Nederland niet naar finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

145 reacties

 1. riccardo schreef:

  Ik krijg het gevoel bij deze commissie dat ze steeds op zoek zijn naar ‘een heel mooi liedje’ in plaats van te kijken naar een super gave act met een hele sterke song. Ik geloof best dat artiesten of bands die door het jaar heen langs de poppodia toeren niet allemaal meteen geïnteresseerd zullen zijn. Maak het dan interessant voor ze. Er is zoveel meer dan ‘de bekende namen van televisie’ in het land.

  • Marcus schreef:

   Goldband wil ook naar het Songfestival voor NL, dat is echt een poppodia favoriet. Ze wonnen zelfs de Popprijs. Merol, die ook een liedje had ingestuurd, doet ook veel podia. S10 van vorig jaar, ook. Ik denk dat het niet aan de artiesten ligt, maar dat de selectiecommissie, onder aanvoering van Cornald Maas, veel fouten maakt, en veel te veel naar zichzelf toetrekt.

 2. Leon van Amerongen schreef:

  Stuur Karsu,
  Geweldige zangeres en internationaal georiënteerd. Bovendien heeft ze allure ervaring en is helemaal zichzelf.

  • Marcus schreef:

   Eens! Karsu is voor mij een droomkandidaat.

   Zij is zo iemand waarbij ik denk: het interesseert mij niet op welke plek ze zou eindigen, ik zou het sowieso helemaal geweldig vinden. Dat moet je hebben. Niet berekenend en calculeren, en constructies… maar op gevoel, organisch. Gewoon een goede artiest kiezen, en de invloed van die hele selectiecommissie (waar na het vertrek van Jan geen enkele muziekprof meer in zit) op de creatieve en artistieke keuzes zwaar verminderen.

 3. Ajcm schreef:

  bras nederland wat een afknapper slechte inzending