AVROTROS opent inschrijving Eurovisie Songfestival 2024

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Maarten schreef:

  Ze gaan toch op de zelfde manier verder als afgelopen jaren alleen geven ze net wat meer informatie. De rest zal nog altijd geheim blijven.

  • Inky schreef:

   Ik zie bij de voorwaarden gelukkig niet staan dat het lied een persoonlijke boodschap moet hebben. Dat alleen klinkt al hoopvol.

   • Mathijs schreef:

    Inderdaad, moge de liedjes het komend jaar algemene boodschappen hebben. Dus iets in de trant van, ‘chachacha’, ‘dingedong’, of gewoon, ‘lalalalalalalailalalailala”.
    ‘Aaaaaaaah’ is ook goed.

   • Jellybean schreef:

    Precies mijn eerste gedachte.

  • Marcus schreef:

   Ja, ik hoop dat Twan meer transparant zal zijn over het proces.

   En dat Cornald tot het inzicht komt dat zijn dubbelrol als lid van de selectiecommissie en commentator te veel is, en hij beter uit de commissie kan stappen.

   • Bas schreef:

    Een dubbelrol, ja ok.. maar die hebben Twan en Hila ook. Ze kiezen allemaal in het najaar de song, en in het voorjaar zitten ze in de delegatie. De ene als HoD, de andere als commentator en de ander als verslaggever. Dit botst toch niet? Lees vaak je reacties hier en het lijkt alsof je een persoonlijke vete tegen sommige selectieleden aan het uitvechten bent..

   • Marcus schreef:

    Bas, ja Cornald zei over Mia & Dion en Burning Daylight bij de presentatie: “‘betekenisvol, heel onderscheidend, kansrijk en vrij uniek. Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik meteen: wow!”

    Maar toen het misging tijdens de preparties trok hij zijn handen ervan af, maakte hij valse opmerkingen, en deed hij alsof zij alleen maar het liedje kiezen en er verder niet verantwoordelijk voor zijn. Bovendien lekte hij anoniem in de pers dat het allemaal Duncan’s schuld zou zijn, en dat vind ik onwaardig en vals.

    Als hij zo graag valse opmerkingen en negatief, sarcastisch commentaar wil geven, dan vind ik dat hij verantwoordelijkheid moet nemen en uit de selectiecommissie moet stappen.

   • Dirruk schreef:

    Lid van de selectiecommissie en commentator een dubbelrol?
    Dat bijt elkaar toch helemaal niet, wat een onzin.

   • Bas schreef:

    Kijk daar ga je fout. Cornald is als lid van de selectiecommissie niet verantwoordelijk voor het vervolg van het traject. Dat zijn, na de keuze van het lied, de HoD en de directeur van AVROTROS geweest. Deze zijn beide voor de editie van 2024 vervangen in het proces.

    Cornald werd samen met Sander door de omroepdirecteur naar voren geschoven als leden van de commissie om een toelichting te geven op de keuze van het lied bij Khalid en Sophie. Daarna heeft Cornald tot het commentaarhokje geen enkele zeggenschap over welke promotie men doet, welke begeleiding nodig is etc.

    Bij de preparties was de Head of Press aanwezig en wij weten verder ook niet hoe de opstelling/ begeleiding van Duncan etc was in het traject en de redenen waarom hij bijvoorbeeld niet bij preparaties was. Ilse was daar trouwens in 2019 in Londen en Amsterdam ook niet bij aanwezig…

    Het is dus puur speculeren wat je hier doet en bij vragen van de pers was Cornald omtrent de inzending van 2023 allesbehalve vals. Het is maar wat jij er van maakt of wilt horen… Het is sowieso goed dat er voor de editie van 2024 een nieuwe HoD is, de directeur terugtreedt en dat er maar 1 kapitein is. Blijf niet te veel hangen in je zuurheid Marcus, bekijk het nieuws eens uit een andere hoek en met frisse blik vooruit kijken naar 2024!

 2. Maarten schreef:

  Ik mis nog wel als voorwaarde dat ze wel eerder live moeten hebben opgetreden.

  • Joyce schreef:

   En dat ze het live presenteren bij de bekendmaking, en niet alleen de videoclip geven.

   • Poeki Poeki schreef:

    Juist, meteen live( zang optreden) presenteren. Het is toch van de zotte , dat het Mion duo geen inzicht in eigen kunnen heeft. Bij het inzingen in de studio van het lied weetje al of ze in de juiste toonhoogte kunnen presteren. Om dan achteraf met zwak achteraf excuus komen aankakken dat het niet zo goed is gelukt om het live te kunnen uitvoeren . Dat is amateurisme.

 3. Ria NL schreef:

  Ik hoop op een goed lied en goed zingende uitvoerder (s).

 4. RoBo schreef:

  Ik heb vetrouwen in de nieuwe voorzitter. Ervaring en snapt het. Verder blijf ik zoals altijd zeggen, gaat om het lied. En passende act daarbij. Wie het uitvoeren zal dan minder van belang, natuurlijk wel kunnen zingen. En deze methode heeft ons goede beurten laren maken, al was niet alles mijn smaak en de twee miskleunen van 2015 en 2023 vergeef ik ze

 5. Johnny schreef:

  Er is nu wat meer duidelijkheid. Nu nog afwachten of dat wat gaat opleveren. Ik wens de commissie alvast heel veel succes.

 6. Tippy2 schreef:

  Ik vinder allemaal veelbelovend klinken en heb er vertrouwen in!

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Gelukkig is het persoonlijke verhaal niet meer verplicht. Het zal er ook op aan komen wie de 2 vacatures binnen de commissie gaan opvullen. Hopelijk beiden mensen uit de muziekwereld die niet alleen tekstgericht zijn.
  Het is ook te hopen dat er werkelijk liedjesschrijvers zijn die nog willen inzenden, nadat de procedure dit jaar de schijn behoorlijk heeft tegengehad.

  • Dirruk schreef:

   Het persoonlijke verhaal is nog nooit verplicht geweest….

   • robbert-rotterdam schreef:

    Jazeker wel. Het stond in de ‘profielschets’ van het nummer. Daar waren ze naar op zoek.

   • Dirruk schreef:

    Daarmee is het geen verplichting.

   • Dick schreef:

    Als het onderdeel uitmaakt van een profielschets dan kun je er bijna niet onderuit. Maar idd er stond geen “verplichting” maar dat was het natuurlijk min of meer wel.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Precies zoals Dick het zegt.

 8. RobOranjeFinland schreef:

  ANOUK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Esmee schreef:

  Het klinkt al beter. Ik ben benieuwd.

 10. riccardo schreef:

  Verstandig, interne selectie! Wel even op voorhand fact checken dit keer commissie. Uitvoerend competitief dus, graag.

 11. Dick schreef:

  Er is enige lering getrokken uit het fiasco. Prima dat een HOD de regie gaat houden van begin tot eind van het hele traject want daar is het tenslotte met name misgegaan 2023. Benieuwd wie toe gaan treden tot de selectiecommissie.

 12. Dirk schreef:

  Even vwb de aspiraties van De Bankzitters om ons volgend jaar te vertegenwoordigen: lekker op de bank blijven hangen en geen stap verzetten. Alvast bedankt jongens!

 13. jos ( alkmaar ) schreef:

  prima idee de bankzitters leuke jongens groep

 14. Songfestival schreef:

  April Darby wil naar het Songfestival. Als ze met iets komt zoals dit (maar dan nog iets origineler) lijkt me dat een goede kandidaat: https://www.youtube.com/watch?v=AObmXcfNeKc . Goede zang en dans, she owns the stage, en dat is wat we nu nodig hebben.

  • robbert-rotterdam schreef:

   April Darby is een uitstekende allround artieste die uitstekend kan zingen en dansen. Geen angst voor situaties als van vorig jaar. Alleen is dat natuurlijk geen garantie voor een goed lied. De commissie blijft voor een groot deel hetzelfde en vraagt weer om een ‘authentiek en onderscheidend ‘ lied. Nu vind ik van haar vooral Whitney Houston covers en goed gezongen musical songs online. Met deze commissie denk ik dat ze dan met heel iets anders moet komen.

 15. André schreef:

  AVROTROS had na alle tumult over Mia en Don de kans om stappen vooruit te maken in plaats van pleisters plakken. Ze hadden een NSF kunnen herintroduceren, verslag doen hoe de interne selectie verloopt, top 3 van de jury presenteren, etc. Dat verhaal over artiesten die niet in een competitie willen, heb ik altijd al raar gevonden, want dat is het hele eurovisie gebeuren. Je ziet nu al artiesten aangeven dat ze graag willen deelnemen. Ik snap dat hier fans juist voor of tegen een nationale competitie zijn, maar soms moet je iets een kans geven. Het positieve van dit alles is dat Eurovisie leeft, ondanks de slechte resultaten van Nederland dit jaar. Gelukkig konden we “fier” zijn op onze Vlaamse buren.

