Liverpool live: Eerste tv-beelden ‘Burning Daylight’

Dit vind je misschien ook leuk...

71 reacties

 1. Karel kurk schreef:

  Oei oei, heel mooi in beeld gebracht wat ik kan zien van Mia en Dion, maar op een of andere manier klinkt het voor mij erg bland… Kan ook aan mij liggen natuurlijk

  • Joost schreef:

   Heb ook een beetje hetzelfde. Maar misschien houden ze wat in. Maar het ziet er mooi uit op beeld

 2. Richard schreef:

  Wat een vreselijke liedjes zitten er toch bij dit jaar. Malta, Ierland, Servië, Kroatië en Letland hoef ik wat mij betreft maar een keer te horen.

  Verder zingen Malta, Ierland en zelfs Zweden niet zuiver.

 3. Johan schreef:

  Ziet er prachtig uit, daar is in ieder geval goed over nagedacht. Het optreden waar het echt om gaat komt dinsdag, dus hopen dat ze dan kunnen leveren!

 4. Richard schreef:

  Prachtig camerawerk voor Nederland, maar de zang is niet heel goed. Heel vlak :( jammer

  • robbert-rotterdam schreef:

   De zang is niet vlak, het lied is m.i. zeer vlak en ontwikkelt zich in de 3 minutwn te langzaam.

 5. J. schreef:

  Als ik de recap zo zie, hoort Nederland voor mij ZEKER bij de 10 finalisten!! Ik vind er dit jaar een hoop herrie/circus/bagger bij zitten, jammer!
  Uit de 1e halve finale mogen van mij zeker door Zweden, Finland, Israel, Nederland, Zwitserland, Portugal

 6. SW schreef:

  Tja, dan is het liedje prima en de staging prachtig (zitten ook een aantal heel mooie shots tussen), maar dan is de zang te vlak inderdaad. Jammer, ik vrees met grote vrezen dat dit hem niet gaat worden.

  Positief opvallend vond ik: Malta, Israël, Finland en Zwitserland
  Negatief opvallend: Kroatië, Servië, Moldavië en… Zweden.

 7. Starkoo schreef:

  De bookmakers denk nog steeds net geen finale, maar hoop toch echt dat de mensen thuis kiezen voor kwaliteit, vind wel onder tussen Finland wel top, Zweden of Finland gaan winnen!

 8. Tippy2 schreef:

  Het is wel het meest monotone stukje wat je ziet, dus ik denk echt dat het totaalbeeld heel anders zal zijn, zeker aan het einde schijnt het heel mooi te zijn :-)

 9. Maarten schreef:

  Na het zien van deze recap zal het voor Nederland zeker lastig worden. Kan niet zeggen dat het nummer nu overtuigend gebracht wordt.

  Hier lijkt dat Loreen uit zweden last heeft van stem problemen. Het kan ook zijn dat ze zich gewoon heel erg in aan het houden is. Dat hoop ik dan maar. Wil niet dat straks als nog Finland gaat winnen.

  • Richard schreef:

   Ze zong gewoon vals.

  • Inez schreef:

   Loreen is niks voor mij haar nummer is puur kopie van haar eerste nummer waar ze mee won

   • Ikkie1988 schreef:

    En België is een kopie van Israël van vorig jaar

   • M@rt!n schreef:

    hahahaha nou dan ben je echt doof, Euphoria lijkt toch in de verste verte niet op Tattoo meid.

   • Mm schreef:

    Nou Martin, misschien geen kopie, maar er zijn sterke gelijkenissen qua opbouw en tussenstuk. Andere melodie, maar het nummer is precies zo gefabriceerd als Euphoria. De verstilde stukken en momenten zijn identiek.

 10. Jan schreef:

  Ik wil ook zo graag positief zijn, camera werk is top, maar het klinkt zo shaky, net niet lekker bij elkaar

 11. Dick schreef:

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ga er een beetje in geloven dat we de finale gaan halen… wat wordt er (zelfs door de grote Loreen) vals gezongen sommige landen. Lijken volledig door het ijs te zakken. Daar waar ons duo het steeds beter lijkt te gaan doen… is het geweldig??? Nou dat valt ook wel mee maar de zogenaamde kwaliteit in deze 1e semi wordt ‘m.i. schromelijk overschat cq overdreven. Maar goed er komen nog een aantal repetities… maar wat ik al van het begin vind: Zweden en Finland vind ik helemaal niet zo outstanding.

 12. Luuk schreef:

  Helaas heb ik niet het ‘wow-gevoel’ dat het team heeft. Slappe hap nog steeds. Qua beeld doet het me ook niks. Hopelijk redden ze het als 10e

  • hein schreef:

   Blijf het een seik nummer vinden en het blijft maar doorseiken.
   Wel graag in de finale…is zaterdag leuker kijken .

 13. Nena schreef:

  Ik heb het achtergrondkoortje niet gehoord. Maandag klonk het krachtiger. Maak me nu weer zorgen

  • Max Mark schreef:

   Ik denk dat dat nog gemixt gaat worden. Backings hoor je idd nu bijna niet terwijl ze tijdens de eerste repetitie duidelijk aanwezig waren.

  • robbert-rotterdam schreef:

   In dit gedeelte is het koor alleen maar unisono aan het meezingen en maken ze de stemmen van Mia en Dion voor de kijker wat dikker. Als ze hier niet zouden meezingen, zou je het meteen merken.

   • Poeki Poeki schreef:

    Precies dat , ik hoor wel degelijk dat de backings hun beide stemmen, gladder/smooth maakt zonder te overheersen. Zonder backingdub klinkt het zeer flets en “mager” . Alsnog zit geen ” body” in. Een cover in kleine setting met huiskamerorkest klinkt intiemer wel goed maar het esc lied zelf is blijkbaar live voor hun nog steeds een dingetje om zonder de backings dub aante kunnen. Ze kunnen het lied samen niet “dragen”. Hoe dan ook, het is een noodzakelijke redding om verdere blamage te voorkomen. En hiermee zullen “we ” of eerder “ze” het moeten doen. Visueel geeft het voor zover een degelijke indruk, beter dan S10 mijn inziens, maar vooral het geluid is cruciaal bij deze 2 magere stemmen, vooral die van Mia.

 14. Han schreef:

  Ik krijg de indruk dat er extra kritisch geluisterd wordt naar de zang van Mia en Dion. Wat we te horen krijgen klinkt gewoon goed, niet minder dan de stemmen van andere deelnemers. Maar ja, als je weet hoe vals het bij de preparty’s toeging, ga je overal op letten. Je kunt toch zeker zeggen dat ze een steeds betere indruk maken en ik wens ze echt toe dat er dinsdag een geweldig optreden gaat volgen.

  • Jellybean schreef:

   Je hebt gelijk Han, er wordt te kritisch geluisterd en mensen het clipje is maar 30 seconden; dat is net niks om het nu al te kunnen beoordelen als tegenvallend of teleurstellend. De rest van wat ik zo voorbij zag komen was ook niet bepaald het je van het qua zang en act. Ik vond alleen Israël wel heel goed uit zien.

   • Richard schreef:

    Maar die van Israël heb je weer niet horen zingen

   • Jellybean schreef:

    Klopt Richard; ik vond vooral dat gedeelte van de act goed uit zien. Heb niet veel met het lied zelf.

   • Zuiderbuur schreef:

    Inderdaad Richard, dacht net hetzelfde: bravo voor de backings on tape. Waar was de livezang?

 15. Anonimus schreef:

  Oh ik vind de beelden echt zwaar tegenvallen eerlijk gezegd! Gebeurd echt amper iets, geen speciale effecten niets. Had gehoopt op meer na de commentaren her en der.

  • Joy schreef:

   Dit waren 30 seconden van 3 minuten…zegt dat iets over het totaal?

 16. Max Mark schreef:

  Als je zo alles op een rijtje ziet, valt het pas op hoeveel herrie ertussen zit. En oh jee, Loreen, dit klinkt niet heel goed.

  Ik persoonlijk vind Zwitserland en Nederland een verademing tussen al dat geweld. Ik denk dat dat op gaat vallen en kijkers zeker zullen gaan voor ‘echte’ muziek.

  Burning Daylight ziet er prachtig uit. Heel mooi in beeld gebracht. Zang is goed, zuiver. Zeker niet shaky of onzeker, maar mag wel voller (nu een beetje vlak).

  PS Israel gaat op safe en laat in dit stukje alleen de dance routine zien. Van de live zang nog steeds gehoord ????.

  PS 2 Finland is goed en komt binnen. Wat me wel opvalt is de enorme muur van opgenomen stemmen en backings.

  • Max Mark schreef:

   Als ik het nog eens beluister en bekijk, vind ik de stemmen van Mia en Dion heel goed klinken. Niet onzeker. Gewoon zuiver en ook met overtuiging. Mia’s stem vind ik goed uitkomen met zelfs een sprankeling in de ‘Goghs’. Misschien nog wat meer backing erbij om het nog impactvoller te krijgen. Ik denk dat ook ik teveel op de zang en zuiverheid gefocust ben na de slechte prestaties tijdens de preparties; net zoals Han hierboven opmerkt.

  • Jellybean schreef:

   Het is dat alle artiesten live moeten zingen anders zou ik denken dat Finland playback was.
   Stem komt wat vervormd over vind ik.

   • Max Mark schreef:

    Ik denk dat er een stemvervormer op zit. Dus wel live, maar wel met een vervormer.

   • Jellybean schreef:

    Net als bij Denemarken dus. Tja, ik ben er geen voorstander van, je kunt je stem er toch een beetje mee manipuleren. Maar goed, het is toegestaan dus het mag gewoon.

 17. Stoffel Belgium schreef:

  Ik spring hier even binnen (als Belg) om te zeggen dat Nederland terug op de kaart staat. Wat Mia en Don gedaan hebben is echt straf. Wat mij betreft zeker bij de finalisten opnieuw. En alsjeblieft Noorderburen : sta als 1 m/v/x achter jullie inzending (ook oproep naar de media).

  • Nordman schreef:

   Dankjewel voor de mooie woorden Stoffel. Succes aan TeamGustaph! Ik weet zeker dat jullie in de finale staan.

  • Esmee schreef:

   Hi Stoffel, je bent hier welkom hoor! :-)

 18. Maarten schreef:

  Uit deze halve finale verwacht ik dat Ierland wel eens laatste zal gaan worden. Weer zingt die zanger vals. Kan die wel zingen vraag ik mij af.

 19. Nordman schreef:

  Nederland ziet er wel goed uit moet ik zeggen. Rustig, erg prettig om naar te kijken. Mooie kleuren en belichting. Zang klinkt goed. Ik weet niet of het genoeg zal zijn. Ik blijf ons lied niet zo goed vinden.

 20. Marc schreef:

  Ben positief verrast, het springt er echt uit in deze recap!
  Denk dat als je de gehele 3 min ziet dat het er helemaal prachtig uit ziet. Meer dan finale waardig! Maar Finland kunnen ze niet verslaan (hoop toch zo dat die gaan winnen ????)!
  Maar hen echt trots op hoe ze daar staan!

 21. Daan schreef:

  geweldig wat ziet het er goed uit……samen en strak….geweldige zang en mooi beeld….finale en top 10!

 22. Zuiderbuur schreef:

  Geen zorgen Noorderburen, lijkt me. Als Mia en Dion hun zenuwen en dus ook hun stemmen onder controle kunnen houden, moet finale toch kunnen? Verder is mijn eerste indruk dat deze semi toch niet zo sterk is als we dachten op basis van de studioversies. En hoorde ik het nu goed? Loreen zong toch wel consequent naast de toon? Toch nog geen gelopen race voor Zweden hoor.

 23. Jeroen schreef:

  Dat ziet erg gewoon goed uit en als we wat over de zang hebben te klagen dan moeten we ook zo eerlijk zijn om te zeggen dat Nederland het qua zang goed deed en oa Loreen tegenviel.
  Het nummer is goed maar niet heel bijzonder. Het was erg schreeuwerig en dat komt niet ten goede. Zwitserland viel qua zang ook tegen. Het totale plaatje zullen we 9 mei zien.
  Maar wat zou het mooi zijn en ook terecht als Nederland nu in de finale zou komen. Fingers crossed en afwachten .

 24. Max Mark schreef:

  Trouwens, Letland valt op, in positieve zin. Bookies geven er geen cent voor, maar ik vind het een verademing met die bombast er omheen. Misschien te ontoegankelijk voor televote misschien.

  • Jellybean schreef:

   Bij de bookies staat onze favoriet Estland nu als non Q. Zelfs Polen en Denemarken worden hoger ingeschat; moet niet gekker worden.

   • Max Mark schreef:

    Ja ik zag het! Hoe dan???
    Maar Estland gaat het gewoon redden hoor. Ze gaat verrassen en met gemak naar de finale.

    Inmiddels is Estland trouwens ingehaald door Oostenrijk in mijn persoonlijke top haha (1. Oostenrijk 2. Estland)

  • Gilles schreef:

   Letland heeft best wel een ok nummer. Maar de doorsnee televoteer hoort het één keer en dan ben je het zo weer vergeten. Het is typisch een nummer dat meerdere luisterbeurten behoeft.

 25. Sven schreef:

  Mijn hemel wat een deceptie deze re-cap. Ik bedoel niet NL, maar het geheel. Veel van de nummers die ik in de auto met plezier luister, kwamen nu geheel niet over. Zelfs Zweden, het hele effect was weg zonder dat gigantische dubbele led-screen. Dit kwam allemaal wat sneu en amateuristisch over en er werd bij bijna elk nummer aardig wat vals gezongen. Het nummer van NL is nog steeds niet mijn “cup of tea”, maar het kwam wél op een positieve manier over. Finland, wat ik dan eerlijk gezegd normaliter skip, vond ik juist op een positieve wijze opvallen. Erg sterk.

 26. Esmee schreef:

  Het is voor mij geen zekerheidje dat Zweden of Finland gaat winnen.
  Welk land dan wel? Dan moet ik eerst de rest nog zien plus wat ze in de halve finale neerzetten.

  • Marcus schreef:

   Ik denk dat het ook Frankrijk kan worden.

   • riccardo schreef:

    Zou kunnen. Ik had ze tot dusver op drie. Zweden valt hier tegen en Finland ben ik iig qua jury niet zeker van. Australië lijkt me wat ik er tot nu toe van gezien heb ook “looking dangerously sharp “.

 27. riccardo schreef:

  Kan er hier nog net te weinig van zien en horen hoe goed het nu echt is in verhouding tot de rest. Opvallend positieve transformatie in uitstraling tov de pre – parties. Shinen doen ze nu wel in ieder geval.

 28. Celine schreef:

  Als ik de recap zie en hoor vind ik dat Nederland echt wel bij de beste 10 hoort… het valt mij ook op dat er zoveel kermis en circus tussen zit dat het een vermoeiende avond gaat worden.. grootste tegenvaller: Zweden.. Loreen zong vals en het camerawerk is echt niet goed, heeft geen impact meer en ik vraag me af of ze nog wel gaat winnen.. Bij Finland gaat het dak eraf maar het lied wordt bijna volledig gedragen door de (luide) backings op band…

 29. Ria NL schreef:

  Ik vind het wel een goede repetitie van Mia en Dion. Het ziet er prachtig uit en het klinkt heel mooi. Ik ben positief en wens ze alle succes toe voor dinsdag.

 30. Moi schreef:

  SUOMI will win the whole thing!

 31. Hitzound schreef:

  Mooie beelden van Nederland, een rustpunt in een schreeuwerige eerste halve finale. Ik schrok van Loreen; ze haalde haar hoge noten niet en het werd knijpen. Dat vleeskleurige pak gaat haar zeker niet helpen.

 32. PaysBart schreef:

  Leuk om eindelijk. Korte fragmenten te zien hoe het op tv overkomt.
  Zweden valt tegen (qua stem zal zij zich inhouden. We weten allemaal dat Loreen op het moment dat het moet gewoon goed gaat zingen). Maar de act, met de gekrompen tosti apparaat, ziet er nu wat lachwekkend uit. Ik denk dat Finland haar gaat verslaan…
  NL valt in het rijtje van 15 in gunstige zin op. Gewoon een lied zonder al die poespas. Wat mij betreft moet NL bij de beste 10 van deze avond zitten.
  Ik ben nu vooral benieuwd hoe Oostenrijk, Spanje en Frankrijk gaan overkomen (hoop toch op winst voor La Zarra)

  • Zuiderbuur schreef:

   Alle begrip dat artiesten niet het volle pond geven tijdens een repetitie. Maar ook ingehouden zing je toch zuiver? Niemand zingt toch bewust uit de toon?

 33. Levo schreef:

  Deze recap was wel een anti-climax van jewelste!
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat de delegaties zelf bewust deze 30 seconden hebben gekozen voor de recap.

  In sommige gevallen wordt er nauwelijks gezongen (Israel, Servië), in sommige gevallen ‘niet helemaal zuiver’ (Noorwegen, Zweden). En natuurlijk begrijp ik dat een artiest zich tijdens een repetitie van 20 minuten niet volledig prijsgeeft, maar ‘ iets inhouden’ is niet hetzelfde als ‘niet zuiver zingen’.

  Ook een aantal merkwaardige keuzes wat betreft staging in deze 30 seconden, zoals Portugal, flink contrast met de vrolijkheid van de act en Tsjechie.

  Positief verrast door Letland, Azerbaijan en jawel Nederland.

 34. Siem schreef:

  Ik vind dat de beelden van Mia en Dion er zeker goed uitzien. Mooie beelden, intieme sfeer, dit in tegenstelling tot de enorme hoeveelheid geweld van deze halve finale. Echter kan ik toch niet ontkennen dat ik twijfels heb of de gemiddelde televoter gaat voor deze Nederlandse act. Duimen maar!