‘Europapa’ grootste hit van Eurovisie Songfestival 2024

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. All Wei schreef:

  Joost Klein blijft Groot!!

  • Jellybean schreef:

   De enige rechtvaardigheid in dit hele gebeuren. Toch gewonnen en niet eens aan finale deelgenomen; soort van maanlanding en nog nooit gezien zeg maar:-) Had Joost toch nog gelijk!

 2. Frank schreef:

  De EBU moet zich heel diep schamen wat zij met Nederland hebben gedaan.

  • Inez schreef:

   Klopt. Heel hard schamen. Ebu wat een schande

  • ronnie schreef:

   is die cameravrouw al opgespoord door deze dame is het songfestival vernield, deze dame moet wereldwijd op alle sociale media worden gezet !!!!

 3. Nordman schreef:

  Het is je gegund Joost!

 4. GerardMartin schreef:

  Die hele EBU kliek moet zo snel mogelijk opzouten!

 5. Gert schreef:

  Om heel eerlijk te zijn…….ben ik nog steeds verbijsterd. Zo dichtbij was die mooie 6e of, misschien zelfs, 5e plaats. Sowieso had ik al een chagrijnige kop nadat ik de running order zag. Echt…….na die Italiaanse televoting-lek, kon ik alleen nog maar denken: Christer Björkman moet het recht ontnomen worden dat hij de jury-resultaten kan inzien….en dus nu ook per abuis de televoting-resultaten. Het was zo overduidelijk dat hij ècht niet meer gaat voor een mooie afisseling van muziekgenres. Hij selecteert op cynische winkansen, en gooit bepaalde landen onder de bus (favorieten mèt bagage: Israël, Nederland, Oekraïne, alledrie recente winnaars) en bepaalde landen bevoordeelde hij wel héél erg opzichtig (favorieten zónder bagage, die niet of heel lang niet meer gewonnen hebben: Kroatië, Zwitserland, Frankrijk). Zo opzichtig slècht, en allemaal ingegeven door ‘beslissen met voorkennis’. Je krijgt nu dus dat winnaars alleen nog maar kunnen komen uit startplek 10-13 (einde 1e helft) of startplek 17-24 (einde 2e helft).

  Ik ben voor een gedeeltelijke ‘producer decides running order’. Maar het festival zou er als competitie gezonder van worden als het lot niet zo nadrukkelijk in de handen van één man komt te liggen. Winnen vanaf startplek 5! Of 15! Of zelfs startplek 1! Het festival zou er zo weer verrassender door kunnen worden.

  Tja….en dan een paar uur later de diskwalificatie. Ik dacht dat 2023 erg was; maar dit jaar slaat alles. Misschien ben ik oud -42- maar ik kán me voorstellen dat mensen hierdoor afhaken, zowel fans als niet-fans. En dat het Eurovisie Songfestival enkel nog voor de jonge social media begaafde bubble is. Het leuke is er vanaf.

  • bjorn grooten schreef:

   Ik vind dat men de indeling van optreden in de finale per loting moet gaan, ook de geplaatste landen. De loting kan dan na afloop van de 2 halve finale gedaan worden. Daarbij moeten ze stoppen met filmpjes maken wanneer artiesten net van het podium afkomen en ook dat artiesten gebruikt worden om zogenaamde leuke filmpjes te maken die op Tiktok verschijnen. Want nu moeten artiesten aan alles meedoen , wat eigenlijk niets met hun bijdrage te maken heeft.

   Artiesten horen zich veilig te voelen en met respect behandelt te worden, daar heeft het de afgelopen editie zeker aangebroken. Terwijl het “personeel” alles kan doen en als zij iets niet leuk vinden gelijk kan zorgen voor diskwalificatie.