Twan van de Nieuwenhuijzen nieuwe HoD, twee vacatures selectiecommissie

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Ik wens Twan ban de Niewenhuijsen veel succes toe.

 2. Dirk Marko schreef:

  Deze aanstelling is alvast een stap in dee goede richting, intensieve begeleiding van begin af aan.

 3. Marcus schreef:

  Goed nieuws. Ik heb vertrouwen in Twan.

  Wel zou ik ook graag zien dat Cornald zich voortaan richt op zijn commentaarwerk, en uit de selectiecommissie stapt. Hij is erg overheersend, en ik vind het te veel dat hij die twee rollen combineert. Hila mag van mij ook uit de commissie vertrekken.

  • Bas schreef:

   Ben je overheersend als je als woordvoerder door je omroep naar voren wordt geschoven? Zit jij bij de besprekingen van de selectiecommissie? Dit zijn aannames van je.

   Zelf ben ik blij met het vertrek van Van Stade, als directeur had hij eerder in moeten grijpen. Hij heeft dit waarschijnlijk zelf ook ingezien.

   • Marcus schreef:

    Ja, Bas ik ga uit van alles wat Cornald zelf heeft gezegd. Hij is echt wel meer dan een “woordvoerder”.

    Eric van Stade heeft er denk ik geen tijd voor, vooral niet als er dingen misgaan zoals dit jaar. Dan is een sterke Head of Delegation wel een goed idee. Ik denk dat Twan ook veel beter tegenwicht kan bieden aan Cornald.

 4. André schreef:

  De kritische reacties van “het volk” hebben in ieder geval tot iets goeds geleid.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat moet natuurlijk nog blijken. Wordt Twan vd Nieuwenhuyzen als het gaat om de keuze van het lied een meestemmende voorzitter, of inventariseert en telt hij alleen de stemmen van de commissie, dus een niet stemmende voorzitter? En die twee muziekexperts die erbij komen, zijn dat twee zgn ‘onafhankelijken’ die erbij gevraagd worden, of zijn het mensen uit de kringen rond Cornald, die dus het verschil niet zullen maken? Ik moet het allemaal nog zien. Ik sta niet bij voorbaat al te juichen. Ze mogen zich bewijzen.

 5. Marcus schreef:

  Voor wie Twan beter wil leren kennen, hoe hij over het Songfestival denkt, kan ik de podcast episode van Ding-a-dong aanraden, 1:45 uur met hem over de afgelopen drie jaar. Veel vanuit zijn rol als Head of Contest, maar toch heel interessant https://open.spotify.com/episode/7HTWbWshZzwrY4YlGgvBmX

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Sympathieke en kundige man.
  Nu nog die nieuwe leden van de commissie die uit de muziekwereld komen. Wordt erg belangrijk welke hoek deze vertegenwoordigen. Persoonlijk hoop ik dat ze mensen aantrekken die onze Nederlandse bijdrage weer wat meer in de commerciële richting kunnen trekken en dat ze de niche afslagen laten voor wat ze zijn. . De terugkeer van de termen ‘authentiek en onderscheidend’ in de profielschets van AVROTROS, stellen me nog niet helemaal gerust. Ik had eerder gehoopt op een soort trendbreuk en bewoordingen zoals: ‘we zijn op zoek naar een inzending die de potentie heeft de Europese hitladders te bestormen ‘. Eventjes helemaal even anders.

 7. riccardo schreef:

  Voor wat betreft die twee openstaande vacatures hoop ik dat zo’n Twan zelf met namen komt. Die moet vanuit z’n vak toch mensen kennen die kunnen onderscheiden waarom een act/nummer nu juist net wel of een ander dan weer niet.
  De wissel met van Stade lijkt me vwb specifiek deze functie een hele goeie.

  • Marcus schreef:

   Het moeten competente muziekprofessionals zijn, die ook nog tijd en zin hebben om in deze commissie plaats te nemen. Producer Gordon Groothedde ligt misschien voor de hand.

   • riccardo schreef:

    Klopt. Of dergelijke namen hun vingers gaan branden aan een mogelijke miskleun onder het vergrootglas van de media en de daaraan gerelateerde ‘shit storm’ is de vraag. Net zoals dat geldt voor veel gesettelde artiesten.
    Dat er carrière technisch toch veel te winnen valt, ook als je niet wint, heeft denk ik een S10 bewezen. Het kan dus wel. Benieuwd hoor.