Twan van de Nieuwenhuijzen stopt als HoD songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Dick schreef:

  Ik vind dat hem als HOD wel iets te verwijten valt in de manier waarop men met de hele kwestie Klein omgegaan is. Natuurlijk weten we niet wat er achter de schermen plaatsgevonden heeft maar wat er aan officiële geluiden naar buiten gebracht werd dat vond ik nogal schimmig en zwak. Wat mij betreft had de HOD zich opener op kunnen stellen maar vooral meer “met gestrekt been” zal ik maar zeggen, in kunnen gaan toen het vrijdag mis aan het gaan was.

  • Han schreef:

   Als je niet alles weet wat er achter de schermen heeft plaatsgevonden, dan is je oordeel misschien wat voorbarig. Wat duidelijk is, is dat de man een mooie functie krijgt aangeboden. Head of delegation is geen baan voor het hele jaar, en het is ook nog eens onzekerof we überhaupt volgend jaar wel meedoen, dus ik geef hem groot gelijk.

 2. Tippy2 schreef:

  Ik denk dat het niet voor niets is dat hij zo snel van baan veranderd. Ik was heel blij met zijn benoeming maar heb hem in mei, toen hij hard nodig was, nauwelijks gezien. Ik denk dat hem als head of delegation dan ook best veel te verwijten valt. Weg gepromoveerd dus..

 3. Karel schreef:

  Jeetje, we kunnen beter terugtrekken, evalueren en vanuit rust weer terug keren

 4. robbert-rotterdam schreef:

  Groot gelijk geef ik hem. Het is niet eens zeker dat Nederland meedoet, en als je dan een andere mooie baan krijgt aangeboden, dan zou hij gek zijn als hij het niet doet.
  En of hem iets te verwijten valt in ‘de zaak Joost Klein’. Wel, zolang we niets weten, kunnen we daar niets over zeggen. Misschien heeft de beste man (Twan) achter de schermen wel gevochten als een leeuw voor de Nederlandse belangen. Dus conclusies over het functioneren van Twan lijken me wel erg voorbarig.

  • Ria NL schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens

  • Dirk Marko schreef:

   Eens

  • Dick schreef:

   Toen vrijdag het circus begon werd het vanuit welke kant dan ook van AVROTROS stil, heel stil. Pas op het laatst trad men naar buiten met een officieel statement. In mijn beleving had men direct na de eerste geluiden er met gestrekt been in moeten gaan (al is het maar voor de buitenwacht) en ook na de definitieve diskwalificatie had men meer moeten en kunnen doen, druk op de ketel door bijvoorbeeld een persmoment te beleggen. Nu bleef de pers maar suggereren (en nog steeds in sommige gevallen). Ik blijf het optreden van de HoD nogal zwakjes vinden.

 5. riccardo schreef:

  Ik denk niet dat we volgend jaar meedoen als ik dit zo lees.

  • Knappe kop schreef:

   Hoeft ook niet meer van mij. Ik ben sinds dit jaar afgehaakt. Goodbye eurovision..

  • robbert-rotterdam schreef:

   En ik denk dat dit niet erg is. Even tijd om afstand te nemen. Even tijd om van afstand te zien en horen of EBU daadwerkelijk in staat is om het debâcle 2024 te keren. In de tussentijd kunnen de gemoederen wat bedaren, zowel bij AVROTROS als bij het Nederlandse publiek. Ik overweeg zelf een leuke vakantie in mei en kan altijd nog vanuit een ver oord besluiten om aldaar de tv of de comp op het ESF af te stemmen (of niet).

 6. Marcus schreef:

  Als we de verhalen van voormalig deelnemers horen, zowel in het verleden (o.a. in de podcast Songfestivaltroubadours) als in recentere jaren, dan blijkt het toch vaak dat er vrijwel geen of onvoldoende begeleiding is vanuit de omroep.

  Ik denk dat Twan het ook onderschat heeft wat de deelname en druk deed met een artiest als Joost. Die is creatief, onconventioneel, recalcitrant, eigenwijs, houdt alles zelf normaliter onder controle. Maar hij is ook gevoelig (en eigenlijk als kind getraumatiseerd, wat een belangrijke drijfveer en inspiratiebron is in zijn kunst).

  Ik hoorde verhalen vanuit de delegatiebubbel dat Twan mensen van andere delegaties vroeg om geduld en begrip voor het eigenzinnige gedrag van Joost. Daaruit maak ik op dat hij probeerde om Joost te beschermen. Maar heeft hij het allemaal wel van tevoren met Joost besproken, en afspraken gemaakt? Wat te doen als het allemaal even te veel wordt.

  Ik weet niet, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het Twan ook aan te rekenen valt, maar ik denk dat het op zich niet heel erg is dat hij vertrekt, na alles wat er dit jaar is gebeurd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *