Douze Points 2024 [29]: Israël

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

  1. RobOranjeFinland schreef:

    Ik beoordeel dit puur om het lied.
    Qua muziek , zang en uitstraling vind ik dit dus een fantastische bijdrage van Israël.
    Ieder woordje van Politiek ga ik uit de weg, stop ik dan mijn kop in het zand?

  2. Jang schreef:

    Mooie powerballad, mag voor mij heel hoog eindigen, zelfs winnen (hoewel ik liever Joost op 1 zie)

  3. Br@m schreef:

    Ik heb dit jaar twee uitgesproken favorieten en dat zijn Frankrijk en Israël. Toen ik Hurricane voor de eerste keer hoorde was ik er meteen helemaal weg van. Dat heeft met de stem van Eden te maken maar ook zeker door de fantastische melodie. Israël komt met gemak door de halve finale en in de finale zal het zeker door de vakjury’s rijkelijk beloond worden met punten. Hopelijk weten de televoters dit lied ook te waarderen al ben ik daar niet echt zeker van want het is een ballad en die vallen meestal minder goed bij televoters. Ik hoop wel dat Eden Golan niet afgerekend zal worden op het land wat ze vertegenwoordigd. Dat verdient ze niet! Al met al zie ik Hurricane zeker in de top 10 eindigen en als het meezit zelfs in de top 5.

  4. Ricooric schreef:

    Als ik dit puur op het nummer beoordeel komt het niet echt hoog in mn lijst. Vind het nummer echt niet bijzonder. Je hoort dat deze tekst niet de oorspronkelijke test is het is het allemaal net niet.

  5. Flonflon de la Fontaine schreef:

    Prachtig lied, Ik heb wel compassie met haar, ze mag niet van haar kamer af straks en wordt natuurlijk per escorte naar de Malmö Arena gebracht steeds, ik denk zelf dat ik voor de eer zou bedanken, maar de president wil graag dat Israël in Malmö verschijnt, allemaal goed….ik besluit met de laatste woorden van het lied.l
    o srech milim gedolot
    rac tefilot
    appillo im kasha lereat
    temid art mashayr lea years ekhad qatan, vertaald
    Je hebt geen grote woorden nodig
    Alleen maar gebeden
    Zelfs als het moeilijk te zien is
    Je laat me altijd een klein lichtje achter

    een beetje, aan het einde van de dag zijn we allemaal mensen, shabat shalom…….

  6. Maarten schreef:

    Ik vraag mij af of ze de finale zal halen. Dit is dan op basis van de beschrijving. Het is al een lastig verhaal dat ze mee doet voor Israël en dan wordt Rusland ook nog genoemd. Israël had beter over kunnen slaan.

  7. Zuiderbuur schreef:

    Dit is voor mij de mooiste ballade van het songfestival. Maar het blijft moeilijk om dit los te zien van alle sentiment. Ik hoop vooral voor haar dat ze op sterke benen staat, want een gemakkelijke veertiendaagse zal het toch niet worden.

  8. Frank schreef:

    Het is een zeer duur liedje voor ons allemaal geworden !!!

  9. Rick schreef:

    Het is nog maar de vraag of Eden naar Malmö af gaat reizen.
    De escalatie met Iran zal grote gevolgen hebben, voor Israël en de rest van de wereld.
    Dit nog buiten alle ellende in Gaza.
    Waarom wil je in godsnaam meedoen aan een liedjes festival.
    De EBU is de grote boosdoener die heeft boter op zijn hoofd, en denkt aan de centjes.
    hoofdsponsor Morrocanoli (Israëlisch bedrijf) is de grote geldschieter.
    Het nummer zal wel naar de finale gaan , maar het doet me weinig.

  10. Ria NL schreef:

    Ik vind Hurricane ook een prachtig liedje en Eden een prima zangeres. Samen met Frankrijk en Portugal is dit mijn top 3.

  11. Dustin schreef:

    Israel was dit jaar beter gebaat bij een Light A Candle liedje dan met een agressief aandoend lied wat bol staat van hints naar de genocide. Israel is momenteel 1 van de grootste gevaren voor de wereldvrede, maar de EBU is de schuldige in Eurovision 2024. Ik mag hopen dat dit lied keihard afgestraft word door de televoters.

    • Fleur schreef:

      Helemaal eens!
      EBU heeft een zeer grote fout gemaakt met het toelaten van Israël dit jaar!
      En het getuigd ook van zeer grote arrogantie van Israël om toch kost wat het kost een inzending af te vaardigen. Los van zangeres of nummer, dit is gewoon schaamteloos wat Israël en EBU doen.
      En ondanks dat EBU claimt non politiek te zijn, zijn ze dat natuurlijk wel (uitsluiting Rusland en Wit-Rusland bijvoorbeeld). Ze meten met 2 maten en dat is zeer kwalijk.
      Niet om zangeres/nummer maar ik hoop dat Israël inderdaad snoeihard wordt afgestraft.
      Ik zet in ieder geval mijn tv uit op moment dat Israël optreed (als stil protest).

  12. Dirk Marko schreef:

    Mooie ballad

  13. Jellybean schreef:

    Degelijke herkenbare power ballad volgens het bekende recept dus helaas ook vrij voorspelbaar en niet echt bijzonder. Die uithaal op het einde moet ze nailen anders blijft het wat vlak. Mits live goed gebracht wellicht een stevige positie in de top 10.

  14. Marieke schreef:

    Prachtig nummer, mijn favoriet en mag van mij winnen.

  15. Olaf schreef:

    Omdat er weinig ballads zijn dit jaar, gaat het nummer hoe dan ook opvallen. Niet vanwege het lied zelf, dat nogal standaard is en toewerkt naar wat we al vaak hebben gehoord. Als het goed gezongen wordt, kan dit wel indruk maken, voor mij niet veel bijzonders. Maar absoluut finale en daarbinnen ook Top 10, denk ik.

  16. Daan schreef:

    Een van mijn favoriete dit jaar. Prachtige emotionele ballad! Zou mij niks verbazen als dit er toch met de winst vandoor gaat, door sympathie stemmen en neutrale mensen die het gewoon een mooi nummer vinden. Denk alleen niet dat de EBU daar zo blij mee zou zijn als er weer een land in oorlog wint.

  17. Placide schreef:

    Ondanks deze mooie ballade van Israël hadden ze beter thuis kunnen blijven inzake de toestanden daar.
    Hopelijk gaat alles goed op het ESF dit jaar.

  18. riccardo schreef:

    Wie weet werkt zo’n power ballad achtig nummer nog steeds of weer prima maar het heeft op deze muzikaal wat traditionele manier en inslag voor mij te weinig connectie met vandaag de dag. Kwalificeren doet het wel.

  19. Bloem schreef:

    Prima bijdrage. Goede zangeres. Mooie power ballad. Samen met Frankrijk en Litouwen in mijn top 3.

  20. Marc schreef:

    1 van de mooiste inzendingen van dit jaar! Samen met Italië en Nederland in mijn top 3! Of Israel ook genoeg stemmen gaat krijgen, zal moeten blijken, maar qua lied zou het wel terecht zijn. Denk dat NL de televoting gaat winnen!

  21. Samson schreef:

    Je moest maar eens een 20 jarige, vrouwelijke zangeres uit Israël zijn, met nog eens de nodige banden met Rusland. Alsof dat nog niet erg genoeg is krijg je nog eens de raad “Blijf goed in je kamer meid, buiten loop je gevaar”.

    Ik heb het nummer één keer beluisterd en vond het heel goed! Voor de rest, heb ik met het land niet veel empathie momenteel…maar de zangeres kan er ook niet aan doen.

  22. Thijn schreef:

    Het lied vind ik een afgezaagde duizend in een dozijn ballad, waarvan er vele beter zijn. Staat op 21 in mijn ranking

  23. GerardMartin schreef:

    Aardig dat ze nog ‘n paar woorden in eigen taal zingt, ze zal de finale wel halen.

  24. Bandido - Georgia schreef:

    Ik vind dit een werkelijk prachtig nummer, en gezongen door een prima zangeres. Ik ben persoonlijk blij dat ze dit meedoen, ondanks de rouw die het land doormaakt na de genocide van 7 oktober. De regels zijn wat ze zijn, maar ik vind dit een heel toepasselijk lied. En natuurlijk is het goed om te zien dat een land dat op een dergelijke gruwelijke manier door terroristen is aangevallen, welkom blijft in de Europese familie, zo hoort het ook.

    Er is natuurlijk veel tegenstand door de niet aflatende pro-Hamas propaganda overal, maar ik verwacht dat er toch een hoop mensen zijn die over hun eigen schaduw heenstappen en deze inzending beoordeelt op de kwaliteit. Dan moet top tien of misschien top vijf er toch in zitten. Belangrijker is nog wel dat politiek en festival zoveel mogelijk gescheiden blijven, en daar zijn Israel en de EBU naar mijn mening dit jaar goed in geslaagd.

  25. Nordman schreef:

    Ik vind het een prachtig lied. Mijn favoriete ballade dit jaar. Ik denk niet dat het gaat winnen.

  26. Dick schreef:

    Best aardig maar ook niet meer dan dat. Ik heb sterkere inzendingen in het verleden uit Israël gehoord. Benieuwd naar de podium act.

  27. Pietje schreef:

    Hopelijk wordt ze goed beveiligd, want zal ongetwijfeld nodig zijn. En hoop ook dat er in die halve finale of wellicht finale met Israel ook de nodige beveiliging is, want je wil er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren. Is ook niet helemaal eerlijk tov mede kandidaten die er niet om gevraagd hebben in zo’n eng circus te belanden. Alleen daarom liever gehad dat Israel dit keer oversloeg.
    Hopelijk is ze dapper genoeg om er zich doorheen te slaan, want makkelijk wordt het niet.
    Dan over het nummer: Ik vind het wel mooi en verdient top 10. Of ze daar ook terecht komt weet ik niet. Denk dat er wel juries zijn die dit vanwege de situatie ergens onderaan hun lijstjes zetten. Maar omgekeerd kan ze miss extra punten pakken bij de televoting als steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *