Malmö live: Deelname Joost aan finale nog steeds onduidelijk

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. karel schreef:

  Wat een onwerkelijke situatie nog steeds… Onbegrijpelijk dat er nog steeds geen duidelijkheid is,

 2. Ikkie1988 schreef:

  Hoelang kan iets duren? En totaal geen transparantie vanuit zowel Ebu als AvroTros. Schaam jullie!

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Zie je nou wel Pa , ik heb naar je geluisterd…….

  ( in de positieve zin dan)

 4. Ria NL schreef:

  Wat een gezeur. Ik vind het belachelijk dat het allemaal zo lang moet duren.

  • Maarten schreef:

   Ja ik ben het met je eens. Ik dacht ze hebben hier wel regels voor. Deelnemen heeft denk ik helemaal geen zin meer. Ook voor hem zelf niet.

  • Steve schreef:

   Het openbaar ministerie heeft niks met Eurovision’ te maken. Die gaan zich echt niet speciaal haasten.

  • HB van zwam schreef:

   Gewoon van de zotte
   Zeg gewoon wat er is en of Joost wel of niet meedoet vanavond?

 5. RoBo schreef:

  Of juist zorgvuldig, beter 1 keer goed met nieuws komen. Denk dat we ons gaan terugtrekken. Nederland heeft humane reputatie en strekking zal zijn zolang onderzoek geen uitspraak heeft trekken we ons terug. Denk avrotros daar mee gaat komen, en wijs Denk ik. Beter onterecht niet deelnemen dan nu deelname forceren terwijl later misschien blijkt niet had gemogen. Dilemma waar ze nu mee zitten denk ik

 6. Tippy2 schreef:

  Ik blijf erbij, als het ernstig was geweest had hij al achter de tralies gezeten

 7. Rick schreef:

  Hij zal vast iets hebben gezegd, maar daar iemand voor te diskwalificeren?
  En dan zolang niks melden? en de dame (medewerker)) wacht 2 dagen met een aanklacht!

 8. Richard schreef:

  Wat een domper voor alle fans. Hadden we vorig jaar Dion en Mion gate en nu Joost Klein gate. Voor mij is het songfestival feest al helemaal verziekt. We hadden ons er zo op verheugd.

 9. Siem schreef:

  Je hebt je gewoon te gedragen, waar je ook bent en wie je ook bent. Ik ben 32, sta voor de klas en irriteer me mateloos aan de manier hoe mensen tegenwoordig denken dat ze overal iets van mogen vinden en zeggen. Op school zie ik steeds vaker ouders die van alles wat vinden en hun mening op voorhand klaar hebben liggen. Als ze dan tegen worden gewerkt, dan is het bonje. Als Joost zo netjes was geweest, was dit nooit gebeurd.

  • Kobe schreef:

   Ik ben hier helemaal mee eens. Niemand gaat ook zomaar een klacht indienen bij de politie als het niks ernstigs was.

  • Dick schreef:

   Helemaal mee eens MAAR zolang we de toedracht niet kennen en de openbaar aanklager zijn werk nog moet doen past het in mijn beleving niet om meteen dergelijke maatregelen te nemen, nog los van het constante zwijgen van zowel EBU als AVROTROS. Iets zegt mij dat we tegenwoordig wel heel woke bezig zijn, niet dat ik woke verkeerd vind maar kom op zeg, iets uitpraten en door is er niet meer bij. Je gelijk hebben is niet altijd je gelijk willen halen of krijgen.

  • Samson schreef:

   Helemaal dezelfde mening!

  • Nordman schreef:

   Mee eens meester Siem

  • Stefan schreef:

   Mee eens, en wat je zoal leest over andere misdragingen van Joost. Met z’n hoofd onder een Nederlandse vlag aan tafel zitten bijvoorbeeld. Oké, of het waar is, is punt 2. Maar alles wordt nu onder een gelegd en ik krijg het gevoel dat Joost zich een positie van almachtige onschendbaarheid had aangemeten met daar aangekoppeld onbeschoftheid.

 10. Dustin schreef:

  In t heetst van de strijd kan er altijd iets gezegd worden, om daar nou gelijk een klacht over in t dienen bij de politie lijkt me wat overdreven… t had ook even gewoon uitgepraat kunnen worden..

  • Rick schreef:

   Helemaal eens tegenwoordig kunnen mensen niks meer hebben.
   Praat met elkaar!!!

  • Eleonora schreef:

   Precies dit.
   Wat ik al zei in een eerder bericht, of er is iets ergs gebeurd (dan had ie al weg motte weze) en deze persoon moest zich er bewust zijn geweest vd gevolgen vd klacht.

   • Dustin schreef:

    eens, dingen kunnen meestal wel uitgepraat worden zonder dat t zo hoog opgespeeld moet worden

   • Siem schreef:

    Beste mensen, in de geschiedenis van het Songfestival is dit nog nooit gebeurd. We zijn allemaal teleurgesteld, maar dit is niet zomaar iets! Je hebt je te gedragen!

   • riccardo schreef:

    Dat geldt voor alle betrokken partijen Siem.

  • Samson schreef:

   Je weet niet wat er gebeurd is en je doel al aan victim-blaming?

   akkoord, hij zal haar hopelijk niet verkracht hebben, maar het is niemand aan de fans om te beoordelen of iets “gewoon had kunnen uitgepraat worden”

 11. Marc schreef:

  Misschien heeft ze hem ook wel uitgelokt met nare woorden, wie zal het weten? Maar nu nog moeten optreden lijkt me ook niet makkelijk voor Joost. Wat er ook gebeurd of gezegd is, maak een keuze, de tijd dringt!

 12. yvonne ras kokkedee schreef:

  me too ook al in zweden “door geslagen” pfffffffff wordt er zo moe van…iedereen zegt wel eens wat als je onder druk staat,als Joost wijs is neemt hij lekker t eerste vliegtuig naar nederland…jammer voor ons… er zullen veel mensen niet meer kijken vanavond…

 13. J. schreef:

  Het is nog niet eens 100% duidelijk dat Joost zelf de “bedreiging” zou hebben geuit!! Vaag gedoe,allerlei geruchten en aannames,tijd dat Ebu en AvroTros transparant en open zijn en zeggen wat er precies zou zijn voorgevallen!! Om toch maar mee te doen met de aannames: mijn gevoel zegt me dat Stefano Keizers er ook mee te maken zou kunnen hebben…ontvriend door Joost Klein op Instagram en toen hij er bij”de Verraders” uit werd gestemd,was zijn reactie ook veelzeggend…maar ja,dat is ook maar weer een aanname hahaha! Heel benieuwd wat er uiteindelijk besloten gaat worden voor vanavond

 14. Nordman schreef:

  Ik hoop dat als Joost wel mag optreden hij niet wordt uitgejouwd door het Zweedse publiek. Maar Joost zal er vast geen zin meer in hebben. Vlaggen zijn weggehaald. Op zijn socials heeft hij van alles verwijderd. Ik blijf dit eeuwig zonde vinden. Hadden we eindelijk een partynummer met winstkans en dan zo eindigen. Heel onwerkelijk.

 15. Frank schreef:

  De Zweedse politie kan er nogal een puntje aan zuigen. Amaai, ook niet normaal in Zweden.
  Ik heb gehoord via Franse kanalren dat Joost de arena niet meer binnen mag vanwegen de medewerkster die in de arena werk van de SVT.
  Wij steunen onze noorder buren.

  • Dick schreef:

   Als dat zo is heb ik wel een oplossing hoor: de dame in kwestie gaat “gewoon” even wat anders doen als Joost op treedt. Er is vast in die arena een plekje waar ze zich veilig kan voelen of is het iemand met een prominente functie (regie-assistente bv?)…..

 16. Hans schreef:

  Europapa is echt een nummer dat aan het einde van de show hoort, het zou zomaar kunnen dat ze hem nu expres een 5 e startplek hebben gegeven. Het voorval zou donderdag al zijn gebeurd.

 17. Nordman schreef:

  Om 12 uur een extra journaal op NPO1 en om 16:00 uur een extra uitzending RTL Boulevard.

 18. gerrit schreef:

  Willen

 19. gerrit schreef:

  Zou hij zelf nog wel willen

 20. Mark schreef:

  EBU zal altijd risico mijdend handelen. Het risico is dat Nederland het festival vanavond wint, en dat Joost dan vervolgens mogelijk in (over enkele maanden) iets ten lasten wordt gelegd. Dan ontstaat er een discussie over dat wel kán, en dat willen ze vermijden.
  Waarschijnlijk is Joost gevraagd excuses te maken naar de dame. Joost kan/hoeft dit natuurlijk niet te doen, misschien is er een rede voor het voorval, of is er iets gezegd dat “lost in translation” is en waarvan hij vindt dat het moet kunnen, terwijl zij zich aangevallen en beledigd voelt.
  Het gaat om een klacht – en er is verhoord. De politie heeft z’n werk gedaan.
  Na de jury finale van gisteren, en tezamen met de televotes van donderdag is er zeker bij de EBU een goed beeld hoe de zaken ervoor staan qua kanshebbers. Als Joost 8e is geworden Donderdag tijdens de televote en 23e tijdens de juryvote, zal dit niet zo’n ding zijn, want dan is het enige risico voor de EBU dat er een ergens in juli een artikeltje komt de vervolgstappen van het Zweedse OM. Dat is geen risico voor de EBU, wel voor Nederland en Joost.
  De laatste keer dat iemand iets buiten de regels deed was in 1999 toen Doris Dragovic een kerkkoor had op haar orkestband terwijl dat toen nog niet mocht. Als maatregel is toen ¼ van haar punten aantal verminderd.
  We weten niet wat er is gezegd; De risico analyse voor de EBU zal zitten in het “wat als”, alsmede met het al dan niet beschermen van de medewerker – waarvan we niet weten of ze van de EBU, een ingehuurde productiemedewerker of iemand anders is.

  Ik verwacht dat Joost in ieder geval vanmiddag nog niet live aantreed en dat ze opnieuw de semi-2 beelden zullen laten zien en dat pas na de derde dress rehearsal (18:00) een officieel statement vanuit de EBU met duidelijkheid.

  • riccardo schreef:

   Plausibel verhaal

   • Mark schreef:

    dank :)

    ik vrees inmiddels dat er helemaal geen statement komt (De Queen Elizabeth Tactic) en dat ook vanavond het clipje van donderdag wordt ingestart – ervan uitgaande dat de jury punten dusdanig laag zijn dat het niet mogelijk voor Nederland te winnen….

 21. RoBo schreef:

  Journaal van 12.00 uur net levert weinig nieuws op. Begin me te irriteren aan EBU

 22. Flon schreef:

  volgens mij word je in Zweden al aangeklaagd als je naar een vlieg wijst, als Joost niet mee mag doen krijgt hij voor veel mensen, een martelaarstatus, i love it…

 23. Stefan schreef:

  Mee eens, en wat je zoal leest over andere misdragingen van Joost. Met z’n hoofd onder een Nederlandse vlag aan tafel zitten bijvoorbeeld. Oké, of het waar is, is punt 2. Maar alles wordt nu onder een gelegd en ik krijg het gevoel dat Joost zich een positie van almachtige onschendbaarheid had aangemeten met daar aangekoppeld onbeschoftheid.

 24. Joost schreef:

  Zag net op de insta van Eurovisionpodcast een foto van de dressingroom waar de Nederlandse vlag er weer hangt. Dus ben weer wat hoopvol. Maar ik heb het echt met Joost te doen. Stel hij mag weer meedoen, dan ga je wel heel anders de finale in en het zal mentaal ook wel een tol kosten

 25. RichardJ schreef:

  Hij is gediskwalificeerd

 26. RoBo schreef:

  En hoe gaat hij zich vanavond [eventueel] gedragen….hou mijn hart vast

 27. Tippy2 schreef:

  Nou ook geen NL punten en lijkt me, en een paar jaartjes overslaan

 28. HB van zwam schreef:

  Van de Zotte zo, onduidelijke reactie of Joost vanavond mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *