Joost Klein voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

95 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Ik Ben Niet Enthousiast!

 2. Carla schreef:

  OMG.

 3. Jang schreef:

  Mooi, gelukkig niet de “kwaliteitspop”-richting opgegaan. Dit is een soort van Kaarija van de lage landen.

  • Dick schreef:

   Kaarija pakte zijn moment en werd terecht tweede door een goede act. Maar serieus: 600 inzendingen en dan dit????

   • Jang schreef:

    Je moet behalve een goed liedje en kunnen zingen/entertainen ook diepe zakken hebben. Het kost namelijk wat zo’n inzending. Ik denk dat Joost z’n spaarcentjes heeft ingezet. We zullen zien, mijn zegen heeft ie in ieder geval.

  • Inez schreef:

   Kaarija moest winnen en niet loreen

  • Ikkie1988 schreef:

   Dus een kopie… Dan ben je een jaar te laat. Dat gaat nu niet meer scoren

   • Jang schreef:

    Beter goed gejat dan slecht bedacht. :-)

   • Inez schreef:

    Loreen is de qeeun of plagiaat en hou u mond eens

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dit vind ik nou onzin. Dan kiezen ze een extraverte act en dan is het gelijk een Käärja kopie. Joost klein timmerde al aan de weg in het buitenland voordat iemand sowieso Käärja kende. Ik heb besloten te vertrouwen op het muzikale duo Govaert & Reesema. Als er muzikaal niets goeds en verrassends in zat, kan ik mij niet voorstellen dat deze twee zich achter Klein zouden scharen. En blijkbaar heeft hij ook tijdens de auditie overtuigd. Ben wel heel benieuwd in welke taal hij gaat zingen.

   • Esmee schreef:

    Ik lach me rot.

 4. Dick schreef:

  Mijn hemel…. uit 600 inzendingen…. en dan komen ze hiermee… ik weet dat het om het liedje gaat maar werkelijk alles wat hij tot nog toe uitgebracht heeft bedient maar een beperkte doelgroep: de jeugd met name. Heeft men zich onder druk laten zetten door de campagne??? Nou ja ik hou mijn hart vast mbt het liedje, misschien valt het mee….

 5. Nick schreef:

  Joost gaat de energie brengen die we al jaren niet op het podium namens Nederland gezien hebben, of wellicht niet eens eerder zagen.

  Zou het songfestivalpubliek het kunnen zien als een gimmick of kloon van Finland 2023? Dat kan! Alleen denk ik wél dat Joost, die zo gedreven is dit écht goed te gaan doen, genoeg eigenheid gaat brengen om op te gaan vallen. En zoals met alles wat een beetje buiten de lijnen kleurt: you love it or hate it….En juist zo’n tweestrijd in het publiek zorgt, in mijn ogen, voor een buzz en (hopelijk) ook votes.

  Spannend!

 6. Siem schreef:

  En ineens wordt het nummer wat we gaan krijgen ook heel erg spannend en wordt er niet meer op safe gespeeld lijkt het. Met zo’n artiest kan het vriezen of dooien. Ik ben in ieder geval benieuwd!

 7. Tippy2 schreef:

  Eerst jaren zaniken omdat het altijd te zwart en te depressief is, krijgen de fans een keer wat ze willen en dan zie ik alleen maar weer negatieve geluiden. Weten jullie eigenlijk wel wat jullie willen? Ik heb er vertrouwen in! Friesenjung bijv. Is geweldig:-)

  • Inez schreef:

   Groot gelijk geef hem een kans waarom dat ze zo rap zeuren ik vind het geweldig vele mensen vonden kaarija ook niet goed maar werd Tweede

   • Ria NL schreef:

    Ik vond Kaarija geweldig en ik ben heel benieuwd naar het liedje van Joost Klein.

 8. HJ schreef:

  1. Wie is Joost Klein?
  2. Waarom valt de selectiecommissie voor eem actie van het minst beluisterde radiostation van Nederland, 3FM?
  3. Ongelofelijk.
  4. Eerste reactie: dit wordt niks.

  Maar punt 4 zei ik bij Duncan ook, voordat ik het liedje hoorde. ????

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, je komt over als een onwetende zuurpruim. Joost Klein heeft een mega-hit gescoord in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Was een groot succes op Lowlands.
   Het is niet bewezen dat de commissie is gevallen voor de actie van 3 FM. Misschien heeft hij wel een goed lied dat in de eerste minuut al pakt.
   En ja, een risico kan het zijn zo’n extaverte act. In die categorie hebben we de succesvolle Käärjä gehad, maar ook bv Leito Svet, die niet aan een bodemklassering kon ontkomen.

 9. Inez schreef:

  Veel succes voor Joost klein geef hem een kans we zullen zien

 10. Karel schreef:

  Wauw, totaal eens wat anders! Deze zag ik niet aankomen, leuk!

 11. René schreef:

  Nogal verrassend en in eerste instantie ben ik zeer teleurgesteld. Maar wie weet verrast het lied me. Denk te clownesk en zal door Europa gok ik gezien worden als een slap aftreksel van Finland 2023

  • robbert-rotterdam schreef:

   Of het ‘slap’ is kun je alleen weten als je het lied gehoord hebt.

   • Gert schreef:

    Je kunt bèst het één en ander voorspellen luisterend naar iemand’s discografie. In dat opzicht snap ik René’s opmerking wel. De betting community zegt nu al hetzelfde: dé copycat van Käärija van dit jaar. Vooral kijkend naar Joost’s voorkomen en luisterend naar zijn nummers (nu op dit moment in de trein).

    Tuurlijk, voor Nederland is dit voor het eerst sinds jaren dat we de richting van up-tempo uit gaan. Maar onze Hollandsche mening doet er minder toe. In het festival van 2024 dat minder ‘live’ is, doen vroege eerste indrukken er toe.

    Graag had ik een up-tempo artiest gezien, maar dan wel eentje die ook jury’s kan beklijven. Denk aan Merol, Rondé, Son Mieux. Met Joost slaan we denk ik nèt wat teveel door naar de andere -televoting- kant.

 12. Ikkie1988 schreef:

  Omfg. Het failliet van onze selectiecommissie…
  Dan zie ik serieus nog liever de stoopjes

 13. Werner Rooth schreef:

  Vreemd

 14. Luuk schreef:

  Ik ben normaal helemaal niet van dit soort inzendingen, maar hij gaat er volgens mij een mega feest van maken. Net zijn nummer ‘Friesenjung’ geluisterd, ging stuk ???? onze eigen Verka/Kaarija dit jaar

 15. ricardo schreef:

  afschuwelijk zero points wat ik op youtube zie is vreselijk pfffff

 16. Johannes schreef:

  Hahaha, wat een reacties hier weer zeg… geef die jongen een kans, we gaan 110% voor wat anders, dus geen treurmeuk.. dit gaat buiten de lijntjes kleuren en opvallen, heerlijk!! Kan niet wachten op de song! Netherlands 12 points!

 17. Jan Taalregel schreef:

  Ha, weer eens Duits op het songfestival ;-)

 18. Jan Taalregel schreef:

  Om de Engelstalige uitspraak vanDuncan (niet die van 1978) aan te halen, Music First.

  • Carla schreef:

   Dat inderdaad. Die uitspraak is hier losgelaten.

   • Hein schreef:

    Je houd er van of niet…nou ik echt niet.
    Vreeeeeeseluk…wat hij tot nu toe heeft laten horen.
    Uit 600 nrs gekozen??..waren ze allemaal onder invloed zeker.

 19. Richard schreef:

  Geeft die man een kans! Ik moest gelijk denken aan Happy Hardcore meets Gunther, ding dong song HAHA. Let’s see! We moeten eens af van het standaard ballade gedoe. Ik ben blij (tot nu toe ;) )

 20. Paysbart schreef:

  Dus we voegen twee muzikanten toe aan de selectiecommissie en dan gaan we voor een act i..p.v. een liedje?
  Ik weet dat ik het lied moet afwachten…..maar dit voelt wel als een kopie van Finland 23 . En meestal scoort een genre wat jaar ervoor hoog eindigde het jaar erop niet..

 21. RiaNL schreef:

  Ik weet niet of ik hier blij mee moet zijn maar misschien brengt zijn liedje daar verandering in. Aangezien we dat nog niet hebben gehoord wacht ik het rustig af. Ik ben benieuwd.

 22. Flon schreef:

  ja, geweldig, we snappen het eindelijk, aangezien het televote only is in de semi, moet je opvallen, ik hou van het alles of nietsgevoel, of willen we weer 9de, of 11de, of 13de worden, plekken, waar Nederland in grossiert, het liedje schijnt een combi te worden van feest en nostalgie, dat wil Europa toch, vol verwachting klopt mijn hart…..

 23. Johnny schreef:

  Met de laatste zin van paybart ben ik het helemaal eens. Maar eerst maar afwachten. Ik ken heel die Joost niet, maar is denk ik totaal wat anders dan we gewend zijn te sturen. Wil Joost alvast feliciteren en succes wensen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kennen ze hem al, als de artiest die de top van de hitparade bereikt heeft.
   En het is te vroeg om te bepalen of hij alleen een act en niets muzikaals brengt. Vorig jaar stond bv iedereen in de rij om te schreeuwen dat België maar een domme fun-act had, terwijl het een echt jury-nummer was met prachtige vocalen en koor-harmonietjes. We kennen het nummer van Joost niet.
   Het enige zekere is dat de commissie wederom gekozen heeft voor iemand met een ongelukkige jeugd (ggz-plaarsingen) en dat artiesten met een gelukkig verleden blijkbaar geen schijn van kans maken. Ook is het weer een artiest met een vpro link. Maar ja, als het lied en de artiest maar sprankelen, toch?

 24. Marc schreef:

  Ben juist positief verrast! Lekker eigenzinnig, out of the box en kan niet wachten om het lied te horen en de uitvoering te zien! Hoezo kopie Finland? Het lied wordt omschreven als Feest en Nostalgie, dus kan alle kanten op! Eindelijk iets anders uit NL, en hopelijk krijgen we nu ook eens de televoters mee! Heel veel succes Joost!

  • Dirk Marko schreef:

   +1)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mee eens. En ook fijn dat de commissie een draai heeft kunnen maken en eens hitpotentie centraal heeft gesteld ipv voor de tachtigste keer te gaan voor het meest persoonlijke verhaal.
   Nu is het wel even afwachten of de vermeende hit echt als een hit zal voelen, de commissieleden zijn allen 40+, 50+, of 60+. Maar het feit dat ze die draai hebben durven maken verdient applaus, ongeacht het uiteindelijke resultaat. Ik ben benieuwd.

 25. Starkoo schreef:

  Prutsers Claude had de ideale kandidaat moeten zijn. Onbekende gast eerste conclusie geen finale!

 26. Jan Taalregel schreef:

  Heeft Femke al iets gereserveerd in Amsterdam voor mei 2025?

 27. Marcus schreef:

  Ik neem Joost Klein niks kwalijk en het kan misschien best leuk worden. Ik wacht het liedje af. Hopelijk wordt het niet te veel een kopie van Finland vorig jaar.

  Maar dit legitimeert op geen enkele manier een interne selectie. Joost is geen artiest die “te groot” of “te goed” is om mee te doen aan een Nationaal Songfestival waarin het publiek ook een stem krijgt. Wat ik van Mia & Dion vorige keer ook al vond.

  Dit zijn de soort inzendingen die juist prima in een Nationaal Songfestival kunnen. Met 50% televote en dan 50% jury die zou bestaan uit deze selectiecommissie, zodat ze toch nog een dikke vinger in de pap hebben, maar niet meer alles bepalen in het geheim. Want dat is echt totaal onnodig bij dit soort selecties.

  • Gert schreef:

   Kijk, zo’n oordeel moet je ècht voor je houden totdat je het nummer gehoord hebt. Ik ben kritisch op de selectie, maar in het genre kan het nummer best uitstekend zijn. Als selectiecommissie zul je ook oog moeten houden voor het ‘völkische’ bij de keuze.

 28. Johan-André Geurtsen schreef:

  Het is niet my cup of tea, maar dat hoeft ook niet altijd, het is wel jong en een gewaagde keuze. Wie niet waagt, wie niet wint. De meeste lezers van deze site zijn redelijk op leeftijd schat ik, inclusief ikzelf. Misschien krijgen we er jongere lezers bij hier en krijgen we een wat gevarieerder aanbod aan reacties.

  Ik ga het gewoon beoordelen op het songfestival zelf, misschien is het wel tijd voor een pittig feestje gecombineerd met een stevige tekst. Het zal i.i.g. wel het beste zijn in het genre (denk niet dat iemand anders hiermee komt)!!

 29. Beer schreef:

  Het kon nog erger, dus.

  Eerste keer sinds de Toppers dat ik Nederland helemaal links laat liggen. Volgend jaar beter.

 30. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ben vooral benieuwd in welke taal er gezongen wordt. Humor en een goede tekst heeft soms ondersteuning nodig om het begrijpelijk te maken.
  Bij Finland hoefde dat niet door de entertainende act. Ben benieuwd hoe Joost het gaat aanpakken.

 31. Dirk Marko schreef:

  Nederlandstalig, feest, nostalgie en een vette act. Klinkt veelbelovend.
  Kom maar door. Ben wel blij met een keer heel wat anders.

 32. RoBo schreef:

  Deze zag ik niet aankomen maar ik laat me verrassen! In elk geval iets totaal anders waar ik wel blij van word. Maar goed, gaat om lied en dan weet ik pas of ik de commissie begrijp. Iets zegt me desalniettemin dat het best leuk kan worden. Nergens op gebaseerd overigens. Ik wens Joost succes en veel plezier!

 33. Dirruk schreef:

  Geweldig, al die reacties, zonder dat het liedje (dat minstens 80% van het resultaat bepaalt) bekend is.
  Wat zeker is, is dat dit geen ballade of verfijnd muzikaal optreden gaat worden. Een hoop effectbejag. En dat heeft in het verleden op het ESF lang niet altijd goed gewerkt maar er zijn uitzonderingen en of deze dar toe behoort weet je dus pas als je het liedje kent.

  Het genre is niet mijn ding en ik was altijd blij wanneer andere landen (en niet wij) zoiets instuurden. Maar nogmaals, soms heeft het wel gewerkt en daar hoop ik dan nu maar op.

 34. Jellybean schreef:

  Zeer verassende keuze. Vanaf nu is er niemand meer die kan zeggen dat Nederland altijd voor de veilige keuzes gaat met diepe persoonlijke verhalen. Dit is compleet out of the box en getuigt van lef. Het wordt feest en nostalgie, wie had dat ooit gedacht. Ik hoop op een liedje als Friesenjung, dat vind ik wel aanstekelijk en muzikaal te pruimen, z’n overige liedjes zijn niet mijn smaak maar dat hoeft ook niet. Misschien een alles of niets inzending maar laten we eerst maar eens het lied afwachten, veel te vroeg om er wat van te vinden.Zou zomaar eens een televote magneet kunnen zijn.

  • Gert schreef:

   Dat ‘out of the box’ en ‘lef’ vind ik meevallen, als je meeneemt dat dit toch overkomt als een trendvolger kijkend naar Liverpool 2023. Men kan ook de afweging gemaakt hebben: eerst met een zekerheidje kwalificeren bij 100% televoting in de halve finale.

   Misschien is juist nú wel risico nemen als je juist wèl voor een moderne pop ballad gaat.

 35. Nena schreef:

  Wat een teleurstelling. Een of andere gek springend op een podium. Waarschijnlijk hebben ze gedacht dat dit aan zou slaan na Finland dit jaar.

 36. Jose schreef:

  nou nou wat een zure reacties over het algemeen zelf kende ik Joost ook niet maar heb wat opgezocht op you tube en was best positief verrast vooral bij Friesenjung lag ik in een deuk, Joost heel veel succes toegewenst,

  • Joy schreef:

   Idd friesenjung bezorgde mij alleen maar een lach op me gezicht terwijl ik heel die Joost niet een ken en ook niet tot de jeugd hoor, dat is toch positief. Hij heeft een bepaalde energie die me die lach bezorgt denk ik

   • D. Rama schreef:

    Friesenjung is een melodie van het liedje ‘Englishman in New York’. Het is een soort van cover. Mocht je dat niet weten.

 37. Joy schreef:

  Ik ben in ieder geval blij dat ze eens flink out of the box gekozen hebben!
  Het maakt me nog nieuwsgieriger naar het nummer, als dat echt een oorwurm is kan het toch zomaar wel wat worden. Ik ben dus eigenlijk helemaal niet negatief op dit moment. Joost is naar wat ik gezien heb van hem enorm creatief met een knipoog en daar hou ik wel van:) kan niet wachten tot we zijn nummer horen.

 38. Nordman schreef:

  Ik ben blij dat we eindelijk een keer iets compleet anders sturen. In die zin vind ik dat zelf een heel zeer verfrissende keuze. Kans bestaat inderdaad dat mensen gaan vergelijken met Finland dit jaar, maar dat hoeft niet per definitie te betekenen dat men daarom niet op hem zou stemmen. Als het lied iedereen straks wegblaast, zijn alle zuurpruimpjes dat zo weer vergeten hoor. Men stemt toch wel als het lied heel goed is. En wie weet is dat het ook wel.

 39. Esmee schreef:

  Ik lach me rot.
  Ik weet niet wie hij is of waar het over gaat, maar het toverde wel een lach op mijn gezicht (en dar is ook wat waard!)

  Nou vooruit, Joost it is!

 40. Inky schreef:

  Positief en aangenaam verrast! Nederlandstalig? Top, dit jaar waren er een hoop Eurovisie-vloggers teleurgesteld dat na S10 Nederland weer voor het Engels koos. Feest en nostalgie? Dat klinkt veelbelovend. Super dat de selectiecommissie eens een keer out of the box denkt. Ik heb goede hoop voor komend jaar! Let’s party!!

  • Robinson schreef:

   Waarom waren ze daar teleurgesteld over? Ik persoonlijk heb juist liever Engels. Maar eigenlijk maakt het toch niet uit? Het gaat om de artiest, of die nou Engelstalig of Nederlands zingt en of het een goed nummer is, dan moet het ook niet uitmaken in welke taal.

   • Inky schreef:

    Ze vonden het Nederlands zoals S10. het zong heel mooi klinken. Uiteraard moet het niet uitmaken in welke taal je zingt als het lied heel goed is. :)

 41. timothy schreef:

  petra berger hadden ze beter gestuurdt

 42. GerardMartin schreef:

  Ik had nog nooit van hem gehoord dus laat me verrassen! Leuk dat het Nederlandstalig wordt, da’s een groot pluspunt. Ik wens ‘m veel succes.

 43. Marcus schreef:

  De argumenten om geen Nationaal Songfestival te organiseren blijken onzin. Cornald Maas beweert altijd dat een interne selectie nodig is om “kwaliteit te waarborgen”, en omdat “grote namen” en “goede artiesten” anders niet mee zouden willen doen. Daar is geen sprake van. Het is denk ik een kwestie van controle. Ze kiezen al jaren niet meer voor grote namen.

  Bij Mia & Dion was het sowieso veel beter geweest als die eerst in een NSF getest waren. Dit soort acts vereisen echt geen interne selectie. Joost Klein voerde dit jaar actief campagne online en via 3FM, inclusief een petitie, wat hem ook bevoordeeld kan hebben. Hij voelde zich daar echt niet “te goed” voor of zo.

  De interne selectie is verworden tot een manier om de controle over de keuze volledig te houden bij de commissie, en het uitsluiten van de stem van publiek en fans als ‘onzekere’ factor. Als fan hoop ik uiteraard dat Joost een succes wordt en dat we er plezier aan gaan beleven. Maar wat mij betreft komt volgend jaar het Nationaal Songfestival terug. Het type acts dat de commissie selecteert kan daar prima in.

 44. riccardo schreef:

  Hij had het zelf al niet onder stoelen of banken geschoven maar; dus toch! Laat het een verschrikkelijke retro 90-00 knaller zijn. Leuk!

 45. Joëlle schreef:

  Whooohooo, echt heel gaaf! Sowieso vind ik het een pluspunt als een artiest graag ons land wil vertegenwoordigen op het Eurovisie, er is al zo veel gezeik en onterechte negativiteit over ESC op de socials dat iemand die net als wij fans het zo leuk vindt, daadwerkelijk mee gaat doen. Volgend pluspunt: lied in het Nederlands, toch mooi als het in de eigen landstaal kan. En zeg nou zelf; na alle shitzooi en backlash van vorig jaar (met name over de zoveelste “sad boi song”) was het ook gewoon tijd voor een feestje. Alle azijnzeikers van vorig jaar hebben hun zin gekregen en ik hoop heel erg, natuurlijk, dat het scoort, maar scoort het niet, dan weten we dat ook weer/hebben we dit in ieder geval geprobeerd.
  Op naar de bekendmaking van het lied, kan iedereen z’n mening weer spuien. Lijkt toch de favoriete bezigheid van Nederlanders te zijn hè? ;)

 46. Drama schreef:

  Weer geen finale ????

 47. Hitzound schreef:

  Spannende keuze, zonder meer. Ben heel benieuwd naar de song.

  • Zuiderbuur schreef:

   Denk dat dit op dit moment de enige juiste houding is: benieuwd afwachten tot het lied er is. In elk geval nu al succes gewenst!

 48. Zuiderbuur schreef:

  Wel opvallend dat jullie pers er compleet naast zat met de voorspellingen, terwijl onze youtuber Acid het drie weken geleden al voor een volle Lotto Arenz verkondigde :-)
  https://songfestival.be/landen/nl/weet-youtuber-acid-meer-joost-klein-voor-nederland-naar-songfestival-2024/