 16. Wim Kalverboer schreef:

  Eva Jinek terug naar AVRO TROS, zou een prima optie zijn om haar het commentaar, ipv Cornald Maas, te leveren !

 17. Joost schreef:

  Ik hoorde dat Joost Klein wel wilt. Dat lijkt mij wel echt vet!!! Ben wel bang dat dan Europa denkt dat we ook een soort Kaarija sturen

 18. Wim Kalverboer schreef:

  Eva heeft een behoorlijke journalistieke achtergrond, dus kan zij zich goed verdiepen/inlezen van de deelnemende artiesten en ook hopelijk een neutraler commentaar geven, wat bij Cornald steeds minder lukt ! Voor het muzikale commentaar mag Jan van mij best blijven !

 19. ~ René ~ schreef:

  Heeft iemand de DVD van dit jaar gekocht? Ik zie er vaak “1 DVD | 2 DVD-Audio” bij staan.
  Wie weet wat dat inhoudt? Staat er dan maar op 1 DVD beeld?

  • RiaNL schreef:

   René, Ik heb de dvd box gekocht en het zijn gewoon 3 dvd ‘s. De beide semi finales en de grote finale.

  • Beer schreef:

   Duidelijk een foutje. DVD-Audio wordt inmiddels al een goede 10 jaar niet meer gemaakt en weinig spelers kunnen dat afspelen.

 20. Tippy2 schreef:

  Ik hoop op een mooi orkestraal nummer!!

 21. Marcus schreef:

  Ik heb het idee dat de druk om met een uptempo nummer te komen best groot is. Afgelopen editie was er veel kritiek vanuit de pers, ook types die als een kip zonder kop over het Songfestival praten. Ze deden alsof we altijd hetzelfde genre sturen, en beweerden dat je uptempo moet sturen om televoters aan te spreken. Dat slaat eigenlijk nergens op, want het moet een goede artiest met een goed nummer en act zijn, en genre komt daarna pas. Maar door al die kritiek heb ik dus wel het gevoel dat ze nu geneigd zullen zijn om niet voor een ballad te kiezen. Dat zou ik persoonlijk wel jammer vinden, want ik had niks met Burning Daylight (het raakte me niet, ik vond het te gekunsteld en berekenend, bedacht, bij elkaar gezocht, onecht, niet authentiek, enz) maar ik hou wel van echte mooie, melancholische, dramatische ballades. Ik zou het zelf jammer vinden dat door de Burning Daylight-mislukking nu alles in een bepaald genre afgewezen wordt.

 22. Marcus schreef:

  Davina Michelle kan weggestreept worden voor 2024. Ze vertelt aan Shownieuws: “ik zeg nooit nooit”. Maar ze tot nu toe geen song heeft waarmee ze mee wil doen aan Eurovisie. Ze zegt dat als ze ooit zo’n song heeft, ze zeker in gesprek zou gaan met Avrotros. Maar ze wil het niet andersom doen, dat ze eerst zou besluiten om mee te doen, en daarna de druk om binnen drie maanden een song te produceren. “That’s not how I roll”, aldus Davina.

  • Esmee schreef:

   Nou ja, wie weet. Als AvroTros een song binnenkrijgt zonder zangeres, dan zouden ze haar kunnen uitnodigen. Als zij het dan top vindt, wie weet? Maar dat is wel een long-shot en ik denk niet dat het zo zal gaan.

  • Maarten schreef:

   Ik snap haar wel. Het is ook beter al een nummer te hebben. Gaat vaak genoeg niet goed als er nog een inzending moet worden geschreven. Je weet nooit if het goed is.

 23. xxx schreef:

  Wellicht is Emma Kok een goed idee met een lied gearrangeerd door Andrë Rieu en zijn team.

 24. Marcus schreef:

  Son Mieux kan ook weggestreept worden van wenslijstjes. Ze staan open voor deelname aan Eurovisie, maar alleen als alle zeven bandleden op het podium mogen staan. Zolang de regel is: maximaal zes personen, doen ze niet mee. “Je bent een bandje of je bent geen bandje. We leave no men behind”, vertellen ze aan Shownieuws. Als de EBU de zes-personenregel aanpast is “een serieus gesprek” met hen over deelname mogelijk.