Douze Points 2024 [19]: Zwitserland

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

  1. Richard schreef:

    Ik snap waarom ze bovenaan staan nu bij de bookmakers. Het is een bijzonder lied en ze zingen live goed. Voor mij zijn het net wat te veel genres in een.

  2. RobOranjeFinland schreef:

    Zéker Géén Winnaar.

  3. Br@m schreef:

    Ook voor mij hoeft dit lied niet te winnen. Daarvoor spreekt het me niet genoeg aan. Nr. 24 in mijn top 37.

  4. DirkMarko schreef:

    Dit is mij te hysterisch.
    Vocaal wel erg sterk.

    • Bloem schreef:

      Zie dit toch liever winnen dan Kroatië. Alleen al omdat dit nummer vocaal ijzersterk is. De jongen kan live echt goed zingen. Maar ook ik vind dit te hysterisch.

  5. Zuiderbuur schreef:

    Ik geloof ook niet dat dit de winnaar zal zijn. Het is te veel een ‘you love it or you hate it’-nummer. Ik vind het kwalitatief wel sterk en ik ben heel benieuwd naar de staging.

  6. Ria NL schreef:

    Ik vind dit een apart lied dat mij vanaf het begin al aansprak. Ik gun deze deelnemer dan ook van harte een finaleplaats en een mooie klassering toe.

  7. Jang schreef:

    Vooral het non-binaire staat me niet aan, verder niks eigenlijk.

  8. Rick schreef:

    Nemo is een goede lyrische zanger.
    Het doet me erg denken aan de stem van Mika.
    Het nummer is best aardig en zou door een goede staging een top 3 kunnen halen.

  9. Dirruk schreef:

    Het zal wel aan mij liggen maar ik begrijp de hype rondom deze inzending niet zo. Veel et vee in drie minuten gepropt, heel onrustig, dat staat ver af van wat ik mooie muziek vind. Ik heb hetzelfde met Kroatië en Griekenland, het luistert niet lekker weg. Kan ook aan mijn leeftijd liggen, wie zal het zeggen.

  10. Inez schreef:

    Mijn oren doen pijn wat een gekrijs

  11. Kobe schreef:

    Ik ben alvast aan het sparen voor een tripje naar Bern volgend jaar.
    Indien de Zwitserse act niet té over the top wordt dan zie ik Nemo met de overwinning aan de haal gaan.
    De jury punten zijn voor de uitstekende vocalen en de publieks jury gaat voor deze eigentijdse uitstekende popmuziek.
    Volgens mij is Italië het enige land die nog eventueel een stok in de wielen kan steken, maar ik zag dat de Italiaanse act verwaterd zal worden tot de zoveelste performance met dansers.

  12. Thijn schreef:

    Een heel interessant nummer.
    Van meet af aan een van mijn favorieten.
    Samen met België en UK
    Mag zeker winnen!

  13. Nordman schreef:

    De eerste keer dat ik dit hoorde was ik direct onder de indruk. Ik hoorde er meteen een winnaar in en Nemo lijkt de favorietenrol ook te kunnen gaan waarmaken. Ik vind dit een heel sterke, onderscheidende inzending waarbij het vocaal ook nog eens overtuigend is.

  14. Tippy2 schreef:

    Voor mij teveel herrie en gekrijs, hij zingt het prima maar ik krijg het op mijn zenuwen van dit nummer. Mijn nummer 13 dit jaar.

  15. riccardo schreef:

    Vooral het ‘been to hell and back” stukje refrein doet het voor me. Ik vind het zeker niet slecht maar ook niet heel goed en al helemaal niet het leukste nummer. Benieuwd naar de staging.

  16. René schreef:

    Nummer en zang erg goed, denk zeker dat dit hoog zal eindigen. Enige jammere vind ik de jurk. Ik vind alles prima qua gender en identiteit, maar om ‘binair’ uit te beelden in een lichtroze flutjurk, snap ik niet. Kleding mag best over the top of vrouwelijk, maar dit is me te obvious

  17. Liesbeth schreef:

    Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat het grote publiek dit het meest beste nummer van esc. 24 gaat vinden. Zou er zelfs niet van opkijken als dit de finale niet gaat halen ( met enkel televoting) . Aan mij is het niet besteed.

  18. J. schreef:

    Het is een aparte bijdrage,maar voor mij persoonlijk alles teveel bij elkaar “gepropt” en niet catchy en ik vermoed dat het voor vele andere kijkers ook “te moeilijk” is om met de hoofdprijs aan de haal te gaan..

  19. Placide schreef:

    Apart is dit zeker, maar wil nog niet zeggen dat het mooi is.
    Voor mij hoeft dit echt niet te gaan winnen.

  20. jan schreef:

    qua kapsel en kleding doet het me een beetje denke aan Brigitte Kaandorp

  21. Olaf schreef:

    Ik ben toch bang dat dit nummer ‘het momentum’ gaat vasthouden, mede door het verhaal erachter en de goede zangperformance. Samen met een gelauwerde choreograaf die vast voor een mooie staging gaat zorgen, zie ik dit nogal hysterische nummer winnen. Voor mij hoeft het niet: het is best een bijzonder nummer dat geen moment verveelt, maar ook wel erg over je heen dendert. Net buiten de Top 10 bij mij.

  22. Hein Baakman schreef:

    Ik vind het top! Mooi al die stijlen. Lijkt beetje op Gaya met Valeria om naar wat te noemen.. Die dressing vind ik minder! Top 3. Vooral ook de zang voor de vakjury belangrijk! Als staging ook okay is!

