Nieuwe aflevering ‘Songfestival Troubadours’ met Rosina (Harmony, 1978)

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. GerardMartin schreef:

  Ik vond dit een zeer slecht flutnummer. Spooky&Sue en The Internationals in de nationale finale waren stukken beter!

 2. Rob schreef:

  Geweldige inzending, lekker positief en vrolijk ???? Blijft actueel en hoor het nog vaak (en graag) ????

 3. Dirk schreef:

  Deze inzending is destijds compleet door slecht geluid, slechte orkestbegeleiding en afschuwelijke kleding om zeep geholpen. Was er met een band gewerkt (muziek van de plaatversie) dan had het absoluut beter gescoord. Slechte Franse organisatie? Wellicht. Ik denk ook slechte voorbereiding.

  • Paysbart schreef:

   Eens dat de muzikale begeleiding niet goed klonk en zeker punten heeft gekost. Wat betreft kleding ben ik het niet met je eens. Passend in de tijd en ik vond Rosita er prachtig uitzien….

 4. Zuiderbuur schreef:

  Begeleiding op band was er toen nog voor niemand bij. Maar het klopt dat het orkest elk jaar wel een paar nummers geen dienst bewees. Hetzij omdat de muzikanten het tempo niet aankonden, of omdat instrumenten gewoonweg niet aanwezig waren in de orkestbezetting. Langs de andere kant had zo een live orkestratie ook wel zijn charmes.

  • Dustin schreef:

   Het eerste optreden met muziek op tape was al in 1973, Groot Brittannië was het eerste land wat daar gebruik van maakte maar daarna volgenden velen. Zo even uit mijn hoofd was daarna 1978 het enige jaar dat geen enkel land gebruik maakte van muziek op tape.

 5. Inez schreef:

  Een leuk nummer dat laag was geëindigd dertiende voor mij was tiende beter goed gezongen en toch weinig punten. Leuke aflevering trouwens en het jaar waar België mooi tweede werd. Rosina toffe warme stem om naar te luisteren

 6. Ria NL schreef:

  Dat jaar had België gewoon moeten winnen. Ik hoor het liedje nog steeds heel graag.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind ’t is o.k. een vrij slap nummer dat te veel naar het Eurovisie was toegeschreven, zoals vele liedjes in die tijd. Dit kon alleen binnen het festival, erbuiten overleeft het niet.

 8. Rob schreef:

  Jammer dat er weinig op de podcast zelf reageren en het nummer afkraken. Smaken verschillen maar hallo, 45 jaar geleden? Tijden veranderen en in mijn beleving waren ze toen heel populair, zie het YouTube kanaal van Rosina, veel tv, optredens en wel degelijk een goede voorbereiding. Ok, ik ben fan, dus misschien bevooroordeeld.

 9. Dick schreef:

  Ik vind het nummer een muzikaal vehikel geforceerd en ronduit matig. Heb op FB daar nog een discussie over gevoerd met de componist die dat (natuurlijk) niet met me eens was maar toch ook uiteindelijk toegaf dat het geen hoogstaand nummer was… het nummer lijkt speciaal volgens recept in elkaar gedraaid met het idee te scoren op het ESF, viel dat even tegen….