Douze Points 2024 [36]: Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Rick schreef:

  Grappig en catchy deuntje dat waarschijnlijk niet laatste zal zijn.

 2. Layla schreef:

  Geweldige inzending! Zou het leuk vinden als ze bij de live optredens de setting van de videoclip hadden aangehouden. De live opnames die ik heb gezien waren wat minder.

 3. Ria NL schreef:

  Ik heb niet veel met deze inzending van Spanje.
  Ik vond hun optreden bij Eurovision in concert wel beter dan in de Spaanse finale, maar nog steeds had ik veel liever St.Pedro naar Malmo zien afreizen.

 4. Br@m schreef:

  De laatste twee jaar was Spanje zo goed bezig maar dit jaar gooien ze er ontzettend met de pet naar. Ik vind hun inzending van dit jaar niks meer dan een foute kermisattractie. Een uiterst pover zangeresje met amper stemgeluid en stembereik – nee, dit is barslecht! Gaat heel laag eindigen in de finale. Mijn nr. 34 dit jaar; alleen Estland, San Marino en Ierland zijn nog slechter.

  • Robinson schreef:

   Goed bezig? Ik vond het juist tegenovergesteld, vond de laatste 2 inzendingen verschrikkelijk, 2022 één van de allerslechtste van Spanje ooit en 2023 met afstand de allerslechtste, sterker nog, misschien wel de slechste van het hele songfestival ooit, echt niet om aan te horen dat nummer.

   • Br@m schreef:

    Wat heb jij een triest gebrek aan smaak!!! Chanel uit 2022 was juist supergoed; wist zang en dans perfect met elkaar te combineren; Blanca Paloma was te moeilijk voor de televoters maar haar nummer was echt klasse!

   • Carla schreef:

    Chanel vond ik een goede inzending en de performance was helemaal top. Maar vorig jaar (Blanca Paloma) was echt te erg voor woorden… wat een AFGRIJSELIJK kattegejank was dat, een van de slechtste inzendingen ooit! wat dat betreft ben ik het met je eens Robinson!

   • M@RT!N schreef:

    Hoe kun je dat nou zeggen over Chanel?? Zo’n goed popnummer en dat on stage brengen met zo’n fantastisch knappe dans-act. Dat is zelden vertoond op het songfestival, uitmuntend vond ik het. Dat smaken verschillen dat begrijp ik, maar om haar een van de allerslechtste inzendingen van Spanje ooit noemen zegt meer over jou dan over haar.

 5. riccardo schreef:

  Ik heb nog steeds niet helemaal mee gekregen hoe serieus bedoeld of wat de boodschap nu echt is.
  Drie minuten zijn net kort genoeg om het puur op de act genomen soort van vermakelijk te blijven vinden. Bonus, hier en daar een authentieke disco vibe.

  • Olaf schreef:

   Het gaat erom dat een (oudere) vrouw mag en kan doen wat ze wil, ook al wordt dat door anderen afgekeurd. Slet (zorra) is daarbij een soort ‘geuzennaam’ die met trots gedragen wordt.

 6. Olaf schreef:

  Qua liedje een van mijn favorieten, ik heb nou eenmaal een zwak voor foute jaren 80 disco. Maar ik knap helemaal af op die banale blote billenparade van de nationale finale. Hopelijk blijft die in Zweden achterwege. Dat de zangeres niet zo goed bij stem is, maakt voor dit nummer niet zoveel uit. En leuk een keer geen inwisselbare, boos kijkende jonge meid met voorspelbare dansbreaks, maar een 50+er een soort spottend charisma.

  • Zuiderbuur schreef:

   Het blijft wel nog altijd een songfestival. Kunnen zingen blijft voor mij een primaire vereiste. Als we nu ook al gaan toegeven op vocale kwaliteit en kunde, zijn we stilaan ver van huis.

   • Olaf schreef:

    Song= liedje, dus niet zingen ;-) Ik ben het grotendeels met je eens, maar sommige nummers hebben nou eenmaal minder vocale krachtpatserij nodig dan andere, zie ook onze eigen Joost Klein. Haar uithaal bij het einde van het nummer tijdens de nationale finale was wel erg vals, dus hopelijk heeft ze dat bijgeschaafd.

  • riccardo schreef:

   Spottend charisma, mooi gezegd.

  • GerardMartin schreef:

   De meesten zijn niet goed bij stem op het songfestival dus zij zal geheel niet uit de toon vallen hahaha.

 7. Placide schreef:

  Zowel Duitsland, het Verenigd Koninkrijk als Spanje gaan weer voor de laatste plaatsen strijden vrees ik.

 8. Tippy2 schreef:

  Het is een lekker nummer alleen werd het bij de nationale finale erbarmelijk gezongen, dus vocaal geen hoogvlieger. Die heren in hun blote reet, en ik vind mannen bipsjes best aantrekkelijk, vind ik super ordinair, op het vulgaire af. Jammer dat een beetje klasse ontbreekt.

 9. J. schreef:

  Ben het eens met Ria,dat Spanje St. Pedro had moeten sturen,maar helaas…
  Ik vind “Zorra ” een beetje “foute” inzending,maar moet toegeven dat ik het altijd leuk vind om te horen als het voorbij komt; soms is fout ook best goed,middenmoter voor mij

 10. Jellybean schreef:

  De disco vibes vind ik catchy, liedje zelf vind ik te zwak om memorabel te zijn. Vandaar waarschijnlijk het momentum met de blote mannenbillen wat de act mijns inziens eerder lachwekkend maakt dan daadwerkelijk iets toevoegt. Gezien de boodschap van het lied had ik liever wat zelfverzekerde, sexy en stoere oudere meisjes willen zien shinen.

 11. GerardMartin schreef:

  Ik vind dit erg leuk en eigenzinnig en heel wat beter dan veel andere fantasieloze nummertjes die ons voorgeschoteld worden. Die blote mannenbillen zijn misschien een tikkeltje ordi maar een paar jaar gekeden hadden we die Spaanse dame in een string en daar hoorde ik bijna niemand over. Van mij mag Nebulossa naar de top10!

 12. Dick schreef:

  Achterhaalde zwakke inzending. Met een remake remix voor in de disco’s met een slok op is het mss wel te pruimen maar dit is kansloos voor een hoge notering laat staan overwinning.