    • Jellybean schreef:

      Je zit in de goede richting Hein:-)Dat was Valensia uit Den Haag met het nummer Gaia.
      Ook verschillende stijlen maar een meer rustige opbouw en 2x zo lang als The Code van Nemo.

  23. Jellybean schreef:

    Ik blijf een beetje wikken en wegen met dit lied.
    Als de live performance die ik heb gezien daadwerkelijk echt live is, dus ook met die opera stukken waar hij z’n falsetto gebruikt, dat is dat vocale acrobatiek. En dat verdient respect, eerlijk is eerlijk.
    Maar als geheel kan het me (nog) niet overtuigen.
    Of dit een winnaar is, geen idee maar wie uit dit deelnemersveld is wel een echte winnaar? De acts/stagings worden dit jaar belangrijker dan ooit heb ik het idee. Wellicht dat er dan een winnaar komt bovendrijven. Heel benieuwd!

  24. Dray schreef:

    Ik gun het Zwitserland en ook Nemo, maar dan liever met een minder (voor mij) hysterisch nummer..

  25. Ikkie1988 schreef:

    Israel blijft mijn nr 1

  26. Maarten schreef:

    Geen idee of Zwitserland kan winnen. Het zal wel weer een keer leuk zijn. Dit jaar is er niet echt een duidelijke winnaar. Het zal zomaar eens kunnen gaan tussen België, Zwitserland en Kroatië als ze niet vals zingen en het waar maken. Nederland dat vaak op de site genoemd wordt verwacht ik niet. Ik weet niet hoe zijn zang is.

    • Tom schreef:

      België gaat het zeker niet worden, ik hoop dat ze de finale halen. Mia en Dion déjà vu…

      • Maarten schreef:

        Ik weet niet of Joost nu zoveel beter zingt. Is toch niet echt een zanger?
        Bij dit nummer zal het minder duidelijk hoor baar zijn als er een noot vals is en daarnaast is het makkelijker om overtuigend te brengen en dat kan hij vast wel. Het gaat niet om alleen de zang natuurlijk.

      • Inez schreef:

        Mia en dion konden niet zingen musti kan dat wel

    • Kees schreef:

      Belgie mag inderdaad blij zijn als ze in de finale geraken..Op de Pre-parties was Mustii niet echt heel overtuigend (nog zacht uitgedrukt!) en er zijn geen juries in de halve finales die hem kunnen redden.. Ik zie Kroatie er wel met de winst vandoor gaan en zeker niet Zwitserland. NL toch wel top 5 denk ik.

      • robbert-rotterdam schreef:

        Iemand die op het moment suprême niet goed zingt wordt sowieso niet door jury’s gered. Jury’s hebben goede zangers omhoog gestuwd, zoals Gustaph, Cesar Sampson, of Sam Ryder.

      • Inez schreef:

        Pre parties is de dood voor velen artiesten velen geluid normen verknallen het ook

  27. Pietje schreef:

    Indrukwekkend ja, en dan vooral zangtechnisch. Zal denk ik de of één van de favorieten van de jury worden
    Het nummer is op zich niet erg instant, maar vergt veel om ineens te verwerken. En dat zou ook wel eens een nadeel kunnen zijn bij televoters. Maar ik snap op zich dat het de favoriet is. Want wat zou er anders moeten winnen?

  28. robbert-rotterdam schreef:

    Veruit de beste vocalisten. Hen doen het goed, hoor. Niet mijn favoriete liedje. Is voor mij eerder een uit de hand gelopen zangoefening dan een samenhangende compositie.. Maar kan heel goed de winnaar worden als de jury’s vocale capaciteiten centraal stellen en Nemo de queer gemeenscap achter zich weet te krijgen, zoals Dana I en Conchita dat al eerder deden.

    • GerardMartin schreef:

      Dana zong alleen zo vals als een kraai en had geen fijne stem.

      • robbert-rotterdam schreef:

        Dat is zeker zo.

      • Dick schreef:

        Was zeker niet de beste zangeres, maar het statement zorgde ervoor dat Israël won. Overigens de studioversie draai ik af en toe nog, best lekker…. maar Imaani en Edsilia waren vocaal veeel beter.

    • Dick schreef:

      Zeker waar, hoewel Wurst natuurlijk uitstekend zong…. en zelfs punten kreeg uit Oost Europa.

  29. Bandido - Georgia schreef:

    Absoluut een van de betere nummers van dit jaar en ik vond het vanaf de eerste luisterbeurt mooi. Ik vond alleen het clipje van het recente live optreden persoonlijk wat minder overtuigend. Het was wat schreeuwerig en schel. Ik twijfel of dit werkelijk zowel de juries als televoters zo aanspreekt dat het Zwitserland de overwinning oplevert. Wel vind ik het een hele mooie klassering waard en ze mogen beloond worden door wederom een mooie bijdrage naar het ESF te sturen.

  30. GerardMartin schreef:

    De stem is wel in orde maar het nummer vind ik te hysterisch en nogal een aanslag op mijn arme oren. Mag van mij wel naar de finale bij gebrek aan beters.

  31. Sake schreef:

    Nee, sorry!

  32. Dick schreef:

    De bookies zijn hier lyrisch over, daar snap ik eigenlijk weinig van. De man draagt een boodschap uit (vermoeiend), kan zeker zingen maar is dit nu een winnende song? Ik kan het me bijna niet voorstellen, het vliegt alle kanten op en er zit geen logische opbouw in vind ik. Ik zal er zeker NIET op stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *