misschien

   • Tom schreef:

    Inez je moet wel goed lezen, ik zeg dat Gustaph kan zingen maar dat ik zijn stemgeluid (en zijn uitstraling) lelijk vind. Ik hoorde trouwens dat hij al genomineerd is voor de Barbara Dex award :-)

   • Beer schreef:

    Iedereen is genomineerd voor de You’re a Vision Award ;)

   • Zuiderbuur schreef:

    Hoe kan je nu iets zeggen over de repetities? Ze zijn niet openbaar. En van een paar foto’s en een ultrakort livemoment word je niet veel wijzer. Je verwijt ons als Belgen dat we niet objectief zijn over Nederland, maar je bent een beetje in hetzelfde bedje ziek is mijn indruk.

  • Dustin schreef:

   Ik vind het Belgische lied ook helemaal niks, ik vond dit het vervelendste lied wat er bij zat in de Belgische finale. De zanger vind ik goed, helemaal niks mis mee maar die outfit…. vreselijk. Die hoed vind ik nog wel t allerergste . Ik geloof niet in een finale plaats voor de Belgen dit jaar, al gun ik het ze wel, ik gun ze ook de overwinning, zou toch mooi zijn als een Vlaamse inzending zou winnen.

   • Inez schreef:

    België haalt de finale hoor geloof jij nog in mia en Dion hé en stop met België af te breken hé. Het verschil is gustaph kan zingen en mia en Dion niet en ga u mening hoe gustaph eruit ziet ergens anders uiten

   • Max Mark schreef:

    België gaat met gemak de finale halen en het beter dan verwacht. Wordt een steady, uplifting performance, verwacht ik. Hup België. Hopelijk samen met NL in de finale.

 28. Nordman schreef:

  Ik heb Gustaph vanaf het begin af aan al als een van m’n favorieten. In eurosong vond ik hem het meest overtuigen. Zijn stem is erg goed en de interactie tussen hem en de backings is heel prettig om naar te kijken. Een spontane inzending zou ik willen zeggen. België in de top 10 in de finale zou maar al te goed kunnen!

 29. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind de song van België heel lekker. Heerlijke retro-vibes. Zanger die heel makkelijk zingt, evenals die geweldige backings. Ik steun ook inzendingen die alle stemmen nog live proberen te doen. Die achtergrondstemmen op een track vind ik werkelijk een verarming en totaal onnodig. België mag van mij in de top-10.
  En, o ja, fijn dat in België alle genres mogelijk zijn voor het ESF, dus zitten niet verplicht vast aan singer-songwriter materiaal.

 30. riccardo schreef:

  Doen we nog een keer België? Ik denk dat die visual XXL in de achtergrond niet in het voordeel gaat werken. Te pretentieus.

  • Inez schreef:

   Hou u mond eens misschien over België

   • Corry schreef:

    Hou jij dan ook je mond over Nederland Inez??

   • riccardo schreef:

    Nee juist niet. Je mag toch ook commentaar geven? Dat zijn je eigen woorden.
    Zoek anders nog even onder het België topic. Kan je je hart ophalen aan positieve reacties.

  • Zuiderbuur schreef:

   Is het omdat de koorts stilaan stijgt dat er nu zo hard op de man/het land wordt gespeeld? Het is leuk om elkaars meningen te lezen maar hou het wel gefundeerd én gezellig.

   • Siem schreef:

    Helemaal mee eens. Voor zowel België als Nederland is de finale halen geen uitgemaakte zaak. Laten we het samen gezellig houden en elkaar een beetje steunen.

   • riccardo schreef:

    Valt mee toch?
    Mijn gefundeerde mening over jullie inzending heb ik verschillende keren gegeven. Net zoals anderen. Bijna geen land met zoveel positieve reacties, hier op de weblog, waaronder de mijne.
    Waarom dan doen, hallo Inez, alsof men hier anti België is terwijl we juist zo leuk met elkaar onderweg waren. Misschien is het gewoon trollen. Negeer stand weer aan.

   • Robinson schreef:

    Nederland gaat misschien niet naar de finale maar België wel, maar dat ligt aan de sterkte van de tegenstanders, Nederland had in de 2e halve finale ook makkelijk doorgegaan en België in de 1e halve finale zeker niet

   • Zuiderbuur schreef:

    @ Robinson That’s ESC-life. Met Sennek was de situatie net andersom en zaten wij in de sterkste halve finale. Het mag dus ook eens een jaartje mee zitten. :)

 31. Richard schreef:

  Jammer dat Mia en Dion zoveel bagger over zich heen hebben gekregen. Ik gun ze een mooi resultaat en dat ze kunnen genieten na alle negativiteit.

 32. Ikkie1988 schreef:

  Belgie na de 1e ronde naar huis

 33. Hitzound schreef:

  Nederland stijgt op 2 mei weer 2 plekken in de odds ????

 34. Hitzound schreef:

  Die vraagtekens van mij waren een smiley, maar kennelijk maakt Songfestival weblog daar vraagtekens van. Bizar. Maar goed nieuws voor Mia en Dion! Mooie complementaire outfit. Die van Gustaph vind ik trouwens ook leuk!

  • Zuiderbuur schreef:

   Smiley-tip: Je moet het neusje vergeten :) Dan werkt het wel

 35. Inez schreef:

  Corry ij zwijg juist niet voor u

 36. Jellybean schreef:

  Voor wie het nog niet heeft gezien; Mia en Dion coveren ‘The Loneliest’ van Maneskin, erg mooi:

  https://eurovision.tv/video/mia-nicolai-dion-cooper-loneliest-netherlands-maneskin-cover-eurovisionalbm

  • Max Mark schreef:

   Ja heel mooi!!

  • riccardo schreef:

   Heel mooi. Helemaal op het eind doen ze een lachje naar elkaar. Zoiets graag close up bij Burning Daylight.
   Moest even aan “de wenkbrauw” van Waylon denken.

  • Poeki Poeki schreef:

   Maar helaas weer niet de inzending, daar waar het om draait… en dan graag zonder backings.

  • Inky schreef:

   Prachtig nummer en mooi gezongen.