Nederland ging voor Zweden en Finland in finale

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Johan schreef:

  Prima, die Nederlandse jurypunten, maar waarom een journalist en een cabaretier in de jury? Is het niet logischer het te houden bij mensen die beroepsmatig met muziek te maken hebben. Naast de dj, zanger en zangeres, ook een producer, een componist, een muziekrecensent, bijvoorbeeld?

 2. Hennie schreef:

  Een vakjury met Tsjechië, Zwitserland en Oostenrijk in de top 10. Voor een vakjury is dit een rare keuze.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Waarom?

  • Celine schreef:

   Helemaal geen rare keuze, hoe kom je erbij…

  • Han schreef:

   Juist een hele begrijpelijke keuze!

   • Olaf schreef:

    Maar dat ze helemaal geen punten gaven aan Italie vond ik dan weer raar. En de jury lijkt ook een soort van jaarlijks contract te hebben om Zweden 12 punten te geven. Ik snap er echt nog steeds niets van- wat mis ik van Tattoo dat ik het maar als nummer 21 had in mijn lijst gisteren?

  • Olaf schreef:

   O ja, geen vakjury punten voor Estland is ook werkelijk onbegrijpelijk….

   • Jellybean schreef:

    Wel beloond door de Nederlandse televoter.
    Ook Italië.

   • Olaf schreef:

    Gelukkig wel: ik geloof dat ik de Nederlandse televoter gisteren hoger had zitten dan de jury (muv Zwitserland en Spanje). Bij de overall televoting was dit juist niet: zo jammer dat Australie, Estland en Belgie lage scores haalden. De televotingwinst voor Finland vond ik dan wel weer geweldig. En Kroatie buiten de Top 10, heel blij mee!

   • Jellybean schreef:

    Ik ben in ieder geval heel blij met de mooie ranking van Estland,mijn grote favoriet. Ik had erop gehoopt maar niet verwacht. En Australië en België ook blij mee.

   • René schreef:

    Zweden was juist samen met Finland mijn top 2, dus ik snap de12 voor Zweden volledig. Estland was dan weer mijn nummer 18 van de avond, dat vond ik werkelijk te saai voor woorden, ondanks goede zangeres

 3. Thijn schreef:

  Zwitserland was simpel weg het allerbeste wat ik gehoord heb in de hele contest

 4. Jellybean schreef:

  Finland gaf als enige land geen televotingpunten aan Loreen, hoe zou dat nou komen:)
  Het heeft helaas voor hun niet geholpen.

  • Marcus schreef:

   Ik hoorde dat de Finse commentator aan Finse kijkers advies gaf om strategisch te stemmen.

   • Wim1970 schreef:

    Ik dacht dat alleen Rusland zo onsportief was, maar Finland blijkbaar ook. Nu vind het dan ook niet sneu meer voor Finland.

 5. Bart KL schreef:

  Als NL 10 punten geeft aan België, dan heeft NL toch goede smaak. Een Nationaal Songfestival zou dus zeker kunnen werken. Ik geloof niet dat het Nederlands publiek geen goede inzending zou herkennen. Er moet natuurlijk wel uit iets deftigs te kiezen zijn (dus geen Gers Pardoel).

 6. Johan schreef:

  Jullie vakjury zijn af bij mij, Frankrijk maar 3 punten geven, schandalig ????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *