Joost Klein wil in 2025 weer naar het songfestival, hoe serieus moeten we dat nemen?

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Dick schreef:

  Ik zou het een enorme stunt vinden en een dikke middelvinger richting de EBU. Met nog ruim 9 maanden om aan een inzending te werken (eind maart sluit de termijn geloof ik) kan het best wat worden:-). Wat ik nog steeds raar vind is dat we officieel nog niets over het “incident” en de toedracht te horen hebben gekregen, ik ben toch wel heel benieuwd wat voor verschrikkelijks Joost gedaan heeft….

 2. JanmetdePet schreef:

  Tuurlijk, laten we slecht gedrag belonen…

  • Dick schreef:

   En wat is dat slechte gedrag???? Officieel weten we nog steeds niet wat er gebeurd is en in welke omstandigheid en context….

 3. Nordman schreef:

  Ik zou het fantastisch vinden als we Joost nog eens sturen, maar alleen als er bij de EBU wat verandert. Anders hoeven we wat mij betreft voorlopig niet mee te doen.

 4. Pietje schreef:

  Van mij mag het hoor. Al zijn tweede pogingen zelden net zo goed en leuk als de eerste.
  Levert hem wel al veel publiciteit op van tevoren. En eigenlijk is zijn avontuur nooit helemaal gped afgerond natuurlijk

 5. ed gentenaar schreef:

  en het is nog helemaal niet zeker of nederland volgendjaar mee doet de landen hebben tot okt de tijd zich aan temelden en nederland is tot aan nu niet vanplan om zomaar ja tezeggen tegen een deelnamen van nederland in 2025

 6. Dirk Marko schreef:

  Mochten we wel gaan , alleen met het beste lied ( Numdia met de DB song?) Maar zeker geen voorkeursbehandeling.
  We hebben ons lesje geleerd met Jeangu toch?

 7. Beer schreef:

  Ik denk dat het een goede stap zou zijn, alleen al om het helemaal af te kunnen sluiten en daarna de stok door te kunnen geven aan iemand die niet met de gebakken peren van het jaar ervoor het Songfestival ingaat. Als Joost volgend jaar mee zou doen en in de finale dienst kan bewijzen, dan is er schoon schip voor een volgende artiest.

 8. Inky schreef:

  Mocht Nederland besluiten om mee te doen en mocht Joost onschuldig zijn bevonden dan staat er niets in de weg om het nog een keer te proberen. Keerzijde: de verassing is er af, iedereen weet nu wie Joost is plus het nummer moet nog beter zijn dan Europapa. In RTL Boulevard van gisteren is gezegd dat Joost nu heeft geopenbaard dat hij autistisch is. Hopelijk houden ze dan daar volgend jaar rekening mee. Avrotros weet nu ook wat een ongeleid projectiel Joost kan zijn. Ik weet eerlijk gezegd niet of ze daar een 2e keer zin in hebben. We gaan het zien, voorlopig is het nog allemaal speculeren en gissen.

 9. Tippy2 schreef:

  Joost kan wat mij betreft meedoen maar dan bijv met een mooi orkestraal nummer met een grappige touch. Iets heel anders, mag ook samen met Elstak. Voorwaarde: het moet weer een nummer zijn met winnaars potentie, anders niet doen

 10. Jellybean schreef:

  Als Joost vrij gepleit wordt en het hele gebeuren met een sisser afloopt is het wellicht een optie voor de toekomst. Maar ook dan geldt dat het lied op de eerste plaats komt. Volgend jaar zie ik niet gebeuren; zolang de EBU op oude voet verder gaat verandert er niets en dat willen we niet. Dan maar eens een jaar overslaan en de rug recht houden.

 11. Sake schreef:

  ABSOLUUT NIET!!!!!

 12. Zuiderbuur schreef:

  Begrijpelijk dat hij zijn avontuur in schoonheid wil eindigen. Maar of dat nu al direct volgend jaar moet als Nederland participeert? In elk interview zal er gerefereerd of gepolst worden naar ‘het incident’. Extra druk op de ketel dus en kan hij daar mee omgaan?

 13. Dirruk schreef:

  Ik zou dit niet al te serieus nemen, Als we volgend jaar weer mee doen dan zal AVROTROS niet nog eens een risico willen lopen met een “onberekenbare” kandidaat.

 14. robbert-rotterdam schreef:

  1) Eerst moet AvroTros zich beraden of zij wel mee wil doen, nadat vastgesteld is in hoeverre EBU tegemoet komt aan haar voorwaarden en die van de andere weifelende omroepen.
  2) Graag vasthouden aan het beleid dat het beste lied moet gaan. Is dat het lied van Joost? Stuur hem! Zo niet? Stuur een ander!
  3. Hou het vast om een hitgevoelig nummer van kwaliteit te sturen, dwz een nummer dat én bij jury’s én bij televoting kan scoren. Dus wat mij betreft mag de selectiecommissie weer over haar eigen schaduw heen stappen.
  4. Geeft EBU geen strobreed toe? Niet meedoen. Dat lijkt misschien zielig voor de Nederlandse geaccrediteerde pers (daar gaat hun jaarlijkse uitje…), maar het is noodzakelijk voor de toekomst van het festival dat er iets gaat veranderen. EBU is alleen gevoelig voor geldzaken en minder deelnemers betekent minder inkomsten, vooral als de meer vermogende landen afhaken.

 15. Kobe schreef:

  Hopelijk dan ook weer met een act dat nog nooit te zien was op het Songfestival podium ????

 16. Marcus schreef:

  Ik snap dat Avrotros nu eerst afwacht wat er uit die zaak in Zweden komt, als daar überhaupt tot vervolging wordt overgegaan, en zo ja, wat dan precies de uitkomst is. Evenals het onderzoek bij de EBU, en eventuele vervolgstappen daar.

  Laatst las ik een artikel op de site van het AD met bijna duizend reacties, de vraag die ze stelden was of Nederland nog moet meedoen aan het Songfestival. De vele negatieve reacites deden me terugdenken aan de zwarte jaren voor 2013. Deze toestand heeft veel schade aangericht. Veel uit het bredere publiek zeggen niet meedoen, of Joost weer sturen.

  Ik kan me wel scenario’s bedenken waarin Joost weer gaat. Met steun van het Nederlandse publiek. Maar het is nu nog wat te vroeg.

  • Dick schreef:

   Ik snap waar je naar verwijst mbt de reacties en steun maar dat zijn altijd dezelfde geluiden die we al jaren horen. Ongeacht wat er dit jaar gebeurd is blijf ik zeggen: zolang je een internationaal muziekprogramma hebt waar jaarlijks bijna 100 miljoen mensen naar kijken (in Nederland steevast een van de best bekeken amusementprogramma’s) dan heb je bestaansrecht. Al die negatieve reacties die kennen we inmiddels wel. En ja er is op het ESF heel veel veranderd (niet altijd ten goede) EN ja ik vind dat de EBU bij (zichzelf) te rade moet gaan.

 17. Tom schreef:

  Eerst moet de EBU over de brug komen met excuses, schadeloosstelling en een directe finale plek. Anders niet meedoen.

 18. Inky schreef:

  Wat lees ik nu? Twan van den Nieuwenhuijzen stopt ermee na 1 jaar?

 19. Remco van den Berg schreef:

  Deze man heeft het zo verknald met zijn grensoverschrijdende gedrag. Die moet gern nieuw podium krijgen.

 20. riccardo schreef:

  In geval van Joost kan ik me er nog iets bij voorstellen. Misschien iets recht willen zetten of afmaken wat nu niet ging, Er wordt door het onderwerp levend te houden ook aandacht voor z’n nieuwe muziek gegenereerd. Misschien is dat het. Was het nog ergens goed voor.

  Lekker laten dat Eurovisie, zolang er vanuit de EBU geen duidelijkheid over een inhoudelijke reset komt. Opnieuw beraad na evaluatie van de volgende editie kan altